Ugrás a fő tartalomra

A hajfelvarrásról mindent..

Közeledik a nyár, és ilyenkor sokkal szebbek szeretnénk lenni, így jön képbe a hajfelvarrás, hajdúsítás lehetősége.
Hajam és a fém virág :-)

Személy szerint az elsők közt voltam akinek itthon hajfelvarrást készítettek, ami azóta is folyamatos és megszakítás nélküli..természetesen a felrakott hajak cserélődtek :-).
Akit érdekelnek a tapasztalataim így cirka 17 év távlatából az fusson neki az olvasásnak..

Természetesen anno én is ázsiai hajjal kezdtem, mivel nem is volt más..ezen tanultam :-)

Szerencsém viszont, hogy viszonylag korán sikerült egy menő szalonba botlanom ahol a hajfelvarrást profi szinten űzték, hamar rátértem az európai hajra, és a varrásom sosem szakadt le, vagy tépte ki a saját hajam..ha ilyen történik az 100%-ig a készítő hibája.

Amúgy a hajam vékony szálú, ezáltal nem igazán találom szépnek, és dúsnak, illetve váll alá nem szép ha nő, mert nincs formája.

Olyan 14 éve lehet európai hajam, ugyanis 3 év ázsiai hajazás (akkor csak az volt) megerősített abban, hogy ez nekem bevált és szeretnék szebb minőséget.
Régen az európai hajak sok évig bírták a strapát ( 4-5 év), ennek ma már nyoma sincs, mert sajnos "elfogytak" a minőségi hajak, tehát jó ha 2-3 évig elmuzsikálnak :-(, és sajnos sok hajas keveri vagy átver a haj eredete kapcsán - tisztelet a kivételnek.
Ha csomós , "akad" a haj, akkor fordítva vannak benne a szálak szintén nem a te hibád..

Szerencsére a nagy "múltam" miatt én már otthonosan mozgok az európai haj témában, így ilyen rossz tapasztalatom csak úgy volt, amikor különböző eladó hajakat tekintettem meg személyesen amik vagy indiai vagy festett, hibás vagy ki tudja milyen hajak voltak..természetesen én ezt kiszúrom, így meg se veszem..

Na de hagyjuk a haj témát, nézzük a varrást.

Aki 2000 után még úgy varr, hogy középen elgumizza a parketta fonást ( amire aztán a haj rögzül), azt azonnal hagyd ott! A gumi kikoptatja a saját hajad, letöri, elöregedhet és kényelmetlen.
Egy profi műhajat használ a fonáshoz, gumi nincs, olvasztás van, így a te hajad minimálisan van igénybe véve, mivel nincs végig benne a fonásba, és ez fontos!

Sajnos a varrás nem arról híres, hogy nem érzed és nem tapintható :-( a hajadat se tudod felfogni, ha a fodrászod kifejezetten nem figyel erre ( igen..lehet úgy varrni, hogy bármilyen frizura működjön, de ehhez a fodrásznak is értenie kell).

Viszont vitathatatlanul a varrás az, ami a hajadat és a fejbőrödet nem fogja roncsolni ( természetesen a fenn említett technikával, és a higiénia betartásával).

Nekem a 17 év alatt a hajam csak erősödött a varrás alatt, ugyanis ott sosincs festve, nem kopik, nem törik és nincs igénybe véve. Nagyon jól látszik a különbség hisz a fejem tetején lévő takaró hajam ezerszer sz*rabb minőségű.
Mivel a varrás alatt a haj nem látszik annyira, illetve nekem a melírbe elvegyül, ezért csak a takaró haj és a póthaj van színre festve.

A varrás is kényelmes tud lenni, ha inkább több de vékony sorod van, ha a haj fűzése vékony(!! ezt direkt így kell kérni a parókástól), és sokkal puhább is így a töve.
Az is jobb, ha megkéred, hogy ne varrjon olyan szorosra, így elkerülhető az első pár napba érezhető feszülés. Ezen amúgy aznapi varrás utáni hajmosás segít.
Viszketni nem fog a tő, ha a parókás figyel arra, hogy a fűzésnél max 1 cm forduljon át, és ne több.

Nekem a hajmosás semmilyen problémát nem okoz, persze ehhez érzék is kell, nem szabad kócolni, hanem simogatva kell mosni..akinek volt már drága csak kézzel mosható fehérneműje annak ez sem lesz gond. A lényeg az, hogy a sorok tövét és közét is jól ki kell öblíteni.

Formázni sokkal szebben és könnyebben lehet, mindig van tőnél tartása, és ezáltal sokkal dúsabb hatású mint más technika ( a többi előnyéről, hogy ne is beszéljek).

5 nap után is jól néz ki, mert nem tapad a zsírtól a töve ( elég felül megmosni ha S.O.S helyzet van)

Ennyi idő után semmilyen elváltozást vagy problémát nem tapasztaltam. Hajamat mindenki megdicséri, és ezerből egy sejti ( a mennyisége miatt), hogy van valami turpisság.
Ezzel a módszerrel lehet egy fejre a legtöbb hajat feltenni, a súly elosztás így a legegyenletesebb, és mivel van egy természetes csúszása, ezért tud mocorogni a haj, és nem szakad ki tőből a fejedből ( mint pl a ragasztásnál).

A varrás csak akkor látszik, ha nincs jól felrakva, csúnyán lenőtt ( 3 hónap után) vagy béna a fodrász, és nem mérte fel jól a terepet. Normál esetben nem lehet észre venni, és a szél se fújhatja szét ( minimál hajlakk elég).

Az se mellékes, hogy le-föl rakáskor nem lesz egyre rövidebb a póthaj, hanem amíg bírja addig olyan amilyen. Egyszer kell frizurára vágni, és kész. Több évig meg van oldva a történet, és a hajadat is tudod növeszteni alatta.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki nem elégedett a varrással azt vagy nem érdekli a haja jövője, vagy nagyon gáz fodrászt / hajat választott.


Összefoglalva: A hajfelvarrást csak akkor lehet elrontani, ha vagy a haj nem jó minőségű, vagy a parókás béna ( vastag fűzés, túl nagy áthajtás, hulló haj), vagy a fodrász nem ért hozzá ( kemény, vastag, nem tudod összekötni).
A leginkább kíméletes a hajadhoz ez a módszer.
A haj vesztesége le/föl rakáskor nulla. Természetes kopás és a hullás minimális, a hajtól és a parókástól függ.
A leginkább költség hatékony, főleg ha európai hajból csináltatod.
Természetesen nagy hátránya a "van ott valami" érzés, de ez nekem kevésbé fontos mint a hajam egészsége.

Megjegyzés: természetesen én is beleestem és kipróbáltam más módszereket is, ezért tudom, hogy mit beszélek.
A csomózás azért volt gáz, mert tiszta puklis volt a fejem, még a varrásnál is jobban, bár tény, hogy könnyebb vele frizurázni...de ha a szél szétnyitotta ( 10-ből 10-szer..)..reméltem, hogy nem látja senki...
A gyűrűzés hullott és törte a hajat..na meg kicsit féltem a fém karikáktól (villám, áram, műtét..)
A ragasztás..nevezzük bárhogy, hogy eladhatóbb legyen ( hőillesztés, keratinos stb) a legsz*rabb egy olyan embernek akinek amúgy is kevés a haja, vagy rövid. Töri, hagymástól kitépi ( mert nem rugalmas, és a hajad egy része nő, más része pihen és nem nő...tehát húzza egymást). Valóban láthatatlan és nagyon szép. Igaz jóval kevesebb haj rakható fel, így ritka haj továbbra is ritka marad..Leszedés után meg ijesztően ritka lesz. Csakis dús és erős hajra engedném csináltatni.

Megjegyzések

 1. Kép is jöhetne róla(d) ;) :)))

  VálaszTörlés
 2. Vagy (a cikkhez kapcsolódva) legalább a hajadról, kiengedve, összefogva. Lehet, nem vagyok elég vizuális típus... :)

  VálaszTörlés
 3. Szia! Megirnad a szalon nevet akinel csinaltatod?
  Koszi

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Nem reklám, így ilyen kérdésekre mailben tudok válaszolni.
  Köszi :-)

  VálaszTörlés
 5. Szia! Szeretném megtudni, hogy hol csináltattad a hajadat. E-mail címedet megtudhatom? Vagy megírjam az enyémet? Köszi Encsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Lásd lenn a hozzászólás begépelésénél, vagy oldalt a boríték alatt...

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..

Neogence - Legjobb szemránckréme

Tudjátok, hogy a Neogence termékek legkiemelkedőbb sorozata a "Tökéletes bőrmegújító" termékcsalád.
A szemkörnyék ápolására kiemelten odafigyelő olvasóimnak ajánlom az egyik leginkább élvezettel használt szemránckrémemet.