Ugrás a fő tartalomra

A hajfelvarrásról mindent..

Közeledik a nyár, és ilyenkor sokkal szebbek szeretnénk lenni, így jön képbe a hajfelvarrás, hajdúsítás lehetősége.
Hajam és a fém virág :-)

Személy szerint az elsők közt voltam akinek itthon hajfelvarrást készítettek, ami azóta is folyamatos és megszakítás nélküli..természetesen a felrakott hajak cserélődtek :-).
Akit érdekelnek a tapasztalataim így cirka 17 év távlatából az fusson neki az olvasásnak..

Természetesen anno én is ázsiai hajjal kezdtem, mivel nem is volt más..ezen tanultam :-)

Szerencsém viszont, hogy viszonylag korán sikerült egy menő szalonba botlanom ahol a hajfelvarrást profi szinten űzték, hamar rátértem az európai hajra, és a varrásom sosem szakadt le, vagy tépte ki a saját hajam..ha ilyen történik az 100%-ig a készítő hibája.

Amúgy a hajam vékony szálú, ezáltal nem igazán találom szépnek, és dúsnak, illetve váll alá nem szép ha nő, mert nincs formája.

Olyan 14 éve lehet európai hajam, ugyanis 3 év ázsiai hajazás (akkor csak az volt) megerősített abban, hogy ez nekem bevált és szeretnék szebb minőséget.
Régen az európai hajak sok évig bírták a strapát ( 4-5 év), ennek ma már nyoma sincs, mert sajnos "elfogytak" a minőségi hajak, tehát jó ha 2-3 évig elmuzsikálnak :-(, és sajnos sok hajas keveri vagy átver a haj eredete kapcsán - tisztelet a kivételnek.
Ha csomós , "akad" a haj, akkor fordítva vannak benne a szálak szintén nem a te hibád..

Szerencsére a nagy "múltam" miatt én már otthonosan mozgok az európai haj témában, így ilyen rossz tapasztalatom csak úgy volt, amikor különböző eladó hajakat tekintettem meg személyesen amik vagy indiai vagy festett, hibás vagy ki tudja milyen hajak voltak..természetesen én ezt kiszúrom, így meg se veszem..

Na de hagyjuk a haj témát, nézzük a varrást.

Aki 2000 után még úgy varr, hogy középen elgumizza a parketta fonást ( amire aztán a haj rögzül), azt azonnal hagyd ott! A gumi kikoptatja a saját hajad, letöri, elöregedhet és kényelmetlen.
Egy profi műhajat használ a fonáshoz, gumi nincs, olvasztás van, így a te hajad minimálisan van igénybe véve, mivel nincs végig benne a fonásba, és ez fontos!

Sajnos a varrás nem arról híres, hogy nem érzed és nem tapintható :-( a hajadat se tudod felfogni, ha a fodrászod kifejezetten nem figyel erre ( igen..lehet úgy varrni, hogy bármilyen frizura működjön, de ehhez a fodrásznak is értenie kell).

Viszont vitathatatlanul a varrás az, ami a hajadat és a fejbőrödet nem fogja roncsolni ( természetesen a fenn említett technikával, és a higiénia betartásával).

Nekem a 17 év alatt a hajam csak erősödött a varrás alatt, ugyanis ott sosincs festve, nem kopik, nem törik és nincs igénybe véve. Nagyon jól látszik a különbség hisz a fejem tetején lévő takaró hajam ezerszer sz*rabb minőségű.
Mivel a varrás alatt a haj nem látszik annyira, illetve nekem a melírbe elvegyül, ezért csak a takaró haj és a póthaj van színre festve.

A varrás is kényelmes tud lenni, ha inkább több de vékony sorod van, ha a haj fűzése vékony(!! ezt direkt így kell kérni a parókástól), és sokkal puhább is így a töve.
Az is jobb, ha megkéred, hogy ne varrjon olyan szorosra, így elkerülhető az első pár napba érezhető feszülés. Ezen amúgy aznapi varrás utáni hajmosás segít.
Viszketni nem fog a tő, ha a parókás figyel arra, hogy a fűzésnél max 1 cm forduljon át, és ne több.

Nekem a hajmosás semmilyen problémát nem okoz, persze ehhez érzék is kell, nem szabad kócolni, hanem simogatva kell mosni..akinek volt már drága csak kézzel mosható fehérneműje annak ez sem lesz gond. A lényeg az, hogy a sorok tövét és közét is jól ki kell öblíteni.

Formázni sokkal szebben és könnyebben lehet, mindig van tőnél tartása, és ezáltal sokkal dúsabb hatású mint más technika ( a többi előnyéről, hogy ne is beszéljek).

5 nap után is jól néz ki, mert nem tapad a zsírtól a töve ( elég felül megmosni ha S.O.S helyzet van)

Ennyi idő után semmilyen elváltozást vagy problémát nem tapasztaltam. Hajamat mindenki megdicséri, és ezerből egy sejti ( a mennyisége miatt), hogy van valami turpisság.
Ezzel a módszerrel lehet egy fejre a legtöbb hajat feltenni, a súly elosztás így a legegyenletesebb, és mivel van egy természetes csúszása, ezért tud mocorogni a haj, és nem szakad ki tőből a fejedből ( mint pl a ragasztásnál).

A varrás csak akkor látszik, ha nincs jól felrakva, csúnyán lenőtt ( 3 hónap után) vagy béna a fodrász, és nem mérte fel jól a terepet. Normál esetben nem lehet észre venni, és a szél se fújhatja szét ( minimál hajlakk elég).

Az se mellékes, hogy le-föl rakáskor nem lesz egyre rövidebb a póthaj, hanem amíg bírja addig olyan amilyen. Egyszer kell frizurára vágni, és kész. Több évig meg van oldva a történet, és a hajadat is tudod növeszteni alatta.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki nem elégedett a varrással azt vagy nem érdekli a haja jövője, vagy nagyon gáz fodrászt / hajat választott.


Összefoglalva: A hajfelvarrást csak akkor lehet elrontani, ha vagy a haj nem jó minőségű, vagy a parókás béna ( vastag fűzés, túl nagy áthajtás, hulló haj), vagy a fodrász nem ért hozzá ( kemény, vastag, nem tudod összekötni).
A leginkább kíméletes a hajadhoz ez a módszer.
A haj vesztesége le/föl rakáskor nulla. Természetes kopás és a hullás minimális, a hajtól és a parókástól függ.
A leginkább költség hatékony, főleg ha európai hajból csináltatod.
Természetesen nagy hátránya a "van ott valami" érzés, de ez nekem kevésbé fontos mint a hajam egészsége.

Megjegyzés: természetesen én is beleestem és kipróbáltam más módszereket is, ezért tudom, hogy mit beszélek.
A csomózás azért volt gáz, mert tiszta puklis volt a fejem, még a varrásnál is jobban, bár tény, hogy könnyebb vele frizurázni...de ha a szél szétnyitotta ( 10-ből 10-szer..)..reméltem, hogy nem látja senki...
A gyűrűzés hullott és törte a hajat..na meg kicsit féltem a fém karikáktól (villám, áram, műtét..)
A ragasztás..nevezzük bárhogy, hogy eladhatóbb legyen ( hőillesztés, keratinos stb) a legsz*rabb egy olyan embernek akinek amúgy is kevés a haja, vagy rövid. Töri, hagymástól kitépi ( mert nem rugalmas, és a hajad egy része nő, más része pihen és nem nő...tehát húzza egymást). Valóban láthatatlan és nagyon szép. Igaz jóval kevesebb haj rakható fel, így ritka haj továbbra is ritka marad..Leszedés után meg ijesztően ritka lesz. Csakis dús és erős hajra engedném csináltatni.

Megjegyzések

  1. Vagy (a cikkhez kapcsolódva) legalább a hajadról, kiengedve, összefogva. Lehet, nem vagyok elég vizuális típus... :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Megirnad a szalon nevet akinel csinaltatod?
    Koszi

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nem reklám, így ilyen kérdésekre mailben tudok válaszolni.
    Köszi :-)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Szeretném megtudni, hogy hol csináltattad a hajadat. E-mail címedet megtudhatom? Vagy megírjam az enyémet? Köszi Encsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Lásd lenn a hozzászólás begépelésénél, vagy oldalt a boríték alatt...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz