Ugrás a fő tartalomra

A sminktetoválás rögös útján...- Szálazásos szemöldök

Akinek nincs szemöldök tetoválása ne is olvasson tovább, és zárja le az oldalam..:-)  Miért?
"Szemöldököm" vagy mim..

Hát azért kedves lányok, hölgyek, mert örülnötök kell, hogy nem szippantott be benneteket ez az őrület.

Sajnos én csak rossz tapasztalatokon és élményeken mentem át a szemöldök tetoválás kapcsán, de ezek az old-school sminktetoválók még mindig köztünk járnak, így ne sétáljatok önként az oroszlán szájába.

De ha már megtörtént a "baj"..vagy olyan korban vagyunk, hogy már "minden mindegy", akkor gyere és merülj el a kis irományomba.
 Aki már egy ideje olvas, az biztos tudja rólam, hogy mindent kipróbálok, és elég vakmerő vagyok...sajnos ebbe senki ( nem tud) és semmi nem korlátoz, pedig néha jól jönne..nos a szemöldök tetoválásom is egy ilyen kis szösszenet volt 1996-ban..
Gondolom sok olvasóm kb akkor született :-), de én akkor voltam 18 éves, és mivel akkor lett divat és újdonság a smink tetoválás, természetes, hogy ott voltam az eső szalonban...bár ne tettem volna.. (1.hiba)


Az, hogy korom feketével tetováltak egy bohóc szemöldököt, még hagyján...sokan járkáltunk akkoriban így az utcán...de az, hogy ez X év elteltével sem moccant a helyéről az már egy kicsit kínos volt..
Akkor a tetoválások eltávolításának itthon két módszere volt, a szike ( köszi) és egy akkor újnak számító elektromos eljárás ami "kicsapta" a festéket a bőr felszínére, és vastag fekete var képében távozott.

Természetesen rohantam azonnal az új módszert tesztelni ( 2.hiba)...és láss csodát, 3 alkalom után a feketeség halvány kékes foltos alig észre vehető színné szelídült..de jött helyette egy kis ajándék hegesedés..azaz a "tetovált" szemöldök ugyanott virított, csak egy behorpadt heg formájában... Hogy minek kell nekem mindig rohanni és kipróbálni mindent az elején...? :-(

No sebaj, legalább már sminkelni nem volt nehéz a feketeséget, a heget pedig a frufrum miatt senki sem fedezte föl, csak engem frusztrált..teltek az évek..döntöttem...plasztikai sebészet...meeting..mit lehet ezzel csinálni? Kimetszés..hmmm..az a heg is ott lesz, de ha szerencsém van akkor csak egy vékony csík formában, és nem egy lövész árok....hmmm...csináljuk...

Altatás nélkül, fincsi volt, de szerencsére az akkori legmenőbb plasztikai sebész kése alatt...ennek most 7 éve..
A fél szemöldököm persze a kukába landolt, értem itt a szőrzetet, mert a vastag hegem félig a szemöldököm fölött félig a szemöldökbe futott..nem lett volna szép, ha nincs a teljes széles heg kivágva, szóval kivágtuk...így is csak a szemöldököm fölött futó részt lehetett menteni, mert a "bohóc" forma vége az jelenleg a szemöldököm alá a szemhéjamra esik..gondoltam na azt majd egy 40 év fölötti szemhéjplasztikánál megvariáljuk ( ha lehet).

A gyógyulás amúgy könnyű volt és probléma mentes..az új hegem szép és " láthatatlan"....DE...ezt azért írtam le, hogy akinek nincs tetoválása az felejtse el a meggondolatlan lépéseket, mert könnyen ez lehet a vége!
Persze 2012-t írunk ( ha jól emlékszem), így ezek a "műhibák" egyre inkább ritkák, de azért én még mindig kiszúrok pár 90-es évek stílusában felkarcolt csodákat, fiatal lányokon, akik később bármit megadnának, hogy eltűnjön a csúfság.

Az én kálváriám mind anyagilag mind lelkileg nem volt leányálom, így én inkább mindenkit lebeszélek róla, vagy csakis 1 helyet merek javasolni ha valaki hajthatatlan ( mivel nem reklám ezért "erőszakos" és elszánt sorstársak mailen érdeklődjenek).

Nos a lényeg, hogy mivel szőröm alig maradt a kimetszés után, és pici vékony hegvonal is ott figyel, gondoltam kéne oda egy kis "szőr"...első körbe szemöldök beültetésre gondoltam ( mivel egy barátnőm is megcsináltatta), de mivel hajat ültetnek oda, nem szerettem volna 70 évesen amikor esetleg már nem vagyok 100-as becopfozni vagy fésülni a hajammal együtt...mert ugye azt rendszeresen vágni kell, hogy ne nőjön meg...Voltak még ötleteim, hogy akkor honnan vegyünk szőrt, de ott se gyárilag fél centis ugye...kkhmm

Mi maradt? A szálazásos szemöldök tetoválás...természetesen csakis az után, hogy egy lányon láttam..azaz pont hogy észre se vettem..persze közelről már igen..:-)

Nekifogtam..gondolhatjátok mennyire voltam lelkes eme szenvedések után...rettegtem..bár úgy voltam vele, ennél rosszabb már nem lehet..

Szerencsére kb másfél órát csak azzal töltöttünk, hogy rajzoltunk..és variáltunk..csak azután jött a tetováló gép..a végeredmény a képeken látható...Ez már a második ilyen köröm, ugyanis nekem sajnos ( bár ez jó hír) 1-1,5 év után kikopott az első.
Saját szőreim azért elég viccesek..

Hozzáfűzni valóm: ez csak közelről ilyen "mű"..életben olyan mint a fenti homályosabb képen, azaz nem olyan egyértelmű..természetesen "szőrből" azért jobb lenne....
Nekem ez a forma áll jól, bár itt a 2. képen kicsit torz a macro miatt..én is megijedtem tőle..viszont éles a kép.. a fenti kép meg homály, de látható a valódi alakja..

A kivágott hegem a szemöldök felett fut félig, az a kis világos vékony vonal..
Ami a szemöldököm alá kanyarodik régi heg ( ami nem lett kivágva), azt kiretusáltam..bocs:-( nem vállalom be, mert lelki beteg vagyok tőle:-/..) ott kicsit "kékes" a kép..

Szerintem ez a szálazásos technika sok "sérült" nő életét megkönnyítheti, viszont a természetes szemöldöknél akkor sincs szebb ha ritka..

Maga a tetoválás amúgy alig fáj, gyors és nincs hegesedés, duzzanat vagy óriási pír..aki ettől félne ne tegye.

Összefoglalva: gondoljátok át ezerszer, és ne feledjétek a természetes mindig divatos marad, de a "műanyag" elavul.
Ha mégse bírtok magatokkal, inkább gyűjtsetek még és keressétek a "legjobbakat", vagy akik munkáját láttátok már ( bár anno az elsőt nekem is a "legjobb" szalonban rontották el..bár szerintük "szép" lett a korom fekete bohóc ívem)...szóval a látott munka a tuti..
És légy szíves ne készítsetek sötét telibe satírozott szemöldököket (akinek ilyen van az is javítható amúgy szálasra..illetve gyönyörűen lehet már tetkót eltávolítani lézerrel..de erről később.

+1..: nekem se tetszik, én sem vagyok boldog, hogy ilyen hülye voltam, ezért óvnék tőle mindenkit, de ha már ez van, megpróbáltam sz*rból várat építeni :-D

Megjegyzések

  1. Mindig ámulok rajtad mennyire bátor és kísérletezős csaj vagy :)

    Igen, egy jó formájú szemöldök nagyon fontos és aki nem kerülheti el csak olyanhoz mennyen akinek látta már a munkáját, mit tud, ebben nagyon jó tanácsot adtál.

    Anyunak is ilyen szálazott tetovált szemöldöke van és gyönyörű, az egyik legjobb sminktetoválós mesternél csináltatta mai napig szép és ennek már vagy 6 éve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen mondjuk ki..egy állat vagyok :-(..

      Csak abban bízom, hogy hátha pár ilyen bevállalós is olvas, és átgondolja dolgokat:-) jó lett volna nekem is ilyen anno..de hát még ilyen témájú újság se volt..nemhogy net..na mind1..

      Gyanítom Anyuddal ugyan ott jártunk, hisz 6 éve nem sokan szálaztak még :-)

      Törlés
  2. Te tényleg nagyon bevállalós vagy, még nem is hallottam erről a szálas technikáról!

    VálaszTörlés
  3. Egy kis adalék a jól gondold meg poszthoz:
    Barátnőm szemöldöke alapból kevés szőrszálból áll, így ő is tetováltatott. Nem lett szép az íve, viszont a festék mennyiséget nem sajnálták. Korrigáltatta, az eltérő részeknél testszínű festékkel tetováltak. Furán nézett ki két szemöldök véggel per oldal. Rászánta magát a lézeres korrekcióra, és már több, mint 2 éve "lövöldözteti" szegénykém a régi festéket, mert mélyre került a pengés tetoválással a festék és vastag is.

    Az új szálazós szemöldökös tényleg szép lett és a seb is nagyon jól gyógyult. Én minden vágásnál félek, hogy az is keloidosan fog hegesedni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁ nem gondoltam, hogy ilyen még előfordulhat..botrány..
      Testszín csak akkor jó, ha maga a forma okés, csak sötét vagy szeretné valaki a tömöttet szálassá csináltatni.

      Sajnos testszín korrekció után a lézer se segít:-( mivel ha a bőr színéhez közelít a tetkó akkor a bőrtől nem tudja a lézer jól megkülönböztetni, így nem "égeti" el a festéket.

      Nekem van sima tetoválásom, amit lézerrel eltávolítottak, kb 7 alkalom volt.

      Köszönöm, kedves vagy:-) én is rettegtem

      Törlés
  4. Te aztán tényleg mindent kipróbáltál már :) amúgy a szemöldöktetováláson én is gondolkodom már egy ideje, de mindig van valami (vagy valaki :) ) ami (aki) elrettent... most picit megint megijedtem, de mondjuk a Tied (a mostani szálas) tetszik nekem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ha már "muszáj" akkor csakis szálazva, és köszönöm :-)

      De amúgy nem vagyok híve, mert az arc és a divat is változik, így szerintem aki még teheti az felejtse el..legalábbis én bárkivel cserélnék akinek nincs smink tetoválása :-D

      Törlés
  5. Úristen, ez a kálvária nem semmi. Ezt hogy élted túl egyáltalán?
    Gondolom, minden kezelés jó sokba került, mennyibe fájt összesen? Az infláció nélküli ár is elég :) !

    Nekem is tetovált egyébként, méghozzá egy haverom tetoválta ki, 2000 Ft-ért, íves, sötét, karakteres, nagyon szeretem, sokan az utcán megállítanak meg írnak a neten, hogy ezt ki csinálta... pedig egy korosztály vagyunk és ez kb. 3 éves történet :) ! El kell találni, hogy kihez mi illik és akkor nincs baj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A frufrum sokat segített a túlélésben:-)

      Szerencsére nem számoltam össze, mert vagy 10 évig tartott a rendbe hozatal:-/..nem is akarom tudni:-(

      Ha illik hozzád azzal semmi gond, de ha ordít az arcról, hogy nem oda való, na akkor probléma van:-)..nekem ez történt..

      Törlés
  6. Te jó ég, annyira sajnálom ezt az egészet! De annyi biztos, hogy irigylésre méltó a kitartásod...

    "Voltak még ötleteim, hogy akkor honnan vegyünk szőrt, de ott se gyárilag fél centis ugye...kkhmm" Ezen egyébként jót nevettem:D Hallottam szemöldök beültetésről, de fogalmam sem volt, hogy hajhagymákat(?) ültetnek be! Vicces lehet, ha megnő hosszúra... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ja ez botrány, ez az "ügyem":-)

      Igen, én se tudtam, hogy hajjal variálnak, de erre az orvos közölte, hogy "igen azt vágni kell és folyamatosan karban tartani " :-D köszi....így essél nyugodt szívvel kómába:-)

      Törlés
  7. Jó az új szemöldököd!
    Borzasztó lehetett ezt végig csinálni. Én nagyon ellene vagyok a sminktetoválásnak, mert saját magamon látom, hogy kb évente változtatom a szemöldök vastagságomat. Nem bírnám ki, ha évekig ugyanazt a (rossz) ívet kellene nézegetnem.
    Egyik barátnőmnek is szálas szemöldöke van, mert egyszer olyan rosszul gyantázták le neki, hogy nem nőtt vissza egyáltalán ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van ahogy mondod, én is ezért vagyok ellene:-(
      De ha már ez van.....:-/ akkor próbálom kihozni a maximumot :-D

      És köszönöm:-)

      Törlés
  8. Szia! Ezt a szálazásos technikát se ajánlod (mármint olyannak, akinek még nincs szemöldöktetoválása)? A saját szemöldököm ritka, vékony és rövid... Meghúzogatni meg utálom. Láttam egy két szálazással készült példányt élőben; a legtöbbről meg se mondani, hogy tetoválás, csak ha belehajol az ember a másik intim szférájába.. :) Igazából tudom, hogy ha az ember egyszer megcsináltad egy ilyet, akkor élete végéig járhat mindig újraüttetni, és ez az egyetlen visszatartó erő; talán ezt a fajta szemöldök tetoválást nem lehet annyira elrontani. Kalcs Kati szalonját néztem ki amúgy, de most a postod miatt elbizonytalanodtam.. :) Köszi, ha válaszolsz. Üdv, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem a Kalcsú Kati szalont, azt bátran ajánlom, de csakis szemöldökben, mert nekem az ajak munkáik nem jönnek be, a szemöldökök viszont csodásak.

      Figyi, ha 35-40 fölötti vagy, akkor fuss neki, de fiatal lányoknak semmiképpen sem javaslom, mert a "divat" folyamatosan változik, fogalmuk sincs még (csak azt hiszik, hogy van), hogy hogyan alakul az évekkel az arcuk karaktere, és hiába a szálas technika, ha megbánod a formát, hisz a szemöldöködet egyszerű kiszedni, a tetkó viszont marad.

      Mérlegelni kell, halványan, óvatosan, és max egy kis dúsítás vagy folt kitöltése első lépésben..nem tudom..
      Van akin segít, van akin ront, a lényeg, hogy Te jól érezd magad.

      Törlés
  9. Köszi a választ, még csak a 20-as éveim közepét taposom, szóval egyelőre jegelem a dolgot:) A blogodhoz pedig gratulálok, nagyon hasznos, szóval így tovább!:) Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy!
      Ráérsz vele szerintem, hátha nemsokára lesz valami új technika is :-)

      Törlés
  10. Tudtam, hogy a te blogodon most is találok ezzel a témával kapcsolatban hasznos olvasmányt!
    Ugyan még csak 23 éves vagyok, de már évek óta foglalkoztat a szemöldöktetoválás gondolata. Eddig egyrészt féltem az elrettentő példák miatt (koromfekete műszemöldök) illetve tudtam hogy anyagilag sem engedhetem meg magamnak (egyetemre jártam és semmiképpen sem szerettem volna a szüleim nyakába varrni a költségeket). Most hogy több helyen olvastam a szálazós és a 3D technikáról is, ismét nagyon gondolkodóba estem. Röviden az én történetem. Általános iskolások voltunk amikor az egyik osztálytársam felvetette az ötletet hogy ha már a szülők nem engedik hogy szőrtelenítsük magunkat, akkor vágjuk ollóval! Hónaljat, szemöldököt... igen ám, de én egy óvatlan mozdulattal végigszántottam az ollóval a szemöldökömön. Azóta ott nem nő ki a szemöldököm és egy szép kis heg is éktelenkedik a helyén. Miután szépen kiszedi és befesti a szemöldököm a kozmetikus, utána egy pár napig egész elviselhető, de utána... hetekig borzalom belenézni a tükörbe. Na jó, most lehet nem olyan rossz a helyzet mint ahogy lefestem, de elég látványos a "lyuk". Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre a helyzetemről. Megírnád, kérlek? :-) Tegyem vagy ne tegyem? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen esetben én is megcsináltatnám...
      Olyat is lehet, hogy csak a heges területen "csaljanak", mert ha jó helyre mész akkor nagyon természetesen meg tudják neked oldani.

      Törlés
  11. Szia, nekem genetikailag csak pár szőr száll árválkodik szemöldököm helyén és már nagyon unom rajzolgatni, meg hogy vigyázni kell egyfolytában, h lekopik. Úgy döntöttem megcsináltatom a szemöldök tetoválást én is Kalcsu Kati szalonját néztem

    VálaszTörlés
  12. Szia!
    24 éves vagyok, van egy 4 éves satír szemöldöktetoválásom és nem tetszik se a formája, se a színe. Alapból sötétre sikeredett, hiába magyaráztam a tetováló csajnak, hogy mivel szőke vagyok legyen szíves ne sötétet csinálni, hát nem jutott el hozzá... Ráadásul kiszürkült, a közepe sokkal kopottabb, Ronda! Szeretném leszedetni, vagy csak testszínnel áttütetni. Te mit ajánlanál, ha már ennyi mindennel találkoztál eddig? Egyébként a bőröm meglehetősen fehér, kicsit "rózsás".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://sminkesmas.blogspot.hu/2015/10/a-szajtetovalas-eltavolithato-az.html

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz