2012. 02. 26.

Viaszarcok avagy a botox

Bevállalom, én is élek vele.. Szerencsés vagyok, így nem nagy mennyiségben, igazából csak a szemöldököm között  lévő morcos és koncentráló ráncomat tüntetem el vele, így próbálom megelőzni ennek elmélyülését és dominanciáját.

Botox
Pár éve vettem észre, hogy nem igazán teszi kedvessé az amúgy sem annyira kedves arcomat az a kemény szemöldök ráncolás, amit automatikusan véghez viszek naponta többször is az arcomon.
Sajnos okkal és ok nélkül is éltem eme mimikai tehetségemmel, így egy reggel sminkelés közben arra lettem figyelmes, hogy mi az a törés a szemöldököm között..természetesen az idegtől és a koncentrálástól azonnal láthatóvá vált a válasz a kérdésemre...

Ekkor kezdtem S.O.S körbe kérdezősködni minden ismerősömnél, hogy alkalmazza-e ezt az eljárást, és ha igen akkor mennyibe kerül, kinél csináltatja és mi a tapasztalata.
Az árakról gyorsan annyi, hogy egy drágább kozmetikai krém áráért már elérhető, de természetesen a beadott mennyiségtől változhat az ár.
A "kinél"-re sem térnék ki (ha valakit érdekel, mailen tudok tanácsot adni), hisz rengeteg helyen elérhető, és egy rendes plasztikai sebész jól ismeri az arc izomzatát, így nem fogja félre szúrni.

Szóval a tapasztalatokról beszélnék inkább.
Kicsit izgultam, hogy szúrás, tű, arc, fájni fog, de szerencsére kellemes meglepetésben volt részem. A tű pirinyó, az orvosom koncentrált és közvetlen, a beszúrást szinte nem is érzem oldalanként 2-2 szúrás, csak az a fránya "recsegés" ne lenne ahogy az izomba hatol az anyag.
Gyorsan túlesünk rajta, az egész nem több mint 5-10 perc.
A kocsiban megnézem magam, a kis pontok körül nem piros, az arcom nincs feldagadva, 10 perc és a szúrás helyét sem találom már.

Az anyag 1-3 nap között kezd el "hatni", nekem általában már pár órával a beadás után aktív. Soha semmi panaszom nem volt.

A tartósságát illetően egy orvosi csodába tartozom, mert minden vicc nélkül a szervezetemnek 1 évre van szüksége, hogy lebontsa a botoxot, így szerencsére csak évi 1 alkalommal járok ismételni a történetet. Örülök, hogy így van, mert alapból nem vagyok a híve az ilyen mérgeknek és idegen anyagoknak a testemben ( máséban nem zavar :-) ). De én szeretem megvárni azt míg teljesen elmúlik a hatása, így úgy érzem nem terhelem annyira a szervezetem ( bár biztos nem így van).
A legjobb barátnőmnek sajnos 3 havonta ismételni kell az eljárást, mert az ő teste jobban résen van és hamar közömbösíti ezt a vegyületet.

Valóban nagyon látványos kezelésnek tartom, szépen ellazítja az arcot. Én a homlokomat amúgy sem tudom ráncolni születésem óta, de a szemöldökömet annál határozottabban össze tudtam húzni, és ez nagyon barátságtalanná és öregessé tette a megjelenésemet. Nagyon örülök, hogy van egy ilyen módszer amivel ezt megszüntethettem, hisz önkéntelenül is sűrűn csináltam.

Pár éve hogy használom a botoxot a szemöldököm között kialakulóban lévő ráncot teljesen megszüntette. Nem azért persze, mert anyagot töltettem belé, hanem azért, mert azóta nem tudom ráncolni ott, és így szépen kirúgta magát a bőr.
Mindenképpen merem javasolni a durva ráncok megelőzése céljából . Ahol kiváló eredmények érhetőek el az a homlok és némileg segít a szem körül a gyűrűs izmok összehúzódásának csökkentésében is.
Az agyon botoxolt fejnek nem vagyok a híve, csak olyan helyen kell alkalmazni ( szerintem) ahol csúnyán megtöri a bőrt a mimika.
Hallottam már olyan kezelésről is, ahol a felső ajak fölé adták, hogy ne tudja az száját olyan csúnyán íny- mutatósan fölhúzni a páciens nevetés közben.

Természetesen mint fönn is jeleztem az ésszerű, nem túl sűrű és kis tételben való alkalmazást javaslom mindenkinek.

Ti használtok botoxot?

8 megjegyzés:

 1. Előtte, utána fotókat csináltál már? Nagyon kíváncsi lennék rá.... Csak a kicsi területről is jó lenne. Sőt, esetleg e-mailben közelebbi infokat is szívesen várnék a dologról :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem csináltam még, mert sose megy ki annyira, hogy tudjam ráncolni úgy mint régen:-)
   De lassan újra aktuális a dolog, ha látványos, akkor mindenképpen töltök fel.

   Ha árra gondolsz akkor az orvosonként és terület mérete szerint változó.
   (pl szemöldök közötti morci ránc 20-25.000 ft )

   Törlés
 2. Melyik klinikán voltál? Én is gondolkodtam már azon, hogy botoxoltatni kéne. Tizenéves korom óta ráncolom a szemöldököm, nyáron az erős fény miatt, de úgy általában is: rossz szokásommá vált, ha gondolkozom... Nemcsak a ránc mélyül a szemöldökök közt, hanem a két függőleges ránc közti terület vált kicsit dudoribbá, mintha felesleg bőr lenne ott. Lehet, hogy a botox helyett egy jól véghezvitt szemöldök felvarrás jobban széjjel húzná a bőrt, de az is lehet, hogy a botox ezt is megoldaná...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nem reklám, így ilyen kérdéseket mailbe tudok megválaszolni.
   Köszi:-)

   Törlés
  2. Szia,

   Nagyon hasznovolt, amiket írtál. El tudnád nekem is küldeni, kinél voltál?
   Köszi szépen!
   Patti

   Törlés
  3. Bocsánat az elírásért, szóval: nagyon hasznos volt :)

   Törlés
  4. Köszönöm, küldj egy mailt és küldöm kiket javasolok ilyenekre:-)

   Törlés
  5. Szia,

   Küldtem Neked levelet a sminkesmas@gmail.com címre! Köszi mégegyszer a segítséget!

   Patrícia

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...