Ugrás a fő tartalomra

Green peel / gyógynövényes hámlasztás / ázsiai hámlasztás

Kezdetnek szeretném kiemelni, hogy mind a 3 név ugyan azt a fajta eljárást takarja. Anyagban és gyártóban lehetnek eltérések, de a mechanizmus ugyan az..
Lebutítva: adva vagy egy gyógynövény keverék apróra törve mint a teafű és egy aktiváló anyag amit összekever a kozmetikus ( mert kozmetikai kezelésről beszélünk), és ezt kezdi bedörzsölni a bőrbe.

Nem mondom, hogy kellemes, bár én nagyon jól bírom - de nyilván csak azért , mert lelki szemeim előtt megjelenik, hogy mennyire de mennyire szép leszek :-D.




Amellett, hogy a szemcsés anyag miatt a dörzsölés egy idő után már nem kellemes - sőt, az anyag vérbőséget is okoz a heves sikálás hatására, így duplán élvezhetjük azt, hogy még fizettünk is - nem olyan keveset - ezért a kínzásért.

Ezt a kis maszit bőrtől függően 15-25 percig is csinálhatja a kezelő kozmetikus, aki a kezével jól tudja kontrollálni, hogy mennyire ég a bőrötök..na meg látja is..ha jó piros és lángol akkor hatékony a kezelés.

Ahogy ezt túlélted,törlés nélkül a masszára kapsz egy hűsítő borogatást 15-20 percig - legalábbis nekem ennyi időnek tűnt.. ez egy gézlapot jelent ami jól be van nedvesítve, hogy a füledbe is jóóól becsoroghasson minden aminek nem kéne..utálom. A nagy stressz után aludni úgy sem tudsz, a víz hideg és "nedves", az arcod lángol, fázol és tüzelsz egyszerre, a pénzkidobást ezerszer megbánod, és el sem tudod képzelni,hogy ez jó lesz valamikor. Ez a kis idő jó arra is, hogy számba vedd kinek mit fogsz kitalálni miért nem érsz rá egész héten..mert ha a kezelést jól végezték, minden leszel csak szalonképes nem.
Az idő nagyon lassan fogy, de lehet én vagyok hiperaktív aki nem tud pihenni közben...fogaim között serceg-rágom a növénykék darabjait- ami még 2 napig potyogni fog mindenedből- olyan zöld ízük van..nem is rossz ..

Na lejárt az idő...végre..jujjj már tudom mi jön..letörlik a rád kövesedett, arcodba beleépült 2 teafilternyi cuccot, miközben ég a bőröd...ssssssssss..dörzsölni kell itt ott a puha vizes kendővel / szivaccsal..jááááááá.. mintha kocsi után kötöttek volna.
Ennyi-kész-ende..mehetsz haza Isten hírével... el sem hiszed.

Arcod a vörös és lila minden színében pompázhat,erős / éles kontúr a fehér nyakadtól - de cééép - drukkolsz hogy ne állítson meg a rendőr, üres legyen a lépcsőház, ne fuss össze ismerőssel...csak legyek már otthon...de aki nincs még férjnél vagy nem ismerik több éve egymást a párjával kérjen 2-5 nap szabit onnan is:-)

De most már csak  a jó dolgok jönnek.
-Aznap még erős pír és szúró érzés -mintha mini tüskék lennének az arcodba fúródva-ez természetes.
-Másnap kezd bebarnulni, megkeményedni a bőr, a szúr érzés elmúlik, pír lecsökken.
-Harmadik nap már húzódik, kemény a felszín, bőrpírnak nyoma sincs, elkezdődhet a hámlás a mimikai területeken. A 2.-3. napokon vagy a leginkább szalonképesebb.
-Negyedik nap szépen elindul a hámlás ami akár a hetedik napig is tarthat- a hámlás vastagsága egyéntől függ..nekem olyan rojtos a fejem, hogy selyem papír vastagságú bőrök lógnak rólam.
-Hetedik napon jobb esetben lehámlik a bőröd ( kis cafatok még maradhatnak), előtűnik egy nagyon szép és egészséges bőrfelszín- ekkor mész el utókezelésre ahol kicsit kényeztetik a vadi új kis bőrödet - ez már fincsiiii.

Az otthoni ápoláshoz kapni fogsz krémeket és instrukciót is. Arcmosás, smink, gőz, szoli, izzadás, szauna felejtős 1 hétig.

Mivel sminkelni sem lehet és elég cifrán szoktam kinézni nálam ez minimum 5 nap otthon.

És akkor hogy mi a végeredmény?
Minden szenvedést és minden forintot megér!
Ha a kezelést jól csinálta  a kozmetikus,és jó alaposan lehámlottál (nem csak olyan kis korpásodás vagy észrevétlen hámlásról van szó), akkor el leszel ájulva!
Egy olyan bőr lesz az arcodon amit nem hiszel el,hogy a tiéd. Mivel a kezelést tisztítás előz meg, ezért a patik a minimálra csökkennek, a piros nyomi foltok eltűnnek, a nyomkodásos bőrsérülések is lehámlanak, a sebek begyógyulnak, bőröd felfrissül, az apró felületi ráncok eltűnnek, gyulladások elmúlnak, a pórusok kinyílnak.
A gyógynövénynek olyan hatása van,hogy a faggyúmirigy működést is szépen leszabályozza,így akár pár hónapig is sokkal kevesebb probléma lesz a bőröddel, kiváló a pattanásos, comedos, mitesszeres bőrre.
Hegeken nem segít!Először úgy tűnik igen,mert homogénebb lesz a bőrfelszín-de idővel meglátod,hogy nem.
A bőr felszínén lévő foltokat szépen leszedi,de a mély pigmentációkon nem segít. 
Olyan 2 hónapig látványos és érezhető.
Egy szó: IMÁDOM!
Gyakorisága: nekem a hosszú évek alatt sok ilyen hámlasztásom volt.Probléma függő,hogy hány kezelésre van szükséged, de havi gyakorisággal lehet végezni, és nem hallottam még olyat,hogy valakinek 3 kezelésnél többet csináltak volna egymás után. Én évente szoktam 3-4 alkalommal csináltatni-nem is csak a hámlás miatt,hanem a faggyúmirigy működés normalizálásában kiemelkedő.

Vegyetek ki 1 hét pihenőt és próbáljátok ki!


Megjegyzések

  1. Ez nagyon jól hangzik, én bevállalnám. Igazából szerencsés vagyok, mert pattanáson sosem volt, de mégsem olyan egységes a bőröm, ha érted mire gondolok... De! Életemben egyszer voltam kozmetikusnál kezelésen, és nincsenek jó tapasztalataim. Szóval még mások a fogorvostól, és kozmetikustól félek, mert azért valljuk be van egy csomó hozzá nem értő idióta. Ezért is szeretnélek megkérni, hogy írd meg kinél jártál!:) Köszi: Noémi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küld át a mail címed, és ajánlok neked egy szakmai körökben is elismert, valóban kiváló kozmetikust. Sok orvos is jár hozzá,évtizedek óta a szakmában tevékenykedik, sokat publikál, kizárólagos forgalmazó, szóval nem szorul a reklámra, és nem is a lehúzás a célja, nem fog rádbeszélni olyat amire nincs szükséged... így ha komolyan gondolod akkor szívesen átküldöm a nevét és az elérhetőségét. Budapesten dolgozik.

      Törlés
  2. Szia!

    Mit gondolsz? Rosaceás bőrre is jó ez az eljárás? Nem hajszálereim vannak hanem "még csak" van egy állandó bőrpírem meg pici apró piros pöttyöcskék...mindez csak az orcarészemen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bocs, hogy ilyen későn, de spam-be került az üzid, most vettem csak észre.

      Az a baj a rosaceával, hogy semmi olyan kezelést sem ajánlanak rá ami bőrpírrel jár, így ezt sem erőltetném a helyedben ( mert ettől igencsak bevörösödik az arc).

      Neked ami jó lehet az a villanófény ami segít a rosaceán, akár teljesen el is tünteti azt, és bőrgyógyászati savas hámlasztás, ami nem okoz vérbőséget.

      Törlés
  3. Szia!

    Egy alkalmas kezelés mennyi árban? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szalon függő, érdemes náluk érdeklődni a pontos árról,de 30-40.000ft között csinálják jelenleg.

      Törlés
  4. Szia!

    A kezelést február végéig meg lehet csináltatni? Elég ramaty állapotban van az arcom, így gondolkozom rajta, hogy ha január végéig nem javul akkor megcsináltatom februárban.
    Kezelés után mikor lehet először sminkelni és napra menni?
    köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a lényeg, hogy a durva napsütés előtt keríts rá sort!
      Én is csináltatok februárban 1-et, simán belefér.
      Smink amikor lehámlottál( 5-7 nap), napozás pedig fényvédelemmel és ennyi(gondolom amúgy is használnál faktort).

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz