Ugrás a fő tartalomra

Az ikon - Paris Berlin - Le fluide

Paris Berlin- Le fluide
Vajon túl van hypeolva ez a termék?
Miért található meg minden sminkesnél?
Miért szidják, amikor annyira áradoznak róla?

Ez a professzionális alapozó, mint ahogy azt a neve is jelzi profi alkalmazásra lett kitalálva.
A magas pigment tartalom a jó fedés mellett azzal is jár, hogy amennyivel több a pigment, pont annyival kevesebb minden ápoló és kezelést könnyítő összetevő az adott mennyiségben.

Mi következik ebből?


Ha bőröd szárazabb vagy ráncos, azon olyan alapozó mutat jól ami tele van vízmegkötő és ápoló anyagokkal, de ezek általában nem fednek annyira jól. Ha neked nincs szükséged fedésre, akkor ne is olvass tovább, mert ez nem a te terméked....bár ha csak egy cseppet teszel a kedvenc krémedbe, használhatod úgy is,és akkor enyhe, mégis tartós fedést érsz el.

Ha bőröd zsíros vagy még fiatal, akkor nem feltétlenül jó, ha tele van öregedésgátló anyagokkal az alapozód..persze hidratálhat, de nem létkérdés a számodra. Rajtad jobban fog működni minden amit a száraz bőr utál.
Le Mini Fluide LMF=LFC 5 és LMF=LFC 20

Ezt az alapozót minden esetben jól alá kell ápolni.
Miről beszélek?
Hidratálni!
Száraz bőrök esetén lehet jó dús krémeket is alkalmazni ( nem olajat vagy zsírt ), illetve primert is.
Azért én a tégelyes Niveát barokkos túlzásnak érzem :-D, hidratálj alá egy jó kis vizes krémmel, aztán zárd le szilikonos primerrel.

Én az ITT bemutatott Emryolisse termékekkel ápolom a bőrt, és még rányomok egy kis szilikonos primert ( Nyx, MUFE, The Balm, stb).

Aztán meg kell tanulni megfelelően alkalmazni.
Nem túl vastagon, ideális mennyiségben, alaposan dolgozzuk el.
Step by step...azaz ne egyszerre locsoljuk a fejünkre.
Csak ott építsük ahol bőrhiba van, bőven elég ha csak ott vastag. Jól építhető.
Minden jó minőségű korrektorral kompatibilis, de én a Mac ProLongwear korrektort szeretem hozzá ( pattanások, bőrhibák, nem pedig szemkörnyék).
Az ecset és a szivacs is alkalmas hozzá, de ujjakkal is dolgozhatsz. Én Sigma kabukival kenem, bár jó sokat elnyel, ennek van a legszebb finishe az én bőrömön.

Le Mini Fluide csomagolása
A színválaszték úgy lett kitalálva, hogy ez profi használatra készült, tehát sokszor keverjük.
Ha neked megvan a színed akkor szerencsés vagy! Szerencsére én is passzolok az egyik színhez (LMF 20 = LFC 20) , így csak az árnyékolás és a barnább időszakokhoz kell kevernem (LMF 5 = LFC 5 -öt).
A színkódokról annyit, hogy mivel két méretben kapható a termék ezért más a számozást megelőző 3 betű( LeFluide 100ml színkódjai "LFC"-vel kezdődnek, LeMiniFluide 50ml színkódjai "LMF" -el kezdődnek) , amúgy azonos színt takarnak a számozások.
Van a Paris Berlin alapozói közül a LeTeintHightech Hd alapozók, ők "LTH" betűkódot kaptak, és a számozásuk is más színeket takarnak, így nem összetévesztendők a LeFluid termékkel.
Magyarul : LMF=LFC ≠ LTH

Le Fluide - termék jellemzők és használat
A finish nagyon szép, ritkán találkozok olyan bőrrel, amin nem működik, de természetesen ez is előfordul. Nekem a mindennapos használat során szem szárít ( gyanítom a primer termékeknek és az álá-ápolásnak köszönhetően), pedig száraz bőröm van. A száraz foltokra sem ül rá, ha a primereket jól alkalmazom.
Pattanást, irritációt nem okoz.

Fixálni  HD púdert használok hozzá, szerintem ezzel a legszebb. Ha szeretném a lefedettséget növelni, akkor még átsimítom Mac Studio Fix púderrel is ITT mutattam a terméket.
Extra tartós smink esetén fixáló (Kryolan) spray-el kezelem.

Összességében egy nagyon jó alapozóról van szó, amihez csak egy dolog kell, megtanulni a bőrünknek megfelelő formában használni.
Jól fedő, könnyen építhető, profi módon fixálva és alá készítve akár 8-12 óráig kopásálló, de simán is jól bír 6 órát.
Átfényesedés a bőrtől függően olyan 3-5 óra.
Korrektor használata extrém dolgok esetén ( pl. sebes pattanás) sajnos elengedhetetlen, azt azért nem fedi le tökéletesen, és segítség nélkül ez az alapozó sem ( jelzem sok korrektor sem, én így tényleg csak a Mac Pro longwear korrektort javaslom a patikra).
Színminta:szepsegcenter.hu

A színekről: nekem az LFC 20 a személyes kedvenc, ami az egyetlen olivás árnyalat.
A termék kipróbálása javasolt, mert pl. az én bőrömön extrém módon változtatja meg az alapozó bizonyos árnyalatai a kicseppentéskor képest a színét, szinte mind téglás vagy rózsás vagy narancsos árnyalat lesz  (rajtam), kivéve ez a 20-as.

LFC 0 - sárgás világos
LFC 1- rózsaszínes világos
LFC 2- barackos világos/közép árnyalat
LFC 3- barnult bőrre semleges árnyalat
LFC 4- meleg barna árnyalat a barnult bőrre
LFC 5- bronzos sötétebb bőrre
LFC 10- a 2-3 keveréke, kicsit melegebb árnyalatban, közép árnyalat
LFC 20- olívás közép árnyalat
LFC 30- barackos világos
LFC 50 - a legvilágosabb hideg fehér/ rózsaszínes szín
Kép: parisberlin.se

A termék ára is nagyon jó, mert kiadós, és kevés is elég, de ha valaki bizonytalan akkor "mini" verzióban (5500ft) is ki tudja próbálni, bár ez árban nem éri meg úgy mintha a teljes verzióra ( 7500ft) ruházna be.
Saját részre én is mindig mini 50ml-es kiszerelést veszek.
A higiénikus és nagyon jól működő pumpás üvegcsét én nagyon szeretem.
Megvásárolni az Ó utcai sminkboltban, vagy webshopokban tudjátok.
Az általam megbízhatónak mondott webshopot ITT találtok.

Megjegyzések

  1. Vettem egy ilyen alapozót és egy le teint hightech változatot. Még nem próbáltam ki őket. A kupakot sem vettem le róluk.
    A kérdésem, hogy fénytől védve, bontatlanul körülbelül meddig állnak el? (bontva kb 1 év, azt tudom) Mert van 2 használatban lévő drogériás alapozóm, amiket előtte minél jobban ki akarok fogyasztani, hogy ne egyszerre romoljon meg mind, mielőtt még elfogynának. Köszönöm! Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bontatlanul sem szoktam 1 évnél tovább tárolni, így nem tudok erre megnyugtatót válaszolni :-(

      Törlés
  2. Tyű, nekem is a 20-as van meg. De én úúúgy utálom, hogy nem igaz. Anno mondta a hölgy, hogy az én színem jól áll. Megvettem, kb.3X használtam és nem szeretem. Nekem túl sárgára oxidálódik a bőrömön.
    Lehet kipróbálom valami extra metál szilikonos alappal, hátha úgy máshogy viselkedik rajtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érted, hogy nem igaz, hogy jól állna?
      Igen sajnos hajlamosak az oxidációra, nekem is megváltozik a többi szín a bőrömön, a sárgásak is narancsos-bordós színekké lesznek.
      Jól lehet keverni ezt az alapozót, esetleg ha valamilyen mással bekevered?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.