Ugrás a fő tartalomra

Herbline - Az indiai nők szépségtitkai....ááááá már értem..!

A Herbaházban beszerzett zsákmányokat már ITT megmutattam nektek, most íme két kedvenc.
Herbline - pattanásokra

Ezek a termékek problémás bőrre és pattanásokra készültek, ezért landoltak anno a kosaramba, és nem bántam meg..sőt!

Nem is ismertem ezt a márkát, és az ájurvédába se vagyok otthon, így igazából itthon szembesültem azzal, hogy mit is vettem...még szerencse, hogy elhoztam a kis füzetüket is.


Aki nem akar vissza olvasni, annak elmondom, hogy hagyományos indiai recept és természetes anyagok a mottó. A cég honlapját amúgy ITT találjátok.

Az ájurvédikus kencék a  természetes egyensúlyt, és az öngyógyítást teremtik meg.
A problémás bőrre való maszk mélytisztító és méregtelenítő, az akne krém leszárítja a patikat és csökkenti a hegesedést, pakolásként alkalmazandó.

Az akne krém jóval drágább volt -2500ft  a másiknál -1200ft , így elsőre nem is akartam elhozni, hát belátom nagyot tévedtem volna. A krémek amúgy 50 grammosak.

Már jó ideje folytatom a használatukat, és elmondhatom, hogy nagyon hatékonynak találom őket. Ezeket a krémeket / pakolásokat általában azokkal hasonlítom össze amik hasonló árfekvéssel és háttérrel rendelkeznek, jelen esetben ugye majdnem(!) natúr termékekről van szó. Ettől függetlenül ez a két krém amit kipróbáltam, más cuccok között is megállná a helyét, mert nagyon jók.
Herbline - problémás bőrre

A két krém állagra és színre nem sokban különbözik, bár az illatukból érezni, hogy más az összetevő. Természetesen mivel mesterséges adalékot nem tartalmaznak, így az illatuk is a benne található fűszer és gyógynövényektől lesznek jellegzetesek.

Én nem találom ezeket büdösnek, mert elég toleráns vagyok ilyen téren, én az Ilcsi cuccoktól se vagyok ki, pedig sokan azért nem szeretik, mert nem jó az illatuk. Én a mű és a természetes illatokat is szeretem..a nagyon "mű" virág illattól borulok csak ki, de ez nem ide tartozik..

Az üzletben kívülről lefóliázva lehet megvásárolni, így kipróbálni, bele nézni nem lehet. Ez nem olyan jó dolog amíg nem ismerjük őket, de ha már célirányosak vagyunk, ez értékelendő, ugyanis ezek kiszáradnának, ha folyton nyitogatva lennének...a higiéniáról nem is beszélve..

Vegyük akkor sorra ezt a két terméket.

Problem Skin Face Pack azaz arcpakolás problémás bőrre: ez az olcsóbb termék, ami egy méregtelenítő hidratáló és mélytisztító maszk. Bővebb leírás ITT .
Herbline- Pakolás problémás bőrre

Mivel bőröm száraz és problémás- pattanásokra, comedokra hajlamos, ezért ez megtetszett a hidratáló hatása miatt ( is).
Arra következtettem, hogy úgy fogja enyhíteni a problémákat, hogy közben nem szárítja szét az arcom...a vágyam teljesült..

Nagyon jó kis pakolás, amit vagy az arcom teljes területére, vagy csak a pattanásokra kenek. A végeredmény csodálatos, mert megnyugtatja és regenerálja a bőrt, miközben csökkenti a gyulladást, ezáltal nem tudnak berobbanni a patik.
Leszárítani nem fogja a pattanásokat, hanem vagy megnyugtatja vagy megérleli azokat, így amióta használom a problémák megfeleződtek, illetve fele annyi idő alatt múlnak / nyugszanak le.
Akkor is fölkenem ha nincs épp aktív probléma, egy gyors pakolásként heti 1 alkalommal.
Próbáltam 1 hétig minden nap, az sem okozott problémát...sőőt!
Felkenve-a világos részeknél már szárad

Fontos ismételnem, hogy nem szárít, ami azért is jó mert ha mitesszer gyulladt össze, és nem aknéról beszélünk, akkor oda nem a legjobb a szárító hatás, hanem csak ront, így oda puhítás és nyugtatás kell, amit ez a termék tökéletesen teljesít.
Imádom, hogy ha éjszakára felpöttyözöm, akkor kb 5 percen belül csont száraz, én nem keni össze a párnám, reggelre se irritált a szemem a belement anyagtól, illetve a sminkeléskor sem a kiszárított felületű ragyákat kell sminkelnem-amitől ugye még inkább feltűnő lenne, hogy nem minden okés..

Teljes arcon is tökéletes, vigyázni kell, mert nagyon hamar szárad, olyan sűrű agyag szerű, így a dobozt is zárjuk vissza ahogy lehet. A teljes száradás 10 perc alatt van, de én jó fél órát minimum a bőrömön hagyom, hogy ki tudja fejteni a hatását.
Illata nekem az ánizsra hasonlít...bár az pont nincs benne  :-)
Felkenéskor kicsit melegnek, bizseregtetőnek érzem, de épp csak annyira, hogy nem is vagyok benne biztos... ez a másik azaz az akne krémnél nem tapasztalható..

Hatóanyagok: pálma vaj a bőr lágyítására, agyag keverék: méregteleníteni és tisztítani, margosa = "neem": ami egy fertőtlenítő tisztító hatású növény, infó ITT , brahmi ="gotu kola": ami gyulladás csökkentő és tisztító infó ITT, van még benne aloe vera, mandula olaj: ami nyugtatja és puhítja a bőrt, napraforgó olaj: ami tele van E vitaminnal, és száraz érzékeny bőrre ideális.,..jó ezeket olvasni nem? Normál esetben nem érdekelnek, de ennek utána néztem, h mitől ilyen jó..

Száradás után amúgy kicsit porlanak az arcról, szóval ez jár némi szennyezéssel, de nagyon finom porszerűen történik, így nem szoktam ettől kiakadni, illetve teljesen nem porlik le, mint például az iszap.
Nagyon könnyen lemoshatóak, de ha egyszerűsíteni akarod, akkor szivaccsal kb 3 húzással lejön. A sebekbe se ül bele.

Használata után a bőrömet valahogy tisztábbnak és nyugodtabbnak látom. A gyulladásokat mérsékli, viszont nem szárít, tehát ez nem csak felületi tűzoltás. Szépen puhít, ezáltal a kezdődő problémákat is a felszínre hozza, ahonnan aztán könnyen el lehet távolítani őket.
Problémás időszakban akár minden nap lehet, vagy éjszakára a gyulladt részekre pötyizd.

Nekem az is jobban tetszik, hogy felkenve nem hófehér, hanem közel test színű, így messziről szinte nem is látszik, ami nem baj, ha hirtelen meglát valaki lepöttyözve, vagy a párod felriad álmából amikor befekszel mellé a félhomályba...szóval nem olyan sokkoló..

Nagyon szeretem, nemsokára elfogy, így rohanok is venni. Kb 1 hónapot bírt ki  valóban rendszeres használat mellett az 50 g. Ha drágább lenne, akkor nem lennék túl boldog, de 1200ft bele fog férni havonta a költségekbe :-).

Acne Cream - Akne Krém: amikor megvettem, azt hittem, hogy ez egy krém..gondoltam majd a pakolás mellé használom éjszakára..amikor kinyitottam meglepett a textura és az egész, mert nem erre számítottam.

Herbline - Akne krém

Bővebb infót ITT találsz, ahol meg is rendelheted ezeket a termékeket, és ahogy nézem a Herbaházba is kb ilyen áron vettem őket. Semmi infóm erről a webshopról és nem is reklám, csak aki esetleg gondba van hol keresse, vagy tájékozódni akar a termék palettáról annak jó kiinduló pont.

Ez egy szinte ugyan olyan pakolás mint az előzetesen tárgyalt problémás bőrre való maszk, így csalódtam, mert mondom minek nekem két azonos termék..szerencsére az eltelt idő alatt meggyőzött, hogy jó döntést hoztam...
Amúgy ez a sötétebb, és valahogy zsírosabb / krémesebb is, illetve az illata teljesen más..na de nem szaladjunk előre..

Herbline - Acne Cream
Első alkalommal pakolásként használtam egy komoly otthoni trancsírozás- nyomkodás- garázdálkodás után, na mondom, ha itt jól teljesít akkor azt észre fogom venni..mert sajnos annyira jól nem reagál a bőröm egy ilyen "baleset" után semmire..
Szembe tűnő volt az eredmény.
Nem azt mondom, hogy bálba indulhattam volna, de gyönyörűen nyugtatott és össze húzta a bőrömet. A még nedvedző maradványokat is kipucolta.
Olyan 40 percig hagytam magamon lefekvés előtt a nyomkodás után, ezt is könnyen le lehet mosni, éjszakára a kényesebb részeket még bepöttyöztem, és reggelre fele annyira volt irritált és gyulladt a bőröm, mint más ilyen kontroll vesztés után..Bár akkor is használok ilyen célra gyártott pakolásokat!
Ja és nem szárította szét a bőrömet mint más ilyen kencék, és a sebekbe se ült bele kimoshatatlanul. Nem csíp és nem irritál.

Ez is ugyan olyan félelmetesen gyorsan szárad mint a másik, szintén agyagos állagú termék. Az illata rozmaringos, fertőtlenítős -nekem.

Itt ki is térnék arra, hogy végre el is találtam ezt, mert a hatóanyagok:  pálmavaj: ami bőr lágyító és magas E vitamin tartalmú antioxidáns, agyag: ami feszesít és kiszívja a bőrből a szennyeződéseket, méregtelenít, margosa = neem olaj: fertőtlenít és tisztít, rozmaring olaj: ami méregtelenítő infó ITT, teafa olaj: gyulladás csökkentő baktérium ölő, infó ITT, brahmi = gotu kola: nyugtató gyulladás csökkentő infó ITT, mandula olaj: nyugtató puhító.
Herbline- Akne krém száradáskor

Ezt inkább levedző és pattanásra jobban hasonlító gyulladt dudorokra kenem, míg a másikat az épp kijövő félbe lévő vagy begyulladt illetve mélyebben lévő mitesszerekre.
Szerintem az akne krém picit jobban szárít mint a másik, bár még ez sem nevezhető szárításnak nálam, és hatékonyabb az igazi pattanásokra, viszont a comedokra a problémás bőrre való maszk a tuti.

Az 1 hónapos használat alatt több mint a fele megvan, ami annak tudható be, hogy a másik inkább való nekem, bár ezt se tudnám nélkülözni. Igazi gyulladt cuccokra, durungokra inkább ezt használom, főleg éjszakára. Teljes arcra kenni nekem fölösleges a minden napokban, mert csak helyenként jönnek elő a problémák. 
Természetesen ez is porzik a száradás után, ez se kenődik el éjszaka, és szinte mindenbe egyezik a másik pakolás külső tulajdonságaival.

Összefoglalva: Nagyon elégedett vagyok mindkét termékkel, akár egymás után, akár külön való használatuk is csodás eredményeket hozott a számomra.
Talán a titkuk abba rejlik, hogy nem a bőr szétszárításával akarják a problémát kendőzni, hisz az aztán további problémákhoz vezet, hanem valódi gyógynövényekkel nyugtatják és gyógyítják a bőrt.
Állaguk és használati jellemzőjük nagyon hasonlít, ha nem tudnám melyik melyik, biztos össze tudnám keverni őket
A két termék közül nem tudom megmondani melyik a tuti, mert nem azonos felhasználásra és problémára van..Nézzünk akkor egy össze hasonlítást.

Arcpakolás problémás bőrre:
-akár minden nap teljes pakolásként
-ánizs illat
-egyáltalán nem szárít
-pakolásként vagy a problémára
-5-10 perc a teljes száradás
-30-40 percig hagyom fenn, vagy teljes éjszakára
-porzik ha szárad
-nem zavaró éjszakára sem
-össze robbant  vagy gyulladt mitesszerekre
-készülőben lévő "dudorokra"
-olyan göbökre amiknek nincs "vége"
-nyugtat, puhít és megérleli a pattanást
-vissza húzódik vagy könnyebben kinyomható lesz a gubó 
-aktív probléma nélkül is frissítő, megelőző és méregtelenítő hidratáló pakolás
-száraz bőrre is
-nem csíp, nem irritál
-könnyen lemosható 
-Ára 1200ft
-többrétű használhatósága miatt gyorsabban fogy

Akne krém:
-heti 1-2 alkalommal teljes pakolásként vagy alkalmanként
-rozmaringos illat
-nem szárít, ha más ilyen termékhez hasonlítom
-pakolásként vagy a problémára
-5-10 perc a teljes száradás
-30-40 percig hagyom fenn, vagy teljes éjszakára -porzik ha szárad
-nem zavaró éjszakára sem
-begyulladt pattanásokra
-kinyomott, megpiszkált, levedző pattanásra
-összehúz, nyugtat, gyógyít
-felgyorsítja a gyógyulást, regenerálódást
-probléma nélkül nem kenném föl
-száraz és zsíros bőrre is
-nem csíp, nem irritál
-könnyen lemosható
-ára 2500 ft
-problémától függően fogy

Akit érdekel és szeretné kipróbálni, a weblapon találtam ezt az infót -termék tanácsadás, kipróbálás:
2012. Április 20. Herbaház  800-1300 (Bp. VIII. Százados út 18.)
2012. Április 21. Oázis Drogéria 900-1300 (1114 Bp. Kosztolányi D. tér 11.)
2012. Április 25. Babi Néni Biobolt 1300-1800 (1074. Dob u. 47.)






Megjegyzések

  1. Szia! Nagyon vártam már ezt a bejegyzést és nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni, bár most megvettem ezt a koreai alma csodát és én attól egy éjszakai krémet vártam, ami kicsit lágyítja a bőrömet, ehelyett a még a gyulladt pattis réseimet is szinte 2 nap alatt meggyógyítja. Vmi olyasmit keresek egyenlőre ami inkább megelőzi a bajt...illetve ha van hamar eltünteti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó az az almás cucc, + én ezekkel pötyizek este a patikra...idáig még bevált, remélem nem "szokja" meg a bőröm.

      Törlés
  2. Leírásod alapján vettem egy ilyen akne krémet egy barátnőmnek szülinapjára. (A tiedhez hasonló bőrproblémája van, így vettem a bátorságot.) El van ájulva a hatástól!
    Nekem is volt nagyon ragyás időszakom, úgyhogy átérzem, milyen, ha már ki merünk menni az utcára smink nélkül is, illetve végre csak 1 réteg alapozó kell a 2 helyett.
    Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjj de örülök :-D

      1 tubus után nem árt egy kicsit pihentetni ( nekem mintha megszokta volna a bőröm), vagy ne minden nap használja..ennyi derült még ki utólag :-)...de lehet ezt csak beképzelem...

      Törlés
    2. Szia!

      Köszönöm, hogy bemutattad ezeket a krémeket. Azt pedig külön köszönöm, hogy ilyen őszintén írsz a problémáidról, a tapasztalataidról - nem reklámozóként. Sajnos elég sok blogon fedezem fel (ált. utólag), hogy nem elfogulatlanul írnak, sőt ömlengenek az amúgy elég átlagos minőségű, vagy az éppen megfelelő minőségű de tökdrága termékekről. Még ha valami nem is drága de x*r, akkor is pénzkidobás. No mindegy.

      Régóta keresek már méregmentes termékeket, és nagyon örülök, hogy ezekre rátaláltam, BÁR nem mindegyik termékük az. Azonban hogy még mintákat is lehessen rendelni :) Ezzel belopták magukat a szívembe. Ezzel tudatják velem, hogy tudják hogy jó a termék, úgyis meg fogod rendelni a teljes kiszerelést is, ha van egy kis eszed :) Ráadásul nem is kis minták. Mire elhasználod őket, tényleg kiderül, hogy működik-e, vagy nem. Megkértem, küldjenek 3 termékről INCI listát, és másnapra ott volt a válasz :) Rendeltem is azonnal - egyelőre mintákat.

      Amúgy fel voltam készülve, hogy a mintákra nem lesz ráírva az összetevők listája, de kellemesen csalódtam. Egyrészt ott virított mindegyiken az INCI, másrészt ugyanúgy vákuumfóliázva vannak a krémminták is, mint a teljes méretűek, így tehát van értelme még a lejárat dátumát is rányomni :) Írtad, hogy az illatuk nem zavaró. Számomra mennyei. Imádom a friss gyógynövények és fűszerek illatát. Tapasztalatom egyelőre ennyi van :)

      Még egyszer köszönöm, hogy megvetted és kipróbáltad őket és ezt így le is írtad, ezzel számomra teljesen hiteles vagy. Amúgy honlapodra először a lézernapló hozott, ahol megrázó részletességgel írsz "kálváriádról". Azóta majdnem minden nap ellátogatok ide, hogy ma vajon mi történt veled :)

      További sok sikert és kitartást kívánok neked:)

      Törlés
    3. Ohh de kedves vagy, köszönöm!
      Elpirultam:-)
      Ilyen őszinte hozzá szólásokért van "értelme" írni!

      Igen ezek nem full natúr termékek, de legalább közelítenek hozzá.

      Én sem vettem észre az elején, amikor olvastam más véleményét, hogy ez bizony promóció, de sajnos rá kell jöjjek, sokszor az. Semmi gond, csak szerintem ezt burkoltan bele lehetne "költeni" a véleménybe.

      Mivel én nem számítok "nagynak" így itt reklám biztos nem lesz :-), de ha 5ezren követnének is kikötném, hogy csak valós véleményt közlök, ha jó jó, ha nem nem.. Bár lehet túl kezdő vagyok még ahhoz, hogy ezt átlássam, nem tudom..bilibe lóg a kezem?

      Ettől függetlenül, nálam is van pár dolog ami nekem f*s volt más pedig szereti, és olyan is, hogy ami nekem jó az másnak nem az igazi.. Sajnos ilyen van, hiszen a spenótot sem szereti mindenki :-)

      A mintákat én is láttam a webshopban, szintén nagyon szimpatikus, és wooow, én se gondoltam, hogy ezekre ennyire fel vannak készülve! Azt hittem kikenik valami kis tégelybe és ennyi :-).

      Én is szeretem ezeket az illatokat, de sokan még az Ilcsit se bírják, így próbálok óvatosan fogalmazni ilyen téren:-).

      A lézer kapcsán nemsokára tartok egy beszámolót, illetve egy helyzet jelentést, amivel még adós vagyok:-)..csak próbáltam elnyújtani, hogy minél több időt át tudjak ölelni vele.

      Nagyon köszönöm, hogy olvasol, és a bizalmat, remélem nem okozok a jövőben sem csalódást, de azért "vakon" ne vegyél meg semmit, mindenképp tájékozódj a saját bőröd szerint és az elvárt igényeket is tisztázd magadban, mert semmi sem kiábrándítóbb mint egy nem bevált termék!

      Törlés
  3. Nekem ebből a családból a problémás bőrre való hidratáló krém van meg. Velem csodát tett. Mindent kipróbáltam eddig, amiről azt állították, hogy segít a problémás bőrt valamilyen szinten helyre hozni. Mindenben csalódtam, kivéve ezt. Mióta megvan, milliószor szebb a bőröm, néha már az is elég, ha csak korrektort használok és úgy megyek ki az utcára (ami ebben a hőségben nem hátrány :D). Emellett a termék mellett kb mindegy, milyen arctejet és tonikot használsz, mert ez önmagában is teljesít minden feladatot, ami a pattanások elleni küzdelemhez kellhet. Köszi, hogy írtál ezekről, mindenképpen ki fogom próbálni őket is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÓÓÓÓ tényleg? Nézegettem, de valami miatt nem is jutott az eszembe megvenni!
      Milyen amúgy a bőröd? Száraz vagy zsíros a pattanások/mitesszerek/problémák mellett?
      Szívesen kipróbálnám a hidratálót én is, ha annyira dicséred, kíváncsivá tettél!:-)

      Törlés
    2. Bocsi, hogy csak most válaszolok, de csak ma sikerült újra rátalálni a blogodra. Az én bőröm zsíros, és ezen ugyan nem segít a krém, de 90%kal kevesebb pattanásom van, mióta használom. Nem is cserélném le semmi másra. :)

      Törlés
    3. Hát a 90% azért nagyon jó arány...woooow!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz