Ugrás a fő tartalomra

Lézer napló - Összegzés (Micro laser peel +BBL)

Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és együtt érzett..
Annak is aki csak kíváncsi volt vagy csak csendben szörnyülködött.
A katasztrófa turistáknak sajna bezárt a bazár, de ígérem minden ilyen megmozdulásomat dokumentálni fogom nekik a jövőben is :-).

Remélem az elmúlt napok segítségére lesznek azoknak is, akik csak véletlenül keverednek ide, amikor otthon figyelnek a frissen lézerezett bőrükkel és vadul neteznek kétségek között..ugyanis sajnos nem nagyon mutatnak ilyen fotókat a lézer klinikákon..nekik oldalt, menü: "Lézer naplóm" hajrá..

Na nem akarom magam futtatni, csak én is örültem volna, ha ezt valaki bemutatja, bevállalja..bár azért a teljes arcom én se adtam hozzá:-D..remélem megértitek..

És akkor összegezném a tapasztalatokat, frissen, melegében..

Mint anno több írásomban is jeleztem, a felületi hámlasztások a hegeken csak kicsit javítani tudnak, el nem tünteti őket ( a kiálló hegek más téma), szóval nem voltak ilyen irreális elvárásaim..
Igen a hegek ott vannak az arcomon, és még inkább feltűnőek, ugyanis sok évvel ezelőtt hypopigmentáltak lettek, azaz nincs benne festék = fehérek. Így hiába nem mélyek, viszont annál feltűnőbbek...király..

Sajnos a hypopigmentációt nem igazán tudják kezelni, vagyis nem túl gyors és eredményes dolgok vannak rá, főleg az ilyen hegek nyomán kialakult cuccokra. Szóval erről is tudtam, h maradni fog..
Ha valakit érdekel úgy szereztem őket, hogy a sebesre nyomkodott arcommal irány a szoli és majd jól leszáradnak..nem voltam magamnál.. nem tegnap volt :-(.. Nem vettem túl komolyan ezt a napvédelem témát, úgyhogy tanuljatok belőle(m). Elég gáz....

És akkor jöjjenek a pozitív gondolatok..

Teljes hámlásom 6 napig tartott, amiben az ödéma zavart leginkább, bár még sosem fordult ilyen elő azelőtt velem a régebbi kezeléseimnél.
A kellemetlen fájó része 2 nap volt, és utólag megszépült..nem is emlékszem rá :-)
A bőröm megfiatalodott, rugalmas és élettel teli, ami így 30 felett jól jön.
A villanófény eredményeként a bőröm alatti szövetek megfeszültek, és nem csak a bőröm feszes, hanem alatta is jobban tónusba vagyok.
A barna elszíneződéseim, pigment foltjaim ( a szeplők nem) 70%-ban eltűntek, részben a hámlasztás, részben a BBL villantás miatt. Tudtam, hogy 1 kezeléstől max ennyit várhatok, erre 1-2 villantás kéne még önmagában és akkor szupi lenne.
A bőrpírok, ami a hajszál ereket jelenti nálam, szinte 95%-ban elmúltak. Ami pirosság van azok a friss bőr egyenletlensége vagy ahol esetleg nemrég pati volt ( a hámlasztás előtt), de nem a sérült erek.
A pattanás és mitesszeres gyulladások a BBL-től lehúzódtak, megnyugodtak. Sajnos a bőrbe maradt pati, comedo nem ürült ki, ezek mitesszerré szelídültek, és kinyomásra várnak.
A pórusok kezdetben tágabbak a hámlás után, majd be fognak később szűkülni ( az orrcimpán már most láthatóan fele akkorák).

Összességében, ma fele annyi alapozót használtam mint máskor, korrektorra nem volt szükségem, a bőrhibáimat az alapozó önmagában is fedte.
A bőröm kinézete a frissessége miatt 33-ról kb 25-re ugrott, persze ez picit majd romlani fog amikor a bőr már nem lesz ilyen friss és felveszi a strapabíró formáját ( pár hét), de olyan 5-7 év így is letagadható majd.
Nem voltak irreális elvárásaim, nem gondoltam, hogy majd most olyan lesz a bőröm mint egy 5 éves kislányé, így én elégedetten zártam a történetet.
Belőlem többet kihozni nem lehet..vagy aki tud informáljon..hozott anyag :-/ ugye..
Jelenleg csak ezek a kis apró kiütés szerű dudorok zavarnak itt ott (a lézeres hámlasztás mellékhatása), de ezek 1 héten belül elmúlnak.

Szerintem műtét nélkül ezzel jelentős fiatalodást lehet elérni, illetve sok problémát lehet mérsékelni vele.
Korábban már írtam, hogy nem végleges megoldás, nem is 10 évre szól, és nem is 5-re..már ha csak ilyen 25 mikron körüli hámlasztás történik, nem véletlenül hívják MICRO laser peel-nek..ez lófütty :-).
Ezzel most remélhetőleg kicsit lassítom az idő kerekét olyan 2-3 évre, és mérséklem a bőrproblémáim fellángolását.
Ha minden oké lenne a bőrömmel, nem biztos, hogy nekifutnék, de amennyiben tényleg hatásos módszerre vágysz és nem vagy anyámasszony katonája ( jujjj milyen kifejezést találtam :-D ) akkor ez a megfelelő dolog jó pár problémára.
Fiatalabb korban ( 40 alatt) jó alternatíva ráncfeltöltés helyett, de mindenképpen a lézeres hámlasztás és a villanófény erejét is vegyük segítségül.
Botox és feltöltés előtt kell csináltatni- ha esetleg abba is gondolkozol, mert a lézer hője ezeket az anyagokat károsítja..értsd: kimegy a hatásuk..
Pattanásos bőr gyulladásán sokat enyhít a BBL (IPL, villanófény), a pórusokat is összébb húzza, de nem egy kezeléstől várjunk csodát.

A mély savas hámlasztásnál fényévekkel jobb, egyrészt a kontrollálhatósága miatt, másrészt a hő hatására a bőr és a szövetek kollagént termelnek, és újra építik önmagukat.

Ha drágának találjuk a lézert, gondoljuk át, hogy 10 mikrodermabrázió (info ITT ) és egy év otthoni hámlasztó krém használata (pl: AHA) sem éri el ezt a hatást..szóval megint kijön, hogy a drágább hosszú távon olcsóbb...és ezeket az egyéb módszereket megtarthatjuk fenntartó kezelésként.

Árat nem fogok írni, egyrészt azért mert sok helyen rá(d)nézésre mondják meg, hogy mennyi az annyi, másrészt óriási a szórás..
Olyan helyet válassz ahol bőrgyógyász végzi..én más orvoshoz nem mennék, még a plasztikai sebész is necces..a bőrdoki a tuti...ápoló, asszisztens, a doki rokona, csaja stb nem végezhet ilyen beavatkozást!
Nekem az sem szimpatikus ha a weboldalon nem találom az ott dolgozó orvos nevét és némi infót róla..

Fontos, hogy kiváló gép parkkal és sok tapasztalattal bírjon a klinika..ne te legyél akciós áron az első.... így kizárásos alapon kb 2-3 helyet fogsz találni ahol minden klappol, holott 10-20 ilyen biztos hirdeti magát a neten.

Hát sok sikert lányok, de ne feledjétek, csodák nincsenek, így irreális elvárásokkal felesleges neki vágni, viszont ráncon, rosaceán, pattanáson, pigment foltokon, enyhe megereszkedésen, száraz bőrön, bőrfelvastagodáson, napkárosodott bőrön nagyon sokat segít (lézeres hámlasztás + BBL egyben).
1-3 kezelés javasolt a problémától függően.

És akkor kb 1 hét múlva jövök új képpel, hogy milyen lettem... Addig próbálok túrni egy "előtte" képet is:-)..mert természetesen nem találom amit lőttem a hámlasztás előtt..

Köszönöm, hogy velem tartottál!

Megjegyzések

  1. Fu, grat a kitartásodért! :) Örülök, hogy érzed a kezelés pozitív hatásait! Már várom, hogy lássam az előtte-utána képet! :) Egyébként szerintem nagyon hasznos volt ez a napló, annak aki esetleg ilyenre szánná magát az életben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is köszönöm :-)

      Igen amikor első alkalommal neki ugrottam, jó lett volna látni mégis mi ez...nem találtam szinte semmi részletes infót... így remélem tudok segíteni valakinek ezzel :-)

      Törlés
  2. Ezt nagyon jól összeszedted, komolyan számos esztétikai kezelésekkel foglalkozó klinika / plasztikai sebészet példát vehetne erről az informatív, lényeget kiemelő, hasznos tartalomról, amit írtál.. Annyira bírom mikor 3 mondatban lezavarják a kezelések "ismertetőjét":)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen elég gáz..Nekem se tudtak semmit mutatni, hogy mégis milyen lesz, max egy kétes előtte- utána fotó van általában ahol azt se tudom mi történt közbe :-)
      Remélem akit érdekel majd ide talál :-)
      És köszönöm:-)

      Törlés
  3. Szia! Én bolygatlak ismét :$ :)
    Csináltam egy bejegyzést az arcomról, amiről eddig csak hallottál tőlem, de látni nem láttad:
    http://marcsikincsesladikaja.blogspot.com/2012/04/ugy-nez-ki-hogy-hatasos.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem, és szépen alakulsz,kommenteltem is :-)
      Köszi, h belinkelted, imádom az ilyen előtte-utána dolgokat..főleg bőrprobléma esetén.

      Törlés
  4. Nagyon hasznos ez a Lézer napló:) Most találtam ide. Én is gondolkozok ezen egy ideje, meg gyűjtögetek. Pontosan ugyanezek voltak én kérdéseim is, amiket te leírtál, és hát igen, egy megbízható bőrdokit találni. Nekem nagyon sokat segítettél ezzel a naplóval. Az én bőrhibám, csak apró gyerekkori "mindennyáronabalatonon anyanemkellállandóankenned" megpirulásokból született meg. Pici pigment foltok itt ott, meg egy két hajszálér pöty. Összességében nem nagy hibák, egy közepesen fedő alapozó meg korrektor szinte hibátlan bőrt ad nekem, meg persze fényvédőzök ezerrel. De azért szeretném megelőzni a mélyebb, csúnyább foltok kialakulását, meg a mostaniakon javítani,úgyhogy nekem a leírásod alapján tökéletesen bejönne egy két ilyen kezelés:)Ha esetleg ősszel télen belevetem magam akkor majd megírom, hogy sikerült.
    Köszi még egyszer a dokumentálást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy elolvastad!:-)
      A leírt problémáidon 1000% , hogy segít, de tényleg körültekintően válassz orvost vagy klinikát, mert lehet semmit sem ér a gépük és csak fizetsz..fizetsz..
      (sajnos láttam már ilyet)

      Sok sikert:-)

      Törlés
  5. Szia!

    Jó ötlet volt ez a lézernapló, különösen érdekes volt számomra, mivel 1 hete én is átestem hasonlón, csak az én arcomon CO2 lézerkezelést végeztek. Én is elégedett vagyok az eredménnyel de mindenképp szeretnék menni majd még. :)
    Megkérdezhetem, hogy hol csináltattad és mennyibe került?
    Köszi
    Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdésedre a sminkesmas@gmail.com-ra tudsz írni, ott válaszolok ilyenre.
      És nemsokára ismét lézer napló, mert én is nekiugrottam a CO2 fraxel-nek:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz