Ugrás a fő tartalomra

BB krém sötétebb bőrre

A BB krémek és a koreai cuccok a sikerük csúcsán vannak, be is ruháztam pár termékre amikről bővebben ITT olvashattok.
BB krémek - Missha és Lioele
 Épp kettő BB krémet tesztelek, amiről hamarosan nyilatkozok, de még nem kapkodnám el, még érlelődnek a tapasztalatok.

Amiről most írni szeretnék azok a színek..színek a sötétebb tónusú bőrre..jaaa, és nem is vagyok kreol...



 Nem tudom hányan járunk hasonló cipőben, de sajnos az én bőrömnek ezek a koreai BB krémek túlnyomó részt túl világosak.
Ez azért érdekes, mert amúgy nem vagyok kreol vagy nagyon barna, hanem egyszerűen csak szeplős a bőröm, így egybe és össze olvadva :-) sokkal sötétebbnek tűnök, nem használhatok világos alapozót mert vicces lennék.

Mac-nél az árnyalatom az NC 40 - NC 42-es , bár ennyire nem vagyok narancsos, inkább sárgába és olivába hajlok :-/..

Így ezzel a színemmel élből ki lett lőve egy csomó BB krém, tehát a sötétebb vonalból kellett választanom, így maradt a Missha Perfect cover 23-as és a Lioele Beyond. Ezek a termékek a téli napozatlan bőrszínemen csak-csak elmentek, de nyáron valószínű világosak lesznek.
A Missha Signature volt még sötétebb árnyalatban, de mivel ebből nem volt minta, így teljes méretbe még nem akartam beszerezni.
Na melyik melyik?

A megvásárolt két krém eltérő bőrre és fedéssel rendelkezik, ezekről a későbbi tesztekben írni fogok, most csak a színeket vesézném.

A fotókon szándékosan a csuklómnál teszteltem neked, mert itt űber világos és szeplő mentes vagyok, így jobban látjátok az árnyalatot.

Az elsőre látszik, hogy a Lioele sárgásabb míg a Missha Perfect Cover sokkal hidegebb árnyalat. Érdekes, mert itt a csuklómnál ez a hidegebb szín a nyerőbb, viszont más felületeimen már a Lioele sárgásabb tónusa kell..
Látjátok ezért nem jó alapozót a csuklón próbálgatni, kivéve jelen esetben, mert így jobban látható az szín különbség.

Én alapozó színek össze hasonlítására imádom ezt a felületet használni, mert az én szemem így jobban látja az árnyalat különbségeit- bár ez nekem egyszerű, mert tudom milyen árnyalatot keresek, kiesnek a rózsaszínes és narancsos színek -aztán ami fennmarad a rostán csak azt próbálom ki az arcomon is.
Missha és Lioele a sorrend

A termékek eldolgozás után így festettek a bőrömön, itt már látszik jobban, hogy a Missha sem az igazi rajtam. Természetesen ezen BB krémeknek a különlegessége az, hogy a bőrszínhez igazodnak, oxidálódnak, és így némi idő szükséges a valódi árnyalat eléréséig.

Ez igen! BB korea hajrá!
Kb 10-15 perc után újra lefotóztam a krémeket a csuklómon..a képen látható az eredmény..
Döbbenet, ugye?
Mindkét krém maximálisan alkalmazkodott a bőröm színéhez!
Itt kicsiben talán jobban látszik hol melyik krém volt, mert nagyobb méretben jobban elvesznek a kontúrok.

Az arcomra ettől függetlenül pont határon mozognak ezek a színek, azaz némileg azért világosak, de ezt a sötétebb Chanel por púderemmel -amiről ITT írtam - szépen kompenzálni tudom, úgyhogy esztétikus az eredmény.

Összefoglalva: A Missha 23 jóval hidegebb míg a Lioele egy sárgásabb szín. Mindkettő szépen alkalmazkodik a bőr színéhez. Mac 40 szín mélységig úgy ahogy megfelelő tud lenni-bár azért világos kissé-, de sötétebb por púderrel 1-2 árnyalattal sötétíthető.
Jelenleg itthon ezek a legsötétebb elérhető koreai színek.
A Missha Signature kimaradt, de a próba során úgy tudnám behatárolni, hogy egyiknél sem sötétebb- talán a Lioele-nél egy csöppet igen- a Perfect covernél sárgásabb árnyalat a Signature, a Lioele viszont a legsárgásabb.


Tudtok a koreai vonalon megbízható helyről jól teljesítő sötétebb BB krémeket?






Megjegyzések

  1. Lètezik,csak nem itthon.Koreában több gyár is gyárt bbket,,olyanokat,amiket semmilyen wbshop nem forgalmaz sajnos.Csak Ázsiában kaphatôk.

    VálaszTörlés
  2. Még nem használtam BB krémet, mielőtt beruháztam volna egyre, kicsit utána olvastam a témának és sajnos ezek a krémek telis tele vannak szilikonnal és mesterséges fényvédővel. Nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon jó ez a bőrnek. Az lehet, hogy elfedi a bőrhibákat, de a kérdés,hogy milyen áron teszi ezt. Télen a bőrhibák elfedésére számtalan bio alapozó van, tavasszal és nyáron pedig jó, ha barnul a bőr és szellőzik. Tavaszra és nyárra kiváló lehet egy színezett hidratáló krém alacsony fényvédő faktorral.
    Mi a véleményetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, teljes mértékben igazad van!
      Amikor ezeket vettem és ezt a cikket írtam még nem nagyon törődtem az összetevőkkel.
      A szilikon elvileg nem feltétlenül ellensége a sérült és irritált bőrnek, és sajnos több dologba van mind gondolnánk :-(.
      A szilikon mentes cumók sokszor ásványi olajokkal vannak dúsítva, az se jobb. Minek pakolják ezeket tele ilyenekkel?

      Én lennék a legboldogabb ha lenne olyan bio cucc ammi full egészséges, és a minősége is szuper, na meg jól fed és van szín választék és nem olvad le 2 óra múlva..sajnos ezt így együtt még nem sikerült összehozni :-(

      Remélem pár év és a gyártók motiváltak lesznek.

      Ha nem nézne így ki a bőröm biztos nem használnék alapozót, max egy kis ásványi púdert...de a fényvédelemmel nem értek egyet, szerintem fontos, de persze nem a d vitamin rovására, és nem a szutyok termékekkel.

      Ha ilyen "szép" bőröd lenne mint nekem azért szerintem máshogy látnád:-D

      Milyen bio alapozókat használsz amivel elégedett vagy, és nem az 1-3000 ft-os minőség?
      Köszi!

      Törlés
  3. Hidd el, nekem is tele van bőrhibával a bőröm. (mitesszerek, pattik utáni foltok stb.) DE nem akarom, hogy még rosszabb legyen és a bőrnek szellőznie kell, így nem veszek BB krémet, bármennyire szimpatikusnak tűnik is. :(
    Mivel ezek egész nap rajta vannak a bőrön, így nagyon nem mindegy a bőrnek, hogy a 24-ből több, mint 10 órán keresztül mi éri..
    2000 Ft alatt kapható dm-ben az alverde mineral make-up. Én ezt használom már egy ideje. Közepes fedésű, nagyon jól hidratál, könnyű felkenni. Nem azt mondom, hogy profi termék, de azért fed és az összetétele nagyon jó. Nem utolsó sorban OLCSÓ! :)
    A dr hauschka nagyon jó még, de ez már drágább kategóriájú, 6000 Ft körül van egy tubus (30 ml). Ennek is közepes a fedése, de nagyon jó összetevőkkel. Érdemes kipróbálni. Szerintem ez még megfizethető árban van, de az alverde is közel ilyen jó és olcsóbb azért.
    A Zuii márkának is van alapozója, állítólag ez is jó, na ezt még nem próbáltam, mert 10 ezer körül van és ennyit nem adok egy alapozóra. Van webshopjuk amúgy. Ha kipróbálod valamelyiket írd meg a véleményed mindenképp !! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oksi köszi..:-)

      Én is csak ezekre a márkákra gondoltam hirtelen, így ez elég szegényes választék..de futok velük egy kört még nyár előtt, mert kíváncsi vagyok nagyon, és jó lenne az a tudat, hogy nincs tele valami -számomra sem annyira tetsző- hozzávalóval.

      Remélhetőleg lassan több márka is elkezd bio-natúr-vegán mittudomén irányba menni és nem kell így vagy úgy megalkudni..

      Törlés
    2. Nekem ez most a kiszemelt:
      http://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-teint-creme-confort-kremes-alapozo

      Bocsi, hogy belekotnyeleskedek a témába. Ugye hazánkban lassan 2 éve tart a BB hullám, én azóta figyelem az eseményeket, és most decemberben sikerült rávennem magam hogy egy missha real complete 20ml tubust rendeljek Koreából. Hát nagyon akartam szeretni, mer hu meg há meg juj de érdekes. Rövid leszek: nem lettem fan, és alíg várom h elfogyjon. Igazából tetszik amilyen lesz tőle a bőröm, HA tökéletesen hidratált, de ha kicsit is vízhiányos vagyok, piff neki. Az elgondolás pedig tetszik, ami ezek mögött áll. De valószínű nyári fényvédelemnek marad nekem a jól bevált bioderma krém, meg a bioderma 50faktos kompakt, kifényesedés garantált, de már megszoktam, hogy frissíteni kell, meg pepecselni. Ez van. Szeretem még a Clinique city blockot, de az is néha valahogy kihozza a vízhiányom (nyáron!, pedig nincs is):S, és semmi fedés.
      Plusz nyár végi felfedezettem volt a rimmel a wake me up, ami egyesek szerint csillámos az arcon, szerintem meg csak victoria secret angeles :P és soha nem volt olyan szép a sminkelt arcom mint attól, plusz 15 faktoros is, sajna összetevőket nem tudom (lehet addig lesz csak a kedvencem), de mai napig kedvencem:)

      Törlés
    3. Az Yves Rocher nekem nem a szívem csücske..nem ismerem:-(

      A Missa real complete-t sem használtam:-(

      Én még mindig szeretem az én BB-met, de a Make Up For Ever HD alapozójára vagyok nagyon rázsongva, így nyáron tuti veszek valahol..alig váááárom :-)

      Törlés
  4. Próbáld ki aztán írj mindenképp véleményezést!
    Ja és még egy dolog: lehet, hogy a természetes make up nem fedi majd el olyan szuperül a bőrhibáidat, de az sokkal fontosabb, hogy nem ártasz vele magadnak és még egy: segít előrébb kerülni az önelfogadás felé vezető úton :) .
    Hasonló cipőben járok én is, ezért írtam be ezt a commentet. Remélem azért volt valami haszna :)
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oksi:-)

      Ahh én teljes békében élek önmagammal, elfogadtam, h ezt dobta a gép, inkább csak a velem találkozókat próbálom megkímélni a "gyönyörű" bőröm látványától ;-)..és hát ugye a másik szívás, hogy sminkesként elég ciki lenne, ha pont az én sminkem nem szuperálna jól :-D..

      Köszönöm a tippet, mindenképpen hasznos volt!

      Törlés
  5. A hétköznapokban zuii vagy hauschka alapozót használok. Talán egy picit jobb a fedése a zuiinak, de bőrhibák esetén korrektor szükséges.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz