Ugrás a fő tartalomra

Lézer napló - 2. nap (Micro laser peel +BBL)

Hát nem keltem olyan jól... fáradt vagyok és nyúzott..szó szerint.. Kétségek közt..nem rontottak el valamit?
Lézeres hámlasztás 2.nap

Mint írtam tegnap, az éjjel nem aludtam valami sokat, úgyhogy gondoltam, hogy nem lesz olyan jó napom :-/..
A bőröm a képen is látszik, hogy változott, a pirosság ugyan maradt, de kezd pörkösödni, azaz barnulni..és sokkal inkább nedvedzik mint tegnap.

Most számítok egy két "katasztrófa turistára" aki tovább olvas :-D...


A fájdalom óráról órára enyhül, de azért még bőven érzem, bár a ma reggelhez képest ez estére erősen mérséklődött. A mai nap problémája az, hogy roppantmód elkezdett feszülni a bőröm, pedig azt hittem ez már nem fokozható.

A délelőtt folyamán csak zárt szájjal próbáltam beszélgetni, illetve még reggel volt egy két fázom-melegem van roham..ez délre amúgy elmúlt.

Olyan szinten be van keményedve a varosodás miatt, hogy a reggeli fogmosás felejtőre lett téve, és alig vártam a férjem haza érkezését aki elvitte a tegnap felírt recepteket kiváltani. Kaptam egy sima mosakodó krémet, amit feszülés esetén kell kenni, meg egy ecsetelőt ha pattanás jelenne meg. Herpeszre is írtak gyógyszert, de arra nem vagyok hajlamos, így nem váltatom ki.

Micro laser peel 2.nap
A mosakodó krémet úgy vártam mint még semmit, mert ki se tudtam nyitni a szám, csak kb 1 cm-re, azután úgy éreztem leszakad a bőröm. Próbáltam magamba tuszkolni valami étket, de a leves kifolyt a számból, a szilárd étel rágása pedig felejthetetlen perceket okozott. Olyan volt, mintha betonba öntöttek volna..

Ami még feldobta a napom, az a szemem alatt elinduló ödémásodás, felpüffedés, vizesárok.... Jelenleg még viselhető, ennyi belefér, de remélem ez holnapra leapad..bár inkább növekedett, és nem enyhült a nap folyamán.
Nem tudom, hogy ez a BBL vagy a Micro laser peel következménye-e, de lényegében mindegy..

Pár éve nem viseltem ilyen sz*rul a történetet, így elkezdtem parázni, hátha elrontottak valamit, és Freddy Krueger -ként kell leélnem innentől az életemet, de a férjem szembe röhögött amikor végre hazaért a krémekkel, és elmondtam neki a félelmeimet.
 
Szem alatti ödémám mértéke
Természetesen nem lett semmi elrontva, egyszerűen így reagált most a szervezetem.
A krém felvitele után - ami szerencsére nem csípett és semmilyen kellemetlenséget sem okozott - a bőr extra nedvedzésbe kezdett, és szerencsére érezhetően felpuhult, így jöhetett a fogmosás, a beszélgetés és az evészet, gyorsan kihasználva a hatást.

Ez a nedvedzés ma papír zsebkendővel is itatható volt, sárga áttetsző vérsavó váladék tört elő a bőrből pötty szerűen cseppekben itt-ott. Ez nem folyós inkább kicsit zselés anyag, így nem folyt végig az arcomon, horzsolások után keletkezik, és ez segít a bőr hámosításában. Ahogy ez megszárad újra feszülni kezd a bőr és jön a kemény érzés, így a nap folyamán kétszer kellett vastagon átkrémeznem.

Estére sem enyhült a szemem püffedtsége, sőt...nem tudom ez holnap milyen lesz..a fájdalom viszont teljesen elmúlt.
Az éjszaka jól telt, átaludtam, és már oldalra mertem fordulni az arcommal is, mert estére ismét jól bekeményedett a bőr, a nedvedzés elmúlt, így nem volt kellemetlen élmény hozzá érni bármihez vele.

Összefoglalva: jelentős fájdalom enyhülés, beton arc érzés, szem ödéma, bőr erőteljes feszülése

Előzmények ITT

Megjegyzések

  1. oh god, kíváncsi leszek mi lesz a vége:D kitartás!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bátor vagy :)
    Szerintem minden rendben lesz, és ha már helyre jött a bőröd jó lenne egy előtte utána kép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azért vagyok ilyen bátor, mert ezzel a bőrrel élni nem lehet :-D

      Előtte - utána természetesen :-)! Ahogy rendbe jövök ,azaz kb 1 héttel a lehámlás után..

      Gyorsan csináltam egy "lézer naplóm" menüt is, hogy könnyen meg lehessen találni :-)

      Törlés
  3. Kitartás! :) Remélem hamar rendbe jön. :)

    VálaszTörlés
  4. Továbbra is kitartás!
    A szemeddel kapcsolatban lehet, hogy el foglak szomorítani: lehet, hogy fokozódik még a helyzet :( Bár nekem egészen más problémám volt, begyulladt a szemem alatt valami (az orvos sem tudta, mitől van...), és 1 héten át mindennap csak rosszabb lett az ödéma, de aztán 2 nap alatt el is tűnt. Ki sem mozdultam a házból, a családi ebédhez is napszemüvegben ültem le :D Nekem iszonyatos volt, kb mongolnak néztem ki, alig láttam valamit... A tiéd nem tűnik ennyire vészesnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jujjjj szegény:-(
      Igen ez az ödéma dolog elég fosti, de 1 hetet adtam magamnak, lényegében mind1 hogy nézek ki, csak a végén legyen okés:-)

      Még annyira nem vagyok mongol..de várjuk ki a holnapot :-/...

      És köszönöm a bíztatást:-)

      Törlés
  5. Engem kicsit megijesztettél.. remélem, hogy megéri a végeredmény miatt. Nagyon kíváncsi leszek rá. Kitartást kívánok neked és gyors gyógyulást! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz