Ugrás a fő tartalomra

Aknesol a tuti

Az Aknesol nem egy mai dolog, emlékszem régen gyógyszertári barna üvegcsébe lehetett kapni..időszámításunk előtt..szemtelenül olcsón..
Aknesol

Azóta persze már " divatos" külsőt kapot..már ha a műanyag citrom sárga és farmer betétes csomagolást annak lehet nevezni...nekem a régi üvegcsében is jó volt..
De tény és való, hogy a színei miatt nem kell órákig keresgélnem a polcokon, az ára sem vészes-mert jó sokáig elég...vagyis hát ha van..mert ugye lassan egy éve NINCS !!



Ezt a tonikot azért veszem mindig, mert nagyon tud..vicc nélkül..tényleg jó arra amire van..
De mire van? Pattanás kezelésére és megszüntetésére.
Zsíros bőrűek előnyben, mert annyira szárít, hogy az én száraz bőrömre tényleg csak a problémára kenhető. Emellett mellékhatásként a jobb kezem, pontosabban a mutató ujjam szétrepedésig kiszárad ha rendszeresen használom, ugyanis ebbe fogom a vattát...és hát hiába mosok kezet gyorsan..tehát gumikesztyű..vagy még nem találtam ki..

Ja és ugye a szaga..nyilvános wc-k kukáival vetekszik, de azt kell mondanom régen ez brutálabb volt, most már jóval felhasználóbarát szaga van, de én most is kiérzem belőle azt a "zamatot".
Mondjuk ez érdekel a legkevésbé, ha hatékony a termék..és igen ez HAT!
Felkenéskor a bőrön esetleg fehér por szerű kicsapódások maradhatnak, de ez nem vészes, nem szabad lemosni, ha zavar akkor le lehet "porolni" törülközővel, de simán rásminkelhető, nem fog látszódni. Amúgy ez a poros hatás is sokkal látványosabb volt régen, úgyhogy anno a csomagolás váltással biztos az összetételt is átgondolták.

Vattával simítom a bőrre, de a pamacsra hamar beszívódik, elég fura, mintha olajos lenne, de nem az. Fülpucolóval szoktam még pontozni, de arra cseppenteni elég nehéz a flakonból, szóval kis kupakba nyomjunk és onnan ecseteljünk a fülpiszkával.

Annyira hatékony az Aknesol, hogy 10 éve külföldre férjhez menő barátnőm tucatszámra hordja ki, mert a férjénél csak ez használ a szőrtüsző gyulladásaira ( is) és a hátán lévő ragyákra , és ezt a hatásfokot látva minden barát és ismerős ráugrott a készítményre...Nem is tudom mit fog szólni ha megtudja, hogy nincs..

Ez a tonik volt az adu-ász, ha megjelenek a csúnyaságok, tényleg lenyomta 1-2 nap alatt a történetet. Nem gyulladt be vagy tovább, nem felszíni szárítással hatott, hanem olyan volt mintha kiszippantotta vagy össze zsugorította volna a pattanást benn a bőr alatt.

És hogy miért múlt idő? Mert egy doboz kb fél évig elég volt nekem, és tavaly ősszel lett volna aktuális újat vennem..néztem a drogériába..nincs..gondoltam biztos nem tudták fizetni a polcpénzt, sebaj, megyek gyógyszertárba..semmi..ááá gondoltam náluk biztos nem volt... gyógynövény bolt.. na ott világosítottak fel, hogy hiánycikk.
Este őrült netezésbe fogtam, megörültem, hogy 1-2 webshop elérhetőnek jelzi a terméket..természetesen csak a frissítésükkel volt a gond.
Szóval a tonik se égen se földön - itt jegyezném meg, hogy akinek van most elfekvő a hiány alatt, vevő lennék rá..bár vagyunk így egy páran..

Sok pattanástalanító krémet, kencét kipróbáltam, de ennek a hatásával a gyógyszerek sem tudtak versenybe szállni. A lényeg a megfelelő használat, mert ugye sokan túl erősen szárító hatásúnak tartják..hát kérem ezt nem szabad össze vissza kenegetni. Ezt akkor kell használni ha szükség van rá, pattanásokon, mitesszeren, helyileg és okosan. Ha már húzódik le a ragya nem kell neki már több megadózist adni a tonikból. Nekem például max 4(!) ecsetelés elég egy patira, azaz 2 nap reggel este...

Arra még érdemes figyelni, hogy ha lekentük vele a pattanást akkor egy ideig ne krémezzünk semmit oda arra a területre. Hasson csak szépen nyugodtan önmagában az anyag.

Remélem az Aknesolról nem kell lemondanunk örökre, és megoldódnak a termék körüli viták - úgy tudom a szabadalom tulajdonosa szeretné máshol gyártatni a terméket és ez miatt bíróságra mentek.. szóval pletykák szerint üzleti vita áll a háttérben..remélem nem öregszünk ki a ragyákból mire megszületik a döntés :-).

Arra lettem még figyelmes, hogy Romániában is elérhető..kicsit más a csomagolása, a felírat is román..vajon ott lehet kapni?

Megjegyzések

  1. Bár nem mostani a cikk, de ha bárhol kapható, kérlek értesíts engem is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos még nem kapható:-(
      De mindenképpen írok ha lesz!

      Törlés
    2. már kaphato gyogyszertarakban!:)

      Törlés
    3. Így van..már tesztelés alatt van nálam:-)

      Törlés
  2. Szia!Nagyon szeretem a blogodat,igazi segítség!Tetszik az őszinteséged:)
    Én ezt használom célzott kezelésre. http://www.ebrimycin.hu/ Nagyon jó,ha jól tudom némi antibiotikummal van megspékelve,ezért fertőtlenít annyira jól.Az ára kb.2000 Ft Ft,10g,nem olcsó,de megéri és kevés is elég belőle!Gyógyszertárban lehet kapni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszi a kedves szavakat, és a hasznos tippet, már nézem is :-)

      Jújj de jó, nem is ismertem! Szerintem a Davercin-hez hasonlíthat, de lehet kipróbálom, csak az alkohol tartalma miatt félek nagyon szárít, nem?
      Vagy csak a patikra nyomod?

      Törlés
  3. Az én bőrömet nem szárítja,mert alapjában véve zsíros és csak célzottan szoktam használni.Kár,hogy az Acnesolról lemaradtam,a blogodon halottam róla először!Írj majd,hogy hogyan vált be ,ha kipróbáltad!:)Üdv:Lívia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem!
      Akkor az aknesol is tuti jó lett volna neked.
      Engem minden ilyen kence szárít, most jelenleg épp nincs berobbanva a bőröm, de ha ismét elindul a pokol mindenképpen teszek egy próbát, és írok is róla.
      Köszi:-)

      Törlés
  4. Újra lehet kapni az Aknesolt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, csak a neten árul "valaki" - "valamit" Aknesol néven..
      Hivatalos weboldalt és céget nem találni mögötte, így ez számomra (még) nem megbízható forrás, egyszerűbb a gyógyszertárban kevertetni :-(

      Törlés
  5. A gyógyszertári kevertetéssel egyébként ugyanazt kapod? Mármint hatását tekintve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos nem kevertettem még, de itt találsz róla infót:
      http://kremmania.hu/kremek/naturprodukt-aknesol-ecsetelo

      Törlés
    2. 9 gramm METHENAMINUM.
      0.45 gramm TINCTURA BENZOE
      50.54 gramm 70% ALCOHOL

      Ez a receptje.

      Törlés
  6. köszi szépen. Egyébként itt azt írják, hogy már lehet kapni gyógyszertárakban is, igaz megváltozott a csomagolása és az összetevői picit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ezt ma írták ki, na akkor lehet az új fajtával próbálkozni:-)

      Törlés
  7. Hol lehet kapni? Mert több gyógyszertárban érdeklődtem és ott még nem tudnak róla...

    VálaszTörlés
  8. Romaniaban kaphato, esteleg onnan lehetne rendelni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha van valakinek kontakt akkor várom a beszámolókat!

      Törlés
  9. Egy kedves ismerős utánanézett tavaly, meg is írta KM-án mi történt az Aknesol-lal. Sajnos a gyártó és forgalmazó cég perben álln(t)ak egymással, a forgalmazó is a sajátjának akarta a receptúrát és a terméket, amin a gyártó felháborodott. Amíg a per húzódott nem volt szabad új adagot gyártani belőle, hiába lett volna rá kereslet. Végül új összetétellel jött ki a végeredmény... Alkalomadtán megkérdem hogy állnak most, mi lesz a régivel.

    VálaszTörlés
  10. A patikában láttam, hogy újra lehet kapni az igazi, régi Aknesolt, csak új csomagolása van :) Tök cuki, ilyen sárga flakonja van rajta egy kék mosolygós fej, a patikus ajánlotta, mint új terméket :) Kételkedve vettem meg, de tényleg olyan mint amit régen lehetett kapni, már a szagán is érezni :D
    A honlapjukon is lehet rendelni
    http://yespharma.hu/termekek/aknesol-kulsoleges-oldat/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük az infót, nagyon hasznos. Megnéztem, valóban olyan összetevőkkel mint a régi Aknesol, bár a hatóanyag mennyiség arányaiban nem vagyok biztos, de nagyon jó hír!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz