Ugrás a fő tartalomra

Napi arcápolási rutinom - száraz de problémás bőr

Kérdeztétek, hogy mik azok a termékek amiket használok a problémás, de száraz arcomra.
A tisztítás

A bőrömről annyit, hogy felszíni vízhiányra és száradásra hajlamos, viszont faggyúmirigy túlműködéssel, ami a száraz bőr felszínére nem tud kitörni, tehát alulról nyomja föl azt, így fehér mitesszereket azaz zárt comedokat okozva. Ha ezek begyulladnak vagy megnyomkodom őket, akkor pattanások vagy sebek képződnek rajtam.

Általánosságba elmondható, hogy a bőröm aktuális állapotához mérten kenegetem, viszont a tisztításra és a tonizálásra megtaláltam az ideális termékeket, amit nem cserélnék le.



Belnatur Pur Skin lemosó infó
Belnatur : Pur-Skin lemosó
Arcomat habzó arclemosóval és vízzel tisztítom, ami nagyon szépen lemossa a sminket is. Ez a Belnatur Pur-Skin cleanser, ami egy mélytisztító gél problémás bőrre. A száraz bőrt sem szárítja, ellenben nem comedo képző, kellemes illatú, és nagyon jól habzik. Nyugtatja az irritált bőrt és faggyú szabályzó funkcióval bír. A mosást a Konjac mélytisztító szivaccsal teszem még inkább hatékonnyá. Amióta ezt használom a problémák jelentősen csökkentek.

Belnatur : Marina tonik

Belnatur Marina tonik info
Aztán következik a Belnatur Marina tonik amit régebben vattával vittem fel, de újabban átöntöttem egy kis üvegcsébe amiből rápermetezem az arcomra. Így hatékonyabbnak érzem és kevesebb fogy, mert nem a vatta szívja fel. Ez a tonik amúgy hidratáló és bőrpuhító. Nem csíp, nem szárít, növény kivonatokkal dúsított.



Ezen lépések mindig állandóak, itt válik szét a dolog nappali és éjszakai ápolásra.

Éjszakára kúra szerűen használom a különféle AHA vagy hámlasztó termékeket - amennyiben épp használok ilyet.
Esti hámlasztó kencék
Három ilyen termékem van, a Glyco-A 12%, GlySkinCare 5%, Suiskin AHA-BHA 8% . Mind a három termékkel nagyon elégedett vagyok, bőröm igényeihez mérten kenegetem ezeket, természetesen nem egyszerre és nem keverve. (A termékekről bővebb infót kaphatsz ha a nevükre kattintasz). Kicsit más-más hatásúak, állagúak és erősségűek, de lényegében ugyan azt tudják.

Ezekkel a hámlasztókkal csak az a gond, hogy fél órát kell velük várni, és azután lehet rákenni az esti krémet.

Baviphat éjszakai krémek

Jelenleg a Baviphat két termékét használom éjjelre, az egyik egy almás isteni illatú és hatású éjszakai terápiás krém, ez nagyon szépen rendbe hozza reggelre a bőröm, mióta használom, nagyon szép reggel a látvány, egyenletes a szín és lehúzza a gyulladásokat, ezt akkor kenem, ha pattanásosabb vagyok. A másik a szőlős Baviphat, ami egy ránctalanító krém ( nem a zselé), ezt akkor, ha fáradt a bőröm.




Belnatur nappali krémek
Nappalra a tisztítás után szintén három krémből választok az aznapi bőrömtől és hangulatomtól függően.
Mindhárom Belnatur termék, és azért szeretem nagyon ezeket, mert anno a sok ragyáimat ezek fogták vissza, pedig nagyon sok mindent kipróbáltam már, de vagy szétszárítottak, vagy semmit sem értek a krémek.
Főleg a Belnatur Pur-Skin családja ami a faggyúmirigy működését gyönyörűen visszafogja és mégsem szárít. A krémek közül a matcare (revitalizál, mattosít, minden bőrre), balance (kombinált bőrre, mattosító, gyulladás csökkentő), és a pur-skin ( faggyúmirigy szabályzó, hidratáló, egyensúlyba hozza a problémás bőrt), van nekem.

Avon Anew Genics szemkörnyékre
Szemkörnyékre már jó pár terméken túl vagyok a megfizethetetlen luxus krémektől a legolcsóbbakon át ..tényleg..
A favorit a La Prairie Cellular eye contour cream ( a gél ebből se vált be), sokáig használtam, de mivel nagyon drága, így próbálok olcsóbban jót keresni, de idáig még nem tapasztaltam hasonló eredményt.
Jelenleg az Avon Anew genics szemránckrémét fogyasztom, nem olyan rossz amúgy..

Herbline Acne Cream (pakolás)

Kiegészítő ápolásként a pattanásokra a Herbline Acne Cream-et pöttyözöm éjszakára, azért jó,mert rászárad, nem kenődik el reggelre sem, viszont szépen megérleli a patikat, vagy lehúzza őket. Ez amúgy nem krém hanem egy sűrű pakolás.

Arcel Med SPF 50

Fényvédőként a hámlasztások miatt a Jean D'Arcel SPF 50-es orvosi krémet szeretem, amitől nem pattogzok ki, nagyon szépen hámosít és egységessé teszi a bőrt ha rendszeresen használom, és bár nem matt, de nem folyik a fejemről 1 óra múlva le a smink tőle.
Belnatur Aloe Vera gél

Ha irritált a bőröm, megnyomkodom vagy kipirosodik bármitől akkor aloe vera gélt használok rá a krémek tetejére vagy önmagában.
Az egyik kedvenc a Belnatur Aloe Vera gel isteni az illata és mindenre jó, nagyon nyugtat ez a zselé.

La Roche - Cicapast
Ha nedvedző sebesre nyomkodok itt-ott ezt-azt :-D akkor pedig a La Roche-Cicaplast kencét pöttyözöm szigorúan csak a sebre, sminkelés előtt ideális, de sajnos nekem teljes arcra comedo képző.


Amikről még részletesen nem írtam, azokról nemsokára kaptok több infót, de párról már olvashattatok részletes leírást is.

Jelenleg ezekre a cuccokra esküszöm.

Megjegyzések

  1. A Baviphat almás éjjeli krém nekem is nagyon bejött...

    VálaszTörlés
  2. Szuper bejegyzés:) :)
    a tonik nagyon felkeltette az érdeklődésem:) meg napfényvédő. Azt hol szoktad venni?
    Illetve a Glyco-A kúraszerűen mennyi ideig használod?:)

    Anna:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-)

      A belnatur cuccokat ugye a Belnatur kozmetikákban, a fényvédőt pedig a Dr Derm-nél a Mammutnál.

      Glyco-A-t kb 3 hét-1 hónapig aztán szünet..A másik kettőt folyamatosan lehetne kisebb pihikkel, de általában azokat is így tolom :-)

      Törlés
  3. azt olvastam, hogy a glycoA12-t már nem lehet beszerezni Mo-n. ez igaz szted? Neostrata-t próbáltad már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemrég vettem a Herbaházba, illetve 1-2 gyógyszertár is forgalmazza.
      Engem is próbált már "átverni" pár gyógyszertár, h a termék megszűnt vigyek helyette ezt-azt..ennek már vagy egy éve..és még mindig van itt és ott..
      Neostrata termékeket még nem próbáltam, te?

      Törlés
    2. Szeretném kipróbálni a Neostratata-t vagy a Glycot, de babaprojektben vagyunk és azt olvastam, hogy nem ajánlott, így nem mertem megkockázatatni, bár a sajnos egyenlőre nem akar összejönni. Egyszer biztosan megveszem vmilyeket, Neostrataról is csupa jót olvastam.

      Törlés
    3. Hasonló cipőben járok:-), de úgy tudom akkor nem ajánlott ezen termékek használata amikor már terhesség lép fel, és úgy tudom azért, mert érzékennyé válhat a bőr, illetve pigment foltok kialakulásához vezet . Vagy mit olvastál róluk?

      Egyébként az A-vitamin származék tartalmú kencékkel kell ilyenkor vigyázni (retinol tartalmú krémek),mert azok ténylegesen magzatkárosító hatással bírnak.... sok kencébe rejtve van, mivel bőrmegújító, ránctalanító stb..inkább azokra figyelj oda.

      Törlés
    4. és ha már az vagy, de még nem tudod?:) egyébként nyilván igazad van és lehetett volna használni.
      nyáron is használod 50 faktorral?

      Törlés
    5. Czeizel szerint amíg nem tudod addig ártani se tudsz, így védekezik a szervezet ( persze ilyen enyhe cuccokról van szó pl fájdalom csillapító, sport,krémek ez az)..
      Ugye normál esetben 14 nap alatt kiderül a terhesség. A 3-12.-hétig kritikus minden behatás, ez igaz, ekkor nagyon kell figyelni!

      Persze az az igazi hogy próbálkozás alatt mindent kerülni kell, én még májat se fogyasztok akkor :-D

      Más:
      Nyáron nem használom az AHA-kat, de csak azért mert tavasszal mindig csinálok egy ilyen nagyobb kúrát vagy valamit, amivel kihúzom őszig.
      Ettől függetlenül nyár végig 50 faktorral nyomom(vagy minimum 20-al), de nekem ez alap, mert full szeplős vagyok az arcomon ami hajlamos összefolyni:-/..

      A faktorral se marad fehér az arcom, csak egy árnyalattal világosabb a testemtől, és legalább nem lesz foltos... de erre ilyenkor barnító krémet kenek kb heti 1szer és le van tudva :-)
      Nekem így vált be..

      Törlés
  4. Próbálok beszerezni a Herbline Acne Cream-ből. Hol lehet ezt a terméket megvásárolni? Nekem amolyan SOS megoldás kéne, mert néha előjön 1-1 patti és eddig semmi készítmény nem használt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Herbaházba vannak ezek a herbline cuccok, nekem most pöttyözésre illetve pakolásként azért jön be,mert nem szárít ( mert ugye az nem mindig a legjobb megoldás), hanem vagy beérik reggelre a pati és ki lehet nyomni vagy lehúzza és visszafejlődik -ha éjszakára felpöttyözöm.

      Írok amúgy majd bővebben is róla.

      Más terméknél azt tapasztaltam, hogy vagy megszárítja a tetejét, így kinyomhatatlan lesz a ragya, bár ott lüktet a fejemen továbbra is.. vagy semmi sem történik, vagy tovább gyullad..

      Nem mondom, hogy ez mindenkinél működhet, de tetszik a krémbe, hogy nem a megszokott alapanyagokra épít, hanem gyógynövények és természetes összetevők vannak benne.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz