Ugrás a fő tartalomra

Valami, amit nagyon szeretek: Elizabeth Arden-Eight Hour Cream Skin Protectant

Már a cím is, és a krém neve is igen hosszú..uhh el is fáradtam..
Eight Hour Skin Protectant

Elizabeth Arden-nak van egy vonala, ez az Eight Hour ( 8 órás) krémcsalád, amiben található kézkrém, ajak balzsam stb, de nekem a kedvencem a "skin protectant" azaz a bőrvédő krém.

Ez egy díjnyertes krém, amit Arden az 1930-as években alkotott meg a saját irritált bőrére, 8 órán át ápolja a bőrt ( innen a neve) és ami annyira bevált, hogy azonnal népszerű lett.


Nézzük mire jó:
napégés, kirepedezett bőr, cserepes ajkak, száraz könyök, körömágybőr, repedezett sarok, száraz lábszár, bőrhúzódás, szőrtelenítés utáni nyugtatás...tehát mindenre amit nyugtatni, ápolni, puhítani és hidratálni kell jobban mint azt egy sima mezei vagy gyógyszertári krémmel kivitelezhetjük.

A pontos neve
Mire használhatjuk még?
Szemöldök fényesítésére és fixálására, ajak-szem- orca fénynek, azonnali ajak repedezés eltüntetésére-smink előtt, hidratált megjelenéshez, effektekhez...vagy amire gondoljuk, ez egy bónusz krém..

Miben más mint egy sima vazelin?
Egy sima vazelinezés nem gyógyítja hanem elfedi a problémát azzal, hogy egy zsírréteget von a bőr fölé. Hosszú távon pedig a sima vazelin nem tesz jót a bőrnek.

Miben más mint az olaj?
Jobban kezelhető az állagánál fogva, nem folyik-mászik, és nyugtató - gyógyító hatású.

Miben más mint egy hámosító, nyugtató krém (pl neogranormon)?
Szerintem sokkal hatékonyabb és gyorsabb, és míg a hámosítók hosszú távon száríthatnak, ez a krém hosszú távon is hidratál, ápol. Nem hagy fehér krém nyomot, és valóban érezzük akár 8 órán át is a jelenlétét. Semmi sem nyugtatja annyira az irritált bőrt, mint ez, ha egy éjszakán át hagyjuk hatni.

Miért szeretem?
A pattanásos vagy problémás bőrűek sokszor küzdenek azzal, hogy a bőrüket túlszárítják vagy irritálják azok a készítmények amik elvileg a problémájuk orvosolására születnek. Van ami többet árt mint használ, így időnk nagy része arra megy el, hogy a "mellékhatásokat" próbáljuk semlegesíteni.
Ez a krém a túlszárított, hámhiányos, irritált bőrt pár nap (!!) alatt rendbe teszi, szinte szemmel láthatóan gyógyítja a bőrt.
Fontos, hogy akár milyen zsíros tapintású, nem okoz további pattanást vagy comedo-t, sőt ...nyugtatja a meglévőket, ami unikumnak számít az ilyen mértékben "rendberakó" krémeknél.
Szükségem van rá, mert vannak bőrproblémáim, és ennél jobbat nem ismerek.
Természetesen a száraz területeket is csak ezzel kenem, mert ezzel nem csak ideig-óráig tart a hatás.

Miért nem szeretik mások?
Az állaga mint a ragacsos zsír (puha vazelines) , ez sok embert elriaszt. Engem nem érdekel a hatás tudatában.
Az illata fura, jellegzetes, gyógynövényes, de mégsem..engem ez sem érdekel, mert olyat tud amit más nem.
Összekeverik az "Eight Hour" kézkrémmel vagy más kiadással, mert hasonló a csomagolás, amit nem olvasnak végig.
Sűrű, mézes állagú krém
Csak sminkeléshez használják, és arra valóban nem éri meg, ha nincs probléma a bőrrel.
Drágának találják (4-5000ft), bár több mint 1 évig elég, olyan kevés kell belőle, mert nagyon jól terül, egyenletesen kenhető, mert meleg hatására olvadni kezd..
Nem tudják arcra mikor és hogyan alkalmazni, mert érzik, hogy a bőrükön van. Én éjjelre kenem így meg van oldva. Reggel a látvány kárpótol.


Összefoglalva:
Irritált és sebes bőr számára nincs ennél jobb és gyorsabb kence.
Szépen és gyorsan gyógyít. Én nem használom napközben arcra, mert vastagnak és zsírosnak érzem, de pakolásként pár órára(!!) felrakni vagy éjszakára tökéletes (fogd hátra a hajad, hogy ne tapadjon bele).
Itthon sajnos nem mindenhol kapható, így vagy rendelni lehet, vagy külföldön (Ausztriában már van) lehet keresni.
Fontos, hogy a "skin protectant" krémet vegyük és ne mással keverjük.
Szokjuk meg az "illatát" és az állagát, készüljünk fel, hogy bőrfulladás élményt okoz ha bekenjük vele az egész fejünket, de amit aztán tapasztalunk mindenért kárpótol (ha nincs semmi bajod persze teljesen fölösleges kenni magad vele).
Elsősorban száraz, hámló, irritált, pattanásos, feszülő, hámhiányos bőrre ajánlom.
Nekem több mint egy évig elég a tubus, egész arcra a borsónyi mennyiség már sok. Problémás időkben kb 3-4 napig kenem a felületet, ha nincs probléma akkor nem használom, száraz részekre pedig heti 1-2 alkalommal elég fenntartó kezelésként.

Megjegyzések

  1. húha, felkeltette ez a krém az érdeklődésemet! :) Te hol szoktad beszerezni?

    VálaszTörlés
  2. Testvérem jön haza Angliából és felírtam az "ami nélkül fel ne ülj a gépre" listára ezt is... én csak orrkörnyék, szemöldök, fül hámlás, szájrepedés kezelésére tervezem használni. Lecsekkoltam krémmanián, illat is van benne az meg nekem hosszú távon sajnos nem működik együtt a bőrömmel. Nem egy nagy durranás az összetevő lista. Szerinted miben rejlik ennek a titka? 5. összetevő szalicil sav, én arra tippelek, hogy az leszedi a száraz bőrt, minden más meg puhít hidratál...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.