Ugrás a fő tartalomra

Mikordermabrázió / bőrcsiszolás / hydroabrázió

Sok problémára kínál megoldást egy alapos bőrradírnál többet nyújtó kezelés, és ez pedig a mikrodermabrázió.
A bőrcsiszolás ezen módjával már akkor megismerkedtem amikor még nem gyémántfejes gépek voltak, hanem csak kristálypor keringtetésűek...nem tegnap volt..
Nagy szakmai / gépi háttérbe nem akarok bele menni,mert ezt mindenki megtalálja a neten.

Jelenleg a gyémántfejes bőrcsiszolást és a hydroabráziót használják a legtöbb szalonban, így ezekről írnám le a tapasztalataimat, mivel hosszú évek alatt rengetegszer szükségem volt a jótékony hatásukra.




Gyémántfejes bőrcsiszolás:

A gép vákummal dolgozik,mint egy porszívó,de a cső végén egy körömreszelőhöz hasonlító érdes rész található-ez a gyémántfej. Ez a "reszelő" kapirgálja fel az elhalt hámsejteket aminek a leválását a vákum is segíti.. Hát konyhanyelven lényegében ennyi.

Ezt a kezelést sajnos sokak -hibásan- hegek és foltok eltüntetésére is ajánlják -ne dőljetek be nekik.
Lehet,hogy kidudorodó/ keloidos hegeken segít egy picit, de biztos nem akkora változást fog hozni mint vársz,hisz alig távolít el valamit a bőr felszínéről-elvileg az élő rétegig nem hatol le.
Pattanások heges nyomaira is hatástalan!
A pigment foltok is sokkal mélyebben találhatóak a bőrben,így ezt egy ilyen kezelés nem fogja eltüntetni.

A dolog lényegében egy erősebb és precízebb radírozással ér fel. Vér nem fog folyni, és a bőrön sem keletkeznek horzsolások.Ez az elhalt bőrlemezkéket cuppantja le a fejedről-vegyetek könnyes búcsút-nem kár értük. Lényegében semmit nem fogsz ránézésre tapasztalni, hanem inkább tapintani lehet a különbséget, nagyon szépen fölpuhul a bőr.

Mivel a kezelés alatt dörzsölve van az arc - ami egyáltalán nem kellemetlen,illetve egy jó kozmetikus a fejeket is cserélgeti a bőrödnek megfelelőre - enyhe bőrpír elő fordulhat. A legdurvább amit láttam az annyi volt, hogy esti kezelés után reggel még kicsit piros volt az érzékeny bőr- de közel sem annyira mint egy napégéstől.
Nekem például már a kezelés végén sem látszik semmi.Mondjuk én fakír vagyok- a szépülésért bármit- illetve "jóóóó vastag a kééépemen a bűűűr " :-)

Nekem nagyon jót tett a gyógyuló félben lévő sebeknek ( pattanás nyomkodása után),mert ha megcsiszoltatom magam,sokkal szebben és gyorsabban gyógyultak, illetve könnyebb volt sminkelni ezeket a kis pörsenéseket,mert nem volt göröngyös a tetejük, így nem ült meg benne az alapozó / korrektor .

Nagyon jó még a felvastagodott száraz bőrre,mert az apró ráncokat és a felkeményedett bőrt eltávolítja, illetve a kezelés után ha kérsz maszkot vagy maszit akkor nagyon látványosan beszívódnak az anyagok-ne is csináltassátok ezek nélkül.

Erről majd később: -  a dermaroller kezelés előtt is használják,illetve tisztítás előtt a pórusok megnyitására nagyon tuti, vagy tisztítás után a gyógyulást is segíti-illetve nem lesz olyan csúnya a bőröd másnap.

Semmiképpen nem ajánlanám érzékeny és vékony bőrű embereknek, illetve olyanoknak akik túl sokat várnak ettől és szinte plasztikai beavatkozásnak érzik ezt a kezelést.
Jaaa..és ne fizessetek érte túl sokat,mert lényegében minden gép ugyan azt tudja ( a vákum erejében lehet eltérés,de a gyémánt fej az gyémánt fej).

Ami a gyakoriságot illeti szerintem bőrproblémától függően vagy egy gyengébb csiszolás kúra szerűen, vagy erősebb havi 1 -szer- de ezt egy hozzá értő el fogja nektek mondani.
Napozni-szolizni  a kezelés után 1-2 hétig fényvédő krémmel szoktam - de mondjuk az arcomra amúgy is kenek faktort évek óta már a szoliba is ( később írok róla miért,és mit tapasztaltam)

Összefoglalva: az egyik kedvenc kezelésem, erősen gondolkozok, hogy itthonra is veszek egy gépet ( mert kb 10 kezelés árából megvan).
Ez mindig felfrissíti és feljavítja a bőrképemet.
A sebeimet gyorsabban gyógyítja és szalonképessé varázsolja.
Száraz bőrre mindenképpen nagyon jó megoldás, a hajszál vékony ráncokon is segít.
Hegekre- foltokra nem csináltassátok,mert kidobott pénz ( írok majd olyanról is mi a tuti ezekre),illetve érzékeny bőrrel se ugorjatok neki, arra ott a hydroabrázió.
Ha tele vagy pattanásokkal arra is király,mert tisztítás előtt megvékonyítja a bőrfelszínt és könnyebben megy a "szülés":-).
Havonta nyugodtan csináltathatod,nem fog elvékonyodni a bőröd- különben nekem már nem lenne- mert csak az elhalt hámréteget szedi le.

Következő bejegyzésemben a hydroabráziót veszem nagyító alá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

A bőrön található foltok és pigment problémák kezelése

Aki barack bőrrel született azonnal távozzon, nem róla lesz szó :-).. http://www.borgyogyaszat.com Kivéve ha szeretné átértékelni az életét, hogy milyen szerencsés..bár gyanítom a cím alapján most nem ezt az írást olvassa. Sajnos a bőr nagyon sérülékeny és hosszú távon meglátszik rajta, hogy miként bánnak vele. Természetesen eleve is születhetünk úgy, hogy a bőrünk nem makulátlan (macula=folt, és egyéb fogalom, bőrgyógyászati kifejezés magyarázata ITT ), és genetikailag is hordozhatjuk az erre való hajlamot.