Ugrás a fő tartalomra

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!


Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét.

Juvederm- Volite
Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához. 

A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos...

Nézzük a kezelések miben hasonlóak és miben térnek el egymástól.

Első körben a tapasztalataim: 

Skinbooster kezelést az utóbbi években minimum 12-15 alkalommal igénybe vettem, mert nagyon elégedett vagyok az eredménnyel amit nyújt. 3 alkalmas kúrákban 6-12 havonta ismételve (egyéni döntés) csodákra képes. Csodát tesz a dehidratált, fakó bőrrel, és optikailag a bőrhibákon is javít. Nem tünteti el a ráncokat vagy hegeket, de csökkenti a láthatóságukat, azáltal, hogy a bőr fiatalosabb megjelenésű lesz, azaz üdébb és hidratáltabb, ezért összhatásba szebb a bőr. 

Azt is érzed, hogy nem kell annyit kenegetned, esetleg maszkba ülnöd egy esemény előtt. Leginkább úgy tudom jellemezni, mintha egy kozmetikus minden reggel jól megmasszírozott volna, aztán valami kis gépi kezeléssel dobott volna a bőröd állapotán. A hatás olyan fél évig tart, és folyamatosan veszít a wooow élményből.

DE...nekem még sosem esett vissza a kezelések előtti állapotba. Mivel erősen vízhiányos és fakó a bőröm, ezt elég egyértelműen érzékelem. Én évi 1x egy 2-3 alkalmas kúrát felveszek, majd rá 6 hónapra 1 alkalmat fenntartásnak, azaz évi 3-4 kezeléssel lehet számolni.

A kúra szerinti 3 alkalmat-főleg elsőre- érdemes komolyan venni a tartós hatás érdekében, onnan pedig a te igényed vagy a pénztárcád szab határt, hogy pár havonta 1-1 kezeléssel fenntartod az állapotot vagy inkább több alkalmas kúrát veszel fel fél vagy 1 évente.

Alkalmazható "bárhova", azaz kézfej, nyak, arc, dekoltázs...

Én az arcomon csináltatom, és hidratáltabb a bőröm mint 10 éve. Most a nyakamon is elkezdtem, bár nem hittem benne, hogy a keresztbe betört 2db ráncon segíteni fog, de 2 kezelés után sokkal szebb lett az állapot. Ez ugyan nem tölt fel semmit ( a nyakon ez kényes téma), de olyan most a nyakam mint 5 éve ( ez is valami)..keresztbe ráncok egy gyereken is vannak a nyak természetes redői ezek, de ugye nem mindegy mennyire szárazak és szálkásak ezek a vonalak.

1 ampulla megy el arcra +1 ampulla ha a nyak is kezelve van ( ha anyagilag számolnál).

Én azt mondom, hogy ha kozmetikusi kezelések vagy ez között kell választanom, akkor inkább a kozmetikusra nem költök. Az itt bejuttatott anyag tényleg bejut, és nem csak 1 napig látod.

Ezeket a kezeléseket csakis ORVOS végzi, így csak ott keresd, ez egy orvos-esztétikai beavatkozás! 

Miért ezt választottam: mert ezzel dolgozott az orvosom, aztán már nem akartam "kavarni". Amikor elkezdtem még ez volt a legnépszerűbb kezelés, illetve a feszes arcom is ezt indokolta. Ráncom kevésbé volt, inkább a száraz fakó bőr volt a panasz.

Térjünk a lényegre:


Skinbooster:
Restylane ( Galderma-Svájc) terméke, vital (érettebb bőr) és vital light fajtái léteznek. Azt, hogy melyik készítményt kapod a problémádra azt az orvosod fogja eldönteni, függ a bőröd állapotától, és attól, hogy hova kéred. NASHA technológiával előállított stabilizált hyaluronsavat tartalmaz. Pontos adagolását a "SmartClick" rendszer segíti, ez azt jelenti, hogy az előre töltött fecskendő "kattan"adagonként amikor sok apró szúrással tele pötyizik a bőröd ( ezt amúgy a többi gyártó is próbálja így csinálni, ahol a terméket ilyen több kis adagba célszerű beadni).

Igen ez sok szúrás. Ugyan felületi szúrások, de jó pár. Amúgy hamar megvan ( pár perc), mert egy gyakorlott orvos csak úgy soroz vele... és nem megy mélyre, hisz ez csak a bőrbe kerül nem pedig volumen pótló eljárás.

Bevérzés és kis pukli lehet a tűszúrások után, max 1 hét alatt eltűnik ez is ( a nyak jobban bevérzik). Természetesen érzéstelenítés után csinálják. Ez minden itt említett kezelésre igaz, így nem írom oda külön külön.

Kúraként 3 alkalom javasolt, majd fenntartó kezelés

Ára: 55-75.000ft/ ampulla  

Ajánlott: bőrszárazság, bőrfény vesztése eseténProfhilo:
IBSA (Svájc) terméke, hibrid hyaluronsav (HA) komponensek keveréke: nagy molekulatömegű HA (H-HA) + alacsony molekulatömegű HA (L-HA). A nagy molekulatömegű némi volument ad ( nem térfogatot), a kis molekulatömegű hidratálja a bőrt. Ez sem arcfeltöltő készítmény.

Esztétikai pontokba adják be (BAP technika), innen terjed szét az arc területére. Kollagén és elasztin stimulációra képes, azaz ez hyaluronsav ami biostimulátor is egyben. Kevesebb (5-10) szúrás miatt azoknál is népszerű lehet, akik nem nyitottak arra, hogy teljesen szétszurkálják az arcukat. A Skinboosterhez képest más technológiájú hyaluronsavat tartalmaz, ezért is lehet ezt kevesebb belépési ponton bejuttatni. Nem annyira "azonnal" látványos mint a Skinbooster, viszont tovább tart és jobban stimulál. Hidratáció szempontjából a Skinbooster erősebb hatású, viszont az a kollagén termelést nem stimulálja.

Kúraként 2 alkalom javasolt, majd fenntartó kezelés

Ára: 90-100.000/ alkalom

Ajánlott: laza, öregedő bőr esetén.Juvéderm Volite: Allergan (Ír/Amerikai) termék. Hyaluronsavat tartalmaz ami térhálós keresztkötésben található a termékben. 1 kezelés hatására 9 hónapig látható hatást ígér. Szintén sok apró ponton szúrják a bőr rétegébe. A Skinboosterrel hasonló termék, viszont nem keverhetőek, azaz rakjuk le a voksunkat valamelyik mellé. Ha nem válik be, akkor orvosunkkal konzultájunk mikor válthatunk másik anyagra ( ez általában 6-9-12 hónap elteltével megtörténhet).

1 alkalom javasolt, majd 6-9 hónaponként ismételve

Ár: 70-90.000/alkalom

Ajánlott: hidratálás, rugalmasság pótlására.Nucleofill:
Promoitalia (Olaszország) a gyártó. Ez egy bio stimulátor, ami medium és strong fajtában kapható. Lifting, hidratáló és antioxidáns hatású, polinukleotidokat tartalmaz, ezáltal biostimulációt ér el a bőrben, amik a bőr újraépülését ösztönzik. Kollagént képez a fibroblasztok stimulálásával. Nem tartalmaz hyaluronsavat.

Több technikával injektálják, 5/7 pontos, kanülös vagy a skinboosterhez hasonló sok szúrásos módszerrel, erről a kezelőorvos dönt.

A Rejuran (Korea)- néven futó kezelés is ezen az elven alapul.


*Nukleinsav: makromolekula, biopolimer, nukleotidokból épül fel amik polinukleotid láncokba állnak össze, ezek a molekulák felelősek a sejten belüli genetikai információkért (öröklés), (DNS, RNS)

*Nukleotid: a nukleinsavak három összetevős építőegységei

*Polinukleotid: sok nukleotid összekapcsolódása ( DNS is polinukleotid lánc)

 *Biostimulátorok: serkentő anyagok, mely a szervezetet arra serkentik, hogy regenerálják, gyógyítsák, újraépítsék magukat.

3-4 alkalom javasolt, majd fenntartó kezelés

Ár: 50-70.000/alkalom

Ajánlott: bőr újjáépítés, regenerálás elősegítésére.

 

BioNutriLift: Fillmed/Filorga (Franciaország) terméke. Két komponensű összetevővel, mely két külön injekcióba van töltve: Art Filler Fine Line (hyaluronsav)  + NCTF ( 59 összetevőből álló biostimulátor). 

Ha elolvastad a fenn említett termékeket, ez már tudod mit jelent. A két komponenst külön juttatják a bőr alá, legyező szerűen, kanülös megoldással, így megúszható akár 2-2 behatolási pontból, nincs szétszurkált arc.

1-2 alkalom javasolt, majd fenntartó kezelés

Ár: 110-150.000/alkalom

Ajánlott: feszesítés, öregedésgátlás esetén.


Összefoglalva: nagyon nehéz dönteni és megtalálni mi a "legjobb" és leghatásosabb kezelés..ezt a választ ne várjátok tőlem..

Azt kell figyelembe venni, hogy minden bőrfiatalító eljárást érdemes egymással kombinálni, illetve a szakorvos akinek bízunk a munkájában mit javasol a mi problémánkra, és melyiknél látott olyan eredményt amit elvárunk. Rettentő fontos, hogy az elvárásainkat tudassuk az orvossal, hisz csak akkor van esélye arra, hogy reálisan felvilágosítson mindenről, és ne csalódva távozz. 

Egyszerű leszek: mind hat, hisz ez fizika/kémia/biológia is egyben. A biostimulációs eljárások nem azonnali hatást mutatnak, hanem lassan dolgoznak, a hyaluronsavas termékek pedig azonnal látványosak. A legjobb ezeket kombinálni, és rendszeresen alkalmazni. Azt pedig nagyon fontos észben tartani, hogy nem minden termék mixelhető egymás után, így erről is kérd ki a szakorvos véleményét.


A cikk tartalma semmilyen formában nem másolható, idézése/hivatkozása csakis forrásmegjelöléssel és oldalamra mutató link használatával lehetséges. A bejegyzés nem reklám és nem hirdetés céljából íródott, a saját tapasztalataimat és véleményemet osztom meg, objektív megközelítésben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

A bőrön található foltok és pigment problémák kezelése

Aki barack bőrrel született azonnal távozzon, nem róla lesz szó :-).. http://www.borgyogyaszat.com Kivéve ha szeretné átértékelni az életét, hogy milyen szerencsés..bár gyanítom a cím alapján most nem ezt az írást olvassa. Sajnos a bőr nagyon sérülékeny és hosszú távon meglátszik rajta, hogy miként bánnak vele. Természetesen eleve is születhetünk úgy, hogy a bőrünk nem makulátlan (macula=folt, és egyéb fogalom, bőrgyógyászati kifejezés magyarázata ITT ), és genetikailag is hordozhatjuk az erre való hajlamot.

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Műtét nélküli arcfiatalító esztétikai kezelések összefoglalása

Kicsit lötyi, de még nem lóg, kicsit ilyen meg olyan..de persze nem vészes..csak én látom... Kép forrása: google Foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a kozmetikusnál már nem elég ami történik velünk, de még a szike alá sem feküdnénk szívesen.. (2018-as frissített verzió) Kattints IDE ha több kezelésről és részletesebben szeretnél olvasni, a "Több mint kozmetika" menü alatt mindig megtalálod a legfrissebb arcfiatalító eljárásokat. Rohadt nagy az erdő, és sok benne a fa, elég nehéz kievickélni ebből a rengetegből ami körülvesz minket, és "esztétikai kezelések" név alatt futnak.. A testünk fogyasztására és alakformálására egy összefoglaló kezelés kalauzt már ITT közzétettem az érdeklődőknek, így igyekszem ezt megtenni az arcunk kapcsán is.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.