2012. 11. 12.

30 fölött...: Ilcsi - Fitoösztrogénes pakolás

A fitoösztrogénekről bizonyára hallottatok...a fogalom is tiszta?
Ilcsi - Fitoösztrogénes pakolás
Ezek olyan növényi vegyületek amik képesek úgy viselkedni mint a valódi ösztrogén (női nemi) hormonok, így tudják becsapni az ösztrogén receptorokat.

Mint tudjuk a női hormonok jó irányba képesek a bőr szépségét befolyásolni ( lsd. fogigátló elve).Természetesen a növényi fitoösztrogén káros hatásától nem kell tartanunk,
1.-mert természetes forrásból nem tudunk akkora mennyiséget bevinni, hogy túladagoláshoz vezetne
2.-mert a bőrön keresztül végképp nem tud olyan mennyiséget felvenni a szervezet eme bontatlan (!) növényi anyagból, hogy az megzavarjon bármit

Így lényegében csakis a pozitív hatásait élvezhetjük, de természetesen leginkább olyan korban hatásos amikor a hölgyeknél a csökkent ösztrogén termelés már tüneteket okoz a bőrön és a szervezetben ( változó kor, hajhullás ).
Természetesen megelőzésképpen is már időben ajánlott elkezdeni a fitoösztrogének fogyasztását ( lenmag, szója) , és a krémek-pakolások használatát..azaz erről megoszlik az orvosok véleménye, de a többség javasolja...de én pl. nem ennék szóját, mert nem vagyok róla jó véleménnyel.
Fitoösztrogénes pakolás felkenve

Mivel én 30 fölött vagyok ezért a ez a pakolás már szóba jöhet, de bizonyos kor alatt teljesen feleslegesnek tartom a használatát. Ártani nem fog, de különösebb hatása sem lesz, hisz egy fiatal nőnek, ha szép a bőre és rendben van a hormon háztartása akkor pont megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetében az ösztrogén.
Természetesen aki nem szed fogigátlót és hormonális eredetű pattanásokkal vagy magas faggyúműködéssel bír, annak érdemes konzultálni orvosával, hogy ajánlana-e a számára fitoösztrogénes kiegészítőket vagy ilyen tartalmú krémet.

No de kanyarodjunk vissza az Ilcsi pakolásához, ami mivel természetes zöld növényekből készült , mindenfajta extra kivonati eljárások nélkül, így a hatóanyagok nem olyan magas mennyiségben és mesterséges formában vannak jelen, hogy az bármilyen túladagolás veszélyét vagy egyéb kockázatot rejtene.
Így le lehet húzni

Laza és vízhiányos bőrre ajánlott, rugalmasít, feltölt, tonizál.
Írják róla, hogy keringés fokozó, de ebből semmi sem érezhető vagy látható, így gondolom pont olyan mértékben az ami csak a bőr egészségesebb kinézetét segíti elő, szóval nem kell extra kipirosodástól tartani.

Hatóanyaga:
-komló -vízhiányra, korpás szeborreára regenerál, nyugtat
-lenmag -fitoösztrogén tartalmú, puhít-nyugtat
-jukka -fitoösztrogén tartalmú, puhít-regenerál
-paprika - keringés fokozó, vitaminban gazdag
-vöröshere -fitoösztrogén, flavonoid, feltölt-rugalmasít

A pakolás természetesen nem szárít, és nem comedo képző, így 30 felett bátran ajánlom a használatát, problémás bőrre is.
Én azért szeretem, mert rugalmasabbnak érzem tőle a korpás szeborreás bőröm.
A pakolást száradás után nem lehúzni, hanem lemosni kell, így vizesen masszírozva még egy kis hatóanyagot tudunk juttatni a bőrbe, aztán a maradékot szivaccsal könnyen lemoshatjuk.
Ha lusták vagyunk, akkor persze le is húzható, de tapasztalataim szerint sokkal szebb lesz a hatás ha a lemosást választjuk.

A száradása olyan 20-25 perc, de semmi baj nem történik ha tovább marad fenn, ugyanis a száradt cuccból úgyse jut már semmi a bőrbe.
Közepesen vastagon érdemes fölrakni, heti 1 alkalommal.

Több Ilcsi cuccról az oldalsó menüben találsz véleményt.

2 megjegyzés:

 1. Vannak vékonyabb,érzékenyebb bőrű emberek,akiken ez a pakolás nagyon erős pírt idéz elő az erőspaprika tartalma miatt.(kozmetikus vagyok,rengeteg az érzékeny,vékony bőrű vendégem)
  Nagyon tetszik a blogod,minden bejegyzésed szuper még a szakembereknek is(tanulság,építő jellegű kritika)hát még a laikusoknak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kedves tőled, és köszönöm az infót, mert nekem nem olyan érzékeny és elég vastag is a bőröm.

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...