Ugrás a fő tartalomra

Roaccutan / tenutan / diane 35

Sok bőrgyógyász végső elkeseredésében vagy az egyszerűsége miatt tablettás kezelésekhez nyúl a siker érdekében, így történhetett meg, hogy az én bőrömre is alkalmazásra került ez a két fajta gyógyszer.
Nem mondom, hogy átgondolatlanul sűrűn javasolják ezeket a készítményeket, de mivel sikeres és látványos kezelés ezért nagyon hamar és valós kivizsgálások nélkül is megkaphatja bárki.




Roaccutan: ez egy veszélyes A-vitamin származék, mely magzat károsító hatással bír, így fogamzás gátló mellett javasolják a szedését ( nőknél). Rengeteg mellékhatása és veszélye ismert a kezelésnek, így jól át kell gondolni az alkalmazását. Súlyos acne-nal természetesen indokolt lehet a szedése, az hogy mennyi ideig azt az orvos dönti el.
Én is megkaptam ezt a gyógyszert-jelezném nem indokoltan- bár nem szedtem sokáig és nem volt szuper dózis.
A gyógyszer első pár hetében a bőröm és a nyálka hártyák erős száradásnak indultak,majd szépen fokozatosan a felszínre "nyomta" a bőröm a comedókat, pattanásokat..szinte kijöttek magukról a felszínre.
Ilyenkor a nyomkodás és a piszkálás sokat tud ártani,mert sérülékenyebb a bőr, és nem regenerálódik olyan hamar és szépen,ezért hegesedés is kialakulhat a szakszerűtlen bánásmód nyomán.
Ahogy a meglévő ragyák a felszínre törnek, további pattanások nem képződnek, így látható is milyen szépen tisztul fel a bőr. A száradt érzés valakinek végig megmarad, de nekem a vészes része olyan 3-4 hét után lecsengett.
A gyógyszer abba hagyása után is jelentősen mérsékelte a gyulladt pattanások megjelenését, így nem volt hatástalan és értelmetlen az alkalmazása, de mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ez nagyon veszélyes gyógyszer, mérlegeljen.

Tenutan: szintén egy tabletta formula, de más hatás mechanizmussal működik. Ez a gyógyszer egy antibiotikum, ami a gyulladást és elfertőződést gátolja és előzi meg, így csökkenti a gyulladt pattanások kialakulását.
Maga a faggyú mirigy termelést nem fogja vissza, de meggátolja a comedók "összerobbanását" vagy a pattanások begyulladását / elfertőződését. A bőrt nem fogja szárítani, nem lesz sérülékenyebb, így a kozmetikai tisztítás is alkalmazható nyugodt szívvel a szedése mellett.
A roaccután előtt szedtem ezt a gyógyszert. Tapasztalatom az, hogy nagyon szépen mérsékelte a gyulladt pattanások kialakulását, de mivel a faggyúműködésemet nem csökkentette, ezért a fejem ugyan úgy tele volt comedokkal , mitesszerekkel, csak annyi volt a segítség, hogy nem gyulladtak össze és így nem gumósodtak be. Tisztítani nem volt könnyebb, kevesebb mitesszer nem lett. Ahogy leálltam a gyógyszerrel a kellemetlen gyulladt pattanások hamarosan újra megjelentek - ezután írták föl a roaccutánt.
Nem árt probiotiumokat szedni mellette,mert antibiotikum.

Diane 35: ez egy fogamzás gátló tabletta, így a kezelés csak nőknek, hormonális bőrproblémákra javasolt. Szépen lehúzza a gyulladt aknékat, mérsékeli a túlzott fagyú termelést, illetve elfolyósítja a faggyút,így könnyebben távolítható el a bőrből. Pár hetes szedés után nálam szép eredményeket ért el, és "mellékhatásként" a mellem is kétszer akkora lett mint volt :-D. Nagyon szép lett a bőröm amikor ezt szettem, csak pozitív élményem volt vele, és nagyon hamar látszott , hogy letisztul a bőröm.
Szintén van sok káros mellék hatása, és úgy tudom erősebb hormon tartalmú mint a mostani modern fogamzás gátlók. Hosszabb alkalmazását itt sem javasolják.


Összefoglalva:
-Roaccutan és tenutan gyógyszernél nagyon figyelni kell mert a bőr fényérzékennyé válik,tehát napozás-szoli kizárt.
-Szintén ez a két gyógyszer jelentősen befolyásolja a labor eredményeket és az egészségnek sem használnak :-/, de hosszú távú szedését egyik gyógyszernek sem javasolják.
-Teljesen más módon közelítik meg a problémát, mindenki mérlegeljen a használatuk előtt, legyen átgondolva ha valaki ezen gyógyszerekhez nyúl.
-Valóban hatékonyak, de meg kell találni a probléma honnan ered, így lehet csak kiválasztani a megfelelő kezelést. Labor vizsgálat nélkül senki se fogadja el ezeket a gyógyszereket, még orvosoktól sem.



Megjegyzések

  1. a párom lenyomott egy roa kúrát. Nagyon szép lett a bőre ideig óráig. De ez is csak tüneti kezelés.
    Tök jó dolgokról írsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh ne pirongass :-) köszönöm az elismerő bókot, igazán jól esik egy ilyen tapasztalt és népszerű bloggerinától.

      Remélem előbb utóbb mások is rám találnak, köszönöm, hogy csatlakoztál:-)

      na jó ez kicsit csöpögős volt tőlem... de tényleg:-) !

      Törlés
    2. nana, Te most félrebeszélsz...tapasztalt és népszerű? én?...egyszer majd biztos ^^
      Egyébként pedig aranyos Tőled, köszi szépen :) H ne mindig csak humoreszkáljak már :->

      A sminkbox oldalt ismered? http://sminkbox.hu/
      Sztem ajánld a blogot, akkor többet fognak idetalálni :)

      Törlés
  2. Nekem nagyon csúnya a bőröm gyulladt Aknés, 6 féle antibiotikumot használtam ,de semmi:S mától szedem ezt a gyógyszert remélem sikerrel járok..:) mikor látható az eredmény,hogy szép tiszta a bőröm??

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.