Ugrás a fő tartalomra

Hidratálj, feszesíts, ránctalaníts - Hialuronsav szérum és DNS szerkezet megújító ránctalanítás

Ahogy az időjárás kezd szelesre és hűvösebbre fordulni a bőrnek is extra ápolásra lesz szüksége.
Neogence zsákmány

Sokan nem kezdenek el időben gondoskodni a bőrük állapotáról, pedig a vízhiányos bőr egy nagyon gyakori és általános jelenség napjainkban, és a zsíros bőrűeknél sem ritka.

A víz és zsírhiány nem ugyan az, a hidratált bőr jelentése a bőrben lévő megfelelő víztartalmat takarja.

A sminkek használata, a nem kellő mennyiségben fogyasztott folyadék, a valódi tápértékben hiányos étkezés, a szmog és a nap, a nem megfelelően kiválasztott ápoló szerek mind-mind befolyásolják az időjárás mellett a bőrünk állapotát. És egy csomó dolgot nem is említettem, mert nem akarok senkit untatni.

 A lényeg az, hogy tudunk tenni mi is azért, hogy a bőrünk állapotán javítsunk, sőt meg is előzhetjük a "bajt".
Hicratáló hialuronsavas arckrémek
Két alap dolog van, amit én is mindig betartok, a legfontosabb, hogy elegendő folyadékot fogyasztok ( 2-3 liter tiszta víz ), és a bőröm külső hidratálására mindig odafigyelek.

Ha a bőröd nem vízhiányos azaz hidratált, akkor nagyon sok problémát meg tudsz előzni, lássuk mik ezek:
- ráncok
- helyes faggyúmirigy működés támogatása
- a bőr egyensúlyban tartása, bőrbetegségek megelőzése
- a bőr hámlásának elkerülése
- a bőr védekezőképességének növelése
- szebben mutat rajta a smink
- egészséges fénye és színe lesz
Neogence DNS és Hialuron

Biztos kihagytam valamit, de csak azt akartam érzékeltetni, hogy mind külsőleg mind belsőleg szükséges a bőrünket hidratálni.

Sok zsíros bőr is vízhiányos, és panaszaik nagy része csak súlyosbodik, amikor elkezdik a bőrüket szárítani, mert sok esetben a faggyúmirigy túlműködést, a száraz és szomjas bőr is okozhatja.
Azzal, hogy próbálja megakadályozni a bőr folyadék vesztését, ezért faggyút termel, és innen meg is érkeztünk a pattanások, komedók kialakulásához ( túlzott faggyú termelés ).
A "zsír" vagy faggyú szerepe -lebutítva- pedig ott jön a hidratáltsághoz, hogy az olajos összetevők lezárják a bőr felső rétegét, így nem engedik a vizet kipárologni onnan.

A korpás szeborreás bőrök tünetei is enyhülnek, ha a bőr visszanyeri a normál egyensúlyát, így kevesebb zárt komedóval számolhatunk ha bőrünk puha és hidratált.

A Neogence két gyógyszerészeti tisztaságú terméke fog nekem segíteni a bőrömet egyensúlyba hozni, és fölkészíteni a téli hónapokra.
Mivel nem akarok ráncokat, szép egészséges bőrre szeretnék sminkelni, ezért most olyan termékeket mutatok be, amik nagyon jó primerek a smink alá, és hatékonyságuk miatt a márka több díjat is besöpört már a piacon.
Korábban már megismertem a márkától maszkot, szemránckrémet amit ITT mutattam be nektek. Nagyon szeretem őket, így meggyőződtem, hogy érdemes a márkától további termékeket is beszerezni.
Hialuron szérum állaga

Lássuk mire esett a választásom:

Arctisztítás után a még tiszta bőrre kell mindig felvinni a hialuronsavat ami egy könnyű folyékony szérum. Krémek alá és a tonik használata után alkalmazzuk.

NEOGENCE HIALURONSAVAS HIDRATÁLÓ SZÉRUM :  

Lágy, könnyed formula. Magas koncentrációjú hialuronsavval hatékonyan zárja a bőrbe a nedvességet, feszesít, hosszan hidratál. Parabénmentes. Szójamentes.
 Kiemelt hatóanyagai:
  • Hialuronsav (Hidratáló membránt képez a bőrön.) 
  • NMF – Natural Moisturizing Factor (Bőrazonos aktív hatóanyagok segítik és erősítik a bőr védekező képességét és egészséges egyensúlyban tartják a sejtek közti folyadékháztartást.)
Használata:
..könnyű vizes szérum
Tonizálást követően lágy masszírozó mozdulatokkal vigye fel az arcra, dekoltázsra és nyakra míg be nem szívódik. Ezt követően használjon bőrtípusának megfelelő krémet.
A hialuronsav után kenem mindig a "nehezebb" krémeket. A hialuronsavas szérumok sokkal jobban működnek a választott krémünk alá kenve mint önmagukban, így a krém amit fölé használok:


NEOGENCE HIALURONSAVAS DNS RÁNCTALANÍTÓ KRÉM: 

Ránctalanító krém gazdag, mégis könnyen beszívódó formulával. Összetevőinek köszönhetően feszesíti a bőrt, ránctalanít és mélyen hidratál. Öregedés késleltető és DNS védő formulával regenerálja a szomjas bőrt, éjjel-nappal. Parabénmentes. Szójamentes.
DNS ránctalanító állaga
Kiemelt hatóanyagai: 
  • HFS – Hyaluronic Filling Spheres(TM) (A hialuronsavas injekció fájdalommentes alternatívájaként mikroszkópikus hialuronos gömbök mélyen a bőrbe hatolva magukba szívják a nedvességet és feltöltik a ráncokat.) 
  • Matrixyl(TM) 3000 (Szabadalmaztatott polipeptid komplex, mely mélyen behatol a bőrbe, feszesíti a megereszkedett bőrt és simítja a ráncokat.) 
  • α-LUPALINE® (Hozzájárul a bőr DNS-ének védelméhez. Segít megőrizni a bőr rugalmasságát, megújulásának képességét.) 
  • APS – Anti-Pollution System (Természetes összetevőkből álló komplex, amely hatékonyan támogatja a bőr aktív és passzív védelmét a környezeti hatásokkal szemben.) 
  • Ceralipid (Védi a bőr felső hámrétegét.) 
  • Q10 koenzim (Energizál, lassítja az öregedés folyamatát, fiatalos energiával tölti meg a bőrt.)
..és egy pillanat alatt beszívódik
Használata:
Lágy masszírozó mozdulatokkal vigye fel az arcra, dekoltázsra és nyakra míg be nem szívódik.
Ez jelenleg a Neogence "legerősebb" kréme, ha fogalmazhatok így. Dús, de mégis valahogy könnyű, vizes, jól felszívódó krémről van szó, nulla ragacsos feeling.


Összefoglalva: Én már el is kezdtem a megelőzést, és a bőröm imádja ezt a kombinációt. Puha, selymes, lágy és érezhetően hidratáltabb vagyok.
Nem fényesedik ki, kitűnő sminkalap és egészséges bőr.
Érzem, hogy "vizes", könnyen felszívódik ( gyorsabban és érezhetően benyeli a bőröm, nem úgy, mint amikor nem tudom eldönteni, hogy "rámszárad" valami, vagy a bőröm szívta be, szóval itt nincs kétség).
Komedót, pattanást, irritációt nem okozott.

Érdemes a márka több termékét is megtekinteni, magyarul a Neogence weboldalán minden leírást megtalálsz ITT, vagy vásárolni a webshopban tudsz ITT , ahol az árakról is tájékozódhatsz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.