Ugrás a fő tartalomra

Csiganyál? WTF..

dr.organic - bioaktív csigagél
Ezmiez?
"Bioaktív csigagél - Bőre új életre kel" - hangzik a dr.Organic reklám.

Sokszor gondolunk arra, milyen jó lenne ezt-azt elölről kezdeni.
Nagyobb tapasztalattal, frissebb gondolatokkal, másik választási lehetőségekkel.
A bőrünkkel is...
Sajnos ez csak vágyaink netovábbja marad.
Nem vagyok egy retro típus, de örökzöld állandó aktuális a Piramis - Ha volna két életem című muzsikája.

Na ha kimerengtük magunkat, akkor a lényegre térek.

A dr.Organic családot biztos mindenki ismeri, ha más nem a drogériák natúrkozmetikumaként, én is már kipróbáltam tőlük testápolót ( marokkói bio argán olajjal ) a száraz bőrömre, amit nagyon szerettem és az illatát is különlegesnek találtam, családom tagjainál pedig a dezodor népszerű.

Bioaktív csigagél hidratáló maszk
Az arcra készülő termékeit még nem próbáltam a gyártónak, de a "csigagél" megoldások  mint tudjuk nagyon hatékonyak a bőrápolásban, ezért a dr. Organic is kidobott egy ilyen termékcsaládot, aminek tagjait ITT találod.

Nekem az arcpakolás a legszimpatikusabb megoldás, mert megszokott és jól működő napi krémeimet nem kell lecserélnem, csak beiktatom heti 1 alkalommal a maszkot, és kiélvezhetem a jótékony hatását.

A pontos leírást megtalálod a tasakon
A pakolás az öregedésgátló hatása mellett méregtelenít és bőrmegújító, és tudjuk, hogy a csiganyál kivonatok milyen szépen gyógyítják és regenerálják a megviselt bőrt.

Természetes összetevői is elnyerték a tetszésemet, így már csak az következett, hogy kipróbáljam a pakolást. Fontos, hogy semmilyen káros összetevőt nem tartalmaz.
Olvassátok el a hivatalos tájékoztatást róla ITT.

A kis csomag 10 ml pakolást rejt. Ez annyi mennyiség amit jó vastagon az arcomra, nyakamra simítok, jó dolog ha nyakra és dekoltázsra is jut, ez az extra bónusz, mert úgyis mindig elsunnyogom eme részek kiemelt ápolását.
Bioaktív csigagél maszk - sűrű krém

Ez nem egy krém, sokkal intenzívebb, így semmiképpen nem javasolt krémként elhasználni, illetve a gyártó a 10 perces hatóidőt és a heti 1 alkalmat is fontosnak tartja megemlíteni.
Ezeket azért is célszerű betartani, mert sok kémiai/ kozmetikai szer rövid alkalmazással segít, hosszabb hatóidővel pedig ronthat a bőrön ( pl. : a savaknál is megvan a megfelelő hatóidő).
Illó olajokat is tartalmaz a pakolás, így aki erre érzékeny, mindenképpen tegyen próbát, mert kipirosodhat tőle.

"Bioaktív csigagél- bőre új életre kel" mondja a cég szlogenje..hát lássuk ebből mit sikerült elérnem.

Személyes tapasztalat: a pakolás egy sűrű krémre emlékeztet, amit könnyen és csepp mentesen az arcodra tudsz simítani.
Az illó olajok kellemes citrusos illatát azonnal érezni fogod. Ez citromfűbe hajlik nekem, én nagyon szeretem ezeket az illatokat, de tény és való, hogy aki nem, annak inkább a nyári szúnyogriasztó gyertya fog az eszébe jutni.
A maszkoknál ez a vastagság az elfogadott
Semmilyen csípő, égő vagy kellemetlen érzést nem tapasztaltam - pedig volt pár friss nyomkodás utáni sérülés is az arcomon-, a szememet sem bántotta az illó olaj. Azt azért kiemelném, hogy nincs érzékeny bőröm.

A 10 perces hatóidő után a pakolás nagy részét beszippantotta a bőröm, ez volt az első dolog amin meglepődtem. A második pedig az, hogy lemosás után mennyire szép és nyugodt volt a bőrképem.
Bevallom őszintén, semmi extrát nem vártam, így ez pozitívan meglepett.

Így beszívta a bőröm - félidőben...
Két alkalommal sikerült már használom a pakolást, és mindkét használat után azonos volt a véleményem.

Az első alkalommal a bőröm szárazabb volt, és engem döbbentett meg a legjobban, hogy milyen szalonképessé tette, azaz valóban hidratálta.
Második alkalommal pedig inkább az tűnt föl, hogy sokkal puhább és egységesebb az arcom.

A 10 perces hatóidő is tetszik mert tipikus "rohanós" maszk, akár reggel is feldobhatom amíg reggelizem.
Pattanásra hajlamos bőrömön sem okozott új gyanús kinövéseket, így ez is megnyugtató, mert sok maszk úgy "hidratál", hogy aztán másnapra tiszta dudor leszek tőle.
10 perc után a bőröm elnyelte

Nem mondom, hogy megtaláltam a csodaszert, ahhoz még több használatra lesz szükség, hogy ezt állítsam, de mivel kis tasakokban kapható a készítmény, így mindenképpen érdemes próbálkozni vele..

Nyári utazáshoz is ideális, mert könnyen szállíthatjuk, a kiszáradt bőrünket is szépen rendbe teszi, és lehet még a szúnyogok is elkerülnek :-)  ( egyébként én imádom ezt az illatot ).


Megjegyzések

  1. Ezekkel a csigás kozmetikumokkal még mindig hadilábon állok. Bár tudom, hogy milyen jó tesz a bőrnek, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy miből jön :/ Pláne a géles termékek esetében, pedig gondolkodtam rajta, hogy a Glamour-napokon féláron beszerzem a Dr. Organic csigagéljét, de nem visz rá a lélek. Sjanos a csiga az egyik állat, ami nem tartozik a kedvenceim közé :/

    VálaszTörlés
  2. Érzékeny bőrűek azért vigyázzanak ezzel a csigás maszkkal. Az arcom teljesen kivörösödött tőle a 10 perc alatt. Ahogy letöröltem a maradékot, élesen látszott a vonal, hogy meddig kentem fel. Ami megmaradt a csomagból, azt rákentem a dekoltázsomra, és ott is piros lettem, de nem annyira, mint az arcomon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Illó olajokat is tartalmaz a pakolás, így aki erre érzékeny, mindenképpen tegyen próbát, mert kipirosodhat tőle."

      Valószínűleg neked is ezt az összetevőt nem bírja jól a bőröd :-(

      Törlés
  3. Egyik baratnom epp oriasi csigakat setaltatott az arcan tegnap. Meg koncentraltabb, mint a csigas krem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz