Ugrás a fő tartalomra

Az a csodás korrektor..ami a szemet illeti - YSL

Nem szeretem, hogy amikor a korrektorokról olvasok, ömlesztve próbálják az emberek összehasonlítani őket, hisz minden korrektort más- más hibára, esetleg csak felvilágosításra használunk.

YSL - Touche Eclait

Ne várjuk el egy korrektortól, hogy az a szemünk alá is jó legyen és  az állunkon lévő pattanást is tüntesse el. Ezek teljesen más területek, erre két külön termék való, különböző sűrűséggel, színnel és fedéssel. Hogy lehet ezeket összehasonlítani?

Úgy gondoltam ez alap, és mindenki tudja, de sajnos úgy látom, hogy nem...úgyhogy neki kerekedtem :-)

Tehát akkor olvass tovább és segítek- már ha akarod....ma a szemkörnyékre használható korrektorok jellemzőit boncolgatnám, abból is az YSL - Touche Eclait -ját.




YSL kinyitva
A közepébe vágva, a nagy kedvenc a képen is látható YSL, amiről csakis ódákat tudok zengeni. Nem véletlen a sok díj és tupír, az évek óta változatlan forma és tartalom... hát ezt nagyon eltalálták.
Ha tehetném nem is írnék másról, mert ennél egyszerűen nincs jobb a szem alá. Persze mást is be fogok mutatni, mivel eltérő igények lehetnek a szemkörnyék fedését illetően, de már most lelövöm a poént, számomra egyszerűen ez a korrektor az ami mindent visz! Magamra csak ezt használom több mint 10 éve.

Szín szempontjából az 1 és 2-es ami szóba jöhet..igen..világosak..de nem fognak annyira fedni, hogy ez ne az előnyükre váljon....és miért pont szemkörnyék?

A korrektorok közül a lazább, lágyabb, vizesebb és kevésbé fedő termékeket találták ki a szem környékének a korrigálására. A szem mozog, bőrünk vékonyabb, apró ráncokkal barázdált, és hogy ezek ne kiemelve hanem eltüntetve legyenek, ehhez egy nagyon vékony, vizes és lágy formula jöhet csak szóba. Lehetőleg optikai felvilágosítással, és ne atom fedéssel.

Ez a termék szépen építhető, ha erőteljesebb fedést szeretnénk, viszont egy rétegben is optikailag felvilágosítja a szemkörnyéket. Lágy és vizes állaga miatt szépen beépül a bőrbe anélkül, hogy beszívódna, elnehezítené azt vagy beülne a ráncokba. Észrevétlenül fed, fényvisszaverő részecskéinek köszönhetően optikailag simább és világosabb bőrfelszínt mutat.

Tartósságát porpúder használatával növelem, de vigyázat, valóban minőségi, laza, könnyű és lehetőleg színtelen vagy világos (csakis) porpúder jöhet szóba, azt is csak könnyedén oszlatva, nem pedig bedolgozva.

A toll forma, ecsetes véggel ideális a szemkörnyék sminkeléséhez, ha csak te használod, és csakis tiszta nem beteg felületen, nem fog semmilyen fertőzést okozni, felesleges a higiénián kattogni, de ha para van alkalmanként lehet fertőtleníteni.
Másnak ne add kölcsön, ha ki szeretné próbálni, nyomj a saját (!) tiszta kézfejedre és onnan vegye át. A toll másik végén lévő gomb segít a megfelelő mennyiség adagolásában.

Ettől a korrektortól ne várjunk fedést a bőrhibákra, pattanásokra, mert egyszerűen nem erre van! Ez egy highlighter, ami csodálatos a szemkörnyék frissítésére, felvilágosítására, egyenletesebbé tételére, miközben teljesen láthatatlan marad.

Az ára nem olcsó, de mindennapi használat mellet is 2 hónapig ( vagy tovább ) kitart.

Alkalmas még az arc bizonyos pontjainak világosítására, sötét foltok felvilágosítására, száj kiemelésére.


Összefoglalva: -ne vedd meg ha kifejezetten erős fedést keresel, mert ez nem erre van.
-ne vedd meg ha pattanásokat vagy durva bőrhibákat akarsz vele eltüntetni, mert ahhoz túl laza.
-ne vedd meg ha az ára elriaszt, és mérlegeld ki tudod-e használni, mert ez csak szemkörnyékre ideális.
-vedd meg ha szeretnél láthatatlan, de mégis látványos segítséget a szemkörnyékedre.
-vedd meg ha nem szereted, a ráncokba beülő korrektorokat, mert ez nem fog becsomósodni sehova.
-vedd meg ha elvárod egy terméktől, hogy sokáig tartós legyen, és nincs időd sminket korrigálni napjában többször.
-vedd meg ha 40 fölött vagy, mert ennél ideálisabb nem lesz az érettebb bőrödre.

A sorozatot folytatom, további korrektorokról hamarosan....












Megjegyzések

  1. De jól megfogalmaztad az elején, hogy sokan egy fedél alá veszik a korrektorokat.

    Pedig ami egy pattanás fedésére való az erősen szárít és pigmentáltabb,vastagabb állagú, a szemkörnyékre meg fényvisszaverő elemeket tartalmaz, hidratál, vékonyabb, selymes állagú.

    ezt a bejegyzést megosztom, mert hasznosnak találom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy van ahogy mondod, ezért nem szeretem, ha egy korrektort "leosztályoznak", holott csak nem a megfelelő helyre használják.

      Köszönöm ha megosztod, igazán elismerő lenne :-)

      Törlés
  2. ez kell nekem :) mennyire riasztó az ára? és meddig elég mindennapos használat mellett?
    egyébként alacsony árfekvésben a manhattan-nek van egy egész jó korrektora kifejezetten szemkörnyékre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég riasztó :-)..na jó, hát attól függ kinek mekkora a takaró ugye.. nem tudom most mennyi pontosan, mert általában marok számra vásárolom reptereken, és így kb egy évig kihúzom.
      Tippre olyan 10-12.000 ft körül van az ára, és ahogy néztem olyan 2 hónapig használom ( minden nap sminkelek).
      Gyanús 2-5.000ft-okért ne vedd meg a neten, mert a benne lévő mennyiség nem ellenőrizhető, illetve ha új, akkor ilyen áron nem lehet eredeti.

      Nemsokára én is bemutatok olcsóbb árfekvésben is korrektort, a manhattanét nem ismerem :-(, de majd ránézek.

      Törlés
  3. Nagyon hasznos volt, köszi, egy ilyen átfogó vélemény elég meggyőző :) Be is szerzem nemsokára.
    Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy korrektor eltüntet egy durvább bőrhibát, nem igazán alkalmas a szemkörnyékre. Szerintem se tudják ezt sokan, ezért a sok negatív vélemény erre a kis termékre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedvességed, sajnos nem véletlenül ilyen drága, mert olcsóbban még nem láttam ilyen hatást :-(.
      Próbáld ki az üzletben vásárlás előtt, nehogy csalódás érjen, és tényleg csak az 1 vagy 2-es színben gondolkozz ( hacsak nem vagy kreol :-) ).

      Törlés
  4. Szia,
    Először is nagyon tetszik a blogod, szuper :)
    Ezzel a termékkel sajnos nem nagyon találom a közös hangot...általában alaposan körbe olvasok és utána nézek annak amit megveszek (kivéve ha elkap a vásárlás ördöge) és erről is millió csodát olvastam.
    Lehet, hogy az én termékem a nem jó, vagy nem jól csinálom (bár jó ideje sminkelem magam, eddig gond nélkül) de nekem nagyon sűrű ami kijön a tollból, nehezen eldolgozható és beül a szemkörül részben. Videokon jóval vizesebb, krémesebb volt...szóval csalódás volt, pláne ha az árát nézem...
    Anna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Jajjj nagyon köszi a bókot..:-)

      Sajnálom ha csalódás a termék..ugye eredetit vettél (boltban), nem járt le a szavatosság, nem száradt be kicsit, nem fagyott meg, nem sült meg a napon? :-D

      Bocs ha hülyeséget kérdezek, de ez valóban egy nagyon "vizes" és krémes, könnyen eldolgozható termék..szóval értetlenül állok azok előtt amit leírtál.

      Természetesen ahányan vagyunk annyi igény és vélemény, de az állaga nem lehet sűrű:-( általában mindenkinek az a baja, hogy túl híg:-(..ennél vizesebbet szinte nem is ismerek..

      Csak zárójelbe jegyzem meg, hogy nemrég a Douglas-ba vettem egy új Dior spirált..Drágán...
      A boltból kilépve én mindent ellenőrzök, így mentem is vissza, mert egy kiszáradt-kiszikkadt-üres spirált vettem..
      Mivel jól ismerem a terméket, hisz 8 éve csak azt veszem, ezért egyből feltűnt a mássága, de gondolom valakinek majd eladják, aki meg elviszi ki lesz akadva, hogy ilyen f*s spirált még nem is látott :-(...ilyen ez :-/

      Törlés
  5. Hűűű most teljesen biztosra veszem, hogy amit vettem az régi volt vagy valami egyéb hibás :(( én a Marionnud-ban vettem...és ez enyém nagyon sűrű... :(( pedig kifejezetten szeretem, ha szinte vizes, folyós, mert könnyen eldolgozható és nem ül meg a szem alsó kis ráncában, szemben az enyémmel :(

    De ez nagyon jó ötlet, én is alkalmazni fogom, hogy az üzletből kilépve ellenőrzőm mostantól...de meg se fordult a fejemben hogy baja lehet (oké, igen, naiv tudok lenni a végtelenségig:)
    itthon ki akartam próbálni, erre szinte egy sűrű krémet adott ki... :(( jó tanuló-pénz:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem naivság..egyszerűen az lenne a természetes, hogy minden oké azzal amit veszel..

      Sajnos ezekbe a boltokba nem is tudják ellenőrizni ezeket a termékeket- meg gondolom fel se merül bennük- így sokszor több éves termékeket veszünk meg.
      És beszállításkor sem garantált, hogy nem volt hőkárosodásnak kitéve a termék.
      Gyártásnál is elő fordulhat baki..

      Sokszor a teszter is gáz, de az üzletből kilépve mindent bonts ki, és ha eltér a tesztertől vagy tönkre van menve akkor azonnal vissza a pulthoz, ki fogják cserélni.

      Egy barátnőm egyszer egy új parfümöt vett a M.-ba, ki is bontotta, mert be akarta fújni magát és nem működött a pumpa..szerencsére vittük is vissza 5 percen belül...
      Más: a beerjedt beöregedett parfüm esete..általában rég óta gyártott illatoknál...én is vettem már olyat, de sajnos csak itthon derült ki, másnap meg már nem hitték el, hogy ugyan azt viszem vissza :-/ szóval kuka lett...pfff

      Sajnos vigyázni kell, és résen kell lenni..múlt héten pl egy cigivel kiégetett ruhát sikerült megvennem, amit csak otthon vettem észre :-/ pedig elég figyelmes vagyok.. persze nem vittem vissza, inkább bevarrtam, de szidtam magam mint az állat :-D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.