2012. 03. 04.

Alapozó teszt a tökéletlen hibás bőrre

Nem terveztem, hogy a rettenetes arcbőrömmel fogok tömegeket riogatni, mégis úgy döntöttem, hogy ha ezen a bőrön jó egy alapozó akkor az valami nagyon f*sza termék lehet.

 Sok dumát sem szeretnék hozzá fűzni - hmmmm... bár biztos fogok-, de inkább rengeteg kép és kép.
A képek azonos fényben, azonos napon készültek gyorsan egymás után, és igyekeztem az itthon fellelhető alapozóim közül minél szélsőségesebb termékeket használni. Az apró márkáktól a professzionálisig minden sorra fog kerülni.

Ez a bejegyzés is egy sorozat része lesz, hisz a fiókom és sminkes táskám bővelkedik még alapozókban, és azokat is szeretném bemutatni nektek.
Termékeket lehúzni nem szeretnék, mert attól, hogy nekem nem jó, lehet más bőrre tökéletes. Annak hinnék el ilyet aki a hibátlan normál bőrén, szaktudás mellett is alkalmatlannak talál egy alapozót...mert ami a szépet nem szebbé teszi azzal valószínű tényleg gond van.

A botrányos látvány=alapozó nélkül
Én inkább arra térnék ki, hogy a sok bőrhibámon miként mutat ez és az.
Bőröm vízhiányos száraz, heges, hipo pigmentált, szeplős, pattanásos és piros foltos, úgyhogy lesz min csemegézni..nem is tudom miért mutatom meg :-(

Szakmai ártalom, hogy minden alapozóra rárepülök, no meg ugye azért is,  mert enélkül mehetnék kisgyerekeket riogatni, ha rosszul viselkednek.

A bőrhibákra külön korrektort nem használtam, pont azért, hogy jól lássuk, maga az alapozó mit tud.

A kiinduló képen jól látszik, hogy miről beszéltem. A sminkelt képeket egyébként csak alapozva és azután lepúderezve ( áttetsző könnyű porpúderrel) fotóztam. Természetesen mindegyiknél megjelölöm, hogy mit láthattok.

Chanel double perfection
Chanel double perfection önmagában
Chanel double perfection creme powder : ez egy bársonyos, púderes krém, talán a hab alapozókhoz tudom a leginkább hasonlítani, erős és tartós fedést ígér, miközben bőrünk üde és barackos marad.
Púder használat a termékhez nem szükséges. A csomagolás trendi és elegáns.

Simán fölkenve az én bőrömre vastagon ül, talán nem igazán a száraz felszínre való, ezért így horribilis látványt nyújtott. Még jobban kiemelte a bőröm egyenetlenségeit és a pórusokat.
Chanel double perfection + porpúder

Púder nélkül nekem túl fényes volt, és ugyan a foltokat jól takarta, de a seb / pattanás felületén megcsúszott, hiába paskoltam rá az anyagot.
A látvány is olyan mint amit éreztem, nem volt kellemes a bőrömön, mert olyan volt mintha maszk alatt lennék.

Púderezve az volt a bajom vele, hogy iszonyat sok port felvett, ezáltal extrán megvastagítva önmagát. Éjszaka szórakozni vagy fotózásra talán elmegy (másnak), de amúgy nagyon vakolat.

Nyáron, amikor olajosabb a bőr, illetve szebb bőrökön biztos jól muzsikál, de nekem nem az igazi.

Clinique superbalanced makeup : a termékből egy kisebb próba verziót vettem meg, olajmentes formula, melyet a kombinált bőrre találták ki. Erős fedést nem ígér, de azért tettem egy próbát ezzel is.

Clinique superbalanced
Clinique superbalanced önmagában
Ezt a tubusos kiszerelést amúgy sokkal praktikusabbnak találom mint az üveges verziót.

Szerintem jól látható, hogy sokkal vékonyabb és mattabb mint a fenn említett chanel alapozó. Felkenés után a bőröm jól érzi magát, mintha nem lenne rajta semmi.
Az is látszik, hogy a foltokat szépen eltüntette, de a pirosságok itt ott átütnek.

A pattanás felületén jól lehetett építeni, de ez a maximum amit láttok, mondjuk ez nem olyan rossz..
Clinique superbalanced + porpúder

A következő kép már lepúderezve készült. Jól látszik, hogy még mindig természetes maradt, bár a barázdákba így jobban megjelenik a beült festék.
Bár ez kombinált bőrre van, az én száraz bőrömön sem gáz, de el tudnék viselni egy kicsit hidratálóbb formulát.
Vékonysága miatt egész nap kellemes viselet, és szépen a helyén marad.

Kryolan Ultra Foundation : préselt krém, erős fedés vékony alapozással. Professzionális termék, sminkes boltban vásárolható kisebb és nagyobb kiszerelésben is, rengeteg színben.

Kryolan Ultra Foundation
Kryolan Ultra Foundation önmagában
Egyedül ezt az egy alapozót vittem fel száraz szivaccsal, mivel kézzel lehetetlen eldolgozni, a tégelyből ecsettel vagy szivaccsal viszont könnyen használható.
Én a vizes laza szivacsot ennél a terméknél jobban szeretem, szép textúrát lehet így építeni vele.

A képen sajnos nem vettem erre a fáradtságot így egy háromszög gumiszivaccsal dolgoztam..hát így nem is lett olyan szép a végeredmény ..

Kryolan Ultra Foundation + porpúder
Azt jól látni, hogy a chanel-nél sokkal vékonyabb és mégis jobban takar, a clinique-től erőteljesebb fedésű, és jóval szárazabb, és már alapból jobban beleül a kis barázdákba.
Ettől függetlenül minden különösebb szenvedés nélkül tökéletesen lefedte ( korrektor nélkül) a sebes pattanást. A foltokat, és pirosságot is teljesen elkendőzte, mindezt úgy, hogy nem kentem túl vastagon - hát igen, nem véletlenül használom ezt előszeretettel a modelleken-.

Sajnos tartós használata az én bőrömre nem ideális, mert szárít, de különleges alkalmakkor természetesen magamra kenem. Nagyon szépen és vékonyan eldolgozható, elég csak a kényes területeket ezzel fedni, így napközben is bátran viselem.

L'oreal Infallible : Ebbe az alapozóba nem tudom hogy csúsztam bele, talán el akartam hinni, hogy jó lesz nekem..hát tévedtem..Már a szegényes színválaszték után sarkon kellett volna fordulnom..de inkább gyorsan megvettem:-)

L'oreal infallible
Hát ezen bevezetőt olvasva gondolom sejtitek, hogy nem tartozik a kedvenceim közé.
Loreal infallible önmagában
Az alapozó hosszan tartó hatást ígér, ami eltünteti a bőrhibákat.

A bőrömre kenve olyan érzésem van, hogy megcsúszik a tetején, és a redőkbe, pórusokba tapad föl. A pattanást ennél jobban lefedni nem tudtam, és amit most láttok azon annyi anyag van, hogy már kezdett kényelmetlen és macerás lenni.

Önmagában nem matt, hanem egészséges fénye van. Nem annyira fényes mint a chanel volt, de a clinique-nál jóval fényesebb, még az én száraz bőrömön is...

Loreal infallible + porpúder
Fedése engem nem nyűgözött le, mert a világos és a piros foltok is átütnek, hiába a sok anyag. Viselni nekem valahogy nem kényelmes ennyire fölépítve, vékonyan viszont csak üde és szép bőrre ajánlom.

A lepúdereznél is jól látszik amit éreztem, a redőkbe és mélyedésekben van benne az alapozó 90%-a. Ezt a képet látva valahogy nem fogott el jó érzés, mert így valószínűleg a pórusokban is benn csücsülhet a krém.


Maybelline Matte Mousse : húúú, remélem nem unjátok még :-)..
Ezt az alapozót több TV-s kollégám is használja, mivel egyedülállóan jól fed, és könnyen, gyorsan lehet vele dolgozni.
Maybelline matte mousse önmagában

Maybelline matte mousse
Ez egy habos állagú könnyű púderes alapozó. A chanel-hez hasonlít, de annál sokkal könnyedebb, habosabb.
Könnyen felvihető és eldolgozható. A kryolan után ennek volt a legjobb fedése. A fotóhoz nem is építettem, amit láttok az egyszeri átsimítás.

Sajnos az én bőrömhöz ez sem ideális, mert a száraz felületen nem mutat olyan szépen, de ilyen széles körben terjesztett közepes árfekvésű kozmetikumtól ez a fedési teljesítmény figyelemre méltó.

Ahogy látjátok, a foltokat és a piros részeket is tökéletesen lefedte, a pattanásra is szépen ráült.
Maybelline matte mousse + porpúder
Bár a termékhez nem szükséges púder használata, azért én így is megmutatom nektek.

A kép is jól mutatja, hogy ez sokat rontott a minőségen, mert így azonnal beült a ráncokba, illetve jobban előjöttek a bőrhibák. Ez egy tipikus betúrósodott eredmény, mert ez az alapozó amúgy is púderes, tehát az ilyen száraz bőrön mint nekem van ez a sok pormennyiség már csak rontani tud.

A bőrön amúgy nagyon könnyű viselet, tartósabb ha óvatosan rápúderezünk - de ne az én bőrtípusom csinálja ezt.

Max Factor Lasting Performance : hát nem véletlenül létezik már nagyon régen ez a termék..talán a legelsők között volt ami kenődésbiztos, tartós viseletet és kiváló fedést ígért,és könnyen hozzáférhető volt.

M.F. Lasting Performance
Max Factor Lasting P. önmagában
Sajnálatos viszont, hogy itthon nem minden szín vásárolható, ezért ezt a terméket én külföldön szoktam beszerezni.
Kényelmes csőrös tubusból kellemes könnyű, viszont gyorsan száradó krém.

A clinique-hoz hasonló természetesen matt fénnyel rendelkezik az alapozó, ami már egy rétegben is olyan egyenletesen és alaposan fed, hogy az valami fantasztikus ebbe a kategóriába.
Foltok, pirosság nyoma sincs, a pattanásra könnyen építhető, mert gyorsan szárad, és nem csúszik meg a felszínen. A képen nem vittem túlzásba az építést, mert így is szépen fedett.

Max Factor L.P. + porpúder
Az alapozót lepúderezni a gyors száradása miatt nem szükséges, de ezt is átkentem nektek, a teljesség kedvéért.

A púder ennek sem tett igazán jót olyan értelemben, hogy a pattanásról kicsit lehúzta az alapozót.
Ilyenkor szoktam a púderezés után még javítgatni, és ezzel az alapozóval pöttyözgetni a pattanásokat, amit aztán púder nélkül hagyok.

Mellesleg megjegyzem, hogy ezt az alapozót pattanásokra korrektorként is használom, mert nagyon tartós, és szinte minden állapotú pattanáson fenn ragad. Még a nedvedző sebes ragyákon is megül ( persze némi technika azért szükséges hozzá).

Sajnos mégse használom ezt az alapozót minden nap, mert észre vettem, hogy egy idő után valahogy a bőröm rovására megy..szárít, mitesszer képző és valahogy megkeményíti a bőröm, viszont ha bulizni megyek ez a termék mindig beválik -egyrészt mert mesterséges a fény, másrészt mert extrém fedése mellé atombiztos tartósság társul.
Bőrömön viszont érzem, hogy rajta van, egy idő után húzódik és számomra kényelmetlen is.

Elégedettség szerint rangsorolva a legjobbtól a gyengéig: kryolan, clinique, max factor, maybelline, chanel, loreal.


Hát most ennyi, így is sok volt, de nemsokára jelentkezek a többi elfekvő alapozóval.
Ti mit használtok, és mi az amivel elégedettek vagytok?

54 megjegyzés:

 1. Érett börü vagyok.Àltalàban nappal a BB krémek közül a Wrinkle Fillert használom elèg règen,pici púderrel.Esti programhoz az Avon fawlessét használom,porpúderrel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A koreai BB krémekkel az a problémám, hogy általában nekem túl világosak önmagukban..de vettem most kettő sötétebb árnyalatot ( http://sminkesmas.blogspot.com/2012/03/csodas-korea-bb-kremek-es-baratai.html ), úgyhogy nemsokára tesztelem is őket.

   Az Avon alapozókat is sajnos pont ezért nem tudom használni. Hiába rendeltem több sötétebb mintát, egyszerűen elütött a bőrömtől..pedig nem vagyok kreol, csak egyszerűen a sok szeplő és anyajegy miatt sokkal sötétebbnek tűnök mint az alap bőrszínem.

   Törlés
 2. Nagyon tetszett, nagyon jók a képek!!! Jól kivehető belőle, hogy melyiknek milyen a hatása. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm,kedves vagy:-)
   Lesz még pár ilyen nagyobb lélegzet vételű nemsokára, mert még van mit végig zongorázni :-)

   Törlés
 3. Nagyon hasznos ez a cikk!! Nekem is nagyon tetszett!!

  VálaszTörlés
 4. Eddig chanel teint innocence-t használtam, most, hogy megszünt, valszeg bobbi brown-t fogok venni.
  Tág pórusokra (amik csak mostanában jelntkeztek ) tudnál valamit ajánlani?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden tipp jöhet :) Elsösorban alapozóra vagy primerre gondoltam. A Chanel bázisával szemezek, kicsit borsos az ára, de ha eltünteti a pórusokat, akkor megvenném.
   Nem annyira durva, valószínüleg csak én látom, de engem zavar, mert nem ehhez vagyok szokva...

   Törlés
  2. Tág pórusra Clinique Pore Minimizer családot próbáltad már vagy az Instant perfectort? Vagy Estée Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher ? Benefit the Pore fessional ?
   Primerből a Mac-nél nézz körül - szerintem.
   A Sephora primerek sem rosszak.

   Törlés
  3. Még akkor próbáltam a Clinique-et és az E. L-t, amikor még nem is voltak tágak a pórusaim :D
   A Mac-nek utánanézek, köszi :)

   Törlés
  4. Sajnos a primerek igazából csak "betömik" a lyukakat-hosszú távon nem megoldások, de ha tényleg zavar és többre vágysz akkor inkább mikrodermabrázió-val vagy dermaroller-rel próbálkozz.
   Személyes tapasztalatom nincs a pórusok kapcsán, de ezt a két kezelést erre is ajánlják.
   Tudsz róluk olvasni nálam is, illetve ha találok rá valami extrát akkor azt közzé teszem.

   Törlés
  5. Ha nem száraz a bőröd akkor pórusokra szerintem nagyon messze a legjobb a Bioderma Sebium Pore Refiner. Tökjó bársonyos matt lett tőle az arc, pórusoknak nyoma sincs, egyetlen negatívum, hogy száraz bőrre talán nem az igazi. De normáltól az extrém módon zsírosig szerintem nagyon nagyon nagyon jó! Bár csak egy krém, én nyáron primerként használom, és messze a legjobbnak tartom.

   Törlés
 5. Én Missha Signatureből a sötétebbet használom most és az nagyon természetes szín. A legnagyobb kedvencem az Esteé Lauder szinezett hidratálója, ami zöld színű alapból és aztán igazodik az arc színéhez. Mondjuk az nem nyújt erős fedést, de szerencsére mostanában nekem nincs is rá szükségem

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Missha perfect cover-re ugrottam rá, bár nem a bőrtípusomra való, de ebből volt pici kiszerelés:-/ szintén 23.-as, a sötétebb verzió ( bár ez is kicsit világos azért).

   Sajnos a színezett hidratáló nekem a sok foltomra nem elég:-(
   jó neked, vigyázz is a bőrödre, ha szép!

   Törlés
 6. Jó kis poszt lett, és szerintem nem vészes a bőröd egyáltalán...
  Én MAC Mineralize Satinfinisht használok most, de az Armani Luminous Silket nagyon ki akarom próbálni, elegem lett a matt alapozókból.
  Nem csodálom amúgy, hogy a L'oreal Infallible nem vált be neked, régebben próbáltam és konkrétan éreztem, hogy fulladozik alatta a bőröm.. :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Következő tesztbe a -mac-től a face and body-t is berakom, a többi sajnos szárító hatással van hosszútávon a bőrömre, vagy az üzletben sem ajánlották, úgyhogy azokból nem is vettem:-(

   Armani sminkek nagyon jók, nagyon jókat írnak arról az alapozóról is.
   Mindenképp írj róla ha megvetted!
   :-)

   Törlés
 7. fujj én a lorealnak ezt az alapozóját úgy utáltam, h azóta nem is vettem tőlük semmit :(
  Egyébként a bb krémek nagyon jók.
  Ajánlom, h inkább ebayen vagy külföldi shopokban rendelj, ahol sötétebb árnyalatok is elérhetőek.
  Én most missha-t vettem 23-as árnyalatban és tök sötét :-O
  Majd hamarosan én is írok róla...
  Rengeteg féle bb krémet itt találsz: https://prettyandcute.com/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívemből beszélsz..nekem is elment tőle a kedvem...mármint az egész márkától(loreal)..kinek találták akkor ezt ki?:-)

   BB-t most nyüstölöm, nagyon elégedett vagyok :-),23-as Missha nekem most jó ( még szépen tudom sötétíteni és sárgítani púderrel), de 1-2 hónap és nem lesz jó a színe.:-(

   Jujjj de fincsi ez a link,:-) köszönööööööm,most megoldottad hogy a kövi 2 órában mivel fogok foglalkozni :-D

   Törlés
 8. Öröm látni, hogy ne csak én vagyok alapozó mániás :) Mindig keresem a tökéletes alapozót. Nagyon világos a bőröm és érzékeny pluszba még rosacea is keseríti a dolgom.
  Tapasztalatom nekem is a következő kb a felsorolt márkákkal kapcsolatban, bár azon belül más-más alapozóim voltak. Azt látom, hogy a L'Oreal nálad is a lista szélén kullog , ahogy a Chanel is . :) Érdekes :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, ha szép az "alap"-minden szép :-)
   Neked sem könnyű a dolgod akkor :-(

   Képzeld én most a BB krémekkel nagyon elégedett vagyok!
   Nemsokára csinálok megint egy ilyen nagy tesztet...

   L'oreal teljesen felejtős...A Chanel egyéb alapozó/púder termékei nem ilyen gyatrák..sőőt, ezért vettem meg ezt is bátran...de ez nagy csalódás :-/

   Törlés
 9. Várom BB teszteket. Én most kinéztem a kék tubusos Suiskin krémet. Nem olyan drága és ráadásul igen érzékeny bőrre van. Jó lenne nemcsak elfedni a dolgokat, hanem kicsit gyógyítani is rajta. Bár most nem is vagyok elkeseredve a bőröm miatt mióta láttam sztárok közeli képét:) . Sminken is átütött a bőrprobléma. Most már értem, hogy miért is mondják, hogy semmi gond a bőrömmel, nagyon is szép. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. BB tesztek töltve:-)
   Igen sokan eltúlozzuk a problémát :-)
   Bevállt a Suiskin?

   Törlés
  2. De felélénkült ez a post. Nem, mégsem vettem meg a Suiskint. Helyette a Max Factor Facfinity és az YR egyik alapozója szédült a kosaramba. Mindkettő szuper. Mivel mint írtam elég érzékeny a bőröm, ezért nekem jól jön az alapozó nyújtotta plusz réteg, pláne ezekben a mínuszokban. Az említett kép alapozó ehhez még egy csodálatos, természetes bőrképet is hozzátesz. Elégedett vagyok.

   Törlés
  3. Na akkor ezt örömmel hallom :-)
   Nagy dolog, ha az ember megtalálja a hozzá legjobban illő alapozót...nemhogy kettőt!

   Törlés
  4. Még nem találtam meg AZ alapozót, de azért az valamit elárul, ha minden egyes nap ugyanazért az üvegért nyúlok :)

   Törlés
 10. Az Ó utcában kapható Dermacolor Light alapozókat ismered esetleg? Nekem ajánlották, mint nagyon jó ár-érték arányú alapozót, ill. szimpatikus, hogy 16 árnyalatban kapható. Mi róla a véleményed?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, régen használtam én is, persze csak fotózáshoz vagy filmhez.
   Nekem anno túl "sok" volt és elég maszkszerűnek tartottam, ezért váltottam.
   Nézz be a boltba, lehet azóta volt már fejlesztés, van préselt és folyékony formába is.
   A jó fedés és minőség nem kérdés, de az már egyedi, hogy kinek milyen finish tetszik, úgyhogy próbáld ki, a boltba van erre lehetőséged és segítség a választáshoz.
   Jó termékek:-)

   Törlés
  2. Végül a Kryolan Ultrát vettem meg, sokkal könnyebben kezelhető az állaga, mint a Dermacolornak. (Ez utóbbi utántöltője nem is pattintható be a Kryolan palettákba.) Köszi a hasznos cikket!

   Törlés
  3. Naaaa:-) jó kis cucc az, mondtam én:-)
   Akkor ezek szerint még mindig nem volt akkor a változtatás a dermánál, hogy verje az Ultra kezelhetőségét.

   Örülök, ha beválik és segítettem.

   Tipp: laza, levegős bubis, vizes szivaccsal lehet a leginkább természetes finisht elérni vele.

   Törlés
 11. A L'Oreal Mat Morphose hab állagú alapozóját próbáltad már? Vmiért én vissza-visszatérek hozzá. Van BB krémem is, 21 és 23-as színben.
  Bár nekem kombinált a bőröm és igazából nem rajongok az alapozókért, de ezt kedvelem eléggé, a többi általam próbált alapozó beleül a pórusokba, nagyobbnak tűnnek a pórusaim,amik a T-vonalban vannak. A folyékonyak nálam nem váltak be,mert fényesek és totál óriásinak tűnik az összes pórus.

  Ezt viszem fel ujjal,majd rövid idő után a T-vonalon a Clinique Pore MInimizer InstantPerfectorral átmegyek. Sajnos én pórusmentes bőrt szeretnék :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hab alapozók nem rosszak, de sokszor szárítanak engem, hogy száraz a bőröm:-(

   Megnézem azért majd az üzletben, kíváncsi vagyok.

   Törlés
  2. Nagyon-nagyon jó alapozó volt ez a L'Oreal Mat Morphose, de sajnos már nem kapható, mérges vagyok miatta.

   Törlés
 12. Szia! Az Estee Lauder Double Weart még nem próbáltad? Sztem annál tökéletesebben fedő alapozó kevés van. Nincs maszkhatás de mindent takar. és tart egész nap.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De! Van is itthon..
   Valóban nem rossz alapozó, de azért tökéletesebb fedésűt is ismerek párat :-).
   Sajnos a sorozat folytatása lemaradt, de igyekszem pótolni, és a DW is benne lesz :-)

   Törlés
 13. És melyik amelyik szerinted jobb az Estee Lauder DW-nél? mert én még annál jobbat nem találtam,de érdekelne. Sajnos pattanásokból visszamaradt foltok vannak az arcomon, ezért kellene jól fedő.

  VálaszTörlés
 14. Idetévedtem és végigolvastam a posztot, ami hasznos is volt, mert alkalmakra még mindig keresem az ideális alapozót. ;) Viszont azt hozzátenném (hátha valakinek segítek ezzel), hogy nekem a 1,5 évtizedig egyfolytában csúnya, pattanásos, mitesszeres, foltos bőröm csak akkor javult észrevehetően, amikor - megfelelő arcápolás mellett - leálltam a napi szintű alapozóhasználattal. Azóta kozmetikai színezett hidratálót használok (nem BB-t), csak alkalmakkor alapozót, és látványos a javulás! Alig van új pattanásom, és a bőröm sem annyira száraz, sokkal szebb az összkép! Viszont nyilván nem volt egyszerű, van egy átmeneti időszak, amit ki kell bírni, de megfelelő korrektorral át lehet hidalni. Aki már minden mást kipróbált a bőrére (mint én, még Roaccutan-t is szedtem és az sem segített tartósan!), az tegyen ezzel a módszerrel egy próbát. Én csak azt bánom, hogy nem volt "eszem" (önbizalmam) hamarabb leállni az alapozóról, sokkal kevesebb hegem, foltom lenne most...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy benéztél!

   Sajnos igazad van, sokszor a nem megfelelő összetételű alapozók csak tovább súlyosbítják a bőr állapotát, viszont sajnos sokszor nem lehet általánosítani és nem segít az alapozó elhagyása ( sem).
   Én is próbálkoztam anno festék mentes időszakkal, de nem jött be..bár használt volna..de ez teljesen egyedi, én is kipróbáltam, mert akár működhetett volna.

   Nekem most a kóreai BB-k amúgy nem okoznak pattanásokat és mitesszereket, így nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt..de sajnos én is már későn :-(
   Jelenleg 1 patim sincs, ami nálam is extra számba megy, de természetesen ez egy átgondolt és összetett rendszer végeredménye, no de persze az alapozóim érintetlenül hevernek, szóval ez is kellett hozzá:-)

   Törlés
 15. A Clinique alapozóval kapcsolatban szeretnék kérdezni, hol jutottál hozzá ehez a kicsi kiszereléshez, és mennyiért. Először csak ki szeretném próbálni. Előre is köszönöm a válaszod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huhh az árára már nem emlékszem, nem tegnap volt, de 2000ft körüli, ha jól rémlik..de nem esküdnék rá.
   Nagyon sokáig bírja, így szerintem megéri.

   Ha a márkaboltban nincs ( Clinique ) akkor Marionnaud vagy Douglas. Én a Westendbe vettem a Douglas-ba, szerintem kérdezz rá, ha nem látod kirakva, mert amikor én vettem, akkor sem a Clinique pulton volt, hanem egy kis pohárban külön valahol.

   Lehet nem mindig van nekik, és amikor én vásároltam csak ez az egy fajta alapozó volt ekkorában.
   Egyébként ha bemész valamelyik Clinique-ba biztos tudnak adni ingyenes mintát is-ha van nekik- bár az jóval kisebb.

   Remélem sikerrel jársz:-)

   Törlés
 16. Szia! A kérdésem az lenne, hogy nagyon pattanásos arcbőröm van és elég világos színű, sajnos még egy olyan alapozót sem találtam ami színben és fedés mértékében is megfelelt volna. Milyen terméket ajánlasz ilyen bőrtípushoz? Köszi a választ előre is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Három helyet keress fel, egy gyógyszertárat, egy MAC üzletet, vagy ha ott már voltál, akkor a budapesti Ó utcai sminkboltban ( kryolan) nézz körbe.
   Ezeken a helyeken tuti óriási színválasztékot találsz és az eladók is szakképzettek ( esetleg sminkesek is) így a bőrtípusodnak megfelelőt tudnak ajánlani.

   Nekem az pl nem derült ki, hogy száraz vagy zsíros a bőröd, hisz hiába pattanásos, mindkét fajta lehet.

   Fontos neked az is, hogy ne legyen komedó képző, vagy gyulladásra hajlamosító a termék ( tehát olajmentes), így a gyógyszertárban is érdemes körbe nézni, mert ott is vannak specifikusan pattanásos bőrre, és erősen fedő alapozók vagy stiftek amik nem fogják tovább gyullasztani a bőrödet( pl vichy).

   Törlés
 17. Helló!
  Először is szeretnék gratulálni a bloghoz!Nagyon jóóó és hasznos dolgok és tanácsok vannak benne!
  34 éves koromra még mindig a pattanásokkal küszködöm,lassan húsz éve,hormonproblémáimból kifolyólag.Tehát gondolhatjátok mennyi hegsérülés van az arcomon,meg emellett pirosság,száraz és zsíros bőr váltakozva,plusz a miteszerek és pattik.Szóval ezt mind elfedni nem kis mutatvány,de a Max Factor alapozói képesek a csodára!Egész nap tökéletes fedést biztosít,és még szépnek is érzem magam!Enélkül még az utcára sem tenném ki a lábam,és ezt halál komolyan mondom.Akiknek ennyire problémás bőrük van,annak ugye roaccutant vagy Soltretet írnak fel a bőrgyógyászok.Nagyon hatásos,szinte gyönyörű bőrt varázsol,viszont hosszútávon méreg...ezert mikor abbahagytam,visszatértek a ragyák.Nincs más megoldás,külsőleg kell kezelnem.Nagyon jó az Isotrexin gél,leszárít mindent,de ehhez idő kell.Na ebben viszont,hogy addigis fedjen,használom a Maxot!Egyébként még nemkívánatos szőrszálak is vannak az államon,csipeszelem,de mikor nő vissza fekete...na azt is elfedi!Egyébként tudsz vmi hatásos megoldást ezekre a szőrökre?Bocs,ha hosszúra sikeredett...meg lehet nem is jó helyen kérdezem.Azért köszi!Szuper az oldal!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, kedves vagy!

   A szőrökre végleges lézeres szőrtelenítés ami hatásos a hormon problémáktól megváltozott szőrtüszők esetén is.
   Ennél sajnos nincs még ma sem jobb megoldás.
   Csak orvosi lézer klinikákon csináltasd, kozmetikákat felejtsd el.

   A Max faktor valóban jó vaskos alapozókat (is) csinál, jó fedéssel, én is használtam az egyik típust, de hosszútávon szárította a bőröm felszínét ami az esetembe nem volt túl jó, mert további mitesszereket okozott a szárazság, abból pedig jött a pattanás....

   Törlés
 18. Háááá, Istennő vagy! Imádlak, még több ilyen nélküle-vele tesztképet!! Van állandó favorit alapozó 2012 óta?

  Csilla

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh persze..fel kéne már frissíteni mert nagyon érik ! igyekszem :-)

   Törlés
 19. Lehet még mindig kapni Clinique alapozóból próbaverziót? Ha igen, hol?

  Köszi, Csilla

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én talán Douglas...vagy Marionnaud-ba láttam valamikor...

   Törlés
 20. Sziasztok! :)

  Koszonom en is a cikket,nagyon hasznos volt,mivel mar en is ezer meg ezer fajta alapozot vegigprobaltam..
  Leginkabb a Kryolanrol szoloak tetszettek,ezt eddig nem ismertem,ma elmentem venni egyet.
  Vegul Shiseido lett belole,es nem bantam meg! Maximalis fedes 1 reteg utan.. Ami nagyon VEKONY,semmifele maszk erzesem nincs!
  Rakentem a tetovalasom szelere probakent.. Fedi!!!!!
  UV vedelemmel ellatott,nekem ez fontos szempont volt!
  Nagyon meg vagyok elegedve:))))
  Egyszer probaljatok ki!

  Szep napot:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Shiseido nagyon jó, sajnos sokan drágának találják, mert nincs akkora hype körülötte, pedig 20 éve top termék! Sminkesek is sok cuccát használják, elég professzionális!

   Törlés
 21. Nagyon hasznos a cikk, köszönjük!

  Fog. gátló abbahagyás után jelentkező pattanásos, foltos, mitesszeres bőrre, ami az orcán száraz, mit ajánlanál? Ami nem mitesszerképző, csak rajta van az arcon szépen fedve? Köszönöm: R.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképpen olaj mentes alapozót válassz! Bőröd ezek szerint kombinált és pattanások-mitesszerek is vegyesen találhatóak rajta.
   Én már évek óta airbrush-al dolgozom ( azért nem is bővült az alapozó teszt ), de sima alapozók közül a MAC üzletekben kérnék segítséget ( azért nem mondom én mit kennék rád, mert ahhoz látni kellene a bőröd).

   Törlés
 22. Sziasztok!
  A bőrömmel nincs különösebb probléma, mindig szép sima, kreol bőröm volt, nyáron hamar barnuló. Az utóbbi évben néhány helyen pigmentfolt jelentkezett, de nem vészesen erős, viszont néha szeretném elfedni alapozóval. A bőröm nem zsíros, inkább vízhiányosnak mondanám. Hallottam a Coverderm alapozókról, hogy nagyon jól fednek, de itt nem olvastam róluk, ...kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vagy mi mást ajánlanátok? Mindenképpen fényvéős legyen, és elég sötét árnyalat kell. Köszönöm: Krisz

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igen nekem is volt egy hullám, hogy ki akartam próbálni a coverderm termékeket, de a körülményes vásárlás ( megfelelő szín választása) miatt valahogy elaludt a dolog.
   Személyesen pedig nem volt még időm a termék után rohangálni...kicsit magaslom az árát..persze ha jó akkor mehet, de annyi mindent kipróbálok, hogy már ennyi mindent nem lehet használni egyszerre :-)

   Törlés
 23. Sziasztok!

  Tegnap értem vissza a nyaralásból és rájöttem, hogy a jelenlegi bőrszínemhez nem igazán lesz jó semmi sem az itthoni készletből, így ma munka után elszaladnék venni valamit, ami a barna testemhez is harmonizál.
  A bőröm PCO miatt kb. 12 éve pattanásos (vagy annak maradványai tarkítják)plussz májfoltos. KÉpzelhetitek, hogy egy jó kis tengerparti nyaralást követően még 50-es fényvédő mellett is úgy nézek ki mint egy leopárd helyenként. A pórusaim nagyon tágak, rendszeres kozmetikus látogatás, körültekintő arcápolás mellett is állandóan miteszeresedik. Alapozóból már rengeteget próbáltam, azonban egyik sem csinál igazán bababőrt. Ha találok is olyat, ami állagra vagy fedésre jónak tűnik, akkor színben nem jó.
  Annyira boldog lennék, ha találnék egy terméket, ami nem tömiíti el a pórusokat, nem fénylik ki, kiválóan fedi a májfoltokat, pattikat, tartós, de mégsem maszk hatású.
  A L'oreal nekem sem vált be. Az új Vichy Dermablend egészen jó lenne, de színben az sem az igazi.
  Ha tudtok bármi jó tippet, akkor nagyon megkköszönöm előre is.

  Üdv,

  Judy

  VálaszTörlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...