Ugrás a fő tartalomra

Erős idegzetűeknek..

Azért javaslom erős idegzetűeknek ennek a bejegyzésnek az olvasását, mert ígértem megmutatom az otthonra beszerzett hydroabráziós gépem teljesítményét.
Majd megmutatom közelről is

A gép bemutatását ITT találod.



A készülék könnyen kezelhető, az erőssége, és a kezelés időtartama változtatható, illetve mint írtam anno 4 fajta kezelési móddal rendelkezik, amiket bármikor be lehet állítani, vagy át lehet váltani menet közben is.


Az a különbség a kezelési módok között, hogy máshogyan rezeg az ultrahang azaz a gép feje, így más hatást érünk el ( peel, tone, clean, lift ).
Hogy a hydroabráziót miért szeretem arról ITT olvashatsz.

A fotók nem az első kezelésen készültek, hanem a harmadik alkalommal. 2 hete van nálam a gép, így a harmadik kezelés sem hónapos felvastagodott bőrön készült, hanem kb ekkor állt rá a kezem a gép működésére.

Kb 10 percet kezelem vele az arcom, kezdem a peelingező - hámlasztó funkcióval. Vizes bőrön működik amit vagy nedves vattával oldom meg vagy ásványvíz spray-el permetezek.
A "peel" opció után a "tone" -ra szoktam kapcsolni, ami nem tudom pontosan mit csinál, de máshogy, más ritmusban rezeg, és még ez kapatja fel jól a kis elhalt szaru lemezeket, illetve úgy vettem észre, hogy egy kicsit feltölti a bőröm. A "clean" mód préseli a leginkább a vizet, ezzel még a legvégén átszaladok, szinte mintha a pórusaimba nyomná, préselné a vizet, ez miatt olyan érzésem van, mintha kimosná azokat.
Hydroabrázió peeling..jó mi?
A "lift" opciót még nem használtam, ehhez kéne beszereznem valami ultrahanghoz megfelelő krémet. Itt nem érzékelhető az ultrahangos rezgés, így gondolom ez egy sima kozmetikai UH kezelés.

A fejet nem kell a bőrre nyomni erőszakkal, de hozzá kell érinteni. Az ujjakkal földeljük kétoldalt a gépet a kis fém részeknél, ha ezt nem fogjuk nem működik. Ez azért jó, mert simán le tudom rakni kezelés közben ha pl vizezek vagy valami.
Hydroabrázió - íme az eredmény

És akkor a fotók... Kb 5-7 perc "peel" kezelés után születtek. A fejen jól látszódnak az elhalt bőrlemezkék, úgyhogy gyorsan fényképezőt ragadtam, úgy megörültem nekik.
A barna foltok nem rozsdák, hanem a bőröm és az egyéb szutykok rólam ... elnézést, de így hiteles.

A férjemen is kipróbáltam a gépet, neki az orrán lévő tágabb pórusokból a szemem láttára csapdosta ki a víz a géppel a beszáradt mitesszereket, ha nem én látom nem hiszem el. Nekem a szűk pórusaimmal ilyet sajnos nem tett, de hosszú távon majd figyelem magamon is, hátha fellazítja vagy tisztítja azokat.

A bőrömet nem szárította, sőt a komplett kezelés egy kicsit töltött is.
A képek magukért beszélnek...szeretem :-)..

Update - pár hónap használat után:
Nem bántam meg a megvételét, valóban nagyon jól tisztít, nem változott a véleményem róla.
A beszáradt mitesszereket ha jó szögben találom, akkor "kirepülnek", és a száraz bőr 80%-a leválik.
Sajnos most elhanyagoltam a használatát, de mikor előveszem mindig megfogadom, hogy rendszeresen fogom csinálni, azaz 1-2 hetente, de sajnos csak 3-4 hetente veszem mégis elő..talán ha nem kísérleteznék annyi cuccal egyszerre:-(...

Amikor használom már azután sokkal szebb a bőrkép, így alkalmak előtt tutira bevetem, de a 10 perces menetet valóban le kell nyomni az arcon, folyamatosan permetezve, mert úgy vettem észre rövidebb idő alatt nem olyan hatásos.
A makacsabb száraz foltokra pedig jobban rányomom a kezelő fejet, mert akkor könnyebben fölvakarja a fém lapocska, az előzetes vizes puhítás után.
A bőr 3-4 napig elég látványosan tartja a szebb formáját, így mivel nem olyan erős, szerintem heti 1 alkalmazást elviselne.






Megjegyzések

  1. Hú, ez nagyon hasznos volt! Köszi!
    Mikor először írtál róla, nem gondoltam volna, hogy ennyi funkció található rajta. Egyébként én megnéztem volna egy képet csak magáról a masináról is:)
    Amúgy milyen lesz utána a bőr? Ha jól értem, olyan üdébb, fiatalosabb hatás érhető el, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gépről a kép itt található:

      http://sminkesmas.blogspot.com/2012/03/csucstechnologia-otthon-hydroabrazio.html

      amikor anno írtam róla, akkor beszúrtam, úgyhogy azért nem akartam ismételni.

      Igen elég jó lesz a bőr, olyan szauna vagy fürdés utáni állapot - bőrpír nélkül - szóval olyan felpuhult, üdébb.

      Törlés
    2. De hülye vagyok, pedig olvastam is... Én most nagyon gondolkozom a beszerzésén, szeretem az ilyen otthoni, kényelmes dolgokat.

      Törlés
  2. Elég sok hámlasztó eljárásról írtál már a blogon. Ezeket mind használod is mostanában? Ha mondjuk használod heti 1-2x az Isis glikolsavas krémjét, még mindig ennyi szutyok jön ki a bőrödből a géppel? Persze, írtad, hogy erős idegzetűeknek, de ez engem akkor is meglep. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Röviden és tömören: nem!
      Sok dolog az elmúlt 2 év termése vagy 10 év tapasztalata amiről írok, illetve nem használok egyszerre több terméket vagy kezelést.

      Az Isis glyco-A-t ha használom, akkor azt kúra szerűen, minden este... azaz kb 1-1,5 hónapig tart, így van értelme, annyira nem erős, hogy alkalmankénti használatot igényelne, illetve a hatás is akkor van meg, ha elhasználsz egy tubust. Több bőrgyógyásszal konzultáltam erről, és a tapasztalat is ezt mutatja. Amit te írsz, a heti 1-2 alkalom, az egy fenntartó kezelés, amit orvosi hámlasztás után szoktak javasolni a hatás elnyújtására.

      Aztán akkor kb ugyan ennyi szünet, és csak radírozás vagy csiszolás jöhet szóba ( azaz minimum 1 hónap szünet után azok is).

      Egy év alatt nálam 2 csomag Glyco-A fogy, kb 3 csiszolás, és közbe a radírok, vagy ez-az.
      A lézeres hámlasztásom több mint 2 éve volt ( ha arról is olvastál).

      Sajnos már azért 30 fölött vagyok :-(, és ezek a kezelések/termékek minimum 10 éve elérhetőek, így van tapasztalat...illetve ha valakinek ilyen problémája van, annak ez folyamatosan gondot okoz és odafigyelést igényel.

      Erről a gépről: nem a bőrBŐL hanem a bőrRŐL távolítja el az elhalt hámocskákat. Minden ember bőre megújul és ledobálja az elhalt sejteket, de ez a száraz bőrnél ( mint nekem) nem olyan egyszerű, és sokkal jobban látszik, mivel szinte mindig korpás, így segítséget igényel.
      A gép radír helyett használható.

      Ettől függetlenül a zsíros bőrű férjemnél is ugyan ilyen lett a fej, bár egyáltalán nem hámlik a bőre soha.

      Törlés
  3. Köszönöm a kimerítő választ. Sokat segítettél. Én kb. 1 éve próbálgatok különböző AHA-savas kencéket, egyre szebb is a bőröm. Előtte hozzád hasonlóan túlságosan is jól ismertem a ragyákat, heges is az arcom... :F Csak attól tartok, hogy "túlhámlasztom" a bőrömet, és akkor meg azon fog kiakadni. Én is elmúltam 30, szeretgetni kell az arcomat... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudod túlhámlasztani, ahhoz nem elég erős készítmények ezek az otthoni krémek.
      Ha valamit túlzásba vinnél akkor a bőröd azt jelezni fogja.
      Ha te is hajlamos vagy comedo kialakulására, azon az Aha sokat segít, nem kell félni tőle, csak a "halott" bőrt mozdítja meg .

      Törlés
  4. Szia!

    Azóta szoktad még használni?Gondolkodom én is a vásárlásban.

    Köszönöm előre is a válaszodat!

    Üdv:Manuka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, pont most vettem elő ismét...olyan buta vagyok, hogy nem használom rendszeresen, pedig most megfogadtam hogy havi 2szer használni kéne!

      Törlés
  5. Szia! Arra lennék kíváncsi, hogy ha az arcbőrbe szerenték krémeket bejuttatni akkor felesleges ehhez egy külön gépet megvásárolni? Üdv:V

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem igazán értem a kérdést, de a krémek mélyebbre juttatásához mindig segítség, az ultrahang, a mezoterápiás készülék stb..
      De arra figyelni kell h vizes vagy zsíros a bázis, mert nem mind1 a bejuttatásnál és a gépnél..

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz