Ugrás a fő tartalomra

Az elmaradhatatlan porpúder

Hát a cím lényegében a véleményemet is tükrözi, hisz sminkesként nálam elmaradhatatlan részét képezi a sminknek a porpúder. Nem csak fotózásokon, hanem a mindennapi életben is használom. Most a kedvenc termékeimet venném nagyító alá, amik az évek alatt ellenálltak a lemorzsolódásnak.

Porpúderek
Biztos találnék még egy-két túlélőt a fiók alján, de mivel nem véletlenül vannak ott, inkább most nem pazarolnám a türelmeteket rájuk.

A púdereim között van áttetsző (transparent) és színezett termék is, mert más-más helyzetekben használom ezeket..no de akkor lássuk őket bővebben..



 Ahogy az alapozással végzek, azt mindenképpen szeretem lefixálni porpúderrel. Fontosnak tartom ezt a lépést a tartósság és a felfényesedés elkerülése érdekében. Azt hogy pufnival bedolgozom a bőrbe vagy ecsettel csak átsimítom, az elérni kívánt hatás, az igények és az alkalom válogatja. Nem is szakmáznék tovább, beszéljük ki őket.

Kryolan porpúder
Kryolan professional transparent puder : Én a TL2-es színre esküszöm a világossága miatt, és ennek van enyhén sárgás árnyalata (nem szeretem a malac színű púdereket). A terméket professzionális használatra fejlesztették ki, sminkeseknek, tv-színház-fotózás felhasználásra. Az állaga nagyon finomra őrölt por.

Óvatosan kell azért használni, mert ha van mire tapadni, akkor nagy mennyiségben is képes föltapadni a bőrre, és elég jól tartja magát. Szóval ami az előnye az a hátránya is, de hát ezért van profi használatra.
Sajnos sokan nem szeretik, mert hajlamos a ráncokba beülni, de úgy gondolom ez szakszerű használat esetén elkerülhető..de tény figyelni kell..

Fixáló púder, a színe felveszi az alapozó színét. Minimálisan felvilágosít, de egy kis idő elteltével szépen összeépül az alapozóval.
Nagyon kiváló matt felület érhető el vele, ami tartósan úgy is marad. A kis kiszerelés elég baráti áron megvásárolható.
Kryolan porszemek
Zsírosabb alapozók esetében ideális, mindennapi használatra csakis ecsettel és lazán felhordva.
A dobozát nem szeretem, szerintem nem előnyös, hogy nem csavaros, hanem rá kell nyomni a tetejét, hisz az ürülő levegő miatt a fedőben maradt púder is kifújódik. Pufni sem helyezhető bele, így semmi sem gátolja a púder szóródását mozgatáskor..persze annyi nem tud kiszóródni - mert nincs akkora légüres tér és kicsik a lyukak-, de mégis kicsit poros minden ott belül.. Viszont a fedő abban praktikus, hogy aki nagy tételben sminkel, egyszerű bele kiszórni a port, és onnan gyorsan, könnyen felszedhető.


Giorgio Armani micro-fil loose powder : Ebbe a szerzeménybe véletlenül futottam bele, mondhatni nem volt átgondolt vásárlás, de szerencsére kellemes meglepetés ért. A púder valóban hihetetlenül könnyű és apró szemcsékkel rendelkezik, az egész olyan mint egy álom. Nem véletlenül dicsérik az Armani kozmetikumokat. Lehelet vékony, könnyű felület képezhető a használatával, olyan mint egy láthatatlan fátyol.
Armani micro-fil púder

A 0-ás Fair árnyalatot választottam, szinte hófehér, ami sajnos jól meg is látszik a bőrön, úgyhogy ezzel mellé fogtam. Mivel nagyon apró szemcséjű, így jól föltapad a felületre, viszont a ráncokba nem ül bele. Én első sorban szem környékre viszem fel a korrektor fölé, mert minimálisan irizáló hatású, így optikailag szépen kivilágosítja a szemkörnyéket és természetes hatást kelt. Pufnival is fátyol vékonyan eldolgozható.

A púder kisebb mint a megszokott, mert csak 15 gramm, és ehhez mérten az ára is elég borsos.

A doboz elég egyszerű, sajnos nem érzem benne a luxust, a teteje csavaros, a pufni túl kicsi ( bár ez a méret szemkörnyékre csodás), a lyukak megfelelő méretűek, a púdertől nem tömődnek el, a kicsi méret miatt utazáshoz király választás.


CK Calvin Klein mineral based loose powder:  Végre egy szép csomagolásról és praktikus dobozról írhatok nektek, mert ez elnyerte a tetszésemet minden téren. Az üveg hatású tégely pont a kezemre áll, csavaros és mélyített részébe pufni található, alatta megfelelő méretű és mennyiségű lyukakkal, mely nagyon kényelmes használatot eredményez.

CK mineral púder
Színben a 201-es árnyalatot választottam. Azért használok világos porpúdereket, az amúgy nem annyira világos bőrömre, mert igyekszem az alapozóimat jól megválasztani, így nincs szükségem a púderrel való szín korrigálására, hanem egyszerűen csak a fixálást és a matt hatás kedvéért alkalmazhatom.

Ez egy ásványi alapú porpúder, nagyon szeretem. A szemcsék apróak, de valahogy krémesebbek mint más porpúder esetében, szépen feltűnés mentesen ül rá a bőrre. Jelenleg ezt használom a legtöbbször. Nem annyira matt, inkább természetes fixálást érhetünk el vele. Nagy mennyiségben, többszöri púderezés után hajlamos beülni az apró ráncokba, de ez szerintem azért van, mert elvileg erősebb fedésű porpúdernek hirdetik.

Beszerzése körülményes, külföldön, vagy interneten lehet hozzá jutni. A CK 20 grammos kiszerelése jóval olcsóbb mint az Armani 15 grammos porpúdere.


Chanel natural finish loose powder:  Előre leszögezem, hogy a drogériákban kapható márkák közül a Chanel az egyik kedvencem - már ami az alapozókat és púdereket illeti. Szerintem a márka nagyon jó ezen a téren, szinte egyik ilyen terméke sem volt számomra csalódás. Lehet azért vagyok elfogult, mert az alapozói közül az 50-es naturel árnyalat egy az egyben az én bőrszínemet tükrözi ( míg a MAC- be az NC 40-42 ből kevergetek,de még úgy is narancsos nekem, pedig én olívásabb sárgás vagyok).

Chanel púder
Ebből a púderből két színnel is rendelkezek, 40-es "doré" és 50-es "péche"-ami egy limitált szín volt.

A 40-es a púder elég sötét kiadása, de egyáltalán nem agresszív, hanem nagyon élet szerű árnyalat, mely bőrre hordva könnyű és könnyen eloszlik, ezáltal nagyon természetes hatás érhető el vele. Világos bőrön is csak enyhén és kontúr vagy foltosodás nélkül színez.
Elveimmel ellentétben ezért is mertem ezt a porpúdert megvásárolni.

Az 50-es egy nagyon szép barackos irizáló púder, diszkrét fénnyel (mint a fenn említett Armani), így nagyon jól mutat a teljes arcon, úgymond természetes fényhatás és optikai bőrtökéletesítés érhető el vele. Nem olyan világos, nem is sötét, így szépen beépül minden alapozóba, az alap színének változtatására azonban nem alkalmas.

Ez a porpúder szintén krémesebb a megszokottnál, rettenetesen finom kis apró szemcsékkel. Szinte láthatatlan a felhordás után "puha matt" azaz természetes megjelenést biztosít.

Ráncokba való beülést nem tapasztaltam.

A doboz 30 gramm púdert tartalmaz, a CK design-hoz hasonló, méretében azonos, mégis 10 grammal többet tartalmaz, ami a kisebb fedőnek köszönhető. Amit nem szeretek benne, hogy a kiszóró lyukak túlságosan középre koncentráltak, kevés van, és sűrűn bedugulnak a púder "puhasága" miatt.
Ettől függetlenül hatásukban tökéletesek, nem ülnek be a ráncokba. Árukat tekintve szerintem ez éri meg legjobban, az Armani árához tudnám hasonlítani, de kétszer annyi mennyiség.


Ti használtok porpúdert? Van ami nagyon bevált?






Megjegyzések

  1. Szia! Én mindig kompakt púdert használok, de annyira még egyik sem jött be, hogy újra megvettem volna. Áttetszőt még sosem próbáltam, mert mindig azt remélem, hogy ha hagyok valami kis hibát az alapozásban, azt a púder majd el fogja fedni, azt legalább 100% hogy fel tudom vinni egyenletesen.:-)
    Rizs- vagy bambusz púdert próbáltál már? Most látom a MUP oldalán, hogy lehet majd ezeket is kapni, és nagyon jókat írnak róluk, már-már túl szép hogy igaz legyen. De azért szívesen kipróbálnám valamelyiket, csak azt sem tudom eldönteni, melyik kéne. Talán inkább a bambuszt írják pattanásos bőrre.
    Ennek kapcsán lenne még egy kérdésem: alapból zsíros (kombinált?) a bőröm, de nem rég elkezdtem használni az Akneroxidot, ami ugye elég durván szárít. Emellett akkor már szárazként kellene kezelnem az összes többi kozmetikumot illetően? Előre is köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rizs és minden más púdernél az a fontos, hogy mennyire őrölik meg alaposan, azaz mennyire sikerül finomra a púder, de én is imádom az ilyen természetes jellegű dolgokat ...persze ki kell próbálni, majd akkor derül ki, hogy megfelel-e az igényeknek és a bőrnek.
      A bambusz és a rizs is jó vízmegkötő, így én csak azért tartok tőle, hogy szárít ( engem ), de a fénylő bőrökre emiatt biztos szupi lehet mindkettő.

      Az akneroxid mellé mindenképpen fontos, hogy vegyél egy zsíros-pattanásos bőrre való olajmentes hidratálót, én csakis gyógyszertárit ajánlok, mert ott találsz olyat ami pont a pattanás miatti kezelés által kiszárított bőrre van és nem irritál tovább ( vichy, la roche, avene).

      És mivel ez a szárazság a bőr felszínét érinti, ezért igen, most mást kell használj a sminkben is, de az fontos, hogy olajmentes termékek legyenek, mert a te bőröd most nem lett " száraz bőrtípus", hanem jelenleg irritált a bőröd, ami pattanásos kezelés miatt dehidratált.

      Törlés
  2. Gondoltam megírom, hogy végül megrendeltem a bambusz púdert, és nem bántam meg! :) Kicsit túloznak a leírásában, de valamennyire talán tényleg még kisimultabb is lesz tőle a bőröm.(Viszont szereznem kell egy pufnit, mert ez még a nem létező elvárásaimat is alulmúlta.) Jött még vele egy elf zit zapping is, hát peersze, hogy túl világos lett. Még jó, hogy erre külön felhívtad a figyelmet. Nem is én lennék.:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D

      Azért örülök, hogy a púder végül megérte!
      Köszi az infót, jó tudni, hogy milyen:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.