Ugrás a fő tartalomra

Gyógyító kövek - Az igazság odaát van...

Amikor már nem tudtam a bőröm problémáit mire vélni, és már mindent kipróbáltam, belefutottam a neten a gyógyító ásványokat taglaló cikkekbe, oldalakba.

Gyógyító kövek

Nem tisztem eldönteni, hogy ezek valóban hatásos dolgok-e, szóval nem is indítanék erről vitát, és lényegében mindegy is, mert sokszor az agy dönti el mi okoz javulást nekünk, illetve energia mezők valóban léteznek -mivel mérhetőek-, a kövek rezgései pedig a mi rezgésünkre jó hatással lehetnek.

És ugye az is érdekes, hogy az ezüst antibakteriális, az arany jelenlétében pedig a TBC baktérium nem életképes..
Na meg amikor az arany gyűrűvel dörzsöltük az épp induló félben lévő szem árpát, és ha időben elcsíptük, végül nem jött elő...

Egy a lényeg..megfogott, elgondolkodtatott, megszólított...úgyhogy most írok róluk :-)


Amikor elkezdtem vadászni ezeket a kis kövecskéket, egyre inkább elvarázsoltak a szépségükkel és különlegességükkel. Én medál formába választottam őket, de gyöngysor, karkötő, fülbe való, masszírozó vagy marokkő formában is fellelhetőek.

Ha a köveket válogatjuk, hallgassunk a belső érzésekre. Valószínű arra a kőre van szükségünk ( jelenlegi energia hiányunk szerint ) amibe "bele szeretünk", tehát amivel elindul a kémia :-)..ez ilyen.
Fogjuk meg..jó-e hozzá érni? Meleg? Ő való neked..Mindig te válassz, ne szolgáltasd ki magad.

A köveket a testünkhöz közel kell tartani, ezért jó magunkon viselni. Használatuk addig kívánatos amíg nem jön az érzés, hogy nincs rá szükségünk. Ez így hihetetlen, de egyszer csak jön egy gondolat és leveszed...magad sem tudod, hogy miért.

A kristályokat persze (átvitt értelemben) tisztítani ( folyó vízzel) és tölteni is kell (napfény, holdfény), de ezeket most nem részletezném. Akit érdekel, annak érdemes a témában kicsit tájékozódni, mert a belső hang mindig jókor jelzi mire van szükséged.

Persze adott problémákra is lehet kristályokat keresni, de mivel ez egy "beauty blog" vagy mi, ezért a szépségéért felelős köveket nevezném meg:
Zöld aventurin: -fogyókúrát segíti, csökkenti a bőr gyulladásos folyamatait
Borostyán: -ekcéma, kiütés, korpa
Hegyikristály: -pattanás, hegek, ekcéma
Krizopráz: - bőrgomba, hegek
Lazurit: -hajhullás, herpesz, kiütés
Magnezit: -súlyproblémák

A fenti képen látható kövek pedig: borostyán, ametiszt, rózsakvarc, hegyikristály, krizopráz, aventurin.

Összefoglalva: nem vagyok egy ezoterikus beállítású, nem is könnyű meggyőzni, és az önhipnózis sem megy jól, de valóban éreztem némi változást amikor a köveket használtam / használom.
Ami eléggé feltűnő, az a sebek gyógyítására alkalmazott kristályoknál volt tapasztalható, mert valóban gyorsabban regenerálódott a bőröm.
Ha ezt mégis valami placebo okozta, az is jó, mert az eredmény önmagáért beszélt.
Szándékosan nem kezdek siker sztorikba, és harmadik típusú találkozásokba, mert nem akarok senkit meggyőzni, de valami van benne..sosem tudhatjuk :-)

Megjegyzések

  1. Szerintem ez olyan misztikus, sosem tudhatjuk dolog:) Kaptam a csillagjegyemnek megfelelő követ (kalcedont), valahol az ékszerek közt kallódik, de most emlékeztettél rá. Lehet teszek egy próbát?? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen elég megfoghatatlan...
      Sajnos azt akartam is nyomatékosabban írni, hogy az ajándékba kapott kövek nem a legjobbak, mert nem te választottad, a csillagjegyhez rendelt kövek pedig elég általánosak.

      Legjobb személyesen és intuíció alapján dönteni. Már sok bizsus is ráment erre a vonalra, illetve a plázákban is lelhetünk kristályokkal tele üzletet, nem drágák.

      Törlés
    2. Kalcedon: hormon, torok, mirigyek, cukor betegség..a szónokok köve, önbizalom, nyugalom..

      Tartsd pár percig folyó víz alá, aztán kicsit tedd a napra, és már fel is töltötted :-)
      Aztán fuss neki..de csak ha akarod. Ha elfelejted akkor valószínűleg nincs is rá szükséged :-)

      Törlés
  2. Igen, ez fura dolog, én nem éreztem igazinak a követ, nem csak azért, mert nem vagyok oda a csillagjegyekkel kapcsolatos dolgokért... Buta kérdés: de hol szerezted be a köveket? Azért mégsem annyira általános dolgok, hogy leugrom értük a közértbe. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Lágymányosi hídnál (Buda) van egy nagy bizsu kis / nagyker ahol tele van ( meg nem mondom most a címüket, webshopjuk is van, úgy találtam rá, de követ webshop-ból nem veszünk ugye :-) ), illetve a Duna Plázába is van ilyen köves bolt ( sólámpa, faragott elefántok, kövek), a mammutba (I.) is van a mozgó lépcsőnél a 2.-on ( talán), de láttam már Bizsu Brigitte- ben is
      ...de szinte minden plázába láttam már ilyen-olyan üzletekben.

      keress rá a neten, hogy -ásványbolt, -féldrágakő shop, meg ilyenek, és akkor könnyebb meglelni a legközelebbit.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz