2012. 03. 04.

Gyógyító kövek - Az igazság odaát van...

Amikor már nem tudtam a bőröm problémáit mire vélni, és már mindent kipróbáltam, belefutottam a neten a gyógyító ásványokat taglaló cikkekbe, oldalakba.

Gyógyító kövek

Nem tisztem eldönteni, hogy ezek valóban hatásos dolgok-e, szóval nem is indítanék erről vitát, és lényegében mindegy is, mert sokszor az agy dönti el mi okoz javulást nekünk, illetve energia mezők valóban léteznek -mivel mérhetőek-, a kövek rezgései pedig a mi rezgésünkre jó hatással lehetnek.

És ugye az is érdekes, hogy az ezüst antibakteriális, az arany jelenlétében pedig a TBC baktérium nem életképes..
Na meg amikor az arany gyűrűvel dörzsöltük az épp induló félben lévő szem árpát, és ha időben elcsíptük, végül nem jött elő...

Egy a lényeg..megfogott, elgondolkodtatott, megszólított...úgyhogy most írok róluk :-)


Amikor elkezdtem vadászni ezeket a kis kövecskéket, egyre inkább elvarázsoltak a szépségükkel és különlegességükkel. Én medál formába választottam őket, de gyöngysor, karkötő, fülbe való, masszírozó vagy marokkő formában is fellelhetőek.

Ha a köveket válogatjuk, hallgassunk a belső érzésekre. Valószínű arra a kőre van szükségünk ( jelenlegi energia hiányunk szerint ) amibe "bele szeretünk", tehát amivel elindul a kémia :-)..ez ilyen.
Fogjuk meg..jó-e hozzá érni? Meleg? Ő való neked..Mindig te válassz, ne szolgáltasd ki magad.

A köveket a testünkhöz közel kell tartani, ezért jó magunkon viselni. Használatuk addig kívánatos amíg nem jön az érzés, hogy nincs rá szükségünk. Ez így hihetetlen, de egyszer csak jön egy gondolat és leveszed...magad sem tudod, hogy miért.

A kristályokat persze (átvitt értelemben) tisztítani ( folyó vízzel) és tölteni is kell (napfény, holdfény), de ezeket most nem részletezném. Akit érdekel, annak érdemes a témában kicsit tájékozódni, mert a belső hang mindig jókor jelzi mire van szükséged.

Persze adott problémákra is lehet kristályokat keresni, de mivel ez egy "beauty blog" vagy mi, ezért a szépségéért felelős köveket nevezném meg:
Zöld aventurin: -fogyókúrát segíti, csökkenti a bőr gyulladásos folyamatait
Borostyán: -ekcéma, kiütés, korpa
Hegyikristály: -pattanás, hegek, ekcéma
Krizopráz: - bőrgomba, hegek
Lazurit: -hajhullás, herpesz, kiütés
Magnezit: -súlyproblémák

A fenti képen látható kövek pedig: borostyán, ametiszt, rózsakvarc, hegyikristály, krizopráz, aventurin.

Összefoglalva: nem vagyok egy ezoterikus beállítású, nem is könnyű meggyőzni, és az önhipnózis sem megy jól, de valóban éreztem némi változást amikor a köveket használtam / használom.
Ami eléggé feltűnő, az a sebek gyógyítására alkalmazott kristályoknál volt tapasztalható, mert valóban gyorsabban regenerálódott a bőröm.
Ha ezt mégis valami placebo okozta, az is jó, mert az eredmény önmagáért beszélt.
Szándékosan nem kezdek siker sztorikba, és harmadik típusú találkozásokba, mert nem akarok senkit meggyőzni, de valami van benne..sosem tudhatjuk :-)

5 megjegyzés:

 1. Szerintem ez olyan misztikus, sosem tudhatjuk dolog:) Kaptam a csillagjegyemnek megfelelő követ (kalcedont), valahol az ékszerek közt kallódik, de most emlékeztettél rá. Lehet teszek egy próbát?? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen elég megfoghatatlan...
   Sajnos azt akartam is nyomatékosabban írni, hogy az ajándékba kapott kövek nem a legjobbak, mert nem te választottad, a csillagjegyhez rendelt kövek pedig elég általánosak.

   Legjobb személyesen és intuíció alapján dönteni. Már sok bizsus is ráment erre a vonalra, illetve a plázákban is lelhetünk kristályokkal tele üzletet, nem drágák.

   Törlés
  2. Kalcedon: hormon, torok, mirigyek, cukor betegség..a szónokok köve, önbizalom, nyugalom..

   Tartsd pár percig folyó víz alá, aztán kicsit tedd a napra, és már fel is töltötted :-)
   Aztán fuss neki..de csak ha akarod. Ha elfelejted akkor valószínűleg nincs is rá szükséged :-)

   Törlés
 2. Igen, ez fura dolog, én nem éreztem igazinak a követ, nem csak azért, mert nem vagyok oda a csillagjegyekkel kapcsolatos dolgokért... Buta kérdés: de hol szerezted be a köveket? Azért mégsem annyira általános dolgok, hogy leugrom értük a közértbe. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Lágymányosi hídnál (Buda) van egy nagy bizsu kis / nagyker ahol tele van ( meg nem mondom most a címüket, webshopjuk is van, úgy találtam rá, de követ webshop-ból nem veszünk ugye :-) ), illetve a Duna Plázába is van ilyen köves bolt ( sólámpa, faragott elefántok, kövek), a mammutba (I.) is van a mozgó lépcsőnél a 2.-on ( talán), de láttam már Bizsu Brigitte- ben is
   ...de szinte minden plázába láttam már ilyen-olyan üzletekben.

   keress rá a neten, hogy -ásványbolt, -féldrágakő shop, meg ilyenek, és akkor könnyebb meglelni a legközelebbit.

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...