Ugrás a fő tartalomra

Stella - Papaya + Ananász exfoliáló bőrmegújító maszk

A Stella maszkokat előszeretettel próbálgatom a kedvező árfekvésük miatt.
Lady Stella-Papaya maszk

A már kipróbált termékekről ITT tudsz olvasni, jelenleg a Herbaházi zsákmányban bemutatott Papaya + ananász bőrmegújító maszkot tesztelem nektek.

Exfoliáló = hámlasztó

Ha olvastátok már a korábbi ilyen "pormaszkos" bejegyzésemet, akkor biztos tudjátok, hogy ez is egy ilyen kis papír tasakban lévő por, amit vízzel kell kikeverni egy kis edényben, így kapjuk meg a kész maszkot.

Stella - Papaya maszk leírása
Ez a por oldódott amúgy a legjobban, és ez volt a legnagyobb mennyiség is, amit kikevertem. És képzeljétek a vizet már csak szemre adagoltam hozzá...jipijáéééé

Akik nem olvasták az előző két pormaszkos bejegyzésem, azoknak javaslom, hogy legalább az első mondatokat fussák át, hogy megértsék a termék használatát... ITT találhatjátok.

Jujjj de sárga :-)
Ez a porocska élénk sárga színben pompázott, a férjem egyből észre is vette, hogy "upppszz..ilyen még nem volt", amikor a felrakás után gyanútlanul tettem vettem a lakásban..szegény amúgy már hozzá szokott ezekhez a kencékhez :-).

Olyan mint ha süteményt sütnék

Ez is gyorsan elkezd kötni, így gyorsan kell kenni, de jól terül, így szépen egyenletesen el tudtam oszlatni a bőrömön. Száradni is hamar kezd a vastagságtól függően, ott az erős sárga szín kezd világossá válni.

Illata ennek sincs túl sok, olyan liszt szaga van ezeknek, de én nem bánom.
Így kezd száradni

A hatóidőt itt is elbaltáztam, mert 10 perc után még túlságosan nedvesnek éreztem, aztán meg körmözésbe fogtam, így kb 30 perc után jutott az eszembe, hogy le kéne húzni.

Persze mivel itt ott teljesen megszáradt, ezért lehúzás helyett inkább lekapirgálás lett, de ahol nedves maradt, ott szépen le lehetett húzni egyben a vastagsága miatt, szóval ez nem szakadozik úgy mint a kaviáros maszkja.

A túlzott fennhagyás miatt irritáció vagy bőrpír sem lépett fel, mint a tefaolajos típusnál, úgyhogy semmi gond nem volt vele.
Szokás szerint a lehúzott cafatokat is megvizsgáltam, de nem találtam benne hám maradványokat vagy korpákat, pedig volt elég a fejemen, mert a leszáradt pattanások nyomán maradt kiszáradásokat nem kapartam le előtte.
Nem ragadt bele semmi :-(
Szeretem ha találok ezt-azt, mert akkor úgy érzem, hogy hatásosabb:-).


De akkor nézzük mit művelt az arcommal. Ez elvileg egy hámlasztó maszk, ami ha nem mechanikusan -mint vártam- akkor miként hat?
Hát valószínűleg valóban sav tartalmú - bár ezt nem éreztem, mert semmilyen csípő vagy bizsergő érzés nem lépett fel - de lehúzás után az arcom sokkal tisztább felületű volt, és kicsit ki is fehéredtek a foltjaim, szeplőim, ami valóban a vitaminok, savak, enzimek jelenlétét erősíti.

A pattanások után maradt száradások 80%-ban eltűntek, a piros foltok halványodtak, arcbőröm tisztábbnak és egyenletesebbnek tűnt. szóval nagyon elégedett voltam az eredménnyel.
Nem is gondoltam, hogy ilyen jó lesz, ezért is hagytam az utolsónak amit kipróbálok.

Valószínű, mint sok más terméknél is, ez a maszk sem fog semmi extrát nyújtani azoknak akik makulátlan bőrrel rendelkeznek, de a száraz, korpás vagy problémás bőrökre szerintem nagyon jó.
Volt rajtam amúgy 2-3 pattanás, amiken semmit sem változtatott, szóval arra nem jó, viszont a sebes felületeket sem marta ki, szóval ez is pozitívum ( mert azokra általában a hámlasztás nem a legjobb).

Hatását egész nap láttam, biztosan újra fogom vásárolni.

Összefoglalva: Olcsón elérhető, és egy kis rutin után már egyszerű volt a használat is, bár ugye edényke nélkül nem megy...
Frissen kevert a maszk, így akkor lesz aktív amikor felkerül a bőrre.
Nem szárít, viszont nagyon szépen oldja a pattanások után maradt száraz foltokat vagy korpákat.
Pirosság nem lépett föl, sőt inkább úgy láttam, hogy halványító hatású.
Egyáltalán nem ragadtak bele a maszkba a bőrcafatok mint korábban, mégis jobban érvényesült a bőrmegújító hatása..
Biztos, hogy vásárolni fogok még, mert olcsó és meglepően hatékony, azt nyújtja amit ígér.

Ára: 3-400 ft 


Megjegyzések

  1. kipróbáltam nemrég én is az ananászost, nem volt rosssz, de nekem kicsit macerás a használata. ellenben nemrég fedeztem fel, ez is a magyar a Biola. azt ismered? na annak az algás maszkja és tényleg hűha. kicsit Ilcsi feeling a kinézete és az illata, meg ahogy csíp, amikor fent van, de utána tényleg nagyon meggyőző:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, ez egy szeánsz .. nekem sincs mindig kedvem a kutyuláshoz..
      Nem próbáltam még a Biolát, de utána nézek..köszi a tippet!
      Hol veszed? Netről vagy bio boltokban?

      Törlés
  2. A Myropolium nevű boltban vettem a Vígszínház mellett kb. 1500 ft volt. szeretem azt boltot egyébként, mindig ott veszek SLS mentes tusfürdőt is

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz