Ugrás a fő tartalomra

Szeborrea, laza bőr? Ilcsi - Kökény zselé

Épp a kökény maszkban ülök...persze nem első alkalommal..
Ilcsi - Kökény zselé

Illata mint az erdei gyümölcsöké, nagyon szeretem!
A kökény zselé a korpás szeborreás bőröm miatt nagy kedvenc, de ajánlják még laza, sápadt, olajos szeboreás és tágpórusú bőrre is.

Nyugtató, antioxidáns, keringés javító, hidratáló, regeneráló, rugalmasító és összehúzó. Jó kis vitamin forrás a bőrnek.


Igazából hulla sápadt vagyok, mert ugye ősz vége van, és napot utoljára talán 2 hónapja láttam, és a szolit is kihagytam mostanában, így mindenképpen erre a pakolásra esett a választásom amikor ma úgy döntöttem feldobok egy Ilcsit az arcomra.

Ez is, mint minden Ilcsi zselé, felkenés után 20 perc múlva megszárad, így tetszés szerint lehúzható vagy lemosható.
A lemosást azért szokták javasolni, mert akkor újra víz éri a pakolást, ami újra életre kel, így a lemosás alatt amíg masszírozzuk az arcunkat vele, még egy kis hatóanyagot tudunk juttatni a bőrünkbe.
Én megmondom őszintén, sokkal jobban szeretem lehúzkodni ezeket a zseléket, mert egyszerűbb és kevesebb vele akkor a retek, nem érzem úgy magam a mozsdó fölött mint aki tésztát dagaszt az arcán.
Ilcsi - Kökény zselé

Egyébként is mindenképpen szivaccsal célszerű ezeket a maszkokat és pakolásokat végül eltávolítani, de a szupi persze úgy lenne, hogy száradás után felvizezzük a zselét, majd nedves kézzel 5 percig megajándékozzuk magunkat egy arcmaszival, majd jöhet a szivacsos lemosása a maradéknak.

Ezzel csak az a gond, hogy derékig vizesek meg pakolás darabokkal tarkítottak leszünk a tükör előtt állva..szóval ez inkább szalonban fekve az ideális.

A zselé állaga nagyon kellemes, nincsenek benne iszonyat nagy darabok, könnyű felkenni - de azt amúgy is észrevettem, hogy a jelenleg megvásárolt Ilcsi pakolásaim amiről fotót ITT láthattok, sokkal kevésbé darabosak, és kellemesebb az állaguk mint anno.
Az illata is fantasztikus, és nem folyik vagy csöpög le az arcunkról a használat közben.
Száradás után nem fog, és teljesen száraz tapintású, kicsit rákeményedik az arcbőrre, ami jól jelzi, hogy mikor lehet lemosni.

Eltávolítása hirtelen könnyűnek tűnik, ha vízzel mossuk, elég egy kicsit felnedvesíteni és elindul a cucc,viszont a lemosás közben félidőben érezhetjük úgy, hogy ez biza a fejünkön maradt, mert olyan zselé szerű lesz a bőrünkön és egyre több ahogy nedvesítjük...ekkor vetem be a szivacsos lemosást.

A gézlapos technikát nem szeretem, mert akkor olyan a feelingem mintha a textil szívná be a cumót és nem a bőröm.
Száradás után


Én minden Ilcsi pakolást alapos arctisztítás és radírozás után használok, ami már eleve egy szebb bőrképet okoz, illetve megkönnyíti a hatóanyagok felszívódását.

A kökény zselé pórus összehúzó hatása a természetes kozmetikumok közül nem teljesít rosszul, de természetesen egy tág pórusú ember bőrét nem fogja úgy visszarántani, hogy az elégedett legyen vele..de nyugi..ilyen cucc amúgy sem létezik.
Nekem egy a pórus összehúzás úgy sikerül ezzel, hogy nem is érzem komfortosnak, azaz kicsit feszül a  bőröm, szóval valóban értem, hogy miért "laza" bőrre ajánlják ( az enyém nem az, én a szeborrea miatt használom).

A sápadtságon annyit segít, hogy - természetesen nem pirosodik ki a bőr -de minimális arcszín élénkülés fölfedezhető, ha  nagyon bele akarom látni, de lehet ez inkább az arcmosás miatt van..ki tudja.
A pakolástól nem kell csodát várni, hisz ezek natúr termékek, de rendszeres használat mellett bársonyosab és feszesebb bőrt kapunk.

Hatóanyagai:
-kökény: kondicionál, vitamin pótló, feszesít és táplál
-citromcirokolaj: gyulladt bőrre, antiszeptikus, nyugtató

Megjegyzések

  1. Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy nem félsz, hogy ez a sok kence meg kezelés ha nem is most még, de idővel árt a bőrödnek? Egyébként nekem is korpás-seborrheás a bőröm és szerintem a képek alapján rosszabb, mint a Tied. Én itt nem is látok olyan képet rólad, amin nagyon rossz lenne a helyzet, nyugodtnak tűnik az arcod. Azt hiszem, belső ok van a háttérben, de már nagyon zavar, pár évvel idősebb vagyok mint Te és most már nagyon cikik a pattanások. Valószínűleg nálam is allergia vagy ilyesmi van a háttérben.
    Tetszik különben az oldal, még jobb lenne, ha már fiatalodni is akarnál, mint én, akkor is megírhatnád a tapasztalataidat... szóval jó a blog, teljesen ittragadtam, csak így tovább! Egyébként érdekelne, hogy hogy kezdted a blogolást, de majd utánanézek máshol is. Szóval köszi egy-két tippet, lebeszéltél pár cuccról, máshoz meg megjött a kedvem. Köszi és üdv: Veronika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sok kence meg kezelés mind mind sok-sok évnyi tapasztalat, nem csak olyanokról írok amit épp per pillanat próbálok vagy használok, ezért a valóságban kb heti 1 maszk, havi 1 kozmi, évi 2-3 bőrgyógyászati beavatkozás ..na meg a napi arcápolás a valóság. Ezt én nem érzem soknak.

      Ettől függetlenül jogos a kérdés, de bármi lehet.. idővel árthat és használhat is a dolog, sajnos ma már semmire sincs garancia.
      Igyekszem nem össze-vissza vegyíteni a dolgokat, és több orvos és szakember vizsgálja, kezeli és követi nyomon az "ügyeimet", így bízom a szakértelmükben.

      Műtét nélküli arcfiatalításról itt írtam:
      http://sminkesmas.blogspot.hu/2013/01/mutet-nelkuli-arcfiatalito-esztetikai.html

      Lehet a sok kezelésnek hála vagy még korán vagyok, de szerencsére különösebb krémeket nem kell még bevetnem, így azokról tesztek még nincsenek:-(, ettől függetlenül úgy vélem hatásosabb egy lézer vagy fiatalító kezelés mint a krémek:-(

      A blog úgy jött, hogy "magamnak" szerettem volna összeszedni a gondolataimat és leírni a tapasztalataimat a kipróbált cumókról, a többi jött magától :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz