2012. 03. 12.

The Body Shop..neeeem, nem a nyitás...

Nem, nem a nyitásról szeretnék írni, hisz arról már biztos sokan hallottatok -de ha nem: igen lesz bolt itthon is.
The Body Shop - Body Butter
Bár aki a termékért annyira odavan, a  Mom parkba idáig is be tudta szerezni, vagy a magyar webshopjukon keresztül...szóval nem is értem ezt a nagy felhajtást..tudom-tudom azért mégis más egy nagy és jól felszerelt üzlet, bár az árakra azért majd kíváncsi leszek.

A termék családdal már több mint 10 éve megismerkedtem Angliában, ahol már akkor sem volt az olcsó, de a megjelenése, illatai és (akkor még) különleges termékei miatt azonnal bele szerettem.


Nálam mint a kép is mutatja a nagy szerelem a testvajak iránt alakult ki. Mindet próbáltam és majdnem mindet szeretem is, persze ebből is voltak csalódások, mint például a passion fruit-os = maracuja ( ami mellesleg a kedvenc gyümölcsöm), mert hiába kellemes illatú, de keserű az íze, így párkapcsolatban élőknek ki van lőve, a kellemetlen szitu elkerülése végett..
Body Butter - Satsuma és Grapefruit

A nagy kedvencem viszont a mandarinos ( satsuma) és a pink grapefruitos vaj, a kellemes citrusos és hosszan tartó illatuk miatt. Mindkettő normál bőrre van, így én az extra száraz bőrömre inkább csak nyáron szeretem.

Body Butter - Eper és Banán
Az eper (srawberry) és a banán ( banana) nem az én világom, pedig az epres testápolókért ölni tudok..de ez az eper valahogy olyan édes, hiányzik nekem egy kis fanyarság..talán túl tejszínes az illat. A banán kicsit mesterkélt mű banán, de aki ezt választja annak bizonyára pont ezért tetszik.
Mindkettő szintén normál bőrre ajánlott.
Body Butter - Mango és Papaya


A mango és papaya testvajak voltak anno az első szerzeményeim..akkoriban még nem volt olyan széles a választék. A mangót télen használtam, mert száraz bőrre való, amit a papaya váltott nyárra, mert ez normál bőrre van. Ezeket is nagyon szerettem, nem is tudok választani köztük, mindkettő illata nagyon kellemes, és hosszan tartó. Talán a papaya illata jobban megfogott, mert kevésbé édeskés, de így együtt ütős páros voltak.

Body Butter - Blueberry és Coconut
Sorrendben a harmadik -kezdetekben- megvásárolt testvajam az áfonyás ( blueberry ) volt, így ehhez is szép emlékek kötődnek. Mindenből imádom az erdei bogyós illatokat, és ez is eléggé el van találva. Szintén száraz bőrre való, így a mangós kenegetést ezzel váltottam. A kókuszos ( coconut ) pedig ajándékként került hozzám, ami egy csillámos testvaj, így kakukk tojás. Létezik sima csillám nélküli verzió is. A kókusz illata nem vált ki belőlem semmilyen érzelmet, így oda se vagyok érte, de nem is zavar.


Amiket még próbáltam az a fenn említett passion fruit ( maracuja )  ami ízre keserű volt, és bár én szerettem az illatát, azért sajnos van benne valami izzadság szagra emlékeztető momentum.
A kakaóvajas ( cocoa butter)  testvaj a legnépszerűbb terméke a cégnek, gyanítom a hatása miatt, ugyanis nagyon száraz bőrre verhetetlen. Nekem az illata semmi extra, ezért nem ő a kedvencem.
Az olivás ( olive) szintén egy régi termék, én szeretem az erőteljesebb vagy gyümölcsösebb illatokat, ezért nem győzött meg, de a semleges illatot szerető barátnőm csak erre esküdött.
Az E vitaminos ( Vitamin E ) egy termékcsalád részeként került a testvajak közé, aminek nagyon jó a vízmegkötő képessége, valóban igen üde bőrt varázsol, illata nekem tisztaság szagra emlékeztetett, kellemes volt.
A citrusos illatokra nagyon ugrok, de a citromos ( sweet lemon ) mégsem lett a kedvencem..talán a "sweet" jelző miatt, ugyanis nekem ez pont a citromban imádott fanyarságot tompította.

Összefoglalva: Lényegében a testvajak közül engem azok győztek meg, amiknek különleges és erős illatuk volt, és inkább a gyümölcsös vonalat kedvelem -ezért szerettem meg ezeket a termékeket, és ezért érzem, hogy érdemes ennyit költeni rájuk.
Hatásában nem igazán tudok különbséget tenni köztük, persze nyilván a nagyon száraz bőrre való jóval testesebb krém.
A top kedvencek: mandarinos, grapefruitos, papaya és áfonyás.
Aki nem használt még Body Shop-os testvajat, annak azért felhívom a figyelmét, hogy ezek a termékek "zsírosak", azaz nem a 2 perc alatt beszívódik kategória.
Sok body butter-jük keményebb krém állagú, és bizony bőrülésen szoknyában vagy shortban zsíros foltot hagy..no meg a szűk farmer sem jön föl olyan könnyen.
Estére javaslom a használatukat, vagy olyan esetben amikor szépen mutat a fényes bőr.

Te melyiket szereted a legjobban?

4 megjegyzés:

 1. Na,pont ezért nem szeretem a testvajakat!A csindatrattás megnyitáshoz annyit,hogy a Bodyshop màr volt nàlunk,aztàn kiment és most ujra jött(mint az Yves Rochart)Az Andrássy(akkor Nèpköztàrsasàg ) utjàn volt a központi bolt a Divatcsarnok(ma Alexandra)mellett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) igen, sokan a gyorsan beszívódó testápolókra esküsznek..de én annyira kóró száraz vagyok, hogy elbírom ezt is..bár vezetés közben mikor csúszkálok az ülésen az elég gáz..

   Wow, nem is tudtam, hogy volt már itthon, csak a Mom parkos próbálkozásról tudok...
   Hááááát igen, sajnos sok cég van így nálunk..főleg a drágább - vagy a nem agyon reklámozott termékek nem mindig kelendőek itt..

   Törlés
 2. Bolt eddig is volt a MOM parkban...Nekem a Moringa testvaj a nyerő!Szuper!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jujjjjjjjj az nekem is nagyon bejön:-)
   A kövi zsákmány az lesz!

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...