Ugrás a fő tartalomra

Tigi hajápolás

A Tigi-t biztosan sokan ismeritek, viszont nem biztos, hogy meg is veszitek.
Tigi csomagom

Egyrészt régebben nem lehetett csak úgy könnyen hozzájutni, másrészt a borsos áruk miatt sokan meggondolták beruháznak-e.

Engem régen is elbűvöltek ezek a színes és vidám termékek amik a Bed Head vonal alatt futnak, de csak nézegettem őket, mert bevallom sokalltam az árukat, inkább megvettem az olcsóbb kencéket a drogériákban..

És akkor most mégis mit keresnek ezek a cuccok a fürdőszobában?
Hát történt ugyanis, hogy vettem-vettem ezeket a közép drága vagy olcsó termékeket és arra lettem figyelmes, hogy rohadt sokat költök..miért? Egyrészt mert rengeteg kellett belőle a hatáshoz, másrészt nem az volt amit kerestem, erőltettem a használatot, aztán berágtam és vettem más terméket, így csak gyülekeztek a félig elhasznált hajcuccok itthon...és utáltam mindet..


A fodrászom pedig kb 5 éve Tigi-re váltott, és ezt észrevettem a hajamon is..jó értelemben. Ekkor indult el a lavina..
Természetesen én is csak step by step kezdtem az őrületet, azaz elsőre csak egy termékbe ruháztam be..de az is nagyon fájt akkor az ára miatt ( anno még nagyobb volt az ár eltérés, arányaiban drágábbak voltak a Tigi cuccok a többihez képest)..

A Tigi-ről gyorsan annyit, hogy több almárkát gyárt amik a Bed Head, Catwalk, Rockaholic, S- factor, B for Man, Love Peace Planet. Más design, más termékek, más célközönség.
Bővebben ITT tájékozódhatsz a termék honlapján.

Tigi-Bed Head- Small Talk

Az első a Small Talk volt, ami egy 3 az 1-ben termék, azaz dúsít, ápol és formáz, jelenlegi ára 5000 ft. Feltűnően hatékonyabb mint bármely más termék amit előtte használtam, illetve tényleg 3 az 1-ben, nem csak rá van írva..és ez fontos.
A termék állaga nyúlós, fehér krém, amiből nagyon kevés elég (3 pumpányi a hosszú hajra), így a 200ml a hosszú hajamra is hónapokig elég...emlékezetem szerint olyan 4 hónapig használom...ez azért már jó, hogy fogalmam sincs mikor vettem nem? :-D
Használatával a hajam nem gubancolódik össze, tartósan dúsít, és természetesen formáz. Nem lesz zsíros hatású a hajam, aki erre panaszkodik valószínű túl sokat használt.
A mértékre kell a leginkább figyelni, mert ebből tényleg nagyon kevés elég ami furcsa lesz a drogériás hajcuccok után. Viszonyításképp kb négyszer annyi mennyiség kellett nekem más ápolóból mint ebből.
Hajmosás után, szárítás előtt kell a törülköző száraz hajon egyenletesen eloszlatni ( én a hajam tövétől 10-15 cm-re kezdem kenni a hajvégekig). Nem kell kiöblíteni. Top kedvenc! Epres rágó illat!

A második bevásárlás, az első sikere után egyértelműen egy hajlakk volt, ami nincs a fotón, mert elfogyott, ez pedig a Masterpiece. Ez egy olyan erős tartású hajlakk ami hajfény is egyben. Ez is tényleg 100%-ban az amit kínál, tényleg nagyon erős, és szinte tükör fényű. Egy drogériás hajlakk nálam nem húzta tovább másfél hónapig, de ezt alig bírom elhasználni 4-5 hónap alatt, és ebbe benne volt pár extrém frizura.. Ára 4100 ft és 300 ml.
Sokáig vásároltam, de sajnos rá kellett döbbennem, hogy ez túl sok nekem..nagyon-nagyon erős a mindennapi használathoz. És még egy problémám volt, mégpedig az, hogy 3 használat után a hajtövemen megült, és még a szőke hajamon is korpa szerű porosodás látszott. A fejbőrömet amúgy nem irritálta, és tényleg ellenáll a párának is, kifésülhető, de fehér darabok maradnak utána.
Isteni zöldalma illattal rendelkezik.


Pár év után úgy gondoltam váltok és keresek egy másik lakkot...elsőként visszatértem a drogéria világába, de észrevettem ( mert azután lett feltűnő), hogy valami nem oké, a hajam elkezdett ketté törni..előtte észre sem vettem, hogy a Tigi lakk alatt milyen szépen nőtt a hajam és nem tört el a fejtetőn ( ahol ugye a lakkot használom). Másrészt a drogériás lakk feltűnően hamar elfogyott..pedig nem a legolcsóbb leggagyibb terméket vettem..
A hajam törésétől durrant el amúgy a hajam, ami egyértelműen a fejtetőm választékánál kezdett jelentkezni ahol lakkot használtam, szóval gyorsan vissza a Tigi-hez.
Tigi-Rockaholic-Fun Times

A Rockaholic vonal Fun Times-al próbálkoztam, ami egy rugalmas hajlakk, ami közepesen erős, nem szárít és pára álló. Nagyon jó választás volt, mert könnyebben kifésülhető, viszont szintén jó tartású, és nem maradnak darabkák a hajban. Igaz nincs olyan fénye mint a Masterpiece-nek, de nem bánom. 4000ft és 400ml ( !). Jelenleg 4 hónapja használom, és még szerintem 1 hónapig biztos elég lesz. Ennek is nagyon jó az illata, gyümölcsös jellegű.

Tigi-Bed Head-Superstar
Amikor ennyire elégedett voltam, illetve egy csomó pénzem megmaradt, mert meg se néztem a drogériák polcain a hajcumókat, ekkor még szerettem volna egy könnyebb kondicionálót amit a hajtövemhez közel is használhatok. Ekkor esett a választásom a Bed Head Superstar dúsító hajban hagyható kondicionálóra. Nagyon jó rágó gumis illata van, imádom, nem nehezíti el a hajamat, dúsít és közben ápol, UV védelemmel is rendelkezik.
Hajmosás után a törülköző száraz hajamra fújom, oda ahova a Small Talk-ot nem kentem, azaz a hajtövemre 10-15 cm hosszan ( fejbőrre nem).
3-4 napig látható a hatása. 4300ft 200ml, szintén 4-5 hónapra elég, sokadjára vásárolom újra.

Tigi-Bed Head Control Freak
És akkor jöjjön két baklövés...
Az egyik nem a Tigi hibája..ez pedig a Control Freak ... igaz mondták, hogy ez nem nekem való, de a hullámos hajú barátnőm ódákat zengett róla így megvettem..csak az a gáz, hogy egyenes a hajam :-D..
Ez egy egyenesítő szérum ami hidratál, fényesít, UV szűrővel.
Gondoltam majd egyenesebb és fényesebb lesz a hajam tőle, de úgy fogalmaznám, hogy a Small Talk-tól is ilyen volt, mint ettől.
Természetesen annál sokkal szebb és fényesebb volt mintha nem kentem volna fel semmit, de szerintem ez egyenes hajra felesleges, hullámos hajra a legtökéletesebb, mert sokkal szebben szárítható egyenesre.
4500 ft ami 250 ml, szintén nagyon kevés elég belőle. Hajmosás után, szárítás előtt, zöldalma illattal.

A másik a Bed Head Spoil Me ... hát nem is tudom mit mondjak..nagy félre nyúlás..Nem tudom kiknek van és mire, de nekem nem jó, két éve itt áll a polcon..néha megpróbálom, aztán csak megbánom az egészet, mert csúnyább lesz a hajam utána mint előtte..
Tigi-Bed Head-Spoil Me
Ez egy újraformázó spray ami antisztatizál, hidratál és könnyű tartást ad..
Hát nekem ebből egy dolog sem működött..
Elvileg arra van, hogy felfrissítsük a több napos hajunkat, de nekem csak ront rajta..
4600 ft 300 ml pfffffff :-(
Ha száll a hajam akkor is csak percekre szünteti meg azt. Aki használja és szereti, kérem írja le neki mire jó és hogy csinálja..köszönöm :-)

És akkor számoljunk..Három termék amire folyamatosan beruházok, hajlakk, small talk és a superstar együtt 13.000 ft, ami minimum 4 hónapra elég..3250 ft / hó..hát ennyit elköltöttem a gagyi  drogériás cuccokra is amikkel még elégedett se voltam, és folyamatosan vadásznom kellett, hogy megtaláljam az igazit.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezek mellé használok még alkalmanként hajhabot, de azt más márkától veszem, azért nem írom ide..az még a Tigi előtt bevált, így megmaradtam nála. Erről majd később írok nektek.

Összefoglalva: a drágább hosszútávon nekem olcsóbb volt, és nagyon elégedett vagyok velük.
Mint minden márkába itt is vannak félre nyúlások, de lehet ez csak egyéni választás kérdése, így azt javaslom alaposan tájékozódj a hajtípusodnak megfelelő termékről..na és hát az se baj, ha a fodrászod használja és nála ki tudod próbálni.
Érezhetően jobb minőség mint más drogériás termék.
Isteni illatúak, már az is megéri.
Nagyon kevés elég, így jó sokáig használhatóak.

Megjegyzések

  1. A Small Talk tényleg nagyon jó, én kettőt elhasználtam belőle! Az első 3/4 évig(!!!) elég volt, azért ez nem semmi, bőven megéri. A többit még nem próbáltam, most kicsit felfüggesztettem a hajápolók használatát, de ki tudja! Mindenesetre ahogy írtad, van egy-két mellényúlás is, a barna hajra való sampon nekem nem igazán jött be, sprőd és fénytelen lett tőle a hajam:/ Mondjuk a drogériás cuccokkal így is összehasonlíthatatlan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Samponokat még nem próbáltam, azokkal valahogy úgy vagyok, h nem érné meg, mert a hosszú hajamhoz rengeteg kell..kb 3-4 hajmosás egy kis flakon..
      Bár lehet én is beleestem abba a csapdába amiről pont írok is, és lehet sokkal kevesebb is elég lenne a profi cuccokból..

      Na akciónál majd teszek egy sampon próbát is:-)

      Wooow az igen! 3/4év!!

      Csak nem a szilikon mentes hajápolásra tértél át? ( tapasztalatokat kérünk, ha igen :-) )

      Törlés
    2. Hahó én házpakolásokkal élem az életem, és a hajam esküszöm ragyog! :D
      nem tudom leírni, mennyire boldog vagyok.
      Már elbúcsúztam a hajfestéstől, és csak natúr sampont és balzsamot használok, valamint keverek magamnak hajtonikot (hülyén hangzik, de fantasztikus!)
      Szóval három dolog kell hozzá:almaecet, ásványvíz, és citrom olaj
      Egy szórófejes flakont megtöltök negyedéig almaecettel a többi víz, és a végére 6-10 csepp citrom olaj (nyáron több, mert szőkíti a hajat! :))
      a pakolásaim pedig:
      hozzávalók: tojássárgája, olivaolaj és ricinusolaj
      LE FOGSZ DÖBBENI, HA KIPRÓBÁLOD! nekem le esett az állam
      minden szar drogáriás vackon túl vagyok, és valamelyikre még el is mormoltam pár köszönő imát hajszárítás közben, de EZ, ez a módszer nekem maga a megváltás.
      Ja és nem mondtam hogy napi szinten hajat mosok, szárítok plusz hajhab hajlakk hővédő sőt party előtt még használok száraz sampont is, szóval nem kímélem
      mégis mindig elmondják, hogy milyen szép hajam van és kérdezik, hogy fodrásznál voltam-e tegnap :))
      amúgy a hajszárítás megtanulható, nézz youtube videokat és csináld a fodrászokkal, az én technikámat teljesen felfejlesztette! :)
      na remélem segítettem!
      Szia!

      Törlés
    3. Köszönjük, gyanítom ki lesz próbálva:-)
      Citrom olaj bármilyen jó?

      Törlés
  2. Én is így gondolom, hogy más drogériás termékekkel nem lehet helyettesíteni a Tigi-t, hozzátenném, hogy a legtöbb professzionális fodrászterméket sem. Hajfestéssel egy időben kezdtem el kipróbálni a professzionális hajápolási vonalat, amiért nagyon hálás volt a hajam, nőtt szépen, alig kellett vágatni. Majd gondoltam megspórolom én magamnak ezt az összeget, hátha nem lesz jelentős változás... de lett: úgy cirka minusz 25 centi... Hozzá kell tenni, hogy mindez formázás, festés mellett, úgy, hogy alapjáraton száraz a hajam. Most, amit még nagyon megszerettem a JOICO K-Pak Reconstruct sorozata. Tigiből a természetes göndör haj formázására a Foxy Curls Hi-Def Curls Spray szerintem tökéletes, vasaláshoz az S-factor hővédőjét imádom. A másik, amiről nem mondanék le soha, bár ez már nem a professzionális hajápoláshoz tartozik: az olajak(argán, mandula, makadámiadió). Szó szerint issza a hajam őket.
    Remélem, tervezel hajápolásról is írni :) Az arcápolási rutinnal kacsolatos bejegyzésednek is nagyon örültem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld nekem a Joico nem jött be, írtam is a hajvég ápolóból, hogy "mit neee" :-)..lehet a teljes család jobb, de ez az 1 termék nem igazán teljesített.

      Igen az S-factor-os hővédőt mindenki javasolja nekem is, nagyon szeretik a bnőim is, de én annyit nem vasalom-sütöm a hajam, hogy ráugorjak..bár szárításhoz is jó..na majd meglátjuk :-)

      Igen én is beszereztem egy olajat, amit beiktatok, és nagyon szeretem!

      Köszönöm, örülök, hogy olvastad.
      Hajápolásról is igyekszem többet írni majd:-)

      Törlés
  3. Hajvégápolóktól nekem mindig összetapad a hajam, akármilyen keveset teszek belőle.. Ami van, az is csak dísznek, max hajmosás előtt használom.
    Ami nekem még nagyon nem vált be, és ennyi pénzért ráadásul az agybaj kerülget miatta :) az a Kerastase hajpakolása.
    A hajszárításhoz sajnos zéró tehetségem, még a körkefe árát sem éri meg, úgy látszik nem esik kézre a saját fejem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se tudom körkefével szárítani magam, ha ez megnyugtat :-D
      Megvettem a körkefés tekerős hajszárítót is (ami egybe van, és motorosan csavar), de ott meg a kefével van gondom..ÁÁÁÁ ... fodrászt akarok a szekrénybe, hogy csak elő kelljen venni :-)))

      Törlés
  4. Szia!

    A Bed Head Small Talkkal és a Superstarral kapcsolatban szeretnék kérdezni. A TIGI honlapján azt írják, hogy vékonyszálú hajra ajánlott ez a két termék. Az én hajam nem mondható se vékonyszálúnak, de kimondottan vastagnak sem. Nem tudom, érdemes-e megvennem őket. Neked vékonyszálú hajad van?
    Előre is köszi a segítséget!
    Üdv
    Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fel van varrva a hajam, így a fejem tetején a saját hajam vékony, de a varrott hajam nem annyira, hanem közepes, de másoknak ez lehet már vastagnak számít (na nem az a sprőd kemény típus, hanem puha).

      A Superstar arra jó, hogy ne lapuljon olyan könnyen a hajad, nekem ez a vékony részen bevált, de nem tudom, hogy az erősebb hajat megemeli-e..ártani biztos nem fog:-), de hát igen az ára..
      Tőemelésre sztem a legjobb egy jó hajhab, és ezt esetleg egy könnyű hajba hagyható kondicionálónak meg lehet venni, mert a lényege az, hogy úgy táplál, hogy közbe nem nehezíti el a hajad.

      A Small Talk-ot mindkét felületre használom, ezt a fodrászom is keni vastag szálú egyéneknél is, ha cél a frizura ápoltabbá és dúsabbá tétele. Ezt persze tőre nem kenném, és csak keveset..erre figyelj..

      Teljesen más a 2 termék, ezért nem tudok neked vagy-vagy dolgot mondani, mert nem tudom, mit szeretnél-vársz el egy terméktől.

      Törlés
  5. Hajmosás után szép és dús a hajam, másnapra viszont lelapul, olyan semmilyen. Válaszod alapján inkább a Superstart lenne érdemes megvennem. Köszönöm a tippeket, majd jelentkezem, mire jutottam vele. Valamikor jövő héten beszerzem, aztán elkezdek vele "kísérletezni":)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy jó hajhabbal is lehet jól járnál, abből viszont a wella profi "High Hair" cuccait ajánlanám.

      Törlés
  6. Köszi! Majd utánanézek a Wella termékeinek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak és kizárólag a High hair családot javaslom a wella-tól.

      Törlés
  7. Szia!
    Ha esetleg még mindig csak a szekrényben üldögélnek a felesleges Tigi dolgaid, akkor én vevő lennék rá :) Nekem göndör-nagyon hullámos hajam van és 2-3hetente megunom az éppen aktuális formát(pár hétig göndören hordom a hajam, utána egyenesen, vagy éppen nagy csavarókra becsavarva), szóval ha a Control freaktől megválnál(meg esetleg a másiktól is), akkor szólj :)
    Most éppen tervezem,hogy kiszárítom egyenesre :) Holnap lesz a nagy munka, de ha nagyon nem bírom megcsinálni, elmegyek fodrászhoz :)
    Mia

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz