Ugrás a fő tartalomra

Swazi secrets - Ximenia olaj

Nagyon rá voltam csattanva, és nagyon nagy gyomorideg lett...vagyis mégsem..
Ximenia olaj
A termék ITT vásárolható meg, aki ismer tudja, hogy ez nem promó, nem kaptam ingyen, és sosem jelzem előre, hogy tesztelni veszem a terméket, így próbálom megőrizni a hitelességem.

Az persze előfordul, hogy nem mindenkinek működik egy cucc ugyan olyan jól mint másnak..így nem mindig vagyunk mi bloggerek sem egy véleményen függetlenül attól, hogy bújtatott reklámból ír valaki valamiről vagy csak úgy..azaz mint én, just for fun..


Én ezt az olajat egyébként hajápolási céllal vásároltam..

Ezt a cumót Erzsinél láttam meg, mint a kedvenc termékét..jókat olvastam nála róla..egyből dupláztam is a rendelésnél..
Mivel valahogy, valamikor a kedvenc Orofluido hajolajommal említettük egy lapon, meg voltam győződve arról, hogy ezt is úgy kell használni, azaz a hajmosás után, és nem kell leöblíteni. Gondoltam ha jobb az Orofluido-nál, akkor végre találok egy szilikon mentes, natúr, olcsóbb alternatívát, és milyen jó lesz nekem...

Na volt is nagy csodálkozás az arcomon amikor a frissen mosott, nedves hajamra kencéztem ezt a sűrű, ragacsos, méz szerű történetet..konkrétan a hajvégeimre is olyan érzés volt felsimítani, mintha legyantáznám a hajamat..úgy húzta.

No gondoltam biztos jó lesz majd, ha a hajszárító felmelegíti, úgyhogy neki is álltam...volt is flash amikor fél óra szárítás múltán is olyan volt a hajam mintha most szálltam volna ki a kádból..azaz összetapadva állt tincsenként..hmm..nagyon örültem, lehet sejteni..
Megmosni újra nem volt idegrendszerem, így csak a csap alá tartottam a hajam alsó harmadát, újra szárítás, és gubancolódós hajvégek napokig..

Nem is akartam tudni róla, hetekig kerültem az olajat és annyira ignoráltam, hogy utána se néztem mit ronthattam el.

No de ott kiabált a szekrényemből, az arcomba a kis szemtelen, és azt hittem felrobbanok tőle..no aztán visszatértem a weboldalra ahol vásároltam, és felfedeztem, hogy ezt HAJMOSÁS ELŐTT kéne használni..( köszönjük, leülhetsz, egyes!)..aztán Erzsihez is visszanéztem..."bekentem vele a fejbőröm és a hajam vékonyan, amit reggel mostam le." ..No comment és jó reggelt egyszerre...

Kicsit lement a vérnyomásom, úgyhogy úgy döntöttem adok még egy esélyt a cuccnak.
Mivel én utálok nyállal a fejemen aludni, szóval idegesít, hogy terítsek törcsit a párnára, meg fogjam össze a hajam, ezért egy szabad napomon pár órával a fürdés előtt bekentem a hajam ( a fejbőröm még nem mertem ) vele.

Kicsit féltem, hogy a sampon nem fogja lemosni, mert a kézmosásnál is a kezemen maradt az olaj fele, de mindent alaposan eltávolított az Alverde samponom.
Balzsamoztam is, és minden rutin szerűt rákentem a hajamra amit szoktam, mert így tudom csak észrevenni ha valami más, és azt kell mondjam, hogy a hajam érezhetően puhább és selymesebb.

Azt azért nem merném bepróbálni (na jó, majd egyszer), hogy minden hajápolót elhagyok, és csak ezt használom, de a különbség így is érezhető volt...sőőőt wow élmény még a 4. napon is, mert a hajam olyan puha és selymes, hogy még a hajgumi is kicsúszik, szóval aki utálja ezt, az tudjon róla...de én imádom!
Kiemelten ajánlom a hajhosszabbítással rendelkezőknek a haj alsó 2/3-ra ( így nem éri olaj az olyan illesztéseket ahol kerülni kell az olajos termékek használatát).

Az a legjobb, hogy a kabát és a kötött cuccok sem gubancolják be a hajam, hanem egyszerűen kiugrik, illetve az is feltűnt, hogy a hajgumi vagy csat sem hagy "elvágott" nyomot a frizurámban.

A hajam nem maradt ragacsos, nem gubancos, kellemes és sokkal lágyabb mint az olaj nélkül.
Nem biztos, hogy minden hajmosás előtt lesz erre időm - nem mindig tervezem meg előre a hajmosást, de amikor igen, akkor biztos elkényeztetem ezzel a hajacskámat...az idáig használt hajmosás előtti pakolásaimat is rommá veri ez a készítmény!

A ximenia olajról még annyi infó, hogy nem elsősorban hajra van, hanem mindenre... repedezett, száraz, fáradt vagy aknés bőrre is.
Gyulladás csökkentő és ránctalanító, bőrpuhító..a kirepedezett bőr, ajak ideális ápolója.
A ximenia olajról beszámolókat továbbá ITT is olvashattok, de a krémmániára is érdemes bekukkantani a vélemények és a felhasználás miatt.

Nekem az illata az ami nem jön be, nekem nem mogyorós vagy diós - vagyishát az is- de mellette kicsit kajaszaga van, így ettől annyira nem vagyok oda. Valahogy mindig inkább sütni akarok vele..
Nyugi, ez az illat amúgy nem tartós, és nem túl erős...szerencsére ez csak a használat pillanatában érződik, aztán elillan, de hát ez a natúr cucc varázsa..nem az illatáért szeretjük..

Összefoglalva ez a cucc mindenre és bármire jó, gondolom hamarosan olyan népszerű lesz mint a felkapott argán olaj, úgyhogy jobb ha barátkoztok vele.
Ára sem vészes, 50ml 1900ft, ami egy ilyen értékes és sűrű olajnál teljesen jó.
Én a hajamra többet kentem, mivel fel van varrva és jó dús, de arcbőrre egy borsónyi mennyiség elég.
A csomagolása puha műanyag tubus, nekem ha pumpás (mint a pumpás fogkrém, amit alulról nyom föl egy műanyag lap) lenne akkor kényelmesebb lenne (mert méz szerű az állaga, így jobb volna föntről és nem lentről adagolni).

További ximenia tartalmú termékeket is találunk a naturkence webshop-ban, van ajakbalzsam, kéz és testápoló.
A webshop amúgy szuper, a kiszolgálás és a szállítás hibátlan, bátran ajánlom mindenkinek..és ismétlem..nem "fizetett" hirdetés..majd szólok, ha valami ingyen áll a házhoz :-)

Jaaaa és köszi Erzsi..ez tényleg szupi, bár az Orofluido (is) marad...

Megjegyzések

  1. Annyira szeretem a tesztjeidet, hihetetlen sok hasznos infó van bennük. Én mostanában nagyon ráálltam a hajápolásra, hogy minél szebb legyen a frissen növesztett hajam, de igyekszem egyszerre mindig csak egy új terméket bevetni, hogy azonnal lássam, mi az ami használ és mi nem. Most ez az olaj is rákerült a listámra. Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jónak tűnik nekem, remélem nálad is jól szuperál majd:-)
      Köszi a kedvességed!

      Törlés
  2. Szia!

    Én avokádó olajat kenek a hajamra, fent hagyom pár órát és megmosom, balzsam, szárítás. Nem büdös, nem kell belőle sok, szebb a hajam ha felkenem. Én sem tervezem meg előre mindig a hajmosást, az olaj egy részét szinte beissza a hajam, de ha sokat kenek direkt akkor azért úgy nem mennék ki a házból. 2 normál samponos hajmosás kiviszi teljesen. Korpásodás elleni samponom van most időnként a szokásos mellett. A korpásodás elleni kissé szárítja a (saját) hajam, ez az olaj ellensúlyozza. Nem drága és rengeteg helyen beszerezhető. Az én olajam tiszta, főzni is lehetne vele, de nem szoktam.
    Április óta nem vágattam hajat, a téli levegő/fűtés szárítja a végét, már ráfér egy vágás, de a fodrászom csak decembertől dolgozik elvileg újra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor majd azt is kipróbálom, úgyis akartam már venni bőrre.
      Te hol veszed?
      Köszi a tippet:-)

      Törlés

  3. Jaj, ez a bejegyzésed nagyon tetszett :)
    Az elejét kikerekedett szemekkel olvastam, a végén meg már nevettem-
    Én is imádom a ximénia olajat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy volt a riadalom az elején, még jó, hogy nem is írtam úgy róla semmit....óriási önégetést követtem volna el :-D

      Törlés
  4. Én is Erzsinél láttam először, és egyből rákattantam. Nagyon ki van száradva a hajam a szőkítéstől, még a természetes hullámok is kimentek belőle, szóval most teljesen új hajápolási programot rakok össze, mert egyrészt meg akarom tartani a hajszínem, másrészt növesztem is( bár a hajhosszabítós bejegyzésedtől majdnem bedobtam a törölközőt, hogy fogok én itt harcolni minden cm-ért, mikor a te hajad gyönyörű és teljesen a sajátodnak látszik :D )
    Visszatérve a Ximenia olajhoz, én is csak pár órát hagyom fenn, de túl sűrűnek találtam az állagát, ezért összemelegítettem egy Kerastase hajpakolással, amit a töménysége miatt csak "előmosónak" tudok használni, így a kettő együtt selymes, laza, könnyen kezelhető hajat eredményez.
    A hajmosás előtti ápolás ötlete nekem nagyon tetszik, mert nem nehezíti el a hajat, illetve megvédi a végeket sampon okozta kiszáradástól. Nekem ezek keltették fel az érdeklődésemet: Philip Kingsley Elasticizer; Charles Worthington's Intense Rescue Melting Balm; olcsóbb variációként pedig a makadámiadiós Alverde testvajat próbálom ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat :-)
      Én most próbálok arra is figyelni, hogy szilikonos pakolás ne érje a fejbőrömet (hajvégek okés), mert kíváncsi vagyok lesz-e valami változás a hajam sűrűségében stb.

      Ez az olaj tényleg szupi, valóban sűrű, emiatt nehezebben kezelhető, de ha meleg akkor egy kicsit jobban viselkedik, így én használat előtt kicsit meleg helyre teszem.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz