Ugrás a fő tartalomra

Szakáll és bajusz festése

Bajusz és szakáll színező
A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

Nem ez volt az első eset, hogy festetett... természetesen ő is a Budapestet elárasztó borbély életérzésben hitt, de az elég hamar kikristályosodott, hogy senkinek sincs hétről hétre ideje és kedve erre ennyi fölösleges időt elpocsékolni.

Sokáig tartotta magát, de aztán feladta, és hosszas keresgélés után megrendeltem a számára megfelelő festéket.
Szakáll festése otthon

Azért tartott ez ilyen sokáig, mert semmiképp sem akartam, a természet törvényeivel szembe menő és kabaréba illő szakállfestést alkotni már az első alkalommal.

A szakáll festékek jó esetben NEM azonosak a hajfestékekkel, vagy ha igen, akkor az a hajfesték is férfiaknak van kitalálva, a lehető leginkább természetes megjelenés kedvéért.
A női cuccokba hajlamosak a szivárvány színeit keverni, szóval nem éppen a természetesség a cél. Még a fekete is kékes, lilás vagy vöröses..szóval ez nem opció..
És a férfi festékeknél mindig feltüntetik, hogy ha az alkalmas szakáll/bajusz stb festésre is.

A titok csak pár dologból áll: legyen rövid a hatóidő, illetve nem 100%-os a fedés.
Így lehet megfogni a férfi vásárlókat.

Végül a JustForMen szakáll/bajusz színező mellett döntöttem.
Játszott még a Hennaplus Men Own terméke is, de azért a JustForMen cucca lett a befutó, mert több infót találtam róla a neten.
A fő para a színválasztással volt.
A férjem haja fekete, de nagyon aggódtam, hogy sikerül valamilyen 90-es évekbeli kékesfekete cuccot lőnöm, aztán röhöghetek egy hétig a művemen.
A JustForMen "real black" -ból így a "real"-re koncentráltam, hogy hátha arra célozgatnak, hogy mennyire naturál fekete lesz az árnyalat.
Lelövöm: szerencsére így is lett...
Szakállszínező

A festék nagyon jó választásnak bizonyult, további két dolog miatt...az 5 perces hatóidő, és mert egy tök jó kefe van hozzá, amivel nagyon egyszerű a festés.

Van benne egy kis műanyag doboz, két mini tubus ( ettől amúgy sokkot kaptam milyen kevés..kb 4 festés a rövid szakállnak).
A műanyag dobozba kinyomsz a tubusokból azonos hosszúságú csíkokat ( kb 7 cm nálunk) és ezt összekevered, majd az ecsettel már hordod is fel.
Természetesen nem úgy kell kenni, hogy a bőrödbe maszatolod, hanem az ecsettel szuperül lehet dolgozni úgy, hogy csak a szőrre kerüljön a festék.
Vazelinnel körbe lehet kenni a szakáll kontúrjait, azaz a szőrtelen bőrt, hogy ne fogja meg a festék, de már másodjára én se kentem, mert minimum egy földrengés kellett volna, hogy fölösleges helyeken is összekenjem a férjem fejét. Első alkalommal még kenjetek, hogy megszokjátok mi is ez az egész, milyen kezelni a kefét, de másodjára már én sem maszatoltam.

A paszta állaga ideális, nem folyik, nem darabos, nem kemény, jól terül a szőrön, nem folyik meg a bőrre.

5 perc után ( befejezéstől számított 5 perc, és az ősz területeken szoktam kezdeni a festést ) kesztyűvel át lehet mosni az arcot, aztán be a kádba ( vigyázat a műanyag kádakkal, nehogy a festék megfogja, ezért mossuk mi is első körben a mosdónál le az összes festéket ).

Kipróbáltuk 8 perc hatóidővel is, akkor kicsit sötétebb lett az eredmény a világosabb részeken ( a fotón 5 perc hatóidőt láthattok, okosan az "előtte" fotó lemaradt.. :-D ).
A festés után szokta fazonírozni a férjem, mert a hosszabb szőrzetet könnyebben befestem.
Festés közben és festés után természetesen

A végeredmény nagyon valódi, a szőrök színe nem egységes, hanem az alap szőrszíntől függően változik..ettől marad természetes.
Kopás pedig annyira észrevétlen, hogy csak akkor szoktunk eszmélni amikor hopp...be kéne festeni megint. 1-2 hét amíg hozzá se kell nyúlni, aztán igény szerint..
Nem vörösödik a festék ..vagyis ez a szín.
Férjem még azt is jelezte, hogy sokkal puhább lett tőle a szakálla.

Aki belevág nem fogja megbánni, igaz nem spórolunk vele sokat max az időnket, mert a festék 3000ft /3-4 alkalommal elegendő, de szerintem nagyon szuper, hogy 5 perc alatt megvagy és nem kell sorba állni, vagy rohangálni.

Női segítség nélkül is könnyen megoldja az, aki szokta otthon is vágni-formázni a szakállát, de természetesen könnyebb ha valaki segít, főleg a hajas résznél az átmenet festése miatt ( én is egy kicsit felhúzom halántékig, folyamatosan elhalványítva a festéket).

Nem kell tehát megriadni tőle, valóban színező, tehát nem fogja meg úgy a szőrzetet, hogy az ettől totál mű hatású legyen.


Megjegyzések

  1. Nagyon nagy segítség volt számomra ez a bejegyzés, már régóta fontolgatom, hogy be kéne szerezni a páromnak valami hasonló színezőt. Én a haját is megpróbáltam már egyszer gondosan megválasztott intenzív hajszínezővel (női) őszteleníteni, de nem mertem túl nagy színkülönbséget létrehozni. A festék felkenését szó szerint végigparázta a konyhaszéken kucorogva, a hatóidő lejártát pedig úgy vizslatta, mint Szamár a Shrek-ben: "ott vagyunk már? " :D :D

    Ő leginkább nem is a mű hatástól tart, hanem attól, hogy túl drasztikus, váratlan lesz a színhatás és a környezet emiatt észreveszi.
    Ezzel a termékkel van lehetőség arra, hogy azonos kódszámú termékkel gyengébb, később pedig intenzívebb hatást érjünk el? Sajnos a női hajszínezővel nem lehetett ilyen végletekben gondolkodni, óvatoskodtam a hatóidővel, aztán be se fogta a hajat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik a férfiak sokkal parásabbak ebben mint a nők..mi gondolkodás nélkül belemegyünk bármibe ami jobb külalakkal kecsegtet ( sokszor hibás döntéseket is hozva).

      Itt is veszettül nézve volt az óra..:-D

      Ennél a színezőnél úgy vettem észre, hogy 5 perc az alap hatóidő, ez azt jelenti, hogy az ősz szálakat megfogja ugyan egyenletesen, de ha a saját szőr színnel egyező a festék, akkor az ősz részeknél kicsit halványabb, ezáltal nagyon természetes hatású, átmenetes és nem drasztikus lesz a szín.

      Amikor 8 percet volt fenn, akkor sem lett gyanúsan festett a hatás, mert színező, így továbbra is természetes maradt, de persze egy fokkal intenzívebb lett az eredmény ( de korántsem olyan mintha hajfesték lenne).

      Mivel a szőrök/hajak a természetben soha egyszínűek, hanem különféle színű hajszálak keveredéséből alakul ki a hajszínünk, ezért tud ez a színező is természetes maradni. A sötétebb szálakat nem világosítja ki, de a világos szálaknak viszont az alap színűktől függően ad némi árnyalatot, és ez miatt marha jó a termék.

      Törlés
    2. Köszi szépen a választ, megerősítettél. :)

      Törlés
  2. Hasznos kis Blog és leírás, egy képet megnéztem volna a festettlen borostáról is:P Rendeltem is ily kemikáliát:D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.