Ugrás a fő tartalomra

Time Balm...ezmiez? TheBalm cosmetics

TheBalm TimeBalm primer
Gondolom egyre többen látjátok előbukkanni ezt a márkát, ami hivatalosan TheBalm név alatt fut.
2004 óta van jelen az USA-ban.
Érdekessége, hogy saját felhasználásra kezdte otthon a kutyulást a márka alapítója, ki akart hagyni minden olyan összetevőt a termékekből amit károsnak ítélt.
Úgy bejött neki, hogy márka született. ITT van erről több.

Smink, haj, köröm és bőrápoló cuccokat gyárt a cég, és jópofa, hogy meg lehet nézni, kik a dolgozóik ITT..a sok kutya és cica külön cuki faktor.

A TimeBalm elnevezés egyébként a krémeket és 3 sminkterméket takar, egy primer, egy korrektor és egy alapozó esik ebbe az álnévbe, a lényege,hogy több ápoló összetevőt tartalmazó sminktermékek csoportja, ami az érett, felületi vízhiányos vagy száraz bőrnek tökéletes.

TimeBalm Korrektor és primer
Én a primert és a korrektort szereztem be, tekintve, hogy ha nem is a tipikus érett bőrrel rendelkező egyén vagyok, viszont száraz a bőröm, ápolásra szorul, és sok sok vitamint és ápoló összetevőt ígér a termék.

Primer: A,C,E vitamin tartalmú smink előkészítő primer.
Puhítja a bőrt, és enyhíti, elfedi az apró vonalakat, száraz foltokat és apró pórusokat.
Figyelem ez nem egy kifejezetten tág pórusokra való primer. Lágyabb is, nem az a darabos kukacos fajta, lágy zselére emlékeztet, szilikonos primer.
A szilikonos primerekről annyit, hogy még sosem okozott komedót vagy pattanást az erre jócskán hajlamos bőrömre.

Alkalmazása: a szokásos hidratálód száradása fölé kened, majd erre a primerre kezded meg az alapozást.
1-2 borsónyi mennyiség kell az arcra maximum, igény szerint.
Szépen lezárja a hidratálót a bőrbe, így a száraz bőrnek, illetve téli sminkeléshez ideális.
Zsíros bőrre nem ezt a primert választanám.
Jó ez a primer mert valóban puhítja a bőrt, az összetevőkre is odafigyeltek és állatokon sem tesztelnek (aki erre is figyel).

Egyébként nagyon lágy, de nem folyós
Vélemény: több mint fél év használat után elmondhatom, hogy a primer valóban jó arra a célra amire alkották, azaz az érett vagy vízhiányos bőrnek megfelelő, mert szebb lesz az alapozásod, ha ezt a primert megfelelően alkalmazod.
A smink tartósságát minden olyan termék növeli ami lezárja a bőrt, hidat képez és jobban ül rajta az alapozó.
A fiatalabb vagy normál bőrnek se árt, de valószínű semmilyen kiemelkedően extrém hatásról nem fognak tudni beszámolni.
Csodát az idős bőrrel se tesz, de szépen egybe simítja a szárazabb vagy érdesebb területeket. Ráncokat pórusokat extrém mértékben nem, inkább enyhén halványít.
A bőr puhítása a fő erénye, amit bizonyos kor után értékel csak az ember.
Tehát véleményem szerint jó ez a primer, csak akkor és arra használva amire kitalálták, különben semmilyen kiemelkedő hatást nem fogsz rajta észre venni, mint például a mattosító, pórus feltöltő primereknél, amik elég látványosak ha jók.

Ára 30 usd vagy 7000ft körül kapható ITT.
TimeBalm (TheBalm) concealer

Concealer: a cég egyik legnépszerűbb terméke, így mindenképpen ki akartam próbálni.
Mivel tégelyes, ezért én teljesen más állagra számítottam mint amit kaptam.
Ez a krém korrektor, bár kívülről másnak tűnik, de belenyúlva érezhető, hogy valami hihetetlenül könnyű, krémes, vizes, mégis jól pigmentált, közepes fedésű.
Selymes fénye fiatalítja a fakó szemkörnyéket, és szépen eldolgozva nem emeli ki a ráncokat sem.
Fixáló púderre szüksége van, én valamilyen nagyon könnyű HD púderrel fixálnám, ITT egy olcsó alternatíva. Nehéz, vaskos púderrel ne próbálkozz mert felveszi és ha idősebb vagy, oda a szép természetes textúra.
TimeBalm - Lighter than light

Alkalmazása: a használat során a hozzá adott szivacsot azonnal kidobtam, mert szerintem legszebben úgy működik a dolog, ha tiszta ujjakkal dolgozzuk el.
Spatulával ki lehet emeli amit az ujjaink között eldörzsölve felmelegítünk és a szem környékén eldolgozzuk.
Ha van kedven akkor erre szintetikus ecsettel rásegítek.
Zsíros szemkörnyékre kifejezetten nem ajánlom, megcsúszna rajta mert viaszos.
Száraz vagy érett bőrön a legszebb.

Vélemény: a lighter than light színt választottam, ez a legvilágosabb.
Szem környékén kívül még highlighternek is tökéletes az arccsontomra, orrcsúcsra, állra, száj környékére.
A szivacs szerintem kuka..
Én az NC 35-ös mac színemet világosítom föl ezzel, szépen bele olvad, világos, de nem durván. Nagyon világos bőrön biztos nem alkalmazható kiemelésre.
Pigmentált, de nem természet ellenes ez a korrektor, szépen keveredik bármilyen termékkel.
Nincs panaszom rá, de mégsem nyúlok hozzá sűrűn, mert annyira megszoktam az ecsetes végű toll korrektorokat a szemkörnyéki használatra, hogy nekem kényelmetlen ezt a tégelyes terméket kezelnem. Viszont ha gyors természetes kiemelésre (highlighterre) vágyom, akkor ez nagyon egyszerű előkapnom és ide-oda kennem belőle...szóval kettős dolog ez.
Egyébként szeretem és elégedett vagyok a korrektorral.
Pattanásokra nem hatásos, bizonyos sebekre jobb hidat képez, illetve puha is, de ehhez pedig nem eléggé pigmentált.
TheBalm - Lighter than light korrektor

Ára: 18 usd vagy 4300 ft körül ITT.

Összefoglalva: A TheBalm termékei közül szerintem kiválasztottam azt a kettőt ami kapcsán csalódás nem érhetett.
A primerek választásakor, ha extra igényeitek vannak akkor mindenképpen csak olyat válasszatok ami kifejezetten a ti problémáitokra van, mert ha nincs különösebben kiemelve vagy direkt úgy hirdetve akkor csak egy "általános" terméket kaptok, így nem fog megfelelni.
A korrektorok világába is egyre nehezebb eligazodni, mert van korrektor bőrhibákra és van szemkörnyékre, és még ebből ágaznak lefele, hogy a típuson belül milyen problémához ajánlott. Én sosem keverem a kettőt, azaz minden korrektort oda használok ahova való, mert a sok tapasztalat arra megtanított, hogy ami valamire tökéletes az más dologra borzalmas (tisztelet a kivételnek).

Megjegyzések

  1. A primert próbáltam és szerettem, de valóban van ennél jobb a tág pórusokra, illetve az ütögetős technikával lehet ezzel is jobb eredményt elérni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz