Ugrás a fő tartalomra

Készüljünk a nyárra belsőleg is

Lassan itt a jó idő, és össze kéne kapni magunkat..már akinek .-)..nekem igen.
Cékla krémleves torma habbal
Hol is kezdjük?
A külső dolgokon kívül a belsőnkre sem árt figyelnünk..na de mire is gondolok?


A testmozgás remélhetőleg télen sem maradt ki az életünkből, de ha igen, akkor itt az idő újra sportolni kezdeni.
Nincs mentség, hogy nincs rá idő, mert akár otthon is mozoghatunk. Nem vagyok promóciós munkatárs, de Rubint Réka DVD-t alanyi jogon adnám minden nőnek. 
Én tavaly ruháztam be egy két kellékre -súlyzó, lábsúly, gumikötél, szőnyeg ( ez 10.000ft alatt jócskán kijött a Decathlonba) és nekifogtam a dvd-k beszerzésének.
Igazából azért kötöttem ennél ki, mert nem volt kedvem-időm terembe edzeni járni, illetve volt egy "majd futok" jellegű próbálkozásom, de az egészből csak egy nagy séta lett, amikor is rájöttem, hogy ezt nem nekem találták ki...pedig 15 éve rendszeresen sportolok..

Természetesen emellett, vagy ehelyett rengeteg edzőterem vár minket, jobbnál jobb szolgáltatásokkal. Én a csoportos órákat szeretem, mert a súlyzós - gépes edzést nagyon meguntam, hisz volt jó pár év, amikor csak úgy edzettem.
Kedvezőbb áron tudunk sportolni, ha sportkártyát igényelünk, ennek részleteiről ITT olvashatsz .

Heti 3-4 alkalommal javasolt testmozgás végzése, de a legjobb ha 5 napot is rá tudunk szánni. Viszont pihenésre mindenképpen szükség van, ne essünk át a ló túloldalára.
A nagyobb súlyoktól se féljünk, mert nem fogunk tőle vastagodni! Az izmunk fog nőni, és remélhetőleg a zsír pedig égni. Egy nő nem tud csak úgy bevastagodni az edzéstől, max hízni tud, ha a kalória bevitele megnő a sport hatására - pl vékony lányoknál.
Első időben némi erősödés felléphet, de ez annyi, hogy az izmaink kitelnek, ha a felesleg elkezd leolvadni, akkor sokkal formásabbá válunk. Az edzés abba hagyásával újra összeesünk sajnos..
Ahhoz, hogy testépítő kinézetünk legyen sok sok edzés, jó és időben bevitt kaja, táplálék kiegészítő, szteroid és kívülről bevitt anyag szükséges.

A sportoláshoz választhatunk különböző táplálék kiegészítőket - zsírégető, L-karnitin, fehérje turmix..ezekről később majd írok részletesebben.

Természetesen jó kaja nélkül az edzés sem sokat ér, tehát az igényes, minőségi, jó táplálkozás mindennek a kiinduló pontja. Tudom ezt már sok helyen hallhattad, de valóban így van. Nem véletlenül tartanak szigorú diétát, és táplálkoznak egész évben megfelelően a tökéletes testű nők, fitt modellek vagy testépítők. Enélkül nekik sem megy..:-(

És hogy mi a jó kaja? Mindenki azt hiszi, hogy ő bizony jól eszik..én is azt hittem :-), de mivel a férjem pont ezzel foglalkozik, hamar kiderült, hogy közöm sincs a jó evéshez..
Miért?
Müzli, joghurt, felvágott, teljes kiőrlésű kenyér, saláták... Ez miért nem jó?

Mert a müzli tele van rakva cukorral- tehát csak a natúr jó, nem a különböző ízesített pelyhek...igen, az a müzli jó, aminek semmi íze :-/ király..
Ízesített joghurt....a harmada cukor..hihetetlen..és mi a jó akkor? Natur joghurt, amibe otthon gyümölcsöt keverek, édesítővel vagy egy kiskanál mézzel ízesítem, ha túl savanyú.
Felvágottak..na de minek bele cukor? Olyat keress ami nem cukrozott...durva..
Teljes kiőrlésű kenyér, rozskenyér..sokszor csak részben tartalmazza ezeket a liszteket, mégis így, ilyen névvel vannak feltüntetve a polcokon, közbe csak egy kicsit felütött fehér kenyerek..ja és hogy a barna szín is csak színezék? De jó... :-/
Saláták..az jó..mi a gond? A cukrozott öntetek..hogy az semmi? Ne hidd...de akkor mivel esszük? Oliva olaj és balzsam ecet.
Saláta oliva olajjal és balzsamecettel


Nem akarok itt kiselőadást tartani, sokan nem tudnak bizonyos dolgokról lemondani, a cukros üdítőket nem is vesézgetném... A gyenge napokra egyébként nekem nagyon jól beváltak az Update (Norbi féle) boltokban található  bűnös falatok.
Az Update kaják már rég más szisztémával készülnek, és a sok rosszakarójuk miatt muszáj nekik a toppon lenni, és nem követhetnek el hibát, úgyhogy tényleg jók és finomak (!).

Az sem mindegy, hogy mikor és hányszor eszünk naponta. A legjobb ha 3-4 óránként étkezünk. Persze nem kell soha degeszre tömnünk magunkat, és lefekvés előtt jó pár órával már semmit, illetve előtte is csak könnyű ételt.

A sport és jó étkezés mellett egy kis jóga, infraszauna vagy masszázs is szóba jöhet.
A jógák között, ami nekem nagyon bejött, az a chili jóga, amiről bővebben ITT olvashattok. A lényege, hogy ez is egy fűtött jóga, de a fűtés infrapanelekkel működik, mint az infraszauna belülről melegít, méregtelenít, és így a levegő friss marad és mozog azaz pára és testszag mentes a dolog.
Az infraszauna azért jobb mint a sima szauna, mert sokkal jobban méregtelenít, ezt se tudják sokan.

A masszázs pedig nagyon jó élénkítő vagy lazító hatású, ami mindenképpen jót tesz a testünknek és lelkünknek is. Megindítja a nyirok keringést, a gyógyulást, és a közérzetünk is jobbá válik tőle.

Ti mit tesztek meg, hogy újra formába lendüljetek? 



Megjegyzések

  1. köszi a tippet,amit a posztom-hoz írtál:D
    most rouge 'n style Kriszti ajánlott nekem egy programot, amibe belevágok, de előtte vmivel ráakarok készülni és valószínűnek tartom, hogy az Update-es dolgokkal fogok átállni a programra:)egyébként, ha érdekel ez a program, ezen a blogon mindent megtudhatsz róla
    www.lifetilt.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na én is elolvasom :-), az update arra kiváló, hogy az édességekről szépen step by step leálljunk.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.