Ugrás a fő tartalomra

Szájfeltöltés vagy natúr ajkak?

Bizonyára sok lány eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne teltebb ajkakkal, aztán megnézegetett egy két Angelina Jolie képet, és másnap bejelentkezett a plasztikai sebészetre...

Persze - persze tudom, hogy sok esetben alapos mérlegelés és esztétikai igényesség előzi meg a feltöltést, és nem mindenki vág bele a lecsóba alapos tájékozódás nélkül, így akit érdekel a téma, nem elégedett az ajkaival de szeretne megmaradni a természetesnek tűnő látványnál, annak ajánlom a témát.




Sminkes munkáim folyamán rengeteg lánnyal találkoztam akinek az első beavatkozása a szájfeltöltés volt. Nem mondom, hogy sokaknak nem segített, mert néha brutális változást okozott - a szó jó értelmében  - ,de hát igen..volt olyan is, aki túllőtt a célon, a már meglévő vastag ajkai, vagy a tömérdek töltőanyag miatt.

Én is elgondolkoztam már a természetesen vastag ajkaimmal, hogy elférne benne itt-ott egy picike, de szerencsére sosem voltam olyan bátor, hogy az amúgy szép szájformámat  kockára tegyem...és "szerencsére" van elég bajom a bőrömmel, így nem kapott el ez az őrület.
Igen, én legjobban attól félek, hogy az íve, a forma megváltozik, hisz ugye alakítható ez is, attól függően, hogy az anyagot hova fecskendezi, hogyan osztja el az orvosod.

Egy ilyen szájdúsítás ma már rutin eljárásnak bizonyul, és fél órán belül mindenen túlesik a páciens. A legnagyobb problémát a megfelelő doktor kiválasztása jelenti. Én óvva intek mindenkit attól, hogy olyan orvost válasszon, aki tartós anyaggal akar dolgozni az ügyfél " érdekében".

Az arc struktúrája a korral folyamatosan változik, arról nem is beszélve, hogy a nagy mennyiségben bevitt anyag súlya az arc statikai súlypontját is felborítja, így olyan ráncok is kialakulhatnak amik azonos arcot varázsolnak a túltöltött szájú hölgyeknek ( jellegzetesen mély marionett redő). No és persze az sem biztos, hogy 10-20 év múlva a nagy száj lesz a menő..

A tartós anyagok emellett csomósodásra is hajlamosak, személy szerint nem ismerek egy embert sem akinek a tartós anyag ne lenne becsomósodva az ajkában. A fenn publikált képen is egy nem felszívódós anyaggal végzett szájfeltöltést láthattok. Nagyon szép és természetes a lány szája, de mivel sok-sok évvel ezelőtt végeztette a beavatkozást, amikor még nem igen használtak felszívódó anyagokat, így ez a módszer volt csak elérhető.

Ha az orvosodnál szó sem lehet róla, hogy tartós anyagot fecskendezzen, akkor az már egy jó pont a javára.

A felszívódó anyagok ok nélkül nem okoznak csomósodást és gyártótól függően 6-9 hónap alatt felszívódnak.Így ha mégsem az igazi, nem csúnyítottad el magad egy életre. Persze hallottam már olyan esetről is ( pontosabban a szemtanúja voltam), hogy az első ilyen felszívódó anyaggal végzett feltöltés után a kezdeti ödéma lehúzódásával a száj semmit sem változott, mert a szervezet teljesen elnyelte az anyagot. Ilyen esetben semmiféle kártérítés nem kérhető, ezt az orvosok előre letisztázzák, hogy előfordulhat és ismételt beavatkozás szükséges lehet.

 Nem szeretnék márkákba belemenni, mert minden orvos más anyagra esküszik - persze vannak átfedések - ,  de el kell fogadni amit előszeretettel használ ilyen esetekben, mert akkor valószínűleg jól ismeri az anyag tulajdonságait / viselkedését, és ez a legbiztonságosabb a számodra.

A másik legfontosabb dolog megtalálni a mértéket.
Remélhetőleg olyan orvost sikerül választanod aki figyelembe veszi a teljes arc struktúráját, és ebbe bele illő ajkakat varázsol neked. De mindenképpen el kell mondanod, hogy mit vársz a beavatkozástól, és érdemes kis mennyiségben próbálkozni, hisz az ampulla árában benne van a beadás is, így ha úgy érzed nem elég, várj vele míg tovább töltetnéd.

Van pár barátnőm akiknek sikerült túllőni a célon, és extrém mennyiséget sikerült a szájukba fecskendeztetniük tartós anyagból - engem mondjuk az is meglep, hogy pár 10ezer forintért ehhez egy orvos az arcát adja -. Fele-fele arányba (még) elégedettek és elégedetlenek a végeredménnyel, ebből kettő odáig jutott, hogy műtéti úton próbálják a szájukból eltávolíttatni a töltő anyagot.
Ez nem egy egyszerű feladat, hisz ezt nem lehet "kiszívni", ezt szájsebészet szerűen az ajkak fog felé eső belső nyálkahártya részén műtik, innen vágnak ki teljes szövetállományt lépésről lépésre. Ez több lépcsős műtét, hogy egyenletes és szimmetrikus  legyen a "fogyasztás", és hát a végeredmény sem garantáltan olyan mint amilyen az ajak volt hajdanán.


Ti gondolkoztatok már szájdúsításon? Vagy esetleg tapasztalattal is rendelkeztek? Mit alkalmaztok? Osszátok meg velünk!






Megjegyzések

  1. Ha van esetleg időközben további tapasztalatod a témával kapcsolatban a barátnőid által, akkor kérlek oszd meg velünk :) Gondolkozom- nagyon gondolkozom ebben én is. Fogalmam sincs,hogy melyik anyag lenne nekem jó, de én első körben mindenképp felszívódó anyaggal kezdeném, de még az árakat, dokikat sem jártam körbe.Nem tudom,hogy mennyi az,amennyit még szabad érte adni...no meg mi az a minimum, ami azért professzionális és tapasztalt dokira utal.
    Az Egyesült Államokban ez szinte mindennapos. Nem orvosok, de nem is kozmetikusok csinálják ezeket a feltöltéseket, hanem erre szakosodott emberek:) Bővebbet újra csak akkor tudok, ha az uncsitesóm hazajön:)
    A képen szereplő ajkakkal már kibékülnék én is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Árak az anyagtól függően 50-60.000ft / ampulla.
      Hogy mennyi ampulla kéne az tőled függ..reális és kis változtatás esetén 1-2 ampulla szokott kelleni a felszívódó anyagokból.
      Ebbe az árba a beadás is benne van.

      Inkább az a lényeg, hogy ismert és tapasztalt dokit válassz.

      A választott anyag nem csak tőled hanem az orvostól is függ, hogy ő mit preferál, mivel dolgozik, miben bízik.
      A legfontosabb, hogy legyen fölírva mi lett bele töltve, mert később ha anyag variálás van akkor nem mindegyik kompatibilis egymással, és nem jó az anyagokat váltogatni, mert még a felszívódóaknál is csomósodás lehet a vége.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz