Ugrás a fő tartalomra

Konjac mélytisztító szivacs

Mit tudhat egy szivacs? Mi az, hogy "konjac"?
Konjac szivacs

A termék a Herbaházi zsákmány része volt, amiről ITT már beszámoltam.

Fogalmam sem volt, hogy mit veszek, csak mivel a pattanás elleni szerekhez közel volt elhelyezve, így rányúltam.

Tetszett a leírás, így a kosárba landolt..igaz mikor megláttam, hogy olyan 8-900ft között van, hát meglepődtem..nem mondom, hogy drága ha hasznos, de egy szivacsért biztos nem olcsó..de akkor még nem tudtam semmit és nem ismertem a terméket.


Tehát a "konjac" az "Amorphophallus konjac" -ot jelöli, ami egy növény India-Korea-Kína-Japán-ból.
Magas keményítő tartalmú, így zselatinként is használja a keleti konyha, de Koreában masszázshoz is használják az ebből készült szivacsokat...és yesssss Korea megint :-D
Konjac : jól hangzik, nem?

A szivacs tehát egy növényi alapanyagból készült termék ami vízzel és bőrrel érintkezve a radírozás és tisztítás mellett táplálja és puhítja is a bőrünket.

Az egészben az volt számomra a meggyőző, hogy hűtőbe kell tenni..elképzeltem, hogy ez egy élő szövet ami hűtő nélkül "elindul" a lakásba, és önálló életet él...ezért kicsit óvatosan bontottam ki :-).

A félkör alakú fehér puha és gyengéd szivacs hideg és nedves volt amikor a kezembe került. Meglepő volt a puhasága és a selymessége, mert nem értettem, így akkor mivel "hámlaszt" ha nem az érdességével? Szóval érzékeny bőrű lányok..bátran!

A szivacs víz hatására nem duzzad, és kicsavarni sem lehet teljesen..olyan mintha a közepe mindig vizes maradna.
Az első alkalomkor javasolt áztatás után, olyan kellemes simogató érzés volt használni, hogy azonnal megszerettem.
Konjac : ránézésre is puha
Van rajta egy kis kötél, amivel az ujjak beakaszthatóak, így nem csúszik ki könnyen a kézből.
Fogalmam sincs a félkör melyik oldalát kell alkalmazni, szerintem ezt az dönti el, melyik oldal a kényelmesebb- a kerek vagy a lapos.

Nincs a terméknek semmilyen kellemetlen szaga, és nekem nem habzik tőle úgy az arclemosóm mint más szivacsokkal, ami tök érdekes.
Kiöblítés után a saját zacskójában tárolva teszem a hűtő zárt rekeszébe.

Idáig nagyon kellemes tapasztalataim vannak... Arcmosás után a bőröm valóban nem húzódik, nem szárad, szóval tényleg oldódik belőle valami a használat közben.
Konjac tisztító szivacs

Nagyon látványos hámlasztást nem vettem észre, de használok más hámlasztó terméket is, így nem is lennék megbízható forrás ez kapcsán.
Nagyon jó érzés vele mosakodni, így mechanikai hámlasztást ne várjatok tőle, ha van ilyen hatása, akkor az kémiai..vagy nem tudom..

Engem bőven meggyőzött az, hogy teljesen más tapintású és hidratáltabb a bőröm az ezzel való arcmosás után, mint nélküle.

Valóban mintha filmréteget képezne a bőrön - ami nem comedo és mitesszer képző - és ettől érzem, hogy működik. A mitesszereim is csökkentek, de hosszabb távú hatására is kíváncsi lennék, így ezt nem kiabálnám el.

60 alkalomra elég, így vagy egy hónapig reggel/este, vagy 2 hónapig napi egyszer lehet használni.
Ami biztos, hogy újra meg fogom vásárolni, mert tesztelés közben mostam vele és nélküle is arcot egy ülésben, és tényleg nem feszült úgy a bőröm, illetve selymesebbnek éreztem.
Természetes anyag, így nincs irritáció vagy egyéb ami elvenné a kedvem.

Ajánlom minden problémás és nem problémás bőrre, főleg a száraz bőrűek vehetnek észre változást, de mitesszeres zsírosabb bőrre a pórusok tisztítására lehet tesztelgetni.

Megjegyzések

  1. Lollytól vándoroltam ide, mert láttam, hogy ott linkelted a véleményed, és eléggé meggyőzött a dolog. 2800-at nem szívesen adnék ki egy szivacsra, de azt hiszem 800 Ft-ot simán rászánnék. A poszt óta eltelt egy év, szóval akkor már megkérdezem, hogy meddig használtad, és végig jó véleménnyel voltál-e róla :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg jó, de megmondom az volt vele a problémám, hogy mivel hűtőben kell tartani ezért nekem mindig későn jutott az eszembe használni, így a kezdeti lelkesedés után nyűgös lett a használata.

      Másrészt "élő" cucc, ezért kell hűtőbe rakni, tehát egy idő után kiszárad vagy megromlik a hűtőben is. Ez 800ft-ba belefér, de 3000ft-ba nem.
      Tehát valóban "csak" 1-2 hónapig lehet használni aztán kuka.

      Annyi volt a hatás amit fenn megírtam, nem több.
      Ha nem a konyhából kellett volna indítanom az arcápolásom biztos újra vettem volna, de nálam sajnos megbuknak a hűtős készítmények ( kivéve a pakolások amit nem napi szinten kenegetek)...kéne egy hűtő a fürdőmbe...hmmm

      Törlés
  2. én megvettem a missha ilyen szivacsát, de tök jó, hogy van akkor olcsóbb és könnyebben elérhető változat...egyébként én eddig szeretem ...nagyjából hasonlóak a tapasztalataim, mint neked

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, végül én is pont tegnap vettem meg a másodikat a herbaházban, remélem nem fogom elfelejteni a használatát ...ahhh csak ne kéne hűtőzni vele...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz