2012. 04. 04.

Ismét bevállalós voltam..nem is értem..Lézer napló indul (Micro laser peel +BBL)

Tudom, hogy már írtam a lézeres hámlasztásról, amit pár éve csináltattam, de úgy érzem az eltelt évek miatt kicsit megszépültek azok az emlékek, illetve akit érdekel ennek a részletes, napról napra való nyomon követése, azoknak íme egy 7-10 napos napló a naplóban :-).

Újra bevállaltam...pfffff :-D


 Ebben a bejegyzésben  még csak azt ismertetném, hogy mit-miért-hogyan csináltattam, hogy a napi jelentésbe ne kelljen újra részleteznem, hogy miről is van szó.

30 felett járok, pontosítani nem szeretnék, de nem vagyok még 35 :-D....na oké 33 vagyok, úgyis erre gondoltatok a behatárolás alapján, nem?.. szóval tini korban nem voltak bőrproblémáim, de 25 fölött tele lettem ragyával, és megváltozott a bőröm minősége. Bővebben a történetemről ITT olvashatsz.

Mivel alkatilag is elég fiatalosnak látszom (azaz szerencsére 30 alá gondolnak), ezért az egyetlen árulkodó dolog rólam, illetve a gyenge pontom a bőröm. Sajnos ahogy "öregszem" a pattanás után maradt kis hegeim egyre jobban látszódnak, illetve a bőröm szárazsága miatt úgy érzem egy kicsit idősebbnek tűnik mint kellene. No meg persze az alapból szeplős külsőmön egyre jobban összefolytak ezek a pigmentek, és "foltosnak" érzem magam, amin a folyamatos nyomkodásaim után kialakult piros foltok és elpattant hajszál erek sem segítenek.

És most itt ünnepélyesen megfogadom, hogy nem nyomkodom többé magam :-D ( jujjjjjj )...

Szóval valaki ráncokat töltet ilyen korban, de nekem a bőrömet kell megfiatalítani és üdíteni, ezért ismét a lézer mellett döntöttem, igaz más okokból mint anno 3 éve, mert akkor nagyon fel volt vastagodva a bőröm, így többször kellett hámlasztani.
Most egy hámlasztást tervezek, és szükség szerint több villantást a foltjaimra.
Még pont időben vagyok, igaz ez a nyár végig erős fényvédelem jegyében telik majd, de nem bánom.

Jelenleg inkább a fiatalosabb külső és az egyenletesebb bőrfelszín a célom, ezért Micro Laser Peel-t (ami egy hámlasztás lézerrel ) és úgynevezett BBL kezelést (villanófény) kombináltunk ( az előző kezelésem is ebből állt, mert ez a kombó sok problémán segít).

A Micro laser peel egy úgynevezett finomabb lézeres hámlasztás, hisz nem hatol olyan mélyre, mindössze 10-50 mikron mélységbe dolgozik ( egyedi beállítás szerint) , a többi lézeres hámlasztás akár 100-120 mikront is leéget a bőrről ami egy jóval drasztikusabb változást és hosszabb felépülési időt kíván.
Ez a lézer a bőr felületéről elpárologtatja a kellő réteget ahhoz, hogy új és üde bőr törjön a felszínre.
Mivel pontosan beállítható, hogy mekkora mélységű legyen a peeling, ezért az érintett felület minden pontján egységes lesz a hámlasztás mértéke, illetve bizonyos területeken átállítható ez az érték, amivel egyedi igényekkel is tud számolni az orvos.
Ez miatt sokkal megbízhatóbb mint a savas eljárások, ahol sajnos kontrollálatlanul és nem egyenlő mélységben hámlaszt az anyag.
Több infót ITT találsz róla.

A BBL ami a Micro laser peel- el jól kombinálható, egy pulzáló fény eljárás, ami nem sérti a felszínt, hanem mélyre hatolva fejti ki hatását. Ez is egy IPL (pulzáló fény) kezelés, de jóval több annál, azért mert biztonságosabb és magasabb teljesítményű.
Hatása beállítás szerint irányulhat akne, pigment foltok, ráncok, rosacea, tág pórusok kezelésére. Azért nem hat egyszerre mindenre, mert a fény spektrumát át kell állítani hozzá, mert ezek a hibák más-más fényre reagálnak jól.
Ez látható sérüléssel nem jár, max egy pici ödémásodás jelentkezhet ami másnapra elmúlik.
Bővebben ITT egy külső weboldal a kezelésről.

Nos tehát én ezt a két kezelést ötvöztem, hogy tutira menjek :-)
Érzéstelenítés 1 órát vett igénybe, ami helyileg kenőccsel történt, másra nem volt szükség.

A BBL villantással kezdtek, amivel 2szer mentek át az arcom teljes felületén, hogy minden problémámra hasson ( akne hajlam, bőrpír és pigment foltok) a bőr mélyebb rétegeiben.
Ez olyan érzés mint amikor egy vastag gumit az arcodhoz tartasz és elengeded..csíp..még érzéstelenítővel is...szóval nem kellemes, szorítottam az öklömet rendesen..
A bőr hűtéshez előzetesen zselét kennek az arcra a kezeléshez, csukott szemmel is érzékelhető a villanások erőssége.
A kezelés vége után semmilyen kellemetlen érzés nem marad.

A Micro Laser Peel a második lépés, ez fogja leégetni az arcom felületét.
Az előzetesen fölrakott zselét ami a BBL-hez kellett letörlik és kezdődhet a tánc.
Én most 25 mikron mélységbe lettem megsemmisítve, a helyszíni orvosi megbeszélés alapján, mivel a bőröm nem volt fölvastagodva ( anno 20 + 25 + 15 mikron mélységbe kapták le az arcom egymás után 4 hónap alatt step by step).
Ez nem csípő érzés, hanem égető ( milyen meglepő ), a szag pattogatott kukoricához és pörkölt malachoz hasonló.
Itt villanások nem láthatóak...viszont rohadtul fáj itt-ott, mivel az érzéstelenítő hatása gyengül, és a BBL-el is meg van már "gyötörve" a bőr.
A kezelés végeztével sem múlik a fájdalom és az égő érzés, sőt pár óráig csak erősödni fog.

A teljes nyúzás olyan 40-45 perc + 15 perc az átállások és mini pihenők, tehát egybe olyan 1 órát vesz igénybe.
Ha kész a helyszínen jégakkuval lehet hűteni kb 15 percig, de ez csak 1 percig ad enyhülést az adott felületnek, hogy ne fájjon mindenhol egyszerre.
A látvány égő vörös enyhén nedvedző bőrfelszín.

A távozás kicsit nehézkes..én: napszemüveg+kapucni..és még így is úgy éreztem magam mint egy szörny, pedig a férjem a kapu elé parkolt.
Természetesen hazáig így letakarva ültem a kocsiba, és mégis úgy láttam, hogy mindenki engem néz...szegény celebek..
Itthon rohanás, nehogy meglássanak a szomszédok :-D
Jelenleg az ablak elé se merészkedek...

És akkor olvass tovább mi történik velem napról napra :-)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...