2012. 02. 25.

Bye bye hegek avagy a dermaroller

Akik pattanás után visszamaradó hegekkel küszködnek, biztos találkoztak már a dermaroller kezelés elvével.
Ez egy pici sűrűn tűs henger ahol a tű hossza változó lehet - bőrproblémától függően alkalmazzák a hosszokat.
Dermaroller

Ezt a hengert tologatják végig a bőrön a kezelés alatt...no de ne szaladjunk előre.


 A pattanásaim hegeit a mai módszerek közül leginkább a dermaroller illetve a frakcionális lézer más nevén  fraxel lézer vagy mikropixel lézer képes szebb állapotba hozni ( ezekről majd később).. legalábbis szakértők javaslatai szerint. Tehát ezen kezelések közül elsőként az olcsóbbat választottam, a dermarollert.

Szerencsére kozmetikus barátnőm szalonjába is elérhető, így hamar neki is ugrottam a dolognak.

Érkezés után sor kerül egy alapos bőr tisztításra, amit bőrcsiszolás azaz gyémántfejes mikrodermabrázió követ, ahol az elhalt hámréteget eltávolítják. Ez egyenletesebb bőrfelszínt biztosít, a tűk könnyebben és élő szövetbe, egységes mélységbe hatolnak így. A bőrcsiszolás jótékony hatásairól többet is olvashatsz ITT

Ezután érzéstelenítés következik, amit kenőcs formában helyeznek az arcra. Ennek hatékonyságát fóliás dunsztolás növelheti. Ez olyan 20-30 percet vesz igénybe, a legunalmasabb rész, hisz a fólia alatt semmit sem látsz ( mert nem feltétlenül vágják ki szemnél és szájnál, egyedül az orr rés ami tuti ), illetve kommunikálni sem tudsz, mert ha lefóliázva beszélni kezdenél a fólia mozgása a szádra is rásöpörné az érzéstelenítőt, amitől aztán elzsibbad a csőröd is.

Ahogy lezsibbadtál -minden értelemben-, az érzéstelenítő lemosásra kerül, majd megkezdődik a lényegi kezelés.
A henger mellé orvosi tisztaságú ampullákat használhatnak, melybe a bőrproblémának megfelelő hatóanyagok vannak ( pl hyaluron sav, panthenol, vitaminok ). A bőrön teljes egészében áttologatják a hengert, így minden területen az oda-vissza görgetés miatt többször is áthaladnak a hatékonyság érdekében és közben csöpögtetve bedolgozzák a szérumokat. Az én kozmetikusom 2 teljes kört megy az arcomon a kis ketyerével, így egy területen olyan 10 alkalommal gördül át az ide-oda tologatás miatt. Természetesen steril gumi kesztyűben dolgozik a fertőzések elkerülése érdekében.

A szurkálás az első áthaladás alkalmával nem lesz  fájdalmas, de mivel a kozmetikusok nem használhatnak orvosi erősségű érzéstelenítőt, így a kezelés vége felé a tűket már megérzem-de ez le is ír mindent: "megérzem", szóval én fájdalomnak nem nevezném azért.
A görgetés nem több mint 10 perc, így hamar túl is esünk rajta. Ez után már csak jó dolgok történnek velünk, azaz kapunk egy bőrnyugtató gyógyító pakolást, ami lehúzza a bőrpírt és megnyugtatja a bőrt.
Ha ez is eltávolításra került, ballaghatunk is haza a szépülés reményével.

Az én bőröm valahogy foltosan marad piros itt-ott, gondolom érzékenységtől függően. Nem olyan vészes, de azért látszik, hogy valami történt. Általában este megyek ilyen kezelésre, egyrészt hogy más ne lássa a foltos pirosodásomat, és mert sminkelni úgyse szabad aznap, és ha másnap nem kell korán kelnem akkor már keléskor sincs nyoma az eljárásnak.

A bőrkép másnapra nagyon szép lesz, gondolom azért, mert a mikro sérülések nyomán pont ideális ödémásodás indul meg az arcon, így jó pár év fiatalodás látszatját kelti. Sajnos ez a hatás hamar elmúlik :-( .
Három kezelésen voltam idáig, és csak a 3. alkalommal keletkezett  egy kis korpás hámlás a kezelés után 2-3 nappal.

Hatékonyságáról annyit, hogy olyan nagyon látványos dolog nem történt amit annyira ki lehetne szúrni, de mivel tisztában vagyok a dolog jótékony hatásával, és hogy az öregedés ellen is jó, ezért nem érzem, hogy kár lenne csináltatni.
Terveim szerint csináltatni fogom még jó pár alkalommal - ha már megvettem a hengert - és így a 4.kezelés előtt lefotózom a bőrömet vagy a férjem bőrét, hogy később össze tudjam hasonlítani a változást.

Engem 1,5 mm-es tűvel kezelnek, a férjemet 2mm-es tűvel...együtt járunk..romantikus:-)..ehh..
A kezelések után irritációban semmi változás nincs a bőrünk között, következő kúrám során tervezem én is a 2mm-es tű választását.
Egy henger kb 10 alkalommal használható a tű kopása miatt.

Összefoglalva: viszonylag könnyen elérhető módszer, minimális fájdalommal, hegesedés vagy irritáció nélkül. Olcsóbb és állítólag közel olyan hatékony mint a frakcionális lézer(ami szintén ezen elven működik), így érdemes ezzel indítani hátha segít ez is.
A munkából vagy programokból sem kell kimaradni miatta, egyedül aznap nem érdemes sehova menni.
Csodát sajnos ez a kezelés sem tesz a pattanásos hegekkel, legalábbis 1-3 alkalom biztos nem. Ettől függetlenül szeretem ezt a kezelést, mert valóban valahogy azért jobban festek tőle:-).
Orvosoknál általában drágábban lehet igénybe venni ( nem tudom miért, hisz asszisztens végzi sok esetben a kezelést, ugyan azt a rollert és ampullákat használják sok helyen mint ahonnan a kozmetikusok rendelik ).


Ti kipróbáltátok már?


6 megjegyzés:

 1. Szia!
  Érdeklődéssel olvasom az elejétől a blogodat. Egy-egy kezelésnél érdekelne ár is. Vagy legalább az,hogy max mennyit adhatunk ki az adott kezelésért, nehogy lehúzás legyen a vége:)Azt nagyon nem szeretném.
  Te melyik korosztályt képviseled? Legalább egy tól-ig megközelítés jó lenne:)
  Hiánypótló a blogod, csupa engem érdeklő témáról írsz "belülről",ami nagyon jó, mert én is gondolkozom egy-két általad már kipróbált kezelésen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már egy két bejegyzésnél jeleztem, 33 vagyok :-)

   Árakat azért nem szoktam írni, mert mindenki annyit kér amennyit akar :-/, de azért megpróbálok olyan tól-ig kalkulálni.

   A dermaroller készülék ára ( első alkalommal a hengert meg kell venni 10-13.000ft ami reális, és ez 10 alkalomig használható), aztán pedig a kezelés az alkalmazott ampulláktól, hatóanyagoktól függően 10-20.000ft lehet.
   Ennél magasabb árat én már lehúzásnak tartok.

   Törlés
 2. Nekem 2500volt a roller, es a kezeles 6800forint :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rengeteg fajta (gyártmány) roller van forgalomba, a tű anyaga, a készülék minősége, a tű kopása ( ami nem mind1, mert minél hamarabb kopik a tű, annál inkább "szakít" és nem szúr), a tű hossza, a tű darabszáma stb, így van különbség jócskán ami az árakat illeti.

   A trabant és a merci is elvisz a célhoz, az árat a márka mögött levő fejlesztések, kényelmi és luxus opciók befolyásolják.

   A lényeg az, hogy minél nagyobb tű szám, minél hosszabb tű, ami minél vékonyabb keresztmetszetű, és ilyen-olyan kopás álló bevonatú legyen.

   Törlés
 3. Sziò,
  lenne egy kérdésem, remélem tudsz segìteni.

  Egy héten egy kezelés ajánlott vagy szerinted kehet kettő is? :) amelyik kozmi bevállalja a 2 kezelést az csak a pénzre hajt vagy nem lesz semmi baj többtől? olvastam hogy 14 nap nem telhet el 2 kezelés előtt. Külföldön élek, szòval 3 hetet vagyok otthon karácsony körül, jò lenne 4 kezelést letudni, de ha biztonságosabb a 3, akkor nem kozkáztatok. :) kösziii

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amiből megcsinál valaki egy héten 2 kezelést, azt a rollert megnézném... sztem tű sincs rajta :-D.. lehúzás, értelmetlen..
   Kozmi nem dolgozhat olyan méretű tűvel aminek van értelme ( 1.5-2 mm-es tű), így teljes pénzkidobásnak tartom.
   Ha valóban hatást akarsz és keveset vagy itthon, menj el egy bőrgyógyászhoz és csináltass rendes tűmérettel ( 2mm fölött) ..amúgy megjegyzem kb 28 naponta javasolt ( mint minden bőr beavatkozás)

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...