2012. 03. 03.

És akkor mi legyen a pattanásokkal? A korrektor mustra folytatódik - Avon clearskin

Jó kérdés..mi az, ami nem robbantja be az amúgy is lüktető pattanást, ami sikeresen ráül még a legjobban fénylő vagy sebes felületre is?

Avon korrektor
Már olvashattátok ITT az előző bejegyzésemet, ahol kifejtettem, hogy a szem környékére és az egyéb bőrproblémákra az a legjobb ha nem próbálunk azonos korretort használni. Az ideális az lenne, ha minden problémára és területre más-más korrektort használnánk, mert igen kevés az a termék paletta ami szinte minden területen " elmegy "..

Aki komolyan gondolja a sminkelést mindenképpen szerezzen be minimum két fajta korrektort, egy vizes könnyű highlightert és egy sűrű erős fedésű krémet.
A bőrproblémákra - jelen esetben a pattanásokra a legjobb egy erősebben pigmentált, vastagabb fedésű, préselt formula, persze az se baj ha olajmentes és antibakteriális,mert ezek tapadnak jobban a felületre, és ezek azok amik vékony rétegben is kellően takarnak, és nem rontják tovább a pattanás állapotát.

Több termék és gyártó rendelkezik ilyen préselt sűrű krémmel, de ma az Avon - Clearskin korrektort elemezném.

Az Avon korrektorra már akkor rábuktam amikor megjelent, így a kapcsolatunk talán már évtizedekre is visszatekint. Kifejezetten pattanások eltüntetésére és gyógyításukra találták ki, antibakteriális, ezért szinte egyedülálló a kategóriájában.

A rúzs formájú stift egy préselt, nem túl krémes korrektor, amit szerintem a legszebben úgy vihető fel, ha nem kenegetjük hanem nyomogatjuk és passzírozzuk ( nem tudok jobb szót) a felülethez, aztán az ujjainkkal egy kicsit finomítunk rajta.

Sajnos csak egy színben kapható, ami sokaknak kicsit sötét, vagy akinek nem annak pedig rózsaszínes. Sokkal szebb lenne egy olivásabb vagy sárgásabb árnyalatban, hisz úgy a bőrpírt optikailag is finomítaná, vékonyabb rétegben is.

A korrektor éjszakára is felrakható, tapasztalataim szerint a pattanásokat nem gyullasztja tovább, a fényes vagy nyirkosabb felületeken is jól megül, enyhe szárító hatása miatt a gyógyulási folyamat is felgyorsul.
Ez viszont egy olyan korrektor amit csakis alapozás és púderezés után használok, ugyanis nagyon csúnyán külön életet kezd élni púder hatására. A termék egyáltalán nem zsíros, így por hatására felvastagszik és túrósodik ( már ha tényleg muszáj vastagon használni, mert fedni is szeretnénk vele ), utólag a bőrbe ütögetve viszont sokkal szebb és láthatatlan fedés érhető el vele.

Bőr korrektor nélkül
Nap folyamán javításra a pattanás jellegétől függően van szükség, a szárazabb felületeken jól bírja, de a feszülő fényes, vagy sérült és nedvedző patikon szükség lehet korrigálásra, így ne felejts magaddal vinni.

Csináltam egy tesztet a kézfejemen lévő kis seben - első képen látható-, ez kicsit piros, a felülete is kicsit varos, így jól megfigyelhető mit tud a korrektor. Nem vittem fel csak normál mennyiséget, és körbe a bőrön sem oszlattam el rendesen, hogy jól láthassátok a kontúrt, hol használtam.

Avon Clearskin korrektor önmagában


A korrektor a seben önmagában. Jól látszik, hogy szépen lefedi, mint már említettem cigaretta csikk szerűen nyomom bele a bőrbe, és aztán ujjal kicsit elpaskolom, bedolgozom. Az én bőrömtől ez a szín jelenleg nem üt annyira el, de ha barnulok akkor bizony rózsaszínes kissé.


Avon Clearkin + púder
A legutolsó képen szerettem volna szemléltetni, hogy ilyen vékonyan felvitt mennyiségben is mennyire rosszat tesz neki a púder.
Pedig egy minőségi porpúdert használtam a korrektor fölé.

Egyszerűen felvastagszik és beül a ráncokba, sokkal feltűnőbbé teszi a kezelt területet. Lehet, hogy így sokkal tartósabb, viszont vakolat szerűbb és ez felnagyítja a bőrhibákat, napközben teljesen kerülendő.
Gyertya fényben, esti programhoz vagy erősebb igénybevétel esetén persze javaslom a gyengéd lepúderezést ( ecsettel és vékonyan ), mert ugye a mesterséges fény nem olyan kritikus.

Természetesen a korrektort szemkörnyékre kenni felér egy önmagunk ellen elkövetett merénylettel, így felejtsétek el, nem erre való. Szívem szerint másra nem csakis pattanásra vagy sebre javaslom a használatát, mert más bőrhibákat indokolatlanul szárítana...használjuk arra amire van, és akkor nem ér meglepetés vagy csalódás.

Összefoglalva : népszerű termék elérhető áron, ami kifejezetten a pattanások kendőzésére szolgál.
A bőrbe ütögetve és ne kenegetve használd, mert ha a bőrbe nyomogatod, akkor nem csúszik meg a pattanások felületén, hanem természetes texturáltsággal ráül a problémára.
Púdert ne használj rá, szerintem szebb és természetesebb nélküle.
Közepesen tartós, nap folyamán korrigálásra szükség lehet.
Nem gyulladnak be a pattanások, gyógyítja és szárítja őket.
Ha csak alkalmanként használod 1-2 pattanásra, akkor végtelen sokáig elég.

3 megjegyzés:

 1. ...és ez a rápúderezés akkor szép, amikor - ablak híján - sötét szobában, villanyfénynél sminkelsz, felviszed ezt a korrektort a pattanásra, rápúderezel, a mesterséges fény "áldásos hatásai" miatt megelégszel a sminkkel; majd egy tükör nélkül eltöltött dolgos, hosszú nap után hazafelé sétálgatva a természetes fényben a férjed elnézően mosolyogva megkérdezi, hogy mióta pingálsz magadra indián törzsi jeleket...? :D

  Azóta nem mertem a korrektor közelébe se menni, de most, hogy írod, hogy alapozás és púderezés után használod, adok neki még egy esélyt. Köszönöm! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahhh erre nem szabad púderezni..persze idő kellett, hogy megdobjam..

   Akkor pöttyözd ha kész a sminked, és azért az ujjbegyeddel ütögesd meg egy kicsit, hogy szép legyen.

   Törlés
 2. Ma ki is próbálom, köszi! :)

  VálaszTörlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...