Ugrás a fő tartalomra

Avon maszkok - Planet spa

A problémás bőröm miatt szeretek maszkokkal kísérletezni, bár be kell lássam, hogy még nem találták kis azt az arcpakolást ami után olyan lennék mintha kicseréltek volna.

Avon Planet Spa

Természetesen az Avon-tól is beszereztem egy két terméket, hátha..
Fele-fele arányban egész jól teljesítettek...na de mi volt a kakukk tojás..?



A Planet Spa család több vonalon mozog, termék kínálata folyamatosan változik és megújul, ezekből választottam maszkokat magamnak.
Bőröm - aki még nem tudja - száraz, de problémás, azaz comedokra, pattanásokra hajlamos.
Pontosítva és részletezve:

-Himalájai goji bogyó : (már nem kapható) - mit ígért? "Nedvességgel tölti fel a bőrt. Nyugtatja a száraz, irritált bőrt. Puhaságot kölcsönöz."

-mit nyújtott: a zselés állagú maszk úgy tűnik nem volt elég erős  a bőrömnek. Irritáció vagy szárító hatás nem lépet fel ( még szép), de egy hidratáló krémnél többet nem tudott. Valójában semmi extrát nem éreztem tőle. Nem nyugtatta az irritációkat, puhának puha volt a bőröm, de ez elvárható ha már dunsztolódtam alatta..ezt a hatást egy vastagon kent krém is hozta volna.
Nem comedo képző, és a pattanásaim sem gyulladtak be tőle, így véleményem  szerint a száraz bőrre nem elég erős, de lehetségesnek tartom, hogy a zsíros vagy normál bőrnek elég, a zselés könnyű állag nem fogja a zsíros hatást sem növelni, és nem is fog begyulladni tőle az esetleges bőrprobléma.

Avon Planet Spa: goji, thai, iszap, tea



-Thai lótuszvirág :  - mit ígért? " Színváltó formulája mélyen tisztítja a bőrt. A lótuszvirágból nyert kivonat óvja a bőrt, míg a kókusztej kisimítja és hidratálja azt."

- mit nyújtott : egy laza fogkrém szerű paszta, ami megnyerte a tetszésemet, mert érzem, hogy "maszk" :-)..lehet ez az én nyomásom, de ezt az állagot szeretem. Ez egy pórus tisztító maszk, ami folyamatos száradása alatt szinte kiszippantja a faggyút a bőrből. Nem kell csodát várni, de halvány lilából fehérre szárad - ami jópofa -, és lehet látni ahol még lilás a maszk, pontokban, ott némi olajat sikerült összeszedni a pórusokból.
Száradás után sajnos "pereg" az arcról, és nekem csak arcmosó szivaccsal kényelmes a lemosása, mert olyan masszív. Teljes mértékben beváltotta a reményeket, a száraz bőrömet sem szárítja, ami a fenn említett működése miatt egyedi az ilyen jellegű maszkok között. Arcom üde, puha és letisztult kinézetű. Szeretem...

Avon Planet Spa állag és szín


-Holt tengeri iszap pakolás : - mit ígért? "Tisztítja a bőrt. Méregtelenít és feszessé tesz ."

- mit nyújtott : a Thai lótusz maszkhoz tudnám hasonlítani, szintén olyan állaggal rendelkezik, de kicsit azért tömöttebb / sűrűbb,és azon az elven is működik ( száradás közben a fölösleges olajat magába szívja). Eltérés persze a színében van, mert jóval agyagosabb kinézetű, ami szintén világosodik ha szárad.
Eleve szeretem a Holt tengeri és az iszapos termékeket, mert valóban jó és gyógyító hatással vannak minden bőrre, és általában az én száraz bőrömet sem szárítják tovább.
Szintén csak szivaccsal érdemes a mosásnak ugrani. A bőröm kinézete tisztább, de nem olyan hidratált mint a Thai maszk után, viszont az irritációkat és sebeket szépen nyugtatja - viszont a nyílt sebekbe beleül, mint minden ilyen sűrű termék, tehát abba nem kéne belekenni, mert kimosni csak a seb felszakításával lehet.

-Fehér tea : (már nem kapható) - mit ígért? "Energiával és erővel tölti fel a bőrt. Kíméletesen tisztítja, nyugtatja és revitalizálja a bőrt."

- mit nyújtott? : a fehér tea termékcsaládból már az ampullákon is túl voltam - ami lényegében semmilyen látható változást nem okozott - így kicsit negatívan álltam a termékhez. Ez egy áttetsző lehúzható maszk, ami megmondom őszintén, számomra egy nagy nulla.. Szeretem a lehúzható maszkokat, mert bele tapadnak az elhalt bőrlemezkék, és legalább peeling is van az ápolás mellett..nos ez nem ilyen..Olyan könnyen lehúzható, hogy a bőr felső rétegéről semmit sem fog leszedni - bár tudom, nem is ígért ilyet -. Az, hogy az energiát és az erőt mivel mérjem a bőrömben azt még nem tudom, de ránézéssel biztos nem, ugyanis nem látszik semmi, csak annyi, mint ha nejlon zacskó alatt töltöttem volna 10 percet. Nem bejövős...szerintem gyenge termék ( volt).



Összefoglalva : 50-50 %-ban vagyok elégedett, a kakukk tojások a mára megszüntetett termékek -talán nem véletlenül. A száraz pattanásra hajlamos bőrömet egyik maszk sem irritálta vagy szárította tovább, illetve használatuk folyamán nem jött rám új ragya sem, szóval ez azért jó dolog.
A Thai és az iszapos termékét szeretem és újra megvenném, a másik kettő sajnos alul teljesített nálam.

Nektek melyik Avon maszk jön be a legjobban?
 

Megjegyzések

  1. Clear akin maszkok és termékek problémás bőrre oriasiak,meg a holttengei,meg a szakès.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A clearskin családból régen vásároltam, de csak tovább szárította az amúgy is száraz bőrömet, ezért hagytam abba a használatukat. A Holt tengeri iszapos nekem is nagy kedvenc, a szakés közül a lehúzhatót vagy a radírozó maszkot szereted?

      Törlés
  2. Nekem a kedvencem a holt tengeri iszap pakolás. :) De elvileg a rizs és szaké pakolás is jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen látom az iszap nagy népszerűségnek örvend :-), te a szakésból melyiket használod? mert láttam van lehúzható és radírozó maszk is..melyik a jó?

      Törlés
    2. Én még egyiket se, de a lehúzhatóról hallottam, hogy nagyon jó. :)

      Törlés
  3. Nem használok Avonokat, de a Healty&Beauty iszappakolása nagyon meggyőző:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz