Ugrás a fő tartalomra

Bye bye hegek avagy a dermaroller

Akik pattanás után visszamaradó hegekkel küszködnek, biztos találkoztak már a dermaroller kezelés elvével.
Ez egy pici sűrűn tűs henger ahol a tű hossza változó lehet - bőrproblémától függően alkalmazzák a hosszokat.
Dermaroller

Ezt a hengert tologatják végig a bőrön a kezelés alatt...no de ne szaladjunk előre.


 A pattanásaim hegeit a mai módszerek közül leginkább a dermaroller illetve a frakcionális lézer más nevén  fraxel lézer vagy mikropixel lézer képes szebb állapotba hozni ( ezekről majd később).. legalábbis szakértők javaslatai szerint. Tehát ezen kezelések közül elsőként az olcsóbbat választottam, a dermarollert.

Szerencsére kozmetikus barátnőm szalonjába is elérhető, így hamar neki is ugrottam a dolognak.

Érkezés után sor kerül egy alapos bőr tisztításra, amit bőrcsiszolás azaz gyémántfejes mikrodermabrázió követ, ahol az elhalt hámréteget eltávolítják. Ez egyenletesebb bőrfelszínt biztosít, a tűk könnyebben és élő szövetbe, egységes mélységbe hatolnak így. A bőrcsiszolás jótékony hatásairól többet is olvashatsz ITT

Ezután érzéstelenítés következik, amit kenőcs formában helyeznek az arcra. Ennek hatékonyságát fóliás dunsztolás növelheti. Ez olyan 20-30 percet vesz igénybe, a legunalmasabb rész, hisz a fólia alatt semmit sem látsz ( mert nem feltétlenül vágják ki szemnél és szájnál, egyedül az orr rés ami tuti ), illetve kommunikálni sem tudsz, mert ha lefóliázva beszélni kezdenél a fólia mozgása a szádra is rásöpörné az érzéstelenítőt, amitől aztán elzsibbad a csőröd is.

Ahogy lezsibbadtál -minden értelemben-, az érzéstelenítő lemosásra kerül, majd megkezdődik a lényegi kezelés.
A henger mellé orvosi tisztaságú ampullákat használhatnak, melybe a bőrproblémának megfelelő hatóanyagok vannak ( pl hyaluron sav, panthenol, vitaminok ). A bőrön teljes egészében áttologatják a hengert, így minden területen az oda-vissza görgetés miatt többször is áthaladnak a hatékonyság érdekében és közben csöpögtetve bedolgozzák a szérumokat. Az én kozmetikusom 2 teljes kört megy az arcomon a kis ketyerével, így egy területen olyan 10 alkalommal gördül át az ide-oda tologatás miatt. Természetesen steril gumi kesztyűben dolgozik a fertőzések elkerülése érdekében.

A szurkálás az első áthaladás alkalmával nem lesz  fájdalmas, de mivel a kozmetikusok nem használhatnak orvosi erősségű érzéstelenítőt, így a kezelés vége felé a tűket már megérzem-de ez le is ír mindent: "megérzem", szóval én fájdalomnak nem nevezném azért.
A görgetés nem több mint 10 perc, így hamar túl is esünk rajta. Ez után már csak jó dolgok történnek velünk, azaz kapunk egy bőrnyugtató gyógyító pakolást, ami lehúzza a bőrpírt és megnyugtatja a bőrt.
Ha ez is eltávolításra került, ballaghatunk is haza a szépülés reményével.

Az én bőröm valahogy foltosan marad piros itt-ott, gondolom érzékenységtől függően. Nem olyan vészes, de azért látszik, hogy valami történt. Általában este megyek ilyen kezelésre, egyrészt hogy más ne lássa a foltos pirosodásomat, és mert sminkelni úgyse szabad aznap, és ha másnap nem kell korán kelnem akkor már keléskor sincs nyoma az eljárásnak.

A bőrkép másnapra nagyon szép lesz, gondolom azért, mert a mikro sérülések nyomán pont ideális ödémásodás indul meg az arcon, így jó pár év fiatalodás látszatját kelti. Sajnos ez a hatás hamar elmúlik :-( .
Három kezelésen voltam idáig, és csak a 3. alkalommal keletkezett  egy kis korpás hámlás a kezelés után 2-3 nappal.

Hatékonyságáról annyit, hogy olyan nagyon látványos dolog nem történt amit annyira ki lehetne szúrni, de mivel tisztában vagyok a dolog jótékony hatásával, és hogy az öregedés ellen is jó, ezért nem érzem, hogy kár lenne csináltatni.
Terveim szerint csináltatni fogom még jó pár alkalommal - ha már megvettem a hengert - és így a 4.kezelés előtt lefotózom a bőrömet vagy a férjem bőrét, hogy később össze tudjam hasonlítani a változást.

Engem 1,5 mm-es tűvel kezelnek, a férjemet 2mm-es tűvel...együtt járunk..romantikus:-)..ehh..
A kezelések után irritációban semmi változás nincs a bőrünk között, következő kúrám során tervezem én is a 2mm-es tű választását.
Egy henger kb 10 alkalommal használható a tű kopása miatt.

Összefoglalva: viszonylag könnyen elérhető módszer, minimális fájdalommal, hegesedés vagy irritáció nélkül. Olcsóbb és állítólag közel olyan hatékony mint a frakcionális lézer(ami szintén ezen elven működik), így érdemes ezzel indítani hátha segít ez is.
A munkából vagy programokból sem kell kimaradni miatta, egyedül aznap nem érdemes sehova menni.
Csodát sajnos ez a kezelés sem tesz a pattanásos hegekkel, legalábbis 1-3 alkalom biztos nem. Ettől függetlenül szeretem ezt a kezelést, mert valóban valahogy azért jobban festek tőle:-).
Orvosoknál általában drágábban lehet igénybe venni ( nem tudom miért, hisz asszisztens végzi sok esetben a kezelést, ugyan azt a rollert és ampullákat használják sok helyen mint ahonnan a kozmetikusok rendelik ).


Ti kipróbáltátok már?


Megjegyzések

  1. Szia!
    Érdeklődéssel olvasom az elejétől a blogodat. Egy-egy kezelésnél érdekelne ár is. Vagy legalább az,hogy max mennyit adhatunk ki az adott kezelésért, nehogy lehúzás legyen a vége:)Azt nagyon nem szeretném.
    Te melyik korosztályt képviseled? Legalább egy tól-ig megközelítés jó lenne:)
    Hiánypótló a blogod, csupa engem érdeklő témáról írsz "belülről",ami nagyon jó, mert én is gondolkozom egy-két általad már kipróbált kezelésen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy két bejegyzésnél jeleztem, 33 vagyok :-)

      Árakat azért nem szoktam írni, mert mindenki annyit kér amennyit akar :-/, de azért megpróbálok olyan tól-ig kalkulálni.

      A dermaroller készülék ára ( első alkalommal a hengert meg kell venni 10-13.000ft ami reális, és ez 10 alkalomig használható), aztán pedig a kezelés az alkalmazott ampulláktól, hatóanyagoktól függően 10-20.000ft lehet.
      Ennél magasabb árat én már lehúzásnak tartok.

      Törlés
  2. Nekem 2500volt a roller, es a kezeles 6800forint :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rengeteg fajta (gyártmány) roller van forgalomba, a tű anyaga, a készülék minősége, a tű kopása ( ami nem mind1, mert minél hamarabb kopik a tű, annál inkább "szakít" és nem szúr), a tű hossza, a tű darabszáma stb, így van különbség jócskán ami az árakat illeti.

      A trabant és a merci is elvisz a célhoz, az árat a márka mögött levő fejlesztések, kényelmi és luxus opciók befolyásolják.

      A lényeg az, hogy minél nagyobb tű szám, minél hosszabb tű, ami minél vékonyabb keresztmetszetű, és ilyen-olyan kopás álló bevonatú legyen.

      Törlés
  3. Sziò,
    lenne egy kérdésem, remélem tudsz segìteni.

    Egy héten egy kezelés ajánlott vagy szerinted kehet kettő is? :) amelyik kozmi bevállalja a 2 kezelést az csak a pénzre hajt vagy nem lesz semmi baj többtől? olvastam hogy 14 nap nem telhet el 2 kezelés előtt. Külföldön élek, szòval 3 hetet vagyok otthon karácsony körül, jò lenne 4 kezelést letudni, de ha biztonságosabb a 3, akkor nem kozkáztatok. :) kösziii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiből megcsinál valaki egy héten 2 kezelést, azt a rollert megnézném... sztem tű sincs rajta :-D.. lehúzás, értelmetlen..
      Kozmi nem dolgozhat olyan méretű tűvel aminek van értelme ( 1.5-2 mm-es tű), így teljes pénzkidobásnak tartom.
      Ha valóban hatást akarsz és keveset vagy itthon, menj el egy bőrgyógyászhoz és csináltass rendes tűmérettel ( 2mm fölött) ..amúgy megjegyzem kb 28 naponta javasolt ( mint minden bőr beavatkozás)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.