Ugrás a fő tartalomra

Szemöldök körkép - kellékek avagy mit mivel

Ha szép formájú, dús és megfelelő színű a szemöldököd, akkor ez a bejegyzés nem neked szól.

Szemöldök kellékeim
Ha azért akad mit tökéletesíteni, akkor viszont óriási a repertoár, és mindenki esküszik valamire.
De mi mire jó? Vegyük ezeket most sorra.




A szemöldök formázására különböző technikák és kellékek léteznek.
Régen csak szemöldök ceruzát vagy szemhéjpúdert használtunk ecsettel, esetleg zselét a simításra.
Ezek a mai napig nem koptak el, hisz például jobbnál jobb matt, kemény, tartós és púderes hatású ceruzákat lehet kapni, viszont bejöttek a köztudatba az új termékek is.

Chanel és Dior "blond" cerkák
Nagy kedvenceim voltak a Chanel és Dior -tól kapható szemöldök ceruzák. Blond-szőke színbe verhetetlenek voltak, kemény állaguk miatt precíz vonalvezetést engedtek, matt és természetes hatást biztosítottak.

Mac palettám szemöldökre ( is)
A szemöldök ceruzát aztán a porral és ecsettel történő szemöldök szépítés váltotta nálam. Erre a célra a Mac-tól válogattam matt barna árnyalatokat a palettámba, amik szemhéjpúderként üzemelnek, de kiválóan alkalmasak a szemöldök vonalának meghúzására is.

Mac szemhéjpúder szín és hatás
Mások sminkelésénél még mindig ezt tartom a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak. Megfelelő ecset kiválasztásával precíz és természetes hatás is elérhető - persze kopasz felületre szálakat nem tudok rajzolni vele, satírozni, árnyékolni és dúsítani viszont jól lehet vele.

Az új kellékek közül a kedvencem a tus vagy filctoll szerű szemöldök filc, amivel szépen és vékonyan tudunk szálazni, a másik pedig a szempillánkra is használt formájú szemöldök spirál.
Mac brow set és Makeup factory filc

Beszereztem én is a Mac-től a Brow Set-et, a Makeup Factory-től pedig egy szemöldök filcet.
A Mac szemöldök spiráljából két színt választottam, a sminkemtől és hangulatomtól függően használom őket (show-off: sötét, beguile: világos)
Természetesen ehhez a cucchoz kell hogy legyen egy kis szemöldök szőr, de ahol nincs ott szépen tovább húzható vele. A természetestől az extrém szemöldökig bármi elkészíthető a használatával.
Mac és Makeup F. a csuklómon


A Makeup Factory szemöldök filcet azért választottam, mert a Mac  spiráljához ez illett színben a legjobban, és én ama célból vettem, hogy tudjam vele korrigálni és kiegészíteni a spirálozott szemöldököm.
Pontos neve eye brow intensifier -2-es színben.
Önmagában használva teljes szemöldököt készíteni vele aprólékos munkával lenne csak szép, de dúsabb szemöldökű lányoknak ideális megoldás a rések kitöltésére, szóval a ceruzánál vagy a pornál jóval jobb.
Ideális még olyan esetekben is amikor javítani kell, vagy ritka a szemöldök, és van elég időnk aprózni vele, mert gyönyörű szőr imitáció készíthető.


Sleek - Brow kit - dark
A Sleek brow kit palettáját azért próbáltam ki, mert az egyik oldala krémes, a másik pedig por alapú festék, és én a krémes részére voltam nagyon kíváncsi.
Azért jó még a kifejezetten szemöldök paletta, mert tuti matt szín van benne, és színcsoportra vannak osztva, így könnyebb megtalálni a megfelelőt.
Én a dark kollekciót választottam, hiába vagyok szőkés, a szemöldök szőreim sötétebb színűek, illetve sokszor félek a világos színek vörösbe hajló árnyalatától. A sötétet tudom tompítani, de a világossal nem tudok mit kezdeni.
Sleek Brow Kit Dark

Az emberek túlnyomó részének a szürkés árnyalatú szemöldök színek állnak jól - vagyis nem jól fogalmaztam, javítom: ...állnak természetesen. Így a tuti választás mindig szürkébe hajlik, nem pedig vörösbe (kivétel a vörös hajú lányok).

Ez a paletta így 3 fajta módon használható, csak a krém, csak a por, vagy együtt a krém fölé a porral.

A képen is jól láthat, hogy a krémes résszel szépen lehet szálazni.
A por önmagában nekem nem tapad úgy mint a Mac szemhéj púderei, a harmadik vonal pedig amikor a krémesre a port kentem, így egy erőteljesebb szín és fedés érhető el.

Erről a termékről bővebb teszt hamarosan, összefogva a többi Make Up Plázás rendeléssel.

Összefoglalva: Én a Mac Brow set spirállal tudok a leggyorsabban dolgozni, majd ezt javítom a Makeup Factory filcével, jelenleg ezek a kedvencek.
A Sleek palettáján a krémes rész tűnik ígéretesnek,mert jól lehet vele szálazni, illetve ami mindig beválik az a Mac palettába válogatott szemöldök színek szemöldök ecsettel felvíve, bár ezt csak "szőrös" szemöldökön szeretem, hogy ne legyen teljesen kitöltött, satírozott hatású.
A szemöldök ceruzát már hanyagolom, mert ha nincs frissen hegyezve, akkor nem az igazi, bár táskába bedobva ez a legpraktikusabb.
Hatástól függően érdemes a termékeket váltogatni, én a természetesség híve vagyok-tekintve hogy most a divat is ez-, de ez nem minden esetben ideális..pl egy díva sminkhez elengedhetetlen a "rajzolt" szemöldök.
Amit még a legelső fotón láthattok, az egy szemöldök zselé, amit érdemes beszerezni.
Összehasonlításként itt egy kép a végén, ezekről a ceruza lemaradt..felülről lefelé sorrendeben a termékek és színek:
Szemöldök festékek összevetve
-Mac brow set -show off
-Makeup factory eye brow intensifier -2
-Mac brow set -beguile
-Sleek brow kit- dark krémes
-Sleek brow kit- dark por
-Sleek brow kit- dark krémre a por
-Mac eye shadow- cork, charcoal brown, espresso, brown down






Megjegyzések

  1. Nagyon várom a Sleek tesztet, mindenkinél csak a világosat láttam, de nekem a dark kéne. Épp vásárlás előtt állok, jól jön a vélemény :)

    VálaszTörlés
  2. Na, látom nem vagyok őrült mégsem, neked is bejött a poros ecsetes verzió:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze:-) ..ettől függetlenül már jó ideje (saját magamon) csakis a Mac brow set és a filc a nyerő, mert nagyon természetes hatást tudok vele csinálni.

      Más egyén sminkeléshez amúgy mindig az ecset+por a király..nedvesen vagy szárazon.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.