Ugrás a fő tartalomra

The Body Shop..neeeem, nem a nyitás...

Nem, nem a nyitásról szeretnék írni, hisz arról már biztos sokan hallottatok -de ha nem: igen lesz bolt itthon is.
The Body Shop - Body Butter
Bár aki a termékért annyira odavan, a  Mom parkba idáig is be tudta szerezni, vagy a magyar webshopjukon keresztül...szóval nem is értem ezt a nagy felhajtást..tudom-tudom azért mégis más egy nagy és jól felszerelt üzlet, bár az árakra azért majd kíváncsi leszek.

A termék családdal már több mint 10 éve megismerkedtem Angliában, ahol már akkor sem volt az olcsó, de a megjelenése, illatai és (akkor még) különleges termékei miatt azonnal bele szerettem.


Nálam mint a kép is mutatja a nagy szerelem a testvajak iránt alakult ki. Mindet próbáltam és majdnem mindet szeretem is, persze ebből is voltak csalódások, mint például a passion fruit-os = maracuja ( ami mellesleg a kedvenc gyümölcsöm), mert hiába kellemes illatú, de keserű az íze, így párkapcsolatban élőknek ki van lőve, a kellemetlen szitu elkerülése végett..
Body Butter - Satsuma és Grapefruit

A nagy kedvencem viszont a mandarinos ( satsuma) és a pink grapefruitos vaj, a kellemes citrusos és hosszan tartó illatuk miatt. Mindkettő normál bőrre van, így én az extra száraz bőrömre inkább csak nyáron szeretem.

Body Butter - Eper és Banán
Az eper (srawberry) és a banán ( banana) nem az én világom, pedig az epres testápolókért ölni tudok..de ez az eper valahogy olyan édes, hiányzik nekem egy kis fanyarság..talán túl tejszínes az illat. A banán kicsit mesterkélt mű banán, de aki ezt választja annak bizonyára pont ezért tetszik.
Mindkettő szintén normál bőrre ajánlott.
Body Butter - Mango és Papaya


A mango és papaya testvajak voltak anno az első szerzeményeim..akkoriban még nem volt olyan széles a választék. A mangót télen használtam, mert száraz bőrre való, amit a papaya váltott nyárra, mert ez normál bőrre van. Ezeket is nagyon szerettem, nem is tudok választani köztük, mindkettő illata nagyon kellemes, és hosszan tartó. Talán a papaya illata jobban megfogott, mert kevésbé édeskés, de így együtt ütős páros voltak.

Body Butter - Blueberry és Coconut
Sorrendben a harmadik -kezdetekben- megvásárolt testvajam az áfonyás ( blueberry ) volt, így ehhez is szép emlékek kötődnek. Mindenből imádom az erdei bogyós illatokat, és ez is eléggé el van találva. Szintén száraz bőrre való, így a mangós kenegetést ezzel váltottam. A kókuszos ( coconut ) pedig ajándékként került hozzám, ami egy csillámos testvaj, így kakukk tojás. Létezik sima csillám nélküli verzió is. A kókusz illata nem vált ki belőlem semmilyen érzelmet, így oda se vagyok érte, de nem is zavar.


Amiket még próbáltam az a fenn említett passion fruit ( maracuja )  ami ízre keserű volt, és bár én szerettem az illatát, azért sajnos van benne valami izzadság szagra emlékeztető momentum.
A kakaóvajas ( cocoa butter)  testvaj a legnépszerűbb terméke a cégnek, gyanítom a hatása miatt, ugyanis nagyon száraz bőrre verhetetlen. Nekem az illata semmi extra, ezért nem ő a kedvencem.
Az olivás ( olive) szintén egy régi termék, én szeretem az erőteljesebb vagy gyümölcsösebb illatokat, ezért nem győzött meg, de a semleges illatot szerető barátnőm csak erre esküdött.
Az E vitaminos ( Vitamin E ) egy termékcsalád részeként került a testvajak közé, aminek nagyon jó a vízmegkötő képessége, valóban igen üde bőrt varázsol, illata nekem tisztaság szagra emlékeztetett, kellemes volt.
A citrusos illatokra nagyon ugrok, de a citromos ( sweet lemon ) mégsem lett a kedvencem..talán a "sweet" jelző miatt, ugyanis nekem ez pont a citromban imádott fanyarságot tompította.

Összefoglalva: Lényegében a testvajak közül engem azok győztek meg, amiknek különleges és erős illatuk volt, és inkább a gyümölcsös vonalat kedvelem -ezért szerettem meg ezeket a termékeket, és ezért érzem, hogy érdemes ennyit költeni rájuk.
Hatásában nem igazán tudok különbséget tenni köztük, persze nyilván a nagyon száraz bőrre való jóval testesebb krém.
A top kedvencek: mandarinos, grapefruitos, papaya és áfonyás.
Aki nem használt még Body Shop-os testvajat, annak azért felhívom a figyelmét, hogy ezek a termékek "zsírosak", azaz nem a 2 perc alatt beszívódik kategória.
Sok body butter-jük keményebb krém állagú, és bizony bőrülésen szoknyában vagy shortban zsíros foltot hagy..no meg a szűk farmer sem jön föl olyan könnyen.
Estére javaslom a használatukat, vagy olyan esetben amikor szépen mutat a fényes bőr.

Te melyiket szereted a legjobban?





Megjegyzések

  1. Na,pont ezért nem szeretem a testvajakat!A csindatrattás megnyitáshoz annyit,hogy a Bodyshop màr volt nàlunk,aztàn kiment és most ujra jött(mint az Yves Rochart)Az Andrássy(akkor Nèpköztàrsasàg ) utjàn volt a központi bolt a Divatcsarnok(ma Alexandra)mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) igen, sokan a gyorsan beszívódó testápolókra esküsznek..de én annyira kóró száraz vagyok, hogy elbírom ezt is..bár vezetés közben mikor csúszkálok az ülésen az elég gáz..

      Wow, nem is tudtam, hogy volt már itthon, csak a Mom parkos próbálkozásról tudok...
      Hááááát igen, sajnos sok cég van így nálunk..főleg a drágább - vagy a nem agyon reklámozott termékek nem mindig kelendőek itt..

      Törlés
  2. Bolt eddig is volt a MOM parkban...Nekem a Moringa testvaj a nyerő!Szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujjjjjjjj az nekem is nagyon bejön:-)
      A kövi zsákmány az lesz!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.