Ugrás a fő tartalomra

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan.

Melatonan II.
Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.




A gyógyszerre a test fokozott melanint termeléssel reagál ( ez a bőrt védi a napsugarak ellen a barnulással), így a szer használata melletti napozással / szolizással kiugró eredményeket lehet elérni - már ami a bőrszínt illeti.


Sajnos a termék még nincs abba a klinikai tesztelési állapotban, hogy a hosszú távú mellékhatásokat ki lehessen találni - én például ezért sosem merném kipróbálni a hivatalos bevezetés előtt. Ebbe nem is szeretnék bele menni, nem reklámozni szeretném a terméket, hisz nem élek vele, hanem a környezetem tapasztalatait osztanám meg veletek, hátha van olyan aki érdekelt a témában. És ki tudja, lehet pár év múlva kiderül, hogy egy igazán jó és csak kedvező mellékhatásokkal rendelkező peptid csoda.

Az injekció beadását az első időben sűrűbben, majd a barnulás beálltával ritkábban kell alkalmazni. Természetesen a szer beadása mellett szükséges a bőrt napoztatni, hogy a barnulási folyamat elinduljon, és ez stimulálja a melanint a bőrben. Későbbiekben fenntartó szúrás és napozás szükséges.

Elmondások szerint a szép barna bőr eléréséhez 2-3 hét szükséges. Aki sok anyajeggyel, szeplővel vagy pigment folttal rendelkezik az számítson arra, hogy ezek is arányosan erősödni fognak, azaz nem fog összeolvadni a bőrszín..sőt olyan foltok is elő jöhetnek amiről nem tudtál.

A barnult szín árnyalata a saját jellemző színedtől függ, így sajnos sokan csalódnak, mert hiába szeretnének bronzos bőrszínt ha a sajátjuk inkább szürkébe, koszos hatásúba hajló. Ez csak a saját tulajdonságokat erősíti fel, csodát nem tesz.

Két példát mutatnék be:

I. az egyik ismerősöm közepesen világos, egyenletes bőrű, enyhén barack színű árnyalattal, szeplők és anyajegy mentesen kezdte a peptidet alkalmazni. Napozásra régen is jól reagált a bőre, de ehhez rendszeresen, heti több alkalommal szoláriumba járt.
A termék használata után 3 héttel volt észre vehető a változás, akkor jegyeztem meg első alkalommal, hogy milyen barna, tehát akkor már sötétebb volt mint előtte a legjobb barnulásakor. Bőre árnyalata az elején kicsit más színűnek tűnt mint a megszokott, de pár hét múlva ez elmúlt és szépen beállt az ő alap színére azaz szép barackosan egészségesen barnult.
Foltokat több havi használat után sem tapasztalt, anyajegyek nem jöttek ki rajta.
Nem viszi túlzásba az adagolást ( heti 1 alkalom), de jóval szebb, barnább és egészségesebbnek tűnik a bőrszíne mint előtte bármikor. Nem mellékes dolog, hogy a szoláriumot is sikerült a minimálisra csökkenteni.

II. a másik ismerősöm világos rózsaszínes árnyalatú bőrét szeplők, anyajegyek tarkítják. Barnulni sosem tudott igazán, sokszor leégett, inkább pirosodott, így örömmel kezdte használni a terméket.
A 2.héten  látványosan besötétedtek a pigment foltjai, a szeplők, az anya jegyek, de a bőr még nem sötétedett hozzá kellően, így elég érdekes látványt nyújtott. Messziről szinte szürkének tűnt, közelről meg valószínűtlennek :-).
Folyamatos használat után a bőr alap színe is elkezdett sötétedni. Természetesen a pigment foltok és a saját bőr színe sosem olvadt össze, de a nagy kontraszt eltűnt. A szürke érzet is csillapodott, bár az ő színe észlelhetően nem sárgás árnyalatú, így a barnulása számomra inkább "feketedés". Nem tudom kijelenteni, hogy jobb-e így...természetesen neki igen, mert zavarta a világos bőre.
Sajnos közelről (1-2 méter) jól láthatóak az erős pigment pöttyök a bőrön, de messziről természetesen ez nem feltűnő.


Összefoglalva: a melanotan peptid jelenleg Európában nem törzskönyvezett termék, használatát, kipróbálását orvosok nem javasolják. Nem azért mert hamisítvány, hanem egyszerűen még nem folytak le a megfelelő kísérletek az engedélyezéséhez- hisz gyógyszerészeti termék.
Nem rendelkezik "génmanipulációs" hatással :-) , így csakis arra képes, hogy a saját bőröd tulajdonságait felerősítse, akár hihetetlen mértékben ( is).
Ésszerű használattal szép egészséges eredményt lehet elérni vele, de hosszú távú mellékhatásai nem ismertek.
Sajnos injekció vagy orrspray formában kell a szervezetbe juttatni, ami nem mindenkinek szimpatikus.
Kedvező hatása - a barnaság mellett - a szoláriumozási, napozási szokások lecsökkentése, hisz jóval kevesebbet kell a bőrünket stimulálni egy jóval barnább szín eléréséhez.


Megjegyzés: a termék használatára nem bíztatok senkit, mindenki saját felelősségére használja, mérlegelje mit miért..


Megjegyzések

  1. Nagyon érdekes ez a bejegyzésed! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha érdekesnek találtad, köszönöm, hogy elolvastad:-)

      Törlés
  2. Jáj, de félelmetes ez... Az európai szabályozás sokkal szigorúbb, mint az amerikai, úgyhogy nagyon kell vigyázni az ilyesmivel! Ha modellek alkalmazzák is mondjuk egy fotózás kedvéért, nem biztos, hogy a "civilek" számára is követendő példa!
    Persze, te leírtad sokszor, hogy kockázatos lehet, stb, de attól félek, ez nem jön át mindenkinek.
    Én is szedtem hmmm... kísérleti fogyasztószert, hiába mondta mindenki, hogy nem kéne. Kórházba nem kerültem, mert megszólalt bennem a riasztó, de van, akiben nem! Ahogy láttam leírva, hogy injekció, orrspray formájában vehető be, végigfutott a hideg a hátamon.
    Bocsi, nem ellened szól a kirohanásom, csak féltem azokat, akik TÉNYLEG mindenre képesek a szépségért (vagy az állítólagos szépségért).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van ahogy írod!

      Tudom, hogy nem ellenem szól, de "sajnos" erről a szerről lassan már minden utca sarkán beszélnek, így jobb ha talál valamilyen infót róla az aki rákeres a neten.

      Szteroidokat is szúrni kell, mégse jut el sok ember odáig:-) így abban bízom, hogy mindenki mérlegre tudja tenni, hogy mi mit ér neki.

      A barna bőr pedig jó ideje nem divat, és akik mindenre képesek, azokat senki se tudja vissza tartani :-/

      De mint írtam teljesen 1et értek veled:-)

      Törlés
  3. Sziasztok...

    Én kipróbáltam és nagyon sajnálom , hogy elfogyott . A problémám az , hogy most nem tudok forrást a beszerzésére ! Nekem nagyon bejött , egy mellékhatást sikerült felfedeznem azon kívül hogy az anyajegyek barnábbak lettek....és ez pedig a potenciámra hatott amivel nincs gondom . De e szer használatával még táltosabb voltam....

    Én csak ajánlani tudom !

    VálaszTörlés
  4. 2 hónapos használat után: http://imgur.com/a/I428E
    A mellékhatásokról meg annyit, hogy a Melanotan II a rá reagáló receptorok alapján nem csak a bőrszínre lehet hatással hanem a következőkre is: emésztés, keringési funkciók, szexuális és szociális viselkedés.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok.Én is használtam injekció formájában.Valóban sokkal barnább lettem heti egyszeri szolival is mint mikor 3 naponta jártam.Viszont nálam totál előjöttek a pigmenfoltok az arcomon ( viszont ezt annak köszönhetem hogy a rengeteg szoli az évek során totál tönkretette az arcbőröm ezért voltak pigmentfoltjaim amik erősödtek a melanotantól) viszont mióta abbahagytam már elkezdtek újra elhalványodni. Anyjegy talán 1-2 jött elő szóval nem vészes.Viszont ami nagyon durva volt hogy a szemem alatt,az ajkam belső része,de még a fogínyem is befeketedett:-) a szemem alatt olyan volt mint akinek bevertek egyet kettőt:-) a legfinomabb kérdés amit intéztek hozzám az volt hogy " de rosszul nézel ki beteg vagy,vagy csak keveset aludtál éjszaka?" aztán utána olvastam mi lehet ez,és azt írták hogy ahol vékonyabb a bőr az arcon ott előfordul hogy jobban befeketedik a kelleténél.Viszont mióta abba hagytam hála Isten kezdenek a foltjaim halványulni.De összességében szerintem tök jó.Most szüneteltetem aztán elkezdem újra kisebb adagokkal mint ahogy most csináltam.Sajnos nekem az étvágyam nem vette el pedig rámfért volna:-) viszont több ismerősömnek igen,van aki ezzel fogyózik:-)

    VálaszTörlés
  7. Érdekes, hogy a képen Melatonan van írva az üvegre Melanotan helyett 😠

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen..ez is egy ékes példa, hogy mennyire nem ellenőrzött termékről van szó. Gondolom vmi keleti gyár félrenyomtatási hibája :-D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz