Ugrás a fő tartalomra

Műtét nélküli arcfiatalító esztétikai kezelések összefoglalása

Kicsit lötyi, de még nem lóg, kicsit ilyen meg olyan..de persze nem vészes..csak én látom...
Kép forrása: google

Foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a kozmetikusnál már nem elég ami történik velünk, de még a szike alá sem feküdnénk szívesen..
(2018-as frissített verzió)

Kattints IDE ha több kezelésről és részletesebben szeretnél olvasni, a "Több mint kozmetika" menü alatt mindig megtalálod a legfrissebb arcfiatalító eljárásokat.

Rohadt nagy az erdő, és sok benne a fa, elég nehéz kievickélni ebből a rengetegből ami körülvesz minket, és "esztétikai kezelések" név alatt futnak..
A testünk fogyasztására és alakformálására egy összefoglaló kezelés kalauzt már ITT közzétettem az érdeklődőknek, így igyekszem ezt megtenni az arcunk kapcsán is.




Lézerek, fények:

IPL: ennek már szenteltem egy bejegyzést ITT, aki olvasta az már tudja, hogy ez a rövidítés pulzáló fényt jelet vagy villanófény konyhanyelven. Jó régóta létező eljárás, így az őskövületi gépeket is használják itt-ott, így érdemes tájékozódni a kezelések előtt a gépről. Mivel hőt bocsájt ki, ezért létezik víz,levegő és hűtés nélküli is ( na ami hűtés nélküli az felejtős ).
Az akne kezeléstől a bőrfiatalításon és pigment kezeléseken át a szőrtelenítésig használják. A hatás a kezelőfejtől függ, ami különböző fények energiáját használja.
Nem csak orvosok hanem kozmetikusok is használják, rengeteg fajta gép van, nem egyforma hatékonysággal, így érdemes alaposan tájékozódni a kezelés előtt.
Ha túl olcsó, vagy "egyszerű" helyen találkozunk vele, valószínű a gép is annyit ér..szerintem érdemes megbízható és orvosi üzemeltetésű helyeken igénybe venni.
Megfelelő alkalmazása során mellékhatás nem lép fel, esetleges bőrpír előfordul, gagyibb gépek esetén égető érzést okoz.
Géptől függően óriási eltérések vannak az árak terén: 20-80.000/teljes arc.
Már 1 kezelés is látványos lehet, de 3-4 szükséges.
Problémától függően 1évig látványos.

ELOS: Az IPL és a RF kezelés egy gépben. Az ELOS név egy bizonyos gyártó ( syneron ) fantázia szava, tehát értelem szerűen így az "ELOS" csak egy fajta gépet takarhat, de persze itt is számít a gyártás és a gép kora.
A "Triniti" bőrfiatalító kezeléseket jellemzően ezzel a géppel végzik, mert a RF és az IPL előnyös tulajdonságait használják egy ülésben.
A gép szintén alkalmazható mindenre amire az IPL.
Mellékhatás nem léphet fel,enyhe bőrpír előfordul.
50-60.000ft/teljes arc, 3-4 kezelés szükséges.
1-1.5 évig látványos.

Triniti: Általában ELOS rendszerben végzett bőrfiatalítás, mely 3 lépcsőből áll (Tri), csak esetleg a fejeket cserélik a gépen vagy a hullámokat változtatják. Egy alkalommal kezelik: - a bőrszínt, - feszesítik a teljes arcot és - simítják a ráncokat.
Tehát segítséget jelent 1 alkalom a pigment foltok, hajszálerek eltávolításában, aztán hőkezelés a kollagén rostok újjáépüléséért, tehát a feszes arcért, aztán a ráncokra koncentrált hőkezelést végeznek.
Árak, alkalmak lsd fenn.

BBL: IPL technológián alapuló készülék, ami elvileg kiemelkedő teljesítményű, duális lámpával és széles pulzus idővel. Sokkal hatékonyabb és biztonságosabb a hagyományos IPL készülékeknél, így természetesen drágább is, tehát inkább orvosi rendelőkben találjuk.
Megbízható, és a kezelt terület folyamatosan ellenőrzés alatt tartható, nem keletkezhet égési sérülés.
Akne, bőrfiatalítás, pigmentáció, hajszálerek, kitágult pórusok kezelésében hatékony.
Már 1 kezelés is látványos ( pl pigment foltok), de 2-4 kezelés javasolt.
40-150.000ft / teljes arc.
1-1,5 évig látványos marad.


Skin Tyte: A BBL készülékkel végzett kezelés, mely a bőr mély rétegét felmelegíti, ezzel stimulálja a kollagén rostok újra épülését. A bőr felszíne hűtve van, így semmilyen mellékhatás nem lép fel, a mindennapi tevékenység azonnal folytatható.
2-4 kezelés szükséges, 80-150.000ft/teljes arc.
1-2 évig marad látható.

CO2: (=széndioxid) jelenleg a frakcionált (amikor lyukakban hámlasztanak) eljárásokhoz használják nagy hatékonysággal ezt a lézert, de végeznek vele teljes archámlasztást altatásban (!!), amikor a teljes felületet leégetik (100-120 mikronos mélységű hámlasztás). A  CO2 lézeres kezelést hatékonyan alkalmazzák bőrfiatalításra, hegek eltüntetésére, pigment foltokra, valóban idős bőrökre.
Esetlegesen világosabb lesz a bőr a hámlasztás helyén, így ezt a kezelést igazán durva problémákra és idős bőrökre javasolják. A frakcionált változat kíméletes és nem ilyen durva.
Nem frakcionált hanem sima CO2 hámlasztás 120.000ft-tól, 1alkalom is hatékony, évekig látható.

Fraxel-pixel-profrakcionált lézer: amikor pontokban "égetnek" azaz a dermaroller lézeres megfelelője. A dermarollernél azért tartják hatékonyabbnak, mert a lézer miatt hőhatást is okoz ami további kollagén épülésre serkenti a bőrt, illetve több kezelés után a bőr hibáit (foltok) is halványítja. CO2 lézerrel végzik, modern eljárás. Hegekre, fiatalításra a legalkalmasabb, fiataloknak is. Érzéstelenítés  mellett végzik, pörkösödés, hámlás mehet végbe.
60.000ft-tól / teljes arc, 2-4 alkalom szükséges.
4-7 nap lábadozási idő, 1-2 évig látványos

Matisse: a fraxel lézer azon megfelelője amikor nem keletkezik bőrsérülés, hanem mikrocsatornákon dolgozik a gép, viszont hőt használ ez is, így stimulálja a kollagén termelődését, amitől a bőr "kihuppan". Fájdalommentes, és nincs lábadozás. Biztonságosabbnak ítélik mint a többi lézeres (villanófényes) bőrfeszesítést.
2-5 alkalom javasolt, 40-80.000ft / teljes arc alkalmanként.

UltraPulse lézer: a legmodernebb CO2 lézer

Erbium YAG: Kristályos lézer, ami a felületes hámlasztásokhoz sokkal jobban alkalmazható (25-30 mikronos hámlasztás), mint a CO2 lézer, ami sokkal mélyebbre hat. Ideális hámlasztásokhoz, ránctalanításhoz, pigmentfoltokhoz, bőrmegújításhoz.
Hámlasztás mélységétől függően 50.000ft-tól, problémától függően 1-3 alkalom szükséges.

Alexandrit lézer: elsősorban szőrtelenítésre használják -elég jó erre a célra, vagy seprűvéna kezelésében ideális, nem hámlasztó hanem villanófényen alapuló lézer.
Árak, alkalmak egyéniek.( 10.000ft-tól)

ND YAG: a kollagénrostokat stimulálja ez a villanófény azaz IPL, az Alexandrit lézernél jobb, mert sötétebb bőrökön is rizikómentesen alkalmazható, illetve mélyebben hatol a bőrbe. Éranyajegyek, seprűvénák esetén már 1-1 kezelés is hatásos lehet. Bőrfiatalításra is alkalmas, ez sem hámlaszt, így nincs lábadozási idő.
Árak, alkalmak a problémától függőek. ( 25.000ft-tól)

HALO: lézeres kezelés, hibrid frakcionált lézer (HFL), lehetővé teszi a pontos és minimális kellemetlenséggel járó kezelést. Ablatív (sérüléssel) és nem ablatív módon is kezel egyszerre, jelenleg elég modern és sikeres technikának számít, feszesít, fiatalít, hegekre, foltokra. Ára: 300.000ft-tól.

Contour Peel: Erbium yag lézerrel végzett teljes felszíni hámlasztás, hőleadással. Mály ráncokra, hegekre. Ára 150.000ft-tól

Micro Laser Peel: Erbium yag lézerrel végzett teljes felszíni hámlasztás. A contour peel-nél enyhébb kezelés. Ára: 70.000ft-tól

Fotona: Erbium yag és nd yag kezelés kombinációja, ettől függően 3D vagy 4D fantázianévvel illetik, A 3D-nél nincs bőrsérülés, a 4D már hámlaszt is. Bővebben ITT olvashatsz. Ára 350.000ft-tól

DEKA: CO2 (széndioxid) frakcionált (pontszerűen ható) lézerkezelés. Ára: 200.000ft-tól





Rádiófrekvencia:

RF: Rádio frekvencia amit a test és arckezelésekhez is szeretettel alkalmaznak. A thermage és pelleve módszer is RF melegítő elvén alapul. Természetes feszesítés érhető el vele. A RF hirtelen feszesítő hatása látványosabb mint a lézerrel végzett azonos (melegítés) elven végzett kezelése.
4-8 kezelés szükséges, az árak gép/hely függőek.

Pelleve: A techinikáról ITT számoltam be bővebben, régebben radiage név alatt futott a kezelés.
Ez egy RF-n alapuló módszer, ami arra alapoz (sok más eljárás mellett), hogy a bőr mély rétegében hőhatás követően megindul a kollagénrostok feszesítése és újjáépülése. Ez egy olyan folyamat amit a szervezetünk magától végez, a gép csak egy kis ösztönzés neki. Aki óckodik a villanófényes eljárásoktól annak egy alternatíva. Teljesen fájdalom mentes, enyhe kellemes hőérzéssel jár. Orvosi használatra, a kozmetikákban elérhető RF-nél jóval hatékonyabb és erősebb.
3-4 kezelés szükséges, 90.000ft/ teljes arc, 50.000ft/arcközép.
1-2 évig tart a hatás.


Thermage: RF technológián alapuló fiatalító eljárás, mely hőt használva éri el a kollagén rostok feszesítését. Nem fájdalmas, enyhe meleg érzéssel jár. Már 1 kezelés is látványos lehet, a Pelleve-nél erősebb, ezáltal kockázatosabb módszer, ezért csak orvosok használhatják.
2-5 évig marad hatásos 400.000ft (!!) körüli áron.

Vivace: RF (rádió frekvencia) és mikrotű, azaz a dermaroller elvét/hatását/előnyét ötvözték a RF-val ( lebutítva fogalmaztam ). Feszesítésre hatásos.

Scarlet RF: IPL+RF( rádió frekvencia) + mikrotű

DeAgeEx: RF+mikrotű, feszesít, emel, striákra, hegekre, hámlás nélkül. Hasonló a vivace és a scarlet kezeléshez, csak mindhárom más márka/gyártó terméke

Refirm: RF + IR (infravörös fény) bőrfeszesítés Ára: 25.000ft-től


Injekciós technikák:

PRP: Drakula terápia, amikor vérvétel után a speciálisan kinyert vérsavót visszajuttatják a bőrbe, apró szúrásokkal, mezoterápiás módszer szerűen. Fél éven belül 3 kezelés szükséges, majd félévente célszerű fenntartó kezelésen rész venni.
70.000ft-tól/teljes arc, fél-1 évig látványos.

Mezoterápia: különféle kozmetikai-orvosi, tiszta hatóanyagok a bőr mélyebb rétegébe való juttatása. Létezik tű nélküli változata. Dermarollerrel is bevihető, de apró tűszúrásokkal az általános. A hatóanyagok a problémától függően variálhatóak. Fiatalító hatású, bár nem hoz áttörő eredményt csak akkor ha rendszeresen alkalmazzuk és a kúra után fenntartó kezelésekre is eljárunk. 5-8 kezelés szükséges. 20-25.000ft-tól/teljes arc, hónapokig-fél évig látványos.

Biolifting=PRM: Lényegében a mezoterápiához hasonlatos, homeopátiás ampullákkal dolgozó mikrotűs technikával injektálják az arcot, ami ennek hatására fiatalossá válik. Nem feltöltés, hanem a saját szervezet stimulálása. 8-10 kezelés szükséges, illetve a kúra után fenntartó kezelés is kell.
25-30.000ft-tól/teljes arc, hónapokig látványos.

Ráncfeltöltés: Személy szerint csakis felszívódó anyagból javasolt arcformálást jelent, ami speciális problémákat azonnal és hatékonyan szüntet meg. Legújabb technika a mikrokanülös eljárás, ami jóval kíméletesebb, így kevesebb bevérzés keletkezik és egyenletesebben osztható el az anyag. Alkalmazható árkos szemeknél, vékony szájnál, ráncoknál, redőknél. 6-12 hónapig marad látványos (szervezet és anyag függő). 65.000ft-tól/ampulla, régiónként 1-2 ampulla kell. A beadás benne van az ampulla árában.

SkinBooster: Speciális hyalunonsavat fecskendeznek a bőr felső rétegébe ( sok apró szúrással), így ez nem feltöltés, hanem a bőrt szépíti, regenerálja. Nagyon hatékony a fakó, vízhiányos, felszíni ráncos bőrökre. Ampullánként 50.000ft-tól, a beadás benne van az árban

Arcformálás műtét nélkül: Amikor a töltőanyagokat az arc különböző pontjaiba juttatják be, így megemelik és fiatalossá teszik a vonásokat. 1 alkalom 6-12 hónapig látványos (felszívódó anyagokkal). 120.000ft-tól ( ez kb 2 ampulla anyag, az ár az ampulla mennyiségétől függ).

Hydrobalance: Dermaroller vagy mikroinjekciós technikával olyan felszívódó anyagot juttatnak a bőrbe, ami ránctalanít és vitalizál. 3 alkalom minimálisan szükséges, 8-12 havonta célszerű ismételni.
35.000ft-150.000ft-ig, a felhasznált anyag függvényében.

Botox: ezt nem kell senkinek bemutatni, méreg ami ideiglenesen blokkolja az izmokat. Nem kell tőle félni, egy jó orvos nem fogja "elrontani". Nem kell túlzásokba esni ez a titka, és akkor a legjobb barátunk lehet. Bővebben írtam róla ITT.
Árak mennyiségtől és területek számától függően 40.000ft-tól, fél-1 évig hatásos.

Sculptra /Radiesse: bio-aktív anyag injektálása, mely a volumen pótlást segíti úgy, hogy stimulálja a saját kollagén termelést ( is). Volumen kitöltésére ideális. Ára: 100.000/ampulla

Guna biolifting: víz bázisú "Guna" fantázia nevű hatóanyag komplex bőrbe juttatása, mely történhet mikro tűvel, dermarollerrel vagy egyéb berendezések segítségével

Dermapen: a dermaroller "toll" alakú megfelelője, azaz apró tűk pulzáló mozdulattal sértik fel a bőrfelszínt , hegek, feszesítés, hatóanyag bevitel esetén alkalmazzák. Ára 30.000ft-tól+hatóanyag.

Belkyra: elsősorban toka kezelésére, azaz karcsúsítására alkalmazott injektáló technika, ára kb 90.000ft/ampulla




Kombinált kezelések:

Dublin lift: Semmi köze Dublin-hoz, ez egy jópofa rövidítése a kezelésnek. A lényege az, hogy öt kezelést alkalmaznak, így minden kezelés jótékony hatása egyszerre érvényesül. Mi ez az öt kezelés? Dermaroller ami a hegmentesítés mellett, a kollagéntermelődést is stimulálja, Ultra Pulse lézer, ami egy CO2 lézer, PRP azaz drakula terápia, ami a saját vérsavónk mezoterápia szerű visszajuttatását segíti, IPL (villantás) és neurotoxin=botox.

3D bőrfiatalítás: A lényege az, hogy több kezelést összefésülnek a hatékonyabb eredmény érdekében.
Sérülés nem történik, azért nevezik 3D-nek, mert a bőr különféle rétegeit kezelik egy füst alatt.
Alexandrit lézer a pigmentfoltokra, IPL a ráncokra, pórusokra és a pírokra, ND YAG a kollagén termelődésre, Multiplex lézer az értágulatokra.

Liquid facelift: minden olyan eljárás ami a bőr alá folyadék formában juttat anyagot: botox, ráncfeltöltés, mezoterápia, drakula(prp)terápia, biolifting, hydrobalance stb. Nevezhetik így még az előbb említett kezelések megtervezett kombinációját is. 





Egyéb technikák:


PlexR / Plasmage: Szemhéj feszesítésére alkalmas eljárás, műtét nélkül, és lézersugár nélkül. Kis pöttyökben sérüléseket ejtenek a szemhéj felületén, ami a regeneráció során feszesebb lesz. Plazma kezelés, precíz és biztonságos. Alsó szemhéjra és szarkalábakra is hatásos. 120.000ft-tól


HydraFacial és JetPeel: bőrfelszínt megújító kezelés, ami a nagynyomású vízsugárt használja. Pórus tisztításra, hidratálásra, masszázsra, enyhe hámlasztást és gyulladás csökkentést lehet vele elérni. Semmilyen kellemetlen érzéssel nem jár, a bőrbe nem hatolnak. Nagyon előnyös a pattanásos bőrre.
30-40.000ft/ teljes arc, 3-4 kezelés javasolt.

Kémiai hámlasztás: savakkal dolgozik, elsősorban a bőr felszínét újítja meg, így fiatalos felszínt biztosít. Különböző anyagok léteznek, különböző hatással és mélységgel. A bőr felszínén tudnak csak javítani, így más kezelésekkel érdemes összehangolni, ha az arc is veszített már a tónusából.
15-70.000ft-ig anyag és mélység függő, az alkalmak száma szintén ettől függ.
1 évig hatásos marad.

Silhouette lift: a behúzott szálak közé tartozik, ami úgy emeli meg az arcot, hogy a bőr alá húzzák egy tű segítségével. Anno az Aptos szálak voltak, amik fogazatukkal emelték meg az arcot a húzás irányában. Ez az új technika viszont nem fogazott szál, így az ebből adódó problémáktól (behúzódás) is mentes. Elsősorban a középarc emelésére vagy a nyaki kontúr visszaállítására ideális. 2-3 évig tartós arcemelés érhető el vele, 3 nap után már utcára lehet vele menni, de kb 10 nap a lábadozási idő.
250.000ft-tól
Egyéb szálas technikákról ITT olvashatsz.

Thread lift: felszívódó szálas kontúrozás. Ára a szálak mennyiségétől függ, de kb. 120.000ft-tól

ZO peeling: A "Zo" a termékcsalád márkáját jelenti, sokan esküsznek rá, sokan pont ezért csalódtak benne. Véleményem szerint ár/érték arányban enyhén túlárazott, azoknak érdemes próbát tenni akik megoldhatatlan bőrproblémákkal bírnak, vastag a pénztárca a kiegészítő krémek megvásárlásához és irtóznak a gépi kezelésektől. Árak: 120.000ft-tól

Ultherapy: Fókuszált ultrahang

Beautystimm: arctorna elektromos stimulációval

Ultratone: arctorna elektromos stimulációval



Megjegyzés: Az árak tájékoztató jellegűek, és a leírások rövidek, nem térnek ki minden "de"-"ha" részletre, így ez csak egy tájékoztató összehasonlítás a ma leginkább alkalmazott bőrfeszesítő és egyszerű arcfiatalító technikák között.
Ha megvan a nyerő, arra érdemes akkor speciálisan rákeresni, vagy konzultálni egy szakorvossal.
További részleteket és frissítést ITT találsz.

A lényeg az, hogy ha jobban megnézitek ár/hatás/idő arányában, akkor semmi nem áll meg 200.000ft alatt, csak fölött.. amit kb 1 évre kell elosztani, így érdemes elgondolkozni, hogy havi 16-20.000ft-ot rá tudunk-e áldozni magunkra, mert lehet hatásosabb mint amikor új ruhákra-krémekre-sminkekre költjük, amitől várjuk a csodát..ami persze nem jön el, ezáltal újra csak költekezni kezdünk ( feltéve ha van miből).

A negatív megjegyzéseket megelőzve: aki dohányzik is többet elkölt havi szinten, aki víz helyett a cukros üdítőket cipeli haza, és otthon főzés helyett inkább útközben eszik itt-ott az is óriási mínusz.
Engem nem érdekel ki hova és mennyit költ, így ezt tényleg csak azoknak jegyzem meg akik hőbörögnek ha valaki esztétikai kezelést "mer"igénybe venni...
Szerencsére ez itt idáig nem volt divat ( nem csak én cenzúráztam a beszólásokat, tényleg nem érkezett még negatív kritika), de inkább előre szólok, hogy akinek fáj az élet az továbbra se itt puffogjon -thx :-)
Kellemes szemezgetést lányok, még időben vagytok ha nyár előtt kipróbálnátok valamit..

Jaaa és ne fogjátok magatokat vissza, ha van valamiről tapasztalat bátran kommenteljetek, rövid, célratörő, velős véleményeket.

Megjegyzések

  1. Szia! Nagyon köszönöm hogy ezt megírtad, nagy segítség most nekem. Sajnos még szeptember végén elmentem IPL szőrtelnítésre és megégettek az állvonalamon egy elég nagy részen, mellé még el i fertőződött... :( Most minimálisan mély és halvány(rózsaszín) heg maradt utána. A bőrgyógyászom azt mondta hogy áprilisban elmehetek dermaroller-es kezelésre utána mélyhámlasztásra és ha az sem válik be akkor szeptemberben menjek el lézeres kezelésre. Még csak 19 éves vagyok és most ez a bejegyzés megijesztett hogy ha el is tudják tüntetni, akkor is csak pár évig fog "normális" bőröm lenni?! Tudnál nekem valami konkrét kezelést ajánlani? Annyira kened-vágod a témát :) Előre is köszönöm a választ ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujjjjj basszus, az elég amatőr hely/gép elehetett, nem figyeltek rád maximálisan oda, egyértelműen a hely hibája, így az utókezelést is remélem ők állják neked!
      Ismerősöm nyert így egy céggel szemben pert..

      19 éves vagy, szépen el fog múlni idővel, a lényeg, hogy kerüld a napot vele..
      Nem értem miért nem csinálnak neked még melegében egy gyors lézeres hámlasztást, és aztán felépülésként jöhet a többi ( gondolom a bgyógyász ki akarja várni a fél évet, hogy milyen lesz a seb).
      Kicsit nehéz így, hogy nem látom, de piros vagy meghullámosodott a bőr vagy pigmentációs zavar alakult ki a helyén?

      A pár év, nem a te problémád kezelésének szól, hanem a bőrfiatalítás terén elért idő, amíg tartja magát a kezelés fiatalító hatása.

      Az ilyen sérülések évről-évre szebbek lesznek, akkor is, ha nem csinálsz vele semmit, kivéve ha csúnyán hegesedett, akkor valóban dermaroller ( különben nem látom értelmét a rollernek..).

      Ha részletesebben leírod, hogy most milyen vagy küldenél képet csakis a problémáról, akkor biztos tudok konkrétabbat mondani.
      sminkesmas@gmail.com

      Törlés
  2. Te vagy az én bloggerinám!

    Csak lestem kikerekedett szemekkel mennyi eljárás létezik, főleg az eleje volt ismeretlen.
    Én nagyon félek az ilyen, számomra drasztikus beavatkozásoktól, mert én vagyok az 1000-ből az 1, akinél komplikáció adódik, de ettől eltekintve érdekes és hasznos bejegyzés.
    Az igazság az, hogy sokkal jobban szeretnék megszabadulni 8-10 kg-tól, mint 8-10 évvel fiatalabbnak látszani, oké, 3-4 év múlva biztosan változik a hozzáállásom :D

    Komolyra fordítva a szót, ez egy könyvjelzős bejegyzés, sok hasznos információval és ami a legfontosabb, van amit próbáltál is, személyes tapasztalataid is vannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh Te meg az enyém a csupa szupi sminkcuccoddal! :-)

      Ahh, sok valóban komplikáció mentes kezelés is van ezek között, és profi helyen nem történhet ilyen gond, csak tudni kell hova szabad és miért menni.

      8-10 kg..az se lehetetlen, ott vannak a testkezelő lehetőségek:-)

      Köszönöm, örülök ha tetszett, de mire szükséged lesz rá, akkor remélhetőleg már beveszünk egy tablettát este, és reggel 20 évesen ébredünk :-D ( úgy legyen)

      Törlés
  3. Tyű, ezt szépen összegyűjtötted :)

    Pelleve kezeléshez: barátnőm járt, de végül nem ment el az ajánlott összes alkalomra. Neki nagyon száraz bőre van, így a nevető ráncok elég erősen jelen vannak az arcán. (10 éve tretinoin-t használ, a pelleve kezelés alatt nem)A kezdeti lelkesedés nem tartott sokáig. Az első kezelés után a puffadás miatt a kezelt terület (szemek környéke+homlok) nagyon szépen telt volt, és "sima" (életkorban 40+nál járunk). A kezelések után ennyi volt, amit láttunk és mivel ár/érték arányban nem hozta, amit ígért, abba maradt a további kezelés.

    Részemről csak a dermaroller, a kémiai hámlasztás és pici erekre, ill. bőrkinövésekre használt lézer témájában szereztem jártasságot.

    Kíváncsi vagyok, kinek hogyan váltak be a kozmetikai/esztétikai eljárások.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a pelleve nekem is hasonló feeling volt, és hogy ennyire felvitték az árát ( amikor én voltam akkor negyede-fele volt)..hmm

      Igen a hámlasztás az tuti, és a villantások is jók..ezt elismerem.
      A feltöltés ( okosan ) és a botox is csodákra képes..no meg azért van még pár módszer itt ami hatásos és látványos is ( nem csak úgy tűnik).

      Törlés
  4. Egy ideig dolgoztam orvos-esztétikai központban , pár eljárást szerencsém volt a saját szememmel is végignézni, sőt elvégezni! :D Az Alexandrit-lézerről csak jó tapasztalataim vannak, valóban hatásos, szerintem a leghatásosabb piacon lévő szőrtelenítési eljárás, igaz, nem olcsó..
    CO2-lézerrel is dolgoztunk, számomra ott nagyon eltérő eredményeket láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh még jó, hogy nem én dolgoztam ott, egész nap magamat villantgattam volna:-)..egyik nap munka után a sok villantásba hátha tiniként tértem volna haza..:-D

      Törlés
    2. Hát ezen nagyon nevetek, bár nem kéne (mindig az irodában olvasom a legjobb aranyköpéseidet).
      Még párszor át kell olvassam, hogy tudjam mi lenne majd jó nekem. Ősztől a házi savakkal elég jól rendbe tettem magam csak nagyon halvány pigmentáció/szeplő folt maradt elvétve itt ott, de szinte egy BB krém is elfedi, alapozó pláne, úgyhogy elégedett vagyok magammal. Remélem a nyarat megúszom balesetek nélkül, és nem kap meg sehol a nap. Nem annyira ide kapcsolódik, de én az államról szeretnék most valamikor(jan.-febr) leszedetni egy kinövést(pigmentáció nélküli kiálló anyajegy, kicsi,és nem is szembetűnő, mert oldalt van,de akkor is egyre jobban zavar, hogy majd prücskös nyanya leszek) csak január végén megyünk síelni, nem akarom előtte. Karácsony előtt lett volna a legjobb, de karácsony előtt meg nem akartam kötést a fejemre.Kicsit félék, tavaly télen is ezért odáztam el, hogy milyen marad a helyen hogy gyógyul stb. De már meg van az orvos, úgyhogy remélem jól sül el:)Majd megírom ha túlesek.

      Törlés
    3. Mindenképpen számolj be..hát igen sosincs jó időpont.
      Nem tudom milyen technikával távolítják el, de ha nyáron vigyázol rá, és nincs csúnya hegesedésre hajlamod, akkor csak te fogod max észrevenni, hogy volt ott valami..
      Kitartás, szép lesz :-)

      Törlés
  5. Sziasztok!

    14 éves koromtól kezdve szinte folyamatosan szenvedek az arcomon megjelenő aknétól. Most 30hoz közelitek és természetesen a lehető legkülönfélébb külső ill belső abszolut természetes kezeléseken vagyok túl. Próbáltam tej és cukor nélküli diétát, majd teljesen glutén menteset is, amik nagyrészt segítettek, de teljesen nem multak el a panaszaim. A korai kozmetikai nyomkodásos kezelések eleinte hatásosak voltak, de aztán a sok krém és kencefice miatt szuperérzékennyé vált a bőröm, ami pigmentfoltokat okozott. Ezen felül 4-5 éve megjelentek az aknés hegek is és ez jelentette számomra a teljes összeomlást. Bár így is csinos lánynak tartottak, természetesen ezt én máshogy éreztem, zéró önbizalmam volt és szörnyű visszahúzódóvá vátam. Az arcomat, amikor csak lehetett, a hajammal takargattam stb. (+Ugye a legtöbben full sminkben láthattak csak, mivel smink nélkül még én sem mertem tükörbe nézni.) A sok pigmentfolt, a hegek és a piros foltocskák miatt nem látszottam.
    Ekkor döntöttem úgy, hogy megkeresem végül azt az orvost, akit már rég óta kinéztem a neten, csak a félelemtől, hogy az arcom még rosszabb lesz, nem mertem belevágni. A lézeres kezelésekről már sokat hallottam, jót és rosszat is, olvastam, hogy persze orvostól is függ, az eredmény..
    Ma elmondhatom, hogy csak két kezelésen vagyok túl és a foltjaim folyamatosan halványodnak, a hegekkel együtt, az első és a második kezelés után is szinte azonnal látszott a pozitiv eredmény. 3 hete volt a második kezelés és már smink nélkül, csak egy fényvédővel tudok utcára lépni (ÁLOM! :) ilyen legutoljára 15 éve történt!!!)
    Leírhatatlanul sokat jelent ez! Csak azt sajnálom, hogy csak most szántam rá magam, mert sok otthonülős befordulós estét kihagyhattam volna vele.
    A kezelések amiket kaptam: teljes arc BBL és egy kis fraxel az orcákon.
    Aki hasonló problémával küzd, nagyon jól nézze meg kihez megy és ajánlom, hogy ne habozzon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a jó orvos nagyon fontos, és a jó géppark is!
      Örülök, hogy neked is sokat segített!

      Törlés
    2. Kedves Névtelen!

      Megkérdezhetem, hogy a BBL és a fraxel kezelést, hol, kinél és milyen árban csináltattad?
      Előre is köszönöm a választ, Üdv Judit

      Törlés
  6. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra..
    Most múltam 40...és komolyan kezd foglalkoztatni az arcbőröm fiatalossága, legfőképpen a feszesítés, és persze a ráncok, de bevallom a megereszkedéstől az arcon jobban tartok, mint a ráncoktól..Rengeteg féle kezelés létezik, mindegyiknél javasolnak 5-10 alkalmat, az kb. 200 000 Ft, Gúna bioliftingel próbálkoztam legutóbb, de NEM vettem észre semmit, pedig kb. 6-7szer voltam kezelésen..Van valaki, aki már próbált valamit és látványosan bevált????Nem szeretnék százezreket összevissza kidobni..csak arra akarok már költeni, ami igazán látványos..

    Hkorinnát szívesen kérdezném...írtad , hogy orvos-esztétikai kp-ban dolgoztál..40 felett milyen kezelést ajánlanál??? Melynél látványos változást láttál ....

    Ely

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dejó, hogy írtál, mert a Gúna-t nézegettem én is..hmmm hát nem örülök ennek a hírnek, jónak hangzott pedig..
      Szerintem csakis a lézer/villanófény jöhet szóba, idáig csak ott láttam "csodát"

      Törlés
  7. Hú, ez nagyon össze lett szedve! Nekem az államon lévő szőrszálak okoznak nagy gondot, de nem bírtam az elmúlt tíz évben rávenni magam, hogy elmenjek egy konzultációra, annyira szégyellem. A B*rs*ny klinikát próbálta már valaki? A szemem ott műtötték, elég megbízhatónak tűnt. Mi történik egy ilyen villanófényes kezelés előtt? Növeszteni kell a szőrt?
    Ha valakinek van ilyen tapasztalata, megköszönném ha megosztaná:)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Smink és más!

    Nagyon jó az összeírásod, tényleg egy őrület mennyi féle kezelés van.
    Én is terveznék így 40 fele vmi kis arcfiatalítást. A trinity lézert ajánlották már több helyről, hogy ezzel nem ijesztem halálra a gyerekemet az utána következő napokban. Hangsúlyozod a hely, orvos és gép fontosságát. Tudnál esetleg konkrétan megnevezni legjobbakat belőlük. Előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2 olyan férfi orvos van akit nagyon hamar megtalálsz a neten, és nincs rájuk panasz!
      Reklámozni nem kívánok senkit, én is kipróbáltam és a környezetembe is többen ( az általad említett okok miatt).

      Törlés
  9. Sziasztok!
    42 éves vagyok és nagyon csalódott.
    Már rég kinéztem a PELLEVE kezelést magamnak és nemrég egy igen csábító akció kapcsán szerettem volna spórolni 100.ezer forintot.
    Nos az "eredmény": ránccsökkenés csaknem semmi és mellette egyik oldalon egy horpadás keletkezett az arcomon azaz aszimmetrikus lett.
    Az óta olvastam, hogy a rádiófrekvencia időnként , ha nem megfelelően alkalmazzák zsírelhalást okozhat.
    Tanácstalan vagyok. Talán a feltöltés segíthet?
    Akinek van a korrekcióra javaslata kérem ossza meg velem!

    Ezek után számomra a Pelleve kezelés a károkozással egyenlő.




    VálaszTörlés
  10. Korábbi Pelleve ( radiage) cikkemből idézek:
    "Sajnos olvasni az ilyen RF ( rádiófrenkvenciás) módszereknél mellékhatásokról is (szövet roncsolódás), de ezt a Radiage / Pelleve kezelési eljárás elmondása szerint kiküszöbölhetővé teszi.
    Hát sajnos ismerjük be, minden ilyen beavatkozásnak vannak / lehetnek nem kívánt hatásai. Én személy szerint magamon nem tapasztaltam - szerencsére -."

    Javaslom, ha ezt (képekkel) bizonyítani tudod, akkor érdemes a kezelést végző (remélhetőleg) orvost szakmailag felelősségre vonni, mielőtt bármilyen rekonstrukciót végeztetsz magadon!
    Mind anyagilag, mind szakmailag nagyon fontos lenne!

    VálaszTörlés
  11. Szia Bátor próbálkozó kolléganőnk!

    Örömmel olvastam ,hogy Te megteszed amin mi csak gondolkodunk!
    Mi a véleményed BBL+ Skyn Tyte+ Matisse együttes kezeléséről? 43 fele ,első lézerem lenne
    MLP - rol mit gondolsz? Probaltad mar? Mindkettőre hasonló arat kaptam 200 körüli lenne .
    Mit választanál ,irj kérlek!

    Üdvözlettel A.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      MLP? Micro laser peel esetleg? Ha erre gondolsz akkor erről itt írtam, próbáltam anno:http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/04/lezer-naplo-osszegzes.html

      BBL+Skin Tyte+ Matisse -nem gondolom, hogy 43 évesen eme 3 kezelésre egyszerre szükséged lenne..(max egymás után havi ismétlésben)

      Mindkettő esetben lehúzós a 200 körüli ár, bár gondolom rád néztek és úgy mondtak árat, nem pedig listáról, mert kb a fele az általános/alkalom/egész arc, de villanófénynél (BBL) pedig 100 alatti (50-70) a reális.

      Ha több kezelésre, több alkalomra mondták a 200-at, akkor nem szóltam, az jó..

      A BBL nem jár hámlással, a micro laser peel pedig igen.

      Rutintalan és amatőr lenne bármit javasolnom, miután fogalmam sincs mi a problémád, mit szeretnél kezeltetni, változtatni ;-)

      Ha tutira akarsz menni akkor a BBL-t kombinálod egy felületi hámlasztással, így alulról a kollagén a hő hatására megfeszül, és a bőr felszíne is szebb lesz.
      Ha a bőröd "teteje" viszont csodás, akkor felesleges hámlasztani.
      Ha a szövetek-kontúrok feszesek, és a bőr a gáz akkor pedig a hámlasztás a látványos ( laser peel).

      A legfontosabb azt megfogadni és aztán azt bevasalni a dokin amit javasol és amit ígér a kezeléstől.
      Remélhetőleg a megfelelő orvos nem csak lehúzni akar, hanem arra is törekszik hogy a tuti kezelést kapd ( bár ez az ár azért kicsit vicc ha 1 alkalomra értették).

      Érdemes több helyen is érdeklődni!
      Ne plasztikai sebészeket keress hanem lézer klinikákat.

      Törlés
  12. Sziasztok!
    én a Thermage kezelésről érdeklődnék, hogy valaki alkalmazta e már. A neten minden oldal ugyanazt írja le róla, de nagy különbség van az árakban. Általában 2600,-Eur a teljes arc és 1 db kezelés szükséges, de pl. ahol személyesen is voltam, ott 120.000,- Ft a teljes arc és 3 kezelést javasolnak. Bár még így is jóval olcsóbb, mint a többi 2600,-euros árnál, csak érdekelne, hogy vajon van e különbség kezelés és kezelés között. Ha valakinek van tapasztalata, örömmel venném. Elvileg csütörtökön megcsináltatom az első kezelést, majd közvetítem a tapasztalatomat.:)
    Üdv,Anita

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Engem is a Thermage kezelés érdekelne.Most nézem a neten mennyibe is kerül,és hogy kizárólag orvos csinálhatja,hogyan lehet akkor hogy különbözö szalonok 15.000 (tizenöt! ezerért) ajánlanak 3 alkalmat bónuszbrigádon meg itt ott? Gondolom az akkor semmit sem ér ugye? üdv mindenkinek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, sztem azok csak használjákj ezt a nevet mert hasonló a módszer..

      Törlés
  14. szia! én 24 vagyok és elégelkeseredett mert már most felfedezhető az arcomon az A vonal, nem tudom mivel vivtam ki de mostmár ez van ezzel kéne valamit csinálni, de a lehetőségek tárháza végtelen, viszont elképzelésem sincs melyik eljárásnak lenne valóban látványos feszesitő hatása . nem értek hozzá, az interneten a plasztikai sebészeti oldalak azonnal igérnek mindent, azoknak hinni nem lehet véleményem szerint. Ezért kérdezlek téged, pártatlant, aki tapasztaltabb is az átlag polgárnál, hogy mit javasolnál nekem? Mire érdemes 100-200ezres nagyságrendű összeget áldoznom, hogy az ne legyen kidobott pénz? a bőröm felülete sem szép, de az sokkal kevésbé zavar mint az hogy megereszkedett és a nasolabiális valamint az ezzel párhuzamos szemzugtól futó vonal is kirajzolódott.. válaszod előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az van, hogy sok sok dologtól függ, hogy mit lehet csinálni rajtad.
      A korod miatt valószínű felszívódó feltöltést alkalmaznának, és ennyi..esetleg RF.
      Szálakba is lehet gondolkozni, de nem mindenkinek alkalmas.

      Törlés
  15. szia! én 24 éves vagyok és szörnyen tanácstalan. valami oknál fogva már ennyi idősen megjelent az arcomon a rettegett A vonal. a nasolabiális és az ezzel párhuzamos szemzugtól induló vonal is kirajzolódik...egyszóval megereszkedett az arcbőröm már most. Ezzel szeretném mármár rögeszmésen valamit csinálni , de már kezdek beleőrülni a sok igéretbe ami a plasztikai sebészeti honlapokon olvasható..rentgeteg eljárás közül kéne nekem laikusnak kiválasztani a legmegfelelőbbet, ami orvosolhatja a problémámat. ami gyakorlatilag képtelenség. És természetesen legtöbbször az embernek csak egy dobása van hiszen olyan nagyságrendű árakról beszélünk..ebben kérén a segítséged. mit javasolnál a problémámra h az arcom valóban látványosan feszesebb legyen? a bőrfelszinem sem túl szép de az messze nem zavar annyira mint a megerszkedés. válaszodat előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is fontos, hogy nem te fogod kiválasztani, hogy mi kell neked, hanem az a hiteles és megbízható orvos akit választani fogsz!
      Nem lézer klinika, nem bőrgyógyász, hanem olyan plasztikai sebész aki A-tól Z-ig mindent csinál, így valóban azt fogja javasolni ami neked kell ( van ilyen azért elég sok)

      Törlés
  16. Sziasztok!
    Nagyon tetszik az oldal, gratulálok! :) Sok kérdést találtam az oldalon, ezért szívesen megosztom veletek az én beavatkozásom eddigi történetét. 46 évesen szántam rá magam (sok internetes keresgélés után) FTC bioszálas befűzésre.
    Találtam több beavatkozást végző dokit is, jártam konzin...nagyon eltérő árakkal, és tájékoztatással, valamint különböző szimpátiával találkoztam. A döntésemben végül az ár és a szimpátia döntött. Tegnap volt a beavatkozásom. Amit jó, ha tudtok, ha érzékenyebb bőrtípushoz tartoztok: 4 nappal a beavatkozás előtt és utána is nem árt szedni napi 1X5 homeopátiás Árnika bogyót, majd a kezelés után Árnika krémmel naponta többször kenegetni a területet. Másik megoldás a szintén vény nélkül kapható Traummel krém és bogyó, ezt mindenki eldöntheti melyiket szeretné. (vagy az orvos eleve ajánlja egyiket vagy másikat).
    Tehát beavatkozás előtt kb. fél órával vastagon bekenik a kezelt területet érzéstelenítő krémmel, majd utána injekciózzák be azokat a részeket, ahova a szálakat fűzik.
    Nekem 70!! szálat (csavart, sima, rövid, hosszú) fűztek be nyak-toka-arc-halánték területre, ami gyakorlatilag szinte teljesen fájdalommentes volt. Folyamatos fertőtlenítő áttörölgetés végig! A teljes ott töltött idő cca. másfál óra. Bepanten plussal kenték be a végén.
    Beavatkozás után minimális bevérzés, kicsi duzzanat az egyik oldalon, enyhe húzódó érzet, ami azóta is tart. Az arcot nem volt szabad lemosni, este még kétszer bekentem Traummel és Árnika krémmel és bevettem a Traummel drazsémat is, amit napi 3X1 javasolnak (dupla biztosíték!) + jegeltem, kicsit be is kékült.
    Az éjszaka próbáltam háton feküdni, a fájdalom a csillapító hatás elmúlásával is minimális, inkább a húzódás volt szokatlan kicsit.

    Ma reggel: kék foltok huss...a bevérzett oldalon kicsit duzzadtabb (kb. mint egy fogfájós arc).
    A jelenlegi szaldó: ami mindjárt látszott az a nyak toka terület (eltűnt a "pulyka-nyak", és az állam konturja élesebb), a középarc pufisága amit nagyon szerettem volna az kevésbé látszik.

    Azt mondta a helyes-végtelen türelmes doktornő, hogy az igazi látható eredmény pár hét után jelentkezik majd.
    Hiszek neki!
    Ui: Még valami..
    A tiszta igényes (nem túl puccos) környezet, a beavatkozást végző személy, a személyzet és! nem utolsó sorban az épp több kezelés után is visszatérő szépülni vágyó hölgy szavai mind-mind sokat számítottak nekem a hely választásban. Figyeljetek a belső hangotokra, nem biztos, hogy csak a tutti-frutti-caramel helyek lehetnek a legjobbak, sőt.
    Jó szépülést mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tájékoztatást.
      Küld el lszi, hogy kinél voltál ( nem jelenítem meg).
      köszönjük

      Törlés
    2. Szia! A júni. 28-i szálbehúzásról nagyon szeretném megtudni a helyszínt. Köszönettel: Julcsi

      Törlés
    3. Szia, El tudnád küldeni, hogy kinél voltál? Nagyon érdekelne, mert én is pont egy ilyen beavatkozásra készülök, és nem tudom kihez mehetnék:)
      Nagyon szépen köszönöm:)
      Elég ha a monogramot elküldöd az orvosnak, és pl a klinika helyét ahol csinálták :)

      Törlés
    4. Emailbe tudtok érdeklődni ilyen esetekbe, mert szeretném elkerülni, hogy a blog reklám felületté váljon..
      Köszi a megértést:-)

      Törlés
    5. Szia! Szeretném megtudni,hogy ki végezte a beavatkozást, és esetleg arról lehet tudni valamit, hogy most mi az eredménye az 1 évvel ezelőtti beavatkozásnak? Köszi Rita

      Törlés
    6. szió!
      Az első kérdésre a választ lásd a kérdésed fölött.
      A másodikra: nehéz megmondani, hogy milyen lenne az arc ha nem történik szálbehúzás, aminek tartó funkciója nincs, hanem csak a "saját kollagén termelést" serkenti.
      Semmi olyat nem tudok mondani, hogy fényévekkel más minden, de problémát nem okozott az is biztos.
      Ha fogazott vagy egyéb szövet tartó funkciója lenne a szálnak az persze nagyon látványos, de meg is van vele a probléma. Ha feltöltés, az is azonnal látható, így szintén lehet róla nyilatkozni.
      A szálbehúzástól nem azt kell várni, hogy valami extra látványos dolog történik ( ehhez kombinált kezelésekre van szükség), így nehéz erről még így 1 év után is bármit nyilatkozni :-(

      Törlés
  17. Sziasztok! Engem is érdekelne a fenti elérhetőség, ha lehetséges. Köszönettel: Júlia

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, szimpatikus a hangvétele. Szintén a jún. 28-i szálbehúzásos beavatkozás elvégzője érdekelne.Köszi Edit

    VálaszTörlés
  19. Szia, Én még új vagyok ezen az arcesztitikai kezelések világában. Ma voltam konzultáción, és a Erbium YAG -lézer kezelést ajánlották majd utána a FTC szálbehuzást. Neked milyen tapasztalataid vannak a lézere kezeléssel kapcsoaltban? Mennyire fájdalmas a beavatkozás? Mennyi a felépülési idő?

    Köszönöm a segítséged:)
    nagyon tetszenek a blog bejegyzéseid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Minden lézeres tapasztalatot elég részletesen megtalálsz a blogon :-) szerintem már rá is leltél:-)
      köszönöm:-)

      Törlés
  20. Sziasztok!
    Klassz az oldal, külön örülök ennek az összefoglalónak.
    30 éves vagyok, nyáron lesz az esküvőm, és addigra szeretném picit felturbózni az arcom megjelenését. Nincs vele túl nagy gond, leginkább a szemem körül megjelenő szarkalábak, nevetőráncok aggasztanak, illetve a homlokomon elég régóta kirajzolódott "csodálkozó" barázdák. Mondjuk a pórusaim is elég tágak, de a ráncok jobban zavarnak.
    Tudnál esetleg tippet adni kedves Smink és Más, hogy milyen kezelésekkel lenne érdemes próbálkoznom ebben az életkorban?
    Köszönöm előre is a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszi a kedves szavakat!
      Ráncok: botox ( isteni), mindent kivasal.
      Bőr szépítése : orvosi savas vagy lézeres hámlasztás.

      Másra még nincs szükséged, illetve ez a két kezelés típus, mint a bőr felső rétegének frissítése, illetve a ráncok simítása ( botox ) a te problémádra 100%-os javulást nyújtana így együtt kéz a kézben ...
      A hámlasztás után 50 faktor, és ha lehet még tavasz előtt...

      Mailbe tudok szakembereket javasolni, ha tanácstalan vagy..

      Törlés
    2. Köszi a gyors választ! :)
      Igaz a botoxtól ódzkodom egy picit, de lehet hogy mégiscsak ráveszem magam.:)
      Szakember ügyben eléggé tanácstalan vagyok, klassz lenne ha tudnál javasolni jól bevált orvost.
      Nem szívesen írnám ide ki a mailcímem, hogy tudok neked privát üzenetet írni?
      Köszönöm előre is!

      Törlés
    3. Egész konkrétan 5 centivel alább is ki van írva az email címem :-D, vagy oldalt a borítéknál, de már bizti megtaláltad ;-)
      Várom, puszi!

      Törlés
  21. Annyira bamba vagyok! :))) Köszi, írtam mailt!

    VálaszTörlés
  22. Amióta megtaláltam a blogod, állandóan itt lebzselek! Egy kincsesbánya!
    45 éves vagyok, úgyhogy tényleg időszerű lenne valamit kezdeni a fejemmel. Eddig csak a krémekre meg a szérumokra hagyatkoztam, de ez már sajnos nem elég!
    Az arcom valahogy elindult (egyelőre még csak enyhén) lefelé, most vagy a gravitáció lett erősebb, vagy tényleg öregszem :D Úgyhogy gondolkodom ezen a szálbehúzáson és egy frakcionális CO2 lézeren. November környékén tervezem őket megcsináltatni, addig spórolok. És olvasom a blogodat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Sajnos ez a fránya gravitáció mindenkire hat, de jelentkezem ha találok novemberig még valami szupi kezelést.

      Törlés
    2. Köszi! Addig is lelkes olvasód maradok!
      A miheztartás végett: kb. hová lehet belőni egy frakcionált CO2 kezelés sorozat árát? Nagyon rongyrázó helyre nem akarok menni, csak egy korrekt, kellően felkészült orvoshoz - kozmetológushoz.

      Törlés
    3. Hasonló helyzetben vagyok én is, és elkezdtem keresgélni a lehetőségeket. Jelenleg az Ultherapy-t látom legígéretesebbnek, csak elég kevés saját tapasztalat jelent meg eddig a neten. Ha valakinek van személyes tapasztalata és megosztaná, megköszönném !

      Törlés
    4. Ultherapy-t nagy kaszálásnak tartom ár/érték arányban, kevésbé hatékony mint más kezelések esetlegesen olcsóbb áron.
      Nem véletlenül nem olvasol róla semmilyen áradozó cikket, csak reklámokat. Hiába "jó" csak "annyit" nem ér amiért adják.

      Co2 60.000-150.000 között. Ki mennyire éhes :-D csak így tudom szépen fogalmazni.

      Törlés
  23. Sziasztok , en is hasonló cipőben járok , 44 et töltöttem , es picit elkezdett megereszkedni az arcom oldalt , a szál behuzasos módszerre gondoltam hogy kipróbálnám de igazából nem tudom melyik lenne a legjobb. Apthost lattam élőben , nagyon látványos es szép , picit érezni lehetett a halanteknal a szálak vegeit . Az újabb módszerek felszivodoak ami elvileg jobb de talán ezáltal a hatás is gyengébb es rövidebb ideig tart . Par eve prbaltam a trinity kezelést negy v öt alkalommal nem emlékszem , nagy változást nem lattam magamon bár az igaz hogy tíz evvel fiatalabbnak szoktak kb nezni , lehet emiatt 😊

    VálaszTörlés
  24. Szia!

    Annyi minden érdekesről írsz, hogy elképesztő!! Lézeres kezelésem utáni lábadozásomat a te blogod olvasásával töltöm :) Lenne is kérdésem, mert azt hiszem mindent elolvastam a témában, de arról a lézeres kezelésről, amim nekem volt nem találok semmit. A fantázia neve Profractional laser terápia, igazából ez egy frakcionált lézer kezelés, de hangsúlyozottan nem co2 os! Hallottál már erről? Ma vagyok 2. napos, az arcom úgy feldagadt, mint egy lufi :(((
    Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Természetesen ismerem a kezelést, jól pár éve végzik már ( szerintem tudom is hol jártál ).
      Igen a profractional = fraxel = frakcionált ( azaz pontokban kezel, éget), és ha nem co2 lézert használt az illető akkor azt a lézert amilyen gépe van (gondolom erbium lézer).
      A co2 lézer és egyéb lézerek közti különbségekre pedig egyszerű választ kapni a google-n anélkül, hogy bárhova húznék :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.