2012. 03. 28.

Stella - Teafaolaj lehúzható maszk a patikra és gyulladásokra

A Herbaházi zsákmányokról ITT számoltam be nektek. Az egyik maszkot ki is próbáltam a Stellától.
Stella - Teafaolaj  maszk

Az egyik este szétnyomkodtam magam, így jött is az alkalom, hogy ezt gyorsan fölkenjem.
Ez gyulladás csökkentő, pattanásos bőrre való "anti-acne" maszk, teafa olajjal és algináttal, ami por állagú és vízzel kell fölhígítani, így kapjuk meg a masszát.

Ez az elején nagyon jól hangzott amikor bedobtam a kosárba, de aztán persze az alkalmazásakor rájöttem, hogy ez egy kicsit macerás nekem.


Már eleve az a tény, hogy elő kell rá készülni egy kicsit elvette a kedvem, így nem mindenhol és mindenkor kényelmes a használata. De ami ez mellett szól az az, hogy mindig friss maszkot kapunk, és a hatóanyagok valóban csak akkor oldódnak amikor kikeverjük, és nem a tubusba várakoznak.
Stella maszk - előkészületek...

Stella - Teafaolaj maszk leírás
A por halványkék színű mint a szőkítő por, ezt kell 15-20 ml langyos vízzel kikeverni, ami sajnos nem tudom mennyi..mérőedényt használtam..igazán írhatták volna helyette, hogy pl 2-3 evőkanál vízzel..na mind1, lehet csak én vagyok ilyen sügér..

A port töltöttem előbb az edénybe..mert sütni azért sűrűn szoktam :-D, és ehhez adagoltam a vizet. Keverő pálcát nem használtam, gondoltam majd az ujjaimmal jobban érzem- nos ez nagy marhaság volt, úgyhogy legközelebb nem kézzel csinálom. Sajnos fényképezni sem tudtam így a kikeverést, illetve igen, de ezek a homály képek születtek.


Stella maszk -állaga
A keveréskor éreztem, hogy sietnem kell, mert hamar kötne a cucc, olyan mint a gipsz, így szinte még csomós állapotban az arcomra kentem gyorsan. Szerencsére ezek a csomók közben is oldódtak, így nem lett vészes.

Stella maszk - kikeverése
A felkenéssel nem volt gond, szépen sikerült eloszlatni, bár itt ott nem volt egyenletesen vastag, amit a gyors kötés miatt nem is tudtam korrigálni. Nem csöpögött, viszont éphogy elég volt az arcra, azaz eléggé ki van számolva a mennyiség.

Nem lett egyenletes a felkenés

Azt írják, hogy 10 perc után húzzuk le, de én akkor még vizesnek éreztem, azt hittem úgy el fog szakadni, így a teljes kiszáradást megvártam, ami utólag kiderült, hogy elég rossz döntés volt.
Szerintem vagy 40 percig magamon hagytam, gondoltam mi történhet, gumi maszk, majd elválik a bőrömtől..nos ez nem..majdnem véső-kalapács lett a vége :-D.
Stella maszk - száradáskor

Túlzás nélkül itt-ott olyan volt mintha levakoltak volna és vakarni kellett a fejemről, máshol ahol nem száradt ki annyira, ott le tudtam húzni nagyobb darabokban.

Leszedte a száraz bőrt
Meglepő volt mennyire a bőrre ragadt, hisz azt hittem ez is olyan kozmetikai gumi maszk ami száradáskor csak úgy elválik a bőrtől, így nem lesz peeling hatása, de ennek volt, aminek nagyon örültem.
Lefotóztam mennyi elhalt bőr tapadt a maszkba..ami nem tudom 10 perc után megtörtént-e volna, de ez öröm volt az ürömben :-)

A bőrpír kontúrom..
A megnyomkodott patikat amúgy nagyon szépen lehúzta és megnyugtatta. A sebekbe se tapadt bele. A hosszú idő miatt ( szerintem) a bőröm bepirosodott, pedig nem vagyok erre érzékeny. Nem tudom ez 10 perc után is így lett volna, de még szerencse, hogy este raktam föl, mert szép piros kontúr maradt -le is fotóztam.

Reggelre természetesen megnyugodott a bőr és nagyon szépen elmúltak a trancsírozás nyomai.  Elégedett vagyok vele, elérhető áron kínálták, van még két fajta ami a próbára vár, azokat igyekszem nem a fejemre szárítani.

Összefoglalva: Olcsón elérhető, bár kicsit macerás nekem az előkészület és a kikeverés.
Ami a hátrány az az előny is- friss a maszk, azaz tényleg akkor fejti ki a hatást amikor felkerül a bőrre.
Szépen megnyugtatta és lehúzta a nyomkodás utáni  pattanások nyomait, miközben nem szárította a száraz bőrömet.
Némi pirosság fellépett a nem érzékeny bőrömön, de sajnos kicsit eltúloztam a felrakás idejét..ettől függetlenül nem okozott panaszokat később sem.
A hatóidő miatt a lehúzás sem ment könnyen, inkább letörögettem a bőrömről mint húztam, de ezért cserébe volt egy kis peeling élmény is.
Biztos, hogy vásárolni fogok még, mert irritáció és szárítás nélkül tüntette el a trancsírozás nyomait, és ez volt a cél.

Ára: 3-400 ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...