2012. 03. 13.

Szemöldök körkép - kellékek avagy mit mivel

Ha szép formájú, dús és megfelelő színű a szemöldököd, akkor ez a bejegyzés nem neked szól.

Szemöldök kellékeim
Ha azért akad mit tökéletesíteni, akkor viszont óriási a repertoár, és mindenki esküszik valamire.
De mi mire jó? Vegyük ezeket most sorra.
A szemöldök formázására különböző technikák és kellékek léteznek.
Régen csak szemöldök ceruzát vagy szemhéjpúdert használtunk ecsettel, esetleg zselét a simításra.
Ezek a mai napig nem koptak el, hisz például jobbnál jobb matt, kemény, tartós és púderes hatású ceruzákat lehet kapni, viszont bejöttek a köztudatba az új termékek is.

Chanel és Dior "blond" cerkák
Nagy kedvenceim voltak a Chanel és Dior -tól kapható szemöldök ceruzák. Blond-szőke színbe verhetetlenek voltak, kemény állaguk miatt precíz vonalvezetést engedtek, matt és természetes hatást biztosítottak.

Mac palettám szemöldökre ( is)
A szemöldök ceruzát aztán a porral és ecsettel történő szemöldök szépítés váltotta nálam. Erre a célra a Mac-tól válogattam matt barna árnyalatokat a palettámba, amik szemhéjpúderként üzemelnek, de kiválóan alkalmasak a szemöldök vonalának meghúzására is.

Mac szemhéjpúder szín és hatás
Mások sminkelésénél még mindig ezt tartom a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak. Megfelelő ecset kiválasztásával precíz és természetes hatás is elérhető - persze kopasz felületre szálakat nem tudok rajzolni vele, satírozni, árnyékolni és dúsítani viszont jól lehet vele.

Az új kellékek közül a kedvencem a tus vagy filctoll szerű szemöldök filc, amivel szépen és vékonyan tudunk szálazni, a másik pedig a szempillánkra is használt formájú szemöldök spirál.
Mac brow set és Makeup factory filc

Beszereztem én is a Mac-től a Brow Set-et, a Makeup Factory-től pedig egy szemöldök filcet.
A Mac szemöldök spiráljából két színt választottam, a sminkemtől és hangulatomtól függően használom őket (show-off: sötét, beguile: világos)
Természetesen ehhez a cucchoz kell hogy legyen egy kis szemöldök szőr, de ahol nincs ott szépen tovább húzható vele. A természetestől az extrém szemöldökig bármi elkészíthető a használatával.
Mac és Makeup F. a csuklómon


A Makeup Factory szemöldök filcet azért választottam, mert a Mac  spiráljához ez illett színben a legjobban, és én ama célból vettem, hogy tudjam vele korrigálni és kiegészíteni a spirálozott szemöldököm.
Pontos neve eye brow intensifier -2-es színben.
Önmagában használva teljes szemöldököt készíteni vele aprólékos munkával lenne csak szép, de dúsabb szemöldökű lányoknak ideális megoldás a rések kitöltésére, szóval a ceruzánál vagy a pornál jóval jobb.
Ideális még olyan esetekben is amikor javítani kell, vagy ritka a szemöldök, és van elég időnk aprózni vele, mert gyönyörű szőr imitáció készíthető.


Sleek - Brow kit - dark
A Sleek brow kit palettáját azért próbáltam ki, mert az egyik oldala krémes, a másik pedig por alapú festék, és én a krémes részére voltam nagyon kíváncsi.
Azért jó még a kifejezetten szemöldök paletta, mert tuti matt szín van benne, és színcsoportra vannak osztva, így könnyebb megtalálni a megfelelőt.
Én a dark kollekciót választottam, hiába vagyok szőkés, a szemöldök szőreim sötétebb színűek, illetve sokszor félek a világos színek vörösbe hajló árnyalatától. A sötétet tudom tompítani, de a világossal nem tudok mit kezdeni.
Sleek Brow Kit Dark

Az emberek túlnyomó részének a szürkés árnyalatú szemöldök színek állnak jól - vagyis nem jól fogalmaztam, javítom: ...állnak természetesen. Így a tuti választás mindig szürkébe hajlik, nem pedig vörösbe (kivétel a vörös hajú lányok).

Ez a paletta így 3 fajta módon használható, csak a krém, csak a por, vagy együtt a krém fölé a porral.

A képen is jól láthat, hogy a krémes résszel szépen lehet szálazni.
A por önmagában nekem nem tapad úgy mint a Mac szemhéj púderei, a harmadik vonal pedig amikor a krémesre a port kentem, így egy erőteljesebb szín és fedés érhető el.

Erről a termékről bővebb teszt hamarosan, összefogva a többi Make Up Plázás rendeléssel.

Összefoglalva: Én a Mac Brow set spirállal tudok a leggyorsabban dolgozni, majd ezt javítom a Makeup Factory filcével, jelenleg ezek a kedvencek.
A Sleek palettáján a krémes rész tűnik ígéretesnek,mert jól lehet vele szálazni, illetve ami mindig beválik az a Mac palettába válogatott szemöldök színek szemöldök ecsettel felvíve, bár ezt csak "szőrös" szemöldökön szeretem, hogy ne legyen teljesen kitöltött, satírozott hatású.
A szemöldök ceruzát már hanyagolom, mert ha nincs frissen hegyezve, akkor nem az igazi, bár táskába bedobva ez a legpraktikusabb.
Hatástól függően érdemes a termékeket váltogatni, én a természetesség híve vagyok-tekintve hogy most a divat is ez-, de ez nem minden esetben ideális..pl egy díva sminkhez elengedhetetlen a "rajzolt" szemöldök.
Amit még a legelső fotón láthattok, az egy szemöldök zselé, amit érdemes beszerezni.
Összehasonlításként itt egy kép a végén, ezekről a ceruza lemaradt..felülről lefelé sorrendeben a termékek és színek:
Szemöldök festékek összevetve
-Mac brow set -show off
-Makeup factory eye brow intensifier -2
-Mac brow set -beguile
-Sleek brow kit- dark krémes
-Sleek brow kit- dark por
-Sleek brow kit- dark krémre a por
-Mac eye shadow- cork, charcoal brown, espresso, brown down


4 megjegyzés:

 1. Nagyon várom a Sleek tesztet, mindenkinél csak a világosat láttam, de nekem a dark kéne. Épp vásárlás előtt állok, jól jön a vélemény :)

  VálaszTörlés
 2. Na, látom nem vagyok őrült mégsem, neked is bejött a poros ecsetes verzió:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze:-) ..ettől függetlenül már jó ideje (saját magamon) csakis a Mac brow set és a filc a nyerő, mert nagyon természetes hatást tudok vele csinálni.

   Más egyén sminkeléshez amúgy mindig az ecset+por a király..nedvesen vagy szárazon.

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...