2012. 02. 17.

Mikordermabrázió / bőrcsiszolás / hydroabrázió

Sok problémára kínál megoldást egy alapos bőrradírnál többet nyújtó kezelés, és ez pedig a mikrodermabrázió.
A bőrcsiszolás ezen módjával már akkor megismerkedtem amikor még nem gyémántfejes gépek voltak, hanem csak kristálypor keringtetésűek...nem tegnap volt..
Nagy szakmai / gépi háttérbe nem akarok bele menni,mert ezt mindenki megtalálja a neten.

Jelenleg a gyémántfejes bőrcsiszolást és a hydroabráziót használják a legtöbb szalonban, így ezekről írnám le a tapasztalataimat, mivel hosszú évek alatt rengetegszer szükségem volt a jótékony hatásukra.
Gyémántfejes bőrcsiszolás:

A gép vákummal dolgozik,mint egy porszívó,de a cső végén egy körömreszelőhöz hasonlító érdes rész található-ez a gyémántfej. Ez a "reszelő" kapirgálja fel az elhalt hámsejteket aminek a leválását a vákum is segíti.. Hát konyhanyelven lényegében ennyi.

Ezt a kezelést sajnos sokak -hibásan- hegek és foltok eltüntetésére is ajánlják -ne dőljetek be nekik.
Lehet,hogy kidudorodó/ keloidos hegeken segít egy picit, de biztos nem akkora változást fog hozni mint vársz,hisz alig távolít el valamit a bőr felszínéről-elvileg az élő rétegig nem hatol le.
Pattanások heges nyomaira is hatástalan!
A pigment foltok is sokkal mélyebben találhatóak a bőrben,így ezt egy ilyen kezelés nem fogja eltüntetni.

A dolog lényegében egy erősebb és precízebb radírozással ér fel. Vér nem fog folyni, és a bőrön sem keletkeznek horzsolások.Ez az elhalt bőrlemezkéket cuppantja le a fejedről-vegyetek könnyes búcsút-nem kár értük. Lényegében semmit nem fogsz ránézésre tapasztalni, hanem inkább tapintani lehet a különbséget, nagyon szépen fölpuhul a bőr.

Mivel a kezelés alatt dörzsölve van az arc - ami egyáltalán nem kellemetlen,illetve egy jó kozmetikus a fejeket is cserélgeti a bőrödnek megfelelőre - enyhe bőrpír elő fordulhat. A legdurvább amit láttam az annyi volt, hogy esti kezelés után reggel még kicsit piros volt az érzékeny bőr- de közel sem annyira mint egy napégéstől.
Nekem például már a kezelés végén sem látszik semmi.Mondjuk én fakír vagyok- a szépülésért bármit- illetve "jóóóó vastag a kééépemen a bűűűr " :-)

Nekem nagyon jót tett a gyógyuló félben lévő sebeknek ( pattanás nyomkodása után),mert ha megcsiszoltatom magam,sokkal szebben és gyorsabban gyógyultak, illetve könnyebb volt sminkelni ezeket a kis pörsenéseket,mert nem volt göröngyös a tetejük, így nem ült meg benne az alapozó / korrektor .

Nagyon jó még a felvastagodott száraz bőrre,mert az apró ráncokat és a felkeményedett bőrt eltávolítja, illetve a kezelés után ha kérsz maszkot vagy maszit akkor nagyon látványosan beszívódnak az anyagok-ne is csináltassátok ezek nélkül.

Erről majd később: -  a dermaroller kezelés előtt is használják,illetve tisztítás előtt a pórusok megnyitására nagyon tuti, vagy tisztítás után a gyógyulást is segíti-illetve nem lesz olyan csúnya a bőröd másnap.

Semmiképpen nem ajánlanám érzékeny és vékony bőrű embereknek, illetve olyanoknak akik túl sokat várnak ettől és szinte plasztikai beavatkozásnak érzik ezt a kezelést.
Jaaa..és ne fizessetek érte túl sokat,mert lényegében minden gép ugyan azt tudja ( a vákum erejében lehet eltérés,de a gyémánt fej az gyémánt fej).

Ami a gyakoriságot illeti szerintem bőrproblémától függően vagy egy gyengébb csiszolás kúra szerűen, vagy erősebb havi 1 -szer- de ezt egy hozzá értő el fogja nektek mondani.
Napozni-szolizni  a kezelés után 1-2 hétig fényvédő krémmel szoktam - de mondjuk az arcomra amúgy is kenek faktort évek óta már a szoliba is ( később írok róla miért,és mit tapasztaltam)

Összefoglalva: az egyik kedvenc kezelésem, erősen gondolkozok, hogy itthonra is veszek egy gépet ( mert kb 10 kezelés árából megvan).
Ez mindig felfrissíti és feljavítja a bőrképemet.
A sebeimet gyorsabban gyógyítja és szalonképessé varázsolja.
Száraz bőrre mindenképpen nagyon jó megoldás, a hajszál vékony ráncokon is segít.
Hegekre- foltokra nem csináltassátok,mert kidobott pénz ( írok majd olyanról is mi a tuti ezekre),illetve érzékeny bőrrel se ugorjatok neki, arra ott a hydroabrázió.
Ha tele vagy pattanásokkal arra is király,mert tisztítás előtt megvékonyítja a bőrfelszínt és könnyebben megy a "szülés":-).
Havonta nyugodtan csináltathatod,nem fog elvékonyodni a bőröd- különben nekem már nem lenne- mert csak az elhalt hámréteget szedi le.

Következő bejegyzésemben a hydroabráziót veszem nagyító alá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...