2012. 02. 19.

Roaccutan / tenutan / diane 35

Sok bőrgyógyász végső elkeseredésében vagy az egyszerűsége miatt tablettás kezelésekhez nyúl a siker érdekében, így történhetett meg, hogy az én bőrömre is alkalmazásra került ez a két fajta gyógyszer.
Nem mondom, hogy átgondolatlanul sűrűn javasolják ezeket a készítményeket, de mivel sikeres és látványos kezelés ezért nagyon hamar és valós kivizsgálások nélkül is megkaphatja bárki.
Roaccutan: ez egy veszélyes A-vitamin származék, mely magzat károsító hatással bír, így fogamzás gátló mellett javasolják a szedését ( nőknél). Rengeteg mellékhatása és veszélye ismert a kezelésnek, így jól át kell gondolni az alkalmazását. Súlyos acne-nal természetesen indokolt lehet a szedése, az hogy mennyi ideig azt az orvos dönti el.
Én is megkaptam ezt a gyógyszert-jelezném nem indokoltan- bár nem szedtem sokáig és nem volt szuper dózis.
A gyógyszer első pár hetében a bőröm és a nyálka hártyák erős száradásnak indultak,majd szépen fokozatosan a felszínre "nyomta" a bőröm a comedókat, pattanásokat..szinte kijöttek magukról a felszínre.
Ilyenkor a nyomkodás és a piszkálás sokat tud ártani,mert sérülékenyebb a bőr, és nem regenerálódik olyan hamar és szépen,ezért hegesedés is kialakulhat a szakszerűtlen bánásmód nyomán.
Ahogy a meglévő ragyák a felszínre törnek, további pattanások nem képződnek, így látható is milyen szépen tisztul fel a bőr. A száradt érzés valakinek végig megmarad, de nekem a vészes része olyan 3-4 hét után lecsengett.
A gyógyszer abba hagyása után is jelentősen mérsékelte a gyulladt pattanások megjelenését, így nem volt hatástalan és értelmetlen az alkalmazása, de mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ez nagyon veszélyes gyógyszer, mérlegeljen.

Tenutan: szintén egy tabletta formula, de más hatás mechanizmussal működik. Ez a gyógyszer egy antibiotikum, ami a gyulladást és elfertőződést gátolja és előzi meg, így csökkenti a gyulladt pattanások kialakulását.
Maga a faggyú mirigy termelést nem fogja vissza, de meggátolja a comedók "összerobbanását" vagy a pattanások begyulladását / elfertőződését. A bőrt nem fogja szárítani, nem lesz sérülékenyebb, így a kozmetikai tisztítás is alkalmazható nyugodt szívvel a szedése mellett.
A roaccután előtt szedtem ezt a gyógyszert. Tapasztalatom az, hogy nagyon szépen mérsékelte a gyulladt pattanások kialakulását, de mivel a faggyúműködésemet nem csökkentette, ezért a fejem ugyan úgy tele volt comedokkal , mitesszerekkel, csak annyi volt a segítség, hogy nem gyulladtak össze és így nem gumósodtak be. Tisztítani nem volt könnyebb, kevesebb mitesszer nem lett. Ahogy leálltam a gyógyszerrel a kellemetlen gyulladt pattanások hamarosan újra megjelentek - ezután írták föl a roaccutánt.
Nem árt probiotiumokat szedni mellette,mert antibiotikum.

Diane 35: ez egy fogamzás gátló tabletta, így a kezelés csak nőknek, hormonális bőrproblémákra javasolt. Szépen lehúzza a gyulladt aknékat, mérsékeli a túlzott fagyú termelést, illetve elfolyósítja a faggyút,így könnyebben távolítható el a bőrből. Pár hetes szedés után nálam szép eredményeket ért el, és "mellékhatásként" a mellem is kétszer akkora lett mint volt :-D. Nagyon szép lett a bőröm amikor ezt szettem, csak pozitív élményem volt vele, és nagyon hamar látszott , hogy letisztul a bőröm.
Szintén van sok káros mellék hatása, és úgy tudom erősebb hormon tartalmú mint a mostani modern fogamzás gátlók. Hosszabb alkalmazását itt sem javasolják.


Összefoglalva:
-Roaccutan és tenutan gyógyszernél nagyon figyelni kell mert a bőr fényérzékennyé válik,tehát napozás-szoli kizárt.
-Szintén ez a két gyógyszer jelentősen befolyásolja a labor eredményeket és az egészségnek sem használnak :-/, de hosszú távú szedését egyik gyógyszernek sem javasolják.
-Teljesen más módon közelítik meg a problémát, mindenki mérlegeljen a használatuk előtt, legyen átgondolva ha valaki ezen gyógyszerekhez nyúl.
-Valóban hatékonyak, de meg kell találni a probléma honnan ered, így lehet csak kiválasztani a megfelelő kezelést. Labor vizsgálat nélkül senki se fogadja el ezeket a gyógyszereket, még orvosoktól sem.4 megjegyzés:

 1. a párom lenyomott egy roa kúrát. Nagyon szép lett a bőre ideig óráig. De ez is csak tüneti kezelés.
  Tök jó dolgokról írsz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ohhh ne pirongass :-) köszönöm az elismerő bókot, igazán jól esik egy ilyen tapasztalt és népszerű bloggerinától.

   Remélem előbb utóbb mások is rám találnak, köszönöm, hogy csatlakoztál:-)

   na jó ez kicsit csöpögős volt tőlem... de tényleg:-) !

   Törlés
  2. nana, Te most félrebeszélsz...tapasztalt és népszerű? én?...egyszer majd biztos ^^
   Egyébként pedig aranyos Tőled, köszi szépen :) H ne mindig csak humoreszkáljak már :->

   A sminkbox oldalt ismered? http://sminkbox.hu/
   Sztem ajánld a blogot, akkor többet fognak idetalálni :)

   Törlés
 2. Nekem nagyon csúnya a bőröm gyulladt Aknés, 6 féle antibiotikumot használtam ,de semmi:S mától szedem ezt a gyógyszert remélem sikerrel járok..:) mikor látható az eredmény,hogy szép tiszta a bőröm??

  VálaszTörlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...