Ugrás a fő tartalomra

Hidratálj, feszesíts, ránctalaníts - Hialuronsav szérum és DNS szerkezet megújító ránctalanítás

Ahogy az időjárás kezd szelesre és hűvösebbre fordulni a bőrnek is extra ápolásra lesz szüksége.
Neogence zsákmány

Sokan nem kezdenek el időben gondoskodni a bőrük állapotáról, pedig a vízhiányos bőr egy nagyon gyakori és általános jelenség napjainkban, és a zsíros bőrűeknél sem ritka.

A víz és zsírhiány nem ugyan az, a hidratált bőr jelentése a bőrben lévő megfelelő víztartalmat takarja.

A sminkek használata, a nem kellő mennyiségben fogyasztott folyadék, a valódi tápértékben hiányos étkezés, a szmog és a nap, a nem megfelelően kiválasztott ápoló szerek mind-mind befolyásolják az időjárás mellett a bőrünk állapotát. És egy csomó dolgot nem is említettem, mert nem akarok senkit untatni.

 A lényeg az, hogy tudunk tenni mi is azért, hogy a bőrünk állapotán javítsunk, sőt meg is előzhetjük a "bajt".
Hicratáló hialuronsavas arckrémek
Két alap dolog van, amit én is mindig betartok, a legfontosabb, hogy elegendő folyadékot fogyasztok ( 2-3 liter tiszta víz ), és a bőröm külső hidratálására mindig odafigyelek.

Ha a bőröd nem vízhiányos azaz hidratált, akkor nagyon sok problémát meg tudsz előzni, lássuk mik ezek:
- ráncok
- helyes faggyúmirigy működés támogatása
- a bőr egyensúlyban tartása, bőrbetegségek megelőzése
- a bőr hámlásának elkerülése
- a bőr védekezőképességének növelése
- szebben mutat rajta a smink
- egészséges fénye és színe lesz
Neogence DNS és Hialuron

Biztos kihagytam valamit, de csak azt akartam érzékeltetni, hogy mind külsőleg mind belsőleg szükséges a bőrünket hidratálni.

Sok zsíros bőr is vízhiányos, és panaszaik nagy része csak súlyosbodik, amikor elkezdik a bőrüket szárítani, mert sok esetben a faggyúmirigy túlműködést, a száraz és szomjas bőr is okozhatja.
Azzal, hogy próbálja megakadályozni a bőr folyadék vesztését, ezért faggyút termel, és innen meg is érkeztünk a pattanások, komedók kialakulásához ( túlzott faggyú termelés ).
A "zsír" vagy faggyú szerepe -lebutítva- pedig ott jön a hidratáltsághoz, hogy az olajos összetevők lezárják a bőr felső rétegét, így nem engedik a vizet kipárologni onnan.

A korpás szeborreás bőrök tünetei is enyhülnek, ha a bőr visszanyeri a normál egyensúlyát, így kevesebb zárt komedóval számolhatunk ha bőrünk puha és hidratált.

A Neogence két gyógyszerészeti tisztaságú terméke fog nekem segíteni a bőrömet egyensúlyba hozni, és fölkészíteni a téli hónapokra.
Mivel nem akarok ráncokat, szép egészséges bőrre szeretnék sminkelni, ezért most olyan termékeket mutatok be, amik nagyon jó primerek a smink alá, és hatékonyságuk miatt a márka több díjat is besöpört már a piacon.
Korábban már megismertem a márkától maszkot, szemránckrémet amit ITT mutattam be nektek. Nagyon szeretem őket, így meggyőződtem, hogy érdemes a márkától további termékeket is beszerezni.
Hialuron szérum állaga

Lássuk mire esett a választásom:

Arctisztítás után a még tiszta bőrre kell mindig felvinni a hialuronsavat ami egy könnyű folyékony szérum. Krémek alá és a tonik használata után alkalmazzuk.

NEOGENCE HIALURONSAVAS HIDRATÁLÓ SZÉRUM :  

Lágy, könnyed formula. Magas koncentrációjú hialuronsavval hatékonyan zárja a bőrbe a nedvességet, feszesít, hosszan hidratál. Parabénmentes. Szójamentes.
 Kiemelt hatóanyagai:
  • Hialuronsav (Hidratáló membránt képez a bőrön.) 
  • NMF – Natural Moisturizing Factor (Bőrazonos aktív hatóanyagok segítik és erősítik a bőr védekező képességét és egészséges egyensúlyban tartják a sejtek közti folyadékháztartást.)
Használata:
..könnyű vizes szérum
Tonizálást követően lágy masszírozó mozdulatokkal vigye fel az arcra, dekoltázsra és nyakra míg be nem szívódik. Ezt követően használjon bőrtípusának megfelelő krémet.
A hialuronsav után kenem mindig a "nehezebb" krémeket. A hialuronsavas szérumok sokkal jobban működnek a választott krémünk alá kenve mint önmagukban, így a krém amit fölé használok:


NEOGENCE HIALURONSAVAS DNS RÁNCTALANÍTÓ KRÉM: 

Ránctalanító krém gazdag, mégis könnyen beszívódó formulával. Összetevőinek köszönhetően feszesíti a bőrt, ránctalanít és mélyen hidratál. Öregedés késleltető és DNS védő formulával regenerálja a szomjas bőrt, éjjel-nappal. Parabénmentes. Szójamentes.
DNS ránctalanító állaga
Kiemelt hatóanyagai: 
  • HFS – Hyaluronic Filling Spheres(TM) (A hialuronsavas injekció fájdalommentes alternatívájaként mikroszkópikus hialuronos gömbök mélyen a bőrbe hatolva magukba szívják a nedvességet és feltöltik a ráncokat.) 
  • Matrixyl(TM) 3000 (Szabadalmaztatott polipeptid komplex, mely mélyen behatol a bőrbe, feszesíti a megereszkedett bőrt és simítja a ráncokat.) 
  • α-LUPALINE® (Hozzájárul a bőr DNS-ének védelméhez. Segít megőrizni a bőr rugalmasságát, megújulásának képességét.) 
  • APS – Anti-Pollution System (Természetes összetevőkből álló komplex, amely hatékonyan támogatja a bőr aktív és passzív védelmét a környezeti hatásokkal szemben.) 
  • Ceralipid (Védi a bőr felső hámrétegét.) 
  • Q10 koenzim (Energizál, lassítja az öregedés folyamatát, fiatalos energiával tölti meg a bőrt.)
..és egy pillanat alatt beszívódik
Használata:
Lágy masszírozó mozdulatokkal vigye fel az arcra, dekoltázsra és nyakra míg be nem szívódik.
Ez jelenleg a Neogence "legerősebb" kréme, ha fogalmazhatok így. Dús, de mégis valahogy könnyű, vizes, jól felszívódó krémről van szó, nulla ragacsos feeling.


Összefoglalva: Én már el is kezdtem a megelőzést, és a bőröm imádja ezt a kombinációt. Puha, selymes, lágy és érezhetően hidratáltabb vagyok.
Nem fényesedik ki, kitűnő sminkalap és egészséges bőr.
Érzem, hogy "vizes", könnyen felszívódik ( gyorsabban és érezhetően benyeli a bőröm, nem úgy, mint amikor nem tudom eldönteni, hogy "rámszárad" valami, vagy a bőröm szívta be, szóval itt nincs kétség).
Komedót, pattanást, irritációt nem okozott.

Érdemes a márka több termékét is megtekinteni, magyarul a Neogence weboldalán minden leírást megtalálsz ITT, vagy vásárolni a webshopban tudsz ITT , ahol az árakról is tájékozódhatsz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.