Ugrás a fő tartalomra

Epilátor VS gyanta VS borotva....majmok bolygója?

Itt a jobb idő, lassan kidobjuk a bőrünket közszemlére..Ti mit használtok a szőrtelen látványért?
Kis kedvencem  - Braun

Én ezt a kis epilátort vettem kb egy éve, lecserélve az előtte lévő első generációs csörgő-zörgő 15 éves készülékem, amivel kb fél nap volt a fájdalmas szőrtelenítés.. Úgy gondoltam ez sem lesz jobb, de nagy és kellemes meglepetés ért, nem is értem miért vártam a cserével ennyi időt.


Természetesen, mivel az előző gépem használatához óriási lelki erő kellett, a fenn említett finomságok miatt, ezért sokszor jó indok volt a borotválkozás, vagy a kozmetikusnál elkövetett gyantáztatás.

A borotválást természetesen utálom, mert értelmetlennek tartom, hogy már a második napon érezhető a "borosta", szóval ezt tényleg csak extra helyzetekre illetve "alulra" :-) tartogatom.

A gyantázás közül minden fellelhető módszert kipróbáltam, nekem mind jó volt, mert nem érzékeny a bőröm, illetve nem vagyok extrém módon szőrös..a probléma inkább a "ki" csinálja kérdésnél volt. Lényegében rájöttem, hogy olyat találni aki jól gyantáz kb ugyan olyan nehéz mint megtalálni a megfelelő pasit..találkozol néha egyel egyel, de nem biztos, hogy hosszú távon is működik..Na ezt most bővebben : messze van, drága, nincs időpont csak hetekkel előtte stb...mármint a kozmetikusnál :-)..

Az otthon tépés sem működött, mert föl fölkentem, de annyira szeretem magam, hogy le már természetesen  nem húztam..a lendület elindult az agyból amit a test nem teljesített és az ujjaim végére már úgy jutott el az impulzus, hogy ő biza ezt nem teszi meg..Mint a break-esek vállból indult a hullám ami megakadt csuklónál, hogy vissza a feladónak.


Sajnos érzem, hogy sok kozmetikus "utál" gyantázni, ez látszik is, és ki is mondják..vagy ragacsosan öltözöm föl, és otthon szedem le a gyanta felét, vagy olyan gyors, hogy a fele szőr fönn marad, vagy olyan lassú, hogy megőrülök mennyit kínoz, vagy nem nézi át alaposan a munkáját csak haladjunk, vagy félhomályba csinálja, de a végeredmény után lényegébe elővehetem a csipeszt vagy a borotvát otthon..nos akkor miért is fizettem? És hát jelentem nem lebuj kozmetikákat próbáltam..

Természetesen voltam csodálatos helyeken ahol a végeredményt ódába tudnám foglalni, de vagy irreális áron dolgoztak, vagy olcsón, de nagyon messze estek tőlem..szóval dobtam őket..

Braun epilátor
Így maradt az epilátor.
Sokáig nézegettem, hogy a legjobbat vegyem, végül ennél a Braun aranyosnál maradtam.
Édi szín, könnyű és kényelmesen kézbe tartható. Sok csipesz és két fokozat, extra fejekkel.
Praktikus a led fény ami pont oda világít ahova kell, bármikor láthatom a legapróbb szőröket is, a hangja nem néma, de felüdülés a régi típushoz képest, van ez a masszírozó fej..szuper.. és a teljesítménye fantasztikus..fél óra alatt az egész testemmel végzek.

Az egész testemmel? Lássuk hova használom: karok ( pihe), hónalj ( ritka), fazon kétoldalt ( ritka),teljes láb (közepes).

Hát igen..én bírom, és mint írtam a bőröm sem érzékeny, semmi pír, bevérzés vagy bármi más. Nekem a fazon kétoldalt elviselhető ( alul kibírhatatlan volt még a gyanta is, szóval oda borotva), a hónalj és kar egyáltalán nem fáj-persze nem kellemes, a lábam meg ...hát a gyanta se esett jobban.

Sok csipesz és masszírozó fej
Összefoglalva: Ha lenne egy ember aki fillérekért házhoz jönne amikor füttyentek, biztos nem kínlódnék az epilátorral, de mivel ez nincs, így számomra a leginkább kényelmes és kifizetődő megoldás az otthoni gépi szőrtelenítés.
Az új gépek gyorsak, nem annyira fájdalmasak, hatékonyabbak és halkabbak, úgyhogy csak neki kell ugorni, nagy előny, hogy akkor amikor van rá időnk és igényünk.
Természetesen egy jó kis borotva is lapul a fiókba, de nem szeretem ezt a megoldást.

Ti mit használtok, és mennyire szeretitek?

Megjegyzések

  1. Duuuhhh "de annyira szeretem magam, hogy le már természetesen nem húztam..a lendület elindult az agyból amit a test nem teljesített és az ujjaim végére már úgy jutott el az impulzus, hogy ő biza ezt nem teszi meg" IGEN:D Amúgy megvolt nekem is a keresgélés de tényleg vagy messze vagy csillagászati árakon, vagy az eredményhez (=szar/semmi) képest drága még az idő is ami alatt elmentem odáig... úgyhogy jelnetem 21 vagyok és anyukám gyantázza a lábamat:DDDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy a legjobb, ha otthon megoldod..

      Barátnőm magát gyantázza otthon, egyszer engem is bevállalt, de 2 óra alatt végeztünk csak a lábammal és a végén oliva olajba áztam nála, h lejöjjön a maradék és fel tudjam húzni a nadrágom, úgyhogy közröhejbe fulladt a dolog..azóta ő se erőlteti, hogy leszed :-D ( ha olvasod: I love u:-) )

      Én ezt mondjuk a férjemre tudnám még "varrni", de inkább kihagyom, mert nem akarom megutálni :-D..nekem idegen kell, mert nagyon tud fájni, és ismerőstől pedig kikönyörgöm, hogy inkább ne húzzuk le, vagy elmagyarázom, hogy "hogy húzzuk le" :-D

      Önkínzás most jól megy ezzel a kis géppel, és lényegében 2 full gyanta árából megvolt:-)

      Törlés
  2. Régen én is gyantáztatni jártam. De mindig nyűg volt, mert meg kellett növeszteni a szőrt, addig meg gáz volt. Sosem akkor ért rá a kozmetikus, amikor nekem kellett volna.Na meg egy vagyon volt.... és igazából az sem jelentett garantált 3 hét totál simaságot sajnos.
    Én annyi pénzt megspóroltam már rajta,hogy össze sem tudom számolni.
    Epilátor tökéletes és nekem is braun volt az első is és a mostani is, sztem már mindig ezt a márkát fogom választani.
    Az első kb 10évig bírta, akkor is csak azért ment tönkre,mert véletlenül beleakadt egy szál a melegítőalsóm szárából, mert nem vettem le, csak felhajtottam térdig. Sztem még mindig azt nyúznám, ha nem lettem volna béna :)
    Amúgy a kart, lábat,hónaljat és bikinivonalat szedem le vele én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyet értek, és hasonló cipőben járok, jártam:-)

      Törlés
  3. ejjj, pont most néztem, hogy milyet kéne venni, köszi a tippet ;) Hát,én is több kozmetikusnál bevállaltam a full fazon gyantát és a-véreztem, b-3napig nem zártam össze a lábam, c-majdnem sírtam. Na, meg vissza is gyulladt. Szóval mire ööö szalonképes lettem volna, már kellett a borotva. Semmi happy end eddig :/ :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz