Ugrás a fő tartalomra

Fókuszban a fekete szemhéjtus.. nagy összehasonlító teszt

8 szemkihúzót fogok össze hasonlítani az olcsó és könnyen hozzáférhető termékek közül.
Fekete olcsó kategóriás kihúzóim

Jelezném, hogy kettő kakukk tojás, mert ezek szemceruzák, de pont azért raktam őket bele, hogy jól szemléltessék a különbséget, tehát egy sima mezei és egy zselés ceruzát választottam.

Úgy találtam korrektnek, ha itt csak az olcsó és nem a prémium márkás termékeket hasonlítom össze egymással, bár akkor ismét kilóg a Chanel szemceruza, na de sajnos más "sima" ( tehát nem zselés) olcsó fekete ceruzám nem volt itthon, mert simából csak ezt veszem.

A termékek sorrendben, későbbiekben alulról számolva:
1.-Manhattan vízálló tus
2.-U.M.A csillámos tus ( a márkáról ITT tájékozódhatsz, a környező országokba kapható amúgy)
3.-Essence vízálló tubusos tus
Szemhéjtus teszt
4.-Essence 100% splash vízálló filc tus
5.-S-he filces tus
6.-Chanel szemceruza
7.-Avon super-shock zselés szemceruza
8.-Essence zselés tus tégelyben.

A képen jól látható melyik mit tud vékonyan és vastagon, bocsi hogy elcsúsztak egymás mellől, így számoljátok inkább fel őket alulról...hogy tuti a megfelelőt nézzétek..
De lássuk őket részletesebben és közelebbről. Alulról fölfelé haladva.
Feketék, mégis más mind

1. Manhattan: a kiszerelést szeretem, bár ez nagyon hamar kifogyott, ezért fest ilyen furán a kezemen. Mattra szárad, erre legyünk felkészülve. Ecsete precíz felvitelt tesz lehetővé, viszont a szempilláim is olyanok lesznek, így a sprirál elég csúnyán vihető fel tőle, mert ez csomósan rászárad a pillára.
Gyorsan szárad, nem lehet egybe lehúzni vagy ledörzsölni, hanem inkább repedezésre és leporladásra hajlamos, de ezt is csak tizen-óra használat után.
Rétegezni nem kényelmes, kicsit húzódik, de megszokható, később bepuhul.
Értékelése 7/10

2. U.M.A: gyenge pigmentáció, a csillámok viszont végig fönn maradnak. Volt sima fekete verzióm de az is kicsit "vizes" volt. Könnyen lemosható, nem húzódik a bőr ha rétegezem, de vagy százszor át kell húzni, hogy vastagabban is fedjen, szerintem ez felejtős termék, a leggyengébb minőség..viszont könnyen lemosható, és fekete sminket fel lehet vele dobni, de önmagába f*s..Szempilláim viszont nem csomósodtak be tőle.
Értékelése 1/10

3. Essence vízálló tubusos tus : hát ehhez nagy reményeket fűztem, aminek a vége csalódás lett. Egyrészt az "ecset" vége durung, és lehetetlen szépen elvékonyítani, a képen is látszik (alulról a 3. vonal), hogy milyen "kocka" a vékony vonal vége. Ez nekem nagy mínusz, szinte használhatatlan, mert én azt szeretem, ha "elfogy" a tusvonal a szem sarkába.
Ez mattra szárad, és a Manhattan cuccára hasonlít, de annak hegyes az ecsete. Kopása a belső szemzugnál indul el, nem kenődik, hanem berepedezik és lepotyog..sokára.
Ez sem húzható vagy dörzsölhető le. A hosszabb szárnak köszönhetően nem megy annyira a szempillára, így nem szárad rá csomósan, de némi azért rákerül, ami hamar ráköt, így a spirálozásnál ez kellemetlen.
Értékelése 5/10


4. Essence 100% splash vízálló filc tus: hát ez meg egy kellemes csalódás. Én nem húzok sem az ecsetes sem a filces tusok felé, de vízálló verzióban egyértelműen kényelmesebbek és jobbak a filcesek. Ennek ráadásul a hegye is nagyon kellemes, hosszabb, lassabban vékonyodik, így nagyon szépen és könnyen lehet vele precíz vonalat húzni.
Nagy előny, mint minden filces tusnál, hogy nem rakódik a szempillára, így szép lesz a spirálozás is. Amit változtatnék rajta az a színe, lehetne kicsit erőteljesebb fekete..viszont amikor felkenem ezzel a puhább fekete színével sokkal természetesebbnek hat.
Nézzétek alulról a 4. vonalat, hogy milyen vékonyan húzható ( a vastag vonal kicsit elcsúszott mellőle, de természetesen az is a 4. alulról a vastag szekcióban).
Vaku nélkül így festenek
Fénye nekem újdonság a filces tusok között.
9/10

5. S-He filc tus: na hát már a színeknél tartunk, ez is elég furcsa fekete..igaz ez szintén nem látszik a szem körül. Ennek hagyományos rövidebb, de hegyes filc vége van. Könnyen és határozottan használható, tetoválás szerű, természetes fényű és hatású. Nem tart túl soká, de viszont nem is drága, tehát mit vártunk..Lemosni viszont szinte lehetetlen, bár a vonalat nem tartja, cserében szép monoklit csinál :-).
6/10

6. Chanel szemceruza: aki a sminkes munkáimat is nézi, biztos feltűnt neki, hogy szinte minden alkalommal ezt a cerkát használom..miért? Ez egy sima hagyományos szemceruza, amivel kb 10 éve kötöttem barátságot, és nagy tételben vásárolom.
Azért szeretem, mert sminkek alá satírozni nagyon jó alap, nem zsíros, viszont mégis könnyen kenhető, nem lesz foltos vele a munka, és közepesen tartós. Bársonyos fényű, természetes meleg fekete. Nem vízálló, ilyet nem ígér, ezért is raktam a tesztbe, hogy képviselje a sima szemcerkákat...ezért ezt nem is értékelném..elfogult vagyok..

7. Avon Super Shock szemceruza: ez egy zselés szemceruza, tehát az "új generációs" ceruzák egyike. Azért ezt mutatom, mert kedvező áru, széles körben elterjedt bár a vélemények megoszlanak róla, tehát ideális alany a teszteléshez.
Ami az előnye az a hátránya is a terméknek, mégpedig a puhasága. Én pl ezért szeretem, mert bárhol bármilyen körülmények között is úgy lehet húzni, hogy közben nem nyomja ki a szemem, és mégis maximális a fedés, hátránya is ez..minden alkalommal újra kéne hegyezni, ami nagyon nagy pazarlás, így én is 90%-ban tompa véggel garázdálkodok vele:-( nagy hiba.
Matt bársonyos fénye van, erősen pigmentált és nagyon tartós.
Értékelése 9/10

8. Essence zselés tus tégelybe: erről amúgy nem értem miért oszlanak meg annyira a vélemények...ilyen jó áron ilyen jó kis tégelyes tus szerintem nincs. Én szeretem, hogy puha és habos, könnyen felveszi az ecset, szépen siklik a szemhéjon, tetszőlegesen vastagítható, nem érzem súlyosnak felkenve sem.
Ezzel aztán hatékonyan tudunk vastag vonalakat is húzni, nekem 1 év alatt sem fogyott el egy tégely, viszont nyáron csak ezt kentem, mert végre nem porladt le, és nem húzódott a vonal, és sosem kenődött el.
Lemosásnál is nyomot hagy, szóval elég masszív. Nagyon sötét bársonyos fekete.
Értékelése 10/10

És akkor a tartósság és vízállóság teszt következik:

Papírzsepivel dörzsölgetve ilyenek
Első körbe sima száraz papír zsebkendővel kentem és dörzsöltem el őket.

Hopááá..mi az ami moccant?
Az u.m.a csillámos tus, ami nem is írta, hogy vízálló vagy tartós, és a chanel sima cerkám, amit pont ezért szeretek, mert ilyen szépen és könnyen kenhető:-)...de mi az ott? talán csak nem az essence 100% splash-prof tus? Hát ez nem csöpp álló? Hogy mozdulhat el egy zsepitől?

És mi mozdult a legkevésbé el? Az Avon szemceruza, az Essence folyékony tusa, és az Essence tégelyes zselé tusa.. na de ne álljunk le..

Nedves törlővel átdörzsizve
Nedves törlő kendő jön..szokás szerint..
A fenti hármas tartja itt is a legjobban magát azaz az essence zselé tus, az avon cerka és az essence folyékony tus.

Említésre méltó, hogy a manhattan is ott figyel még..úgy ahogy..

A legkevésbé tartósnak a Chanel ceruza ( tudtuk), az U.M.A ( várható volt), és az essence 100% splash prof  (jujj ez csalódás) volt.
Az azért elég durva, hogy a chanel cerkából is annyi maradt mint az essence cseppálló filcéből..
A S-he is látszik, de elég nagy maszat maradt utána..nem így kéne tartósnak lenni héééé..

Laza kézmosás után
És nézzünk akkor egy kézmosást ..Essence zselés tégelyes tus egyértelműen vitte a pálmát a tartósság terén..a S-He viszont a lemoshatatlan maszatolásban elég jó :-)..szóval ez nem csak lejön, de jó nagy mokkát is hagy maga után...

Az Essence folyékony vízálló tusa és az Avon ceruza maradt még leginkább a helyén a zselé mellett.

Újra kezet mostam..már határozottabban, bő szappannal.
Normál kézmosás után

A fenn említett három top tartós termék maradványa még mindig látható...a S-He folt is...

Na ez így nem maradhat..akkor sikáljunk egy kicsit rá szivaccsal is.

A végeredmény
Hát ha hisztek a szemeteknek, ha nem, az essence zselés tégelyes tusa még mindig ott van és halványan még a S-He folt is látható.
A többi lejött.

Összefoglalva: Számomra kezelhetőség szempontjából az essence 100% splash-prof a nyerő, nagyon szépen lehet vele dolgozni, a jó formájú hegye miatt. Ezzel húzom a legszebb vonalakat.

Tartósságban az essence zselés tusát nem tudta semmi megverni, ami olyan kényelmesen és szépen is festhető lenne mint a tégelyes. Trón követelő még az Avon super shock, és az essence folyékony vízálló tusa, de mindkettő a tompa vég miatt bukik el nálam, illetve a folyékony tus porlik is.

Satírozás szempontjából a Chanel cerka ismét meggyőzött.
Legtovább az essence zselés tus használható, 1 év alatt nem tudtam elfogyasztani.

Miért is rossz ez az Essence zselés tégelyes tus 900ft-ért?

Megjegyzések

  1. Sokáig dilemmáztam a zselés tust illetően, nem is mertem megvenni. No nem a minőség miatt bizonytalankodtam, hanem, hogy tudnám-e használni? Az összehasonlítás nagyon tanulságos volt és meggyőző, köszi!:) Jöhet a zselés tégelyes tus!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zselés lényegében a tartósság miatt nyert, bár nekem sokszor egyszerűbb az ecsetes használat.
      A saját ecsete (essence tus ecset) tökéletesen megfelel erre.

      Törlés
  2. Bár nekem az első tusom volt az essence zselés, de annyira bevált, h utána még 2 színt is beszereztem belőle. Korábban próbálgattam barátnők sima tusait, de azzal képtelen voltam egyenes vonalat húzni, viszont ez az ecsetes módszer ezzel a szuper kencével maga a tökély. Jó, néha 4x kell átmenni, hogy ugyanolyan vastag és íves legyen a vonal, de ez a saját bénaságom. Mák, h pont a legjobbat vettem csak meg, szerintem ez az egyetlen termék, aminél elmondhatom, h tutira nem fogok másfélét beszerezni belőle, mert botorság lenne (meg amúgy se festem minden nap magam, tus is olykor 3-4-5 hétig vár a bevetésre).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen szerintem is könnyebb szép vonalat húzni az ecsetes tégelyes zselés tussal.
      Nekem is bejön, főleg a kellemes ára miatt (is) :-)

      Törlés
  3. személy szerint én azért nem szeretem, mert nem tudom szépen felvinnni, de én extra béna vagyok, úgyhogy az én véleményem nem számít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megszokás kérdése..:-)nekem a saját ferde műszőr ecsetével tökéletes és könnyű a felvitel.
      Minden vélemény számít!

      Törlés
  4. Nagyon jó kis bejegyzés volt és most már biztos hogy beszerzek az essencetől egy zselés tust habár még sosem volt és kissé tartok a használatától, de majd gyakorlom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó, és könnyen kezelhető, de gyakorlás és "akarás" kérdése:-)
      Saját ecsetét ajánlom hozzá ( műszálas vékony ferde ecset)

      Törlés
  5. Hasznos kis poszt lett, én tus mániás vagyok, és nagyon sok félét próbáltam már ,de az Essence tusok nekem nem igazán váltak be, viszont az artdeco-nak volt egy filces tusa, nem tudom még lehet-e kapni, azt nagyon szerettem. Most L'oreal tust használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azokat meg én nem próbáltam még:-)
      Igazából nekem a fedés és a tartósság a legfontosabb, mert magamon egy fülpiszkálóval is tökéletes vonalat húzok, szóval azzal nincs gond:-D
      A filceseket én is imádom amúgy!

      Törlés
  6. Én egyszerűen az essence gél tust nem tudom kiimádkozni az ecsetből. Használat után rögtön le akartam mosni, hogy ne száradjon rá, de nem nagyon jártam sikerrel.. Mivel kell mosni a tusecsetet? Samponos vizet olvastam, de még nem próbáltam..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én hagyom rászáradni, és másnap használat előtt mosom.

      Mivel a saját ecsete olcsó, műszőr és nem féltem ( tehát nem bánok vele óvatosan) , ezért én egyszerűen sima szappan ( szilárd ) tetejét kezdem el kenegetni az ecsettel, természetesen vizet is folyatok rá, felhabosítom, és a szmötyinek nyoma sincs.

      Sima víztől nem fog kijönni, de az essence saját ecsetét annyira nem kell féltened, mert full műanyag. Persze azért ne állat módjára, hanem finom mozdulatokkal kenegesd rá a szappant :-), és jól rázd ki, hogy a szárába ne maradjon víz.

      A drágább és természetes szőr ecseteket természetesen samponozom vagy ecset tisztító folyadékot használok és úgy szárítom, hogy a nyelébe ne maradjon víz.

      Törlés
  7. Nem is tudom, hogy hol tegyem fel a kérdésemet neked, talán itt a legalkalmasabb. Szóval olvastam egy drágább szemhéjtus kommentjeként, hogy egy lánynak hullani kezdett tőle a szempillája. Én az Essence szemhéjtusát vettem meg, gondoltam jó lesz gyakorolni vele, eddig soha nem volt még gél állagú tusom. És sajnos mostanában nekem is ritkult a szempillám, de nem jutott eszembe, hogy ettől lehet, csak most, hogy ezt olvastam. Sokat agyaltam, hogy mitől lehet, de ez az egyetlen dolog már elég régóta amit beújítottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szempilla kopása-hullása túl sok dologtól lehet ahhoz, hogy ilyen egyszerű legyen kizárni X-Y dolgot.
      Lehet teljesen természetes ritkulás, hormon, hiány állapot sb..na meg igen van olyan, hogy valamire ( összetevő) érzékeny vagy, és nem reagálsz jól rá..aztán ott van még a sminklemosás is, ez a zselés essence elég masszív, nem lehet, hogy jobban dörgölöd a szemed amikor letisztítod (az se tesz jót a pilláknak)..

      Legegyszerűbb pihentetni azt amire gyanakodsz, kb 2-4 hét alatt kiderül, hogy megalapozott volt-e.

      Törlés
  8. Most már csak azt áruljátok már el légy szí, hogy hol lehet kapni ezt az Essence terméket??? Köszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz