Ugrás a fő tartalomra

Aromax - Pattanáskezelő ecsetelő

Pattanás témában jelentkezem, mily meglepő...bár most tök szép a bőröm (kopp-kopp).
Aromax- Pattanáskezelő

Az illóolajakat és gyógynövényeket tartalmazó vegyület azoknak kedvez, akik semmiképpen sem szeretnének drasztikus vagy gyógyszer tartalmú nagyágyúkat bevetni.
Mivel 1000ft körüli ára nem rettentett el a kipróbálástól, ezért természetesen előbb-utóbb a kosaramba landolt - bár párszor erőt vettem és elmentem mellette -... de hittem benne, hátha ez lesz a csoda.


Igazából egy éve is megvan minimum, és hát még mindig félig tele az üveg, pedig használom..becsszó...szóval tuti gazdaságos..:-)

A szerencsém az volt, hogy illóolajoktól és gyógynövényektől természetesen nem vártam olyan gyors és drasztikus eredményt mint egy kemikáliával és gyógyszerekkel telerakott cucctól, így nem ért csalódás. ( A svédcsepptől sem vártam semmit, mégis "hűha" lett)

Ezt a szert is úgy kell felfogni, mint amikor meg vagy fázva, és tömöd magadba a gyógyszereket VS izzadsz, nincs gyógyszer, csak iszod a kamilla teát. Nos értelemszerűen tovább tart a "szenvedés" a megszokott gyógyszerek nélkül, lehet nem is olyan hatékony a kezelés, viszont nem sokkoltuk a szervezetünket ki tudja milyen szerekkel..szóval ez csak hozzáállás kérdése..

Az ecsetelő természetesen nem szárítja le másnapra a patikat, nem tűnik el 2 nap múlva minden pötyi az arcunkról, és a gyulladt gennyes ragyákon sem segít.
Ezért "ecsetelő" :-)
Egyvalamire jó, az pedig az, ha száraz a bőröd és azért jönnek rád pattanások, mert összerobban 1-2 mitesszer ami a felső elszarusodott ( kiszáradt ) bőr alól nem tud előbújni. Ilyen esetekben a szárító termékek méginkább gyulladást idéznek elő, és a tisztítást is nehezebbé teszik.
Mivel ez egy olaj, amiben levendula, teafa, avokádó, eukaliptusz olaj az uralkodó összetevő, így nem szárít.

Nekem 99%-ban azért gyullad be a bőröm, mert zárt comedóim vannak,( ez az úgynevezett korpás szeborrea ), így én sokkal többet ártok magamnak, ha a bőrömet tovább szárítom, hisz a zárt mitesszerek pont azért nem tudnak ürülni, mert száraz és szarus a bőrfelszín, amin inkább a puhítás tud segíteni és nem a további szárítás.

Természetesen a kellő bőrpuhítás és hámlasztás mellett a faggyúmirigyek normalizálása az elsődleges lépés..szóval nem egyszerű ez az egész..no de eltértem a tárgytól..

Az ecsetelő milyen meglepő ecsetes véggel rendelkezik mint egy körömlakk. Elsőre kicsit megriadtam, hogy ez nem valami higiénikus, és felülfertőzöm magam stb, de aztán rájöttem, hogy ezek az olajak antibakteriálisak, azaz nem fog ilyen előfordulni..nem is fordult ilyen elő ( persze azért mindenki csak saját magán használja ).

Aki érzékeny az illatokra/szagokra ne is próbálkozzon az olajjal ( én szerencsére nem vagyok ilyen dolgokra allergiás ), mert elég jellegzetes illata van a teafa olaj és az eukaliptusz miatt, amiben még vagy 8 fajta gyógynövény olaj illata is bevegyül.

A Krémmánián is olvassátok el, hogy rengeteg lehúzó véleményt kapott az ecsetelő, így irreális elvárásokkal és bizonyos bőrtípusokkal semmiképpen ne vágjatok bele.
Én azt mondom, hogy nem olyan rossz ez az olaj, csak nem mindegy, hogy mire kenjük.
Inkább száraz bőrre, kezdődő begyulladni akaró mitesszerekre javaslom, és nem "igazi" tini pattanásokra.
Akkor is bevált amikor valóban kinyomtam tövig azaz alaposan kitisztítottam egy pattanást, és ezt kentem rá a sebre, hogy ne fertőződjön el - és nem is csípett mint az alkohol.

Azért nem landolt nálam egyből a kukába, mert 50-50%-ban teljesít, és volt olyan kezdődő gyulladás amit másnapra megnyugtatott ( legalább nem volt piros), volt olyan amit beérlelt, de az igazán nagy göbökön tényleg nem volt hatékony, csak olyan 3-4 napos folyamatos napi többszöri kenegetés mellett ( amikor meg úgy gondolom lehet enélkül is olyan lett volna amilyen ).

Nekem mindenképpen pozitív, hogy nem szárít, és emellett azért az enyhe gyulladásokat leviszi. Nem használom minden helyre és minden fajta és állapotú pattanásra..rá kellett érezni, de azért azt is észrevettem, hogy a semminél jobb:-D.

Hát tény, hogy nem egy Aknesol.... és ha már gyógynövény akkor a Svédkeserű jóval brutálisabban teljesített ( bár az alkoholos verziója sajnos szárít).

Összefoglalva: Száraz vagy érett bőrre, korpás szeborreás bőrökre, mitesszerek összegyulladásakor vagy eltömödésekor fellépő, enyhe gyulladással járó "pattanásokra" ajánlom.
Akik természetes olajokkal szeretik ápolni maguknak azoknak kiváló keverék.
Gyulladt, pattanásos, tini vagy zsíros bőrön nem fog működni, mert olyan kismértékben enyhíti a tüneteket, és olyan lassan, hogy azt valószínűleg senki sem fogja kivárni.

Megjegyzések

  1. Már règ meg szerettem volna kèrdezni, arcon lèvö ,,griz,,-re mit tegyek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hol van ez a "gríz"?
      A szemed alatt/környékén, vagy az orcákon, homlokon, áll vonalon?
      Nagy mennyiségben, vagy csak 1-1 darab?

      Nem mind1, hogy hol van jelen, azért kérdezem.

      Szárítani semmiképpen sem célravezető, de ha tovább informálsz akkor tudok bővebbet is írni.

      Törlés
  2. Próbáltad esetleg az Aromax tonikját? Nincs benne alkohol. Egy ideje (hála Istennek) nincsenek ragyáim, de attól függetlenül is kellemes volt használni.
    Ez az:
    http://kremmania.hu/kremek/aromax-arcapolo-tonik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uuuuu, ezt még nem próbáltam, viszont sikerült vennem alkohol mentes svédcseppet ( ami nagyon bejött), így most azt tesztelem nagyon kíváncsian ( vagy 35 gyógynövénnyel:-) )
      De jó ötletet adtál, meg fogom nézni! Köszönöm:-)

      Törlés
  3. Elnèzèst,hogy csak most jelentkezem ,,griz,,ügyben. A griz sürübben a szemem alatt, egy kettö az arcom ,,almàcskàin,, van.Várom tanácsodat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami a szemed környékén van, az nem "pattanás" vagy comedo, hanem valóban "gríz"/milium.

      Papp Ildikó egy elismert bőrgyógyász, így javaslom nézd meg ezt a videót:
      http://videoklinika.hu/video/papp_grizes_bor_
      Indításhoz a sárga "videó lejátszást" nyomd a "képernyőn", mert erre indul, nem a sima "play"-re.

      Ez örökölhető, és a szeborreás bőr velejárója is lehet, a koleszterint is bele keverik... Nem tisztázott mitől van.
      Szem és járomcsont környékén található.

      Otthon nem érdemes vele semmit kezdeni, hisz föl kell puhítani, és nagyítóval-tűvel meg kell nyitni ( megfelelő helyen, és nem méllyen, ált. nem is jár vérzéssel) a bőrt, a kemény faggyú pedig kifordul a helyéről szinte egyben.

      Fertőtlenítés és pórus összehúzás zárja a folyamatot.
      Ha több van, akkor több lépésben, több alkalommal tisztítják.
      Ha közel a szemhez akkor általában kozmetikus nem vállalja, keress föl egy bőrgyógyászt.

      Remélem segítettem.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.